6060
Segítség!
-
#829 Hogyan/hova lehet egy fájlt fel tölteni egy oldalra ahol le lehet tölteni pl egy scaniát akarok felrakni!(Bocsi a 2 hsz-ért!) -
Blum #828 Jaja..azért kérdezted,hogy hogy kell törni PMG-t...
na cső... -
#827 Ezt nem is akartam fel törni mert tudom hogy te csináltad!És kösz a linket
-
Blum #826 Ajánlom,hogy ezt ne törjed fel,ugyanis ezt én adtam ki zárt PMG-vel.
Amúgy külön már nincs meg ez a polc.
Ebből ki tudod szedni. -
#825 Blum itt a kép!De nem ezt akarom fel törni!!(Fölül van benne a polcocska!)
-
#824 Nincs gond, értekezünk! -
#823 Két lehetőség van a probléma orvoslására, de ahhoz tudni kéne, hogy sötét vagy világos textúrát szeretnél-e az autóra!
Ha csak az autó teteje világosabb mint a többi ( persze textúra nélkül! )
akkor lehetőség van azt megfesteni Zmodelerben is.
Tedd a következőt:
- Kapcsolj ki minden alkatrészt a világosabb tető kivételével!
- Válaszd a vertex módot.
- Jelöld ki az egész tetőt majd ezen az útvonalon: Surface... Paint.. Color, válaszd ki a sötétszürkét. ( Alaphelyzetben a kék van kiválasztva )
- Ezután nyomj a Fill selection gombra.
A tetőd alapszíne szürke lesz!
Ha esetleg nem találtad el elsőre az árnyalatot, akkor sem kell megijedni, mert vagy használod a visszalépés parancsot és újra próbálkozol vagy:
Jobb klikk a tetőre ( alkatrészre ) Properties.. Vertices... Format és a Diffuse Color-ból pipát ki - Apply - pipát be - OK.
Így visszatérsz az eredeti alapszínhez!
Ezzel meg lett válaszolva a másik megoldás is, vagyis, hogy ha világosabb textúrával szeretnéd az autódat felruházni akkor maradjon a tető világos, a fülke többi részével pedig eljátszod a Diffuse Color, pipa ki - pipa be játékot. Így az egész fülke ( vagy akár az egész autó ) világosabb lesz!
Remélem érthető.
-
#822 közben már megtaláltam mire gondoltál állítgattam is a három skálát 50-50%-ra, meg 33-33-33%-ra de semmi nem történt, lehet hogy nem jól csináltam -
#821 Volt olyan esetem is amikor régebbi psm fájlból mostani pgm-be áthelyeztem egy elemet és az ugyan úgy világosabb árnyalatú. -
#820 Elmondom, hogy kezdődött, hátha ez segít. Két elemet egyesítettem modify/attach parancsal, ilyen világos lett és soha többé nem tudtam vissza csinálni előröl pedig nem szivesen kezdeném a szerkesztésüket -
#819 Rendben Lez, csak egy tippem volt.
#817 - Bocsi este van és csak a felét írtam le.De úgylátom tárgytalan. -
#818 Sziasztok!
Az ide nem lesz jó, más a gond! ( Nem is gond )
Mindjárt megfogalmazom! -
#817 Igen értem de mit csináljak? -
#816 Ez elvileg normalizálja az árnyalatot a festéseden.Ezzel elvileg jónak kéne lennie :/ -
#815 Ezt jól kezded!
Írj Olegnek majd ő felvilágosít! -
#814 bocs az mi hogy müködik
ezt még soha nem próbáltam -
#813 megnézem
-
#812 egyébként nem a (#169)-es üzenetedre akartam ezzel válaszolni csak véletlen nyomtam arra -
#811 Surface->normals->calculate? Esetleg ez orvosolja a gondodat? -
#810 Szia!
Látom te eléggé értesz a Zmodelerhez. Tanultam is tőled egy-két dolgot, mert szépen részletesen leírod mindenre a megoldást, és képekkeel is bemutatod. Lenne egy problémám, aminek a megoldásában még senki sem tudott segíteni.
Ha érdekel nézd meg ezt.
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1130100675&no=110
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Blum #809 Pontosan ezért kérdeztem. :) -
#808 sanda gyanum támadt hogy én tudom melyik gépet akrja feltörni :D
| #807 Amúgy meg sztem oylan polc kell neki amit te tettél az új R-es fekete bordó gallytörő rácsos scaniádba....
mert mintha egyszer már kérdezte volna :|de nem biztos :D csak eggy tipp volt :D:D -
Blum #807 Képet tudsz mutatni a kamionról,amiből ki akarod venni? Rengeteg féle van nekem,hátha megvan. -
#806 Se kamion márka se tipus:D Eléggé tágfogalmat mondtál most... -
#805 Egy fölső polc a fülkébe,szerintem tudod hogy mire gondolok! -
#804 Mi kell? Hátha megvan külön is valakinek... -
#803 tisztelem én!!Csak kell belőle egy 3D parts alkatrész! -
SuSu1992 #802 csapd a földhöz, vagy kalapáccsal gyengítsd meg a külső burkolatát és csapd a falhoz! -
#801 Na ez gyönyörű kérdés volt...
Tiszteld más munkáját és ne akard feltörni. -
#800 Helló!
Hogyan lehet egy pmg fájlt fel törni!? -
#799 N volt textúra újra csináltam + új mat -
#798 Ez nekem nem tiszta!
Kapott az autó új, plusz textúrát?
Új textúra = új .mat fájl!
Vagy nem kapott új textúrát hanem egy már meglévő textúrára ( dds-re ) mapoltad rá a lámpát. Ez kérdés! -
#797 [b]Nem meglévő .mat fájlra tettem fel mert eddig nem volt rajt textúra.Ha ez a gond akkor mit tehetek? -
#796 Ha ( ezek szerint ) egyel több .mat fájlja van akkor bizony előfordulhat.
Ha viszont már egy meglévő textúrára tetted fel a lámpa textúráját akkor más a gond!
Exportáltad, nem konvertáltad. -
#795 [b]Akkor inkább úgy fogalmazom hogy attól kifagyhat a játék a ha rosszul textúráztam mert:Betettem zmodba a kamiont letextúráztam visszakonvertáltam jó volt.Utána tettem rá egy lámpa textúrát és megint visszakonvertáltam akkor már kifaggyot.Na ez mitől lehet? -
#794 Szia! Rá tudnál nézni erre: #788? Köszi! -
#793 Jó estét!
Írd le légyszíves, hogy pontosan mit is csinálsz! -
#792 Szia!
1. Akkor valamit nagyon nem jól csináltál, mert ha csak az lenne a baj, hogy nincs textúra (azaz nem találja), akkor pirosan jelenik meg a játékban, tehát nem fagy ki! A kettőnek semmi köze egymáshoz, ha kifagy, akkor más a gond. Legalábbis szerintem, ha más, más véleménnyel van, akkor majd ő biztosan kijavít és leírja a tutit!
2. Igazából nem is értem, hogy mit csinálsz pontosan, mert azt nem tudom értelmezni, hogy "konvertálás után kifagy a játék"! A textúrázásnak mi köze a konvertáláshoz? Amennyiben Te zmod-ban hozzányúltál a géphez és amikor kész, akkor azt nem konvertálod, hanem exportálod.
Viszont ha tényleg konvertálást akartál írni, akkor valamit elírhattál a def fájlban. Vagy nem tudom, mert pl. arról sincs fogalmam, melyik game-ről beszélünk, ami számodra lehet, hogy világos, de ez itt a zmodeller topik és hát lássuk be konvertálni nem egyformán kell a kiegészítőket a játékokba! De lehet, hogy neked van már egy módszered, ami megoldja e problémát, vagy nincs és most kísérletezel vele, viszont ha összejön, akkor a végén neked kell elárulni a tutit... -
#791 Szép jó estét!
Azt szeretném kérdezni hogy mit tehetek az ellen hogy konvertálásnál ha lementem a kész textúrázott kamiont z3d-be elvesznek a textúrák és ezáltal konvertálás után kifagy a játék.Ezt hogy lehetne kiküszöbölni hogy ne vesszenek el a textúrák? -
SuSu1992 #790 mit ír ki a zmodod?