6060
  • Maktoko
    Hogyan/hova lehet egy fájlt fel tölteni egy oldalra ahol le lehet tölteni pl egy scaniát akarok felrakni!(Bocsi a 2 hsz-ért!)
  • Blum
    Jaja..azért kérdezted,hogy hogy kell törni PMG-t...
    na cső...
  • Maktoko
    Ezt nem is akartam fel törni mert tudom hogy te csináltad!És kösz a linket
  • Blum
    Ajánlom,hogy ezt ne törjed fel,ugyanis ezt én adtam ki zárt PMG-vel.
    Amúgy külön már nincs meg ez a polc.

Ebből ki tudod szedni.
  • Maktoko
    Blum itt a kép!De nem ezt akarom fel törni!!(Fölül van benne a polcocska!)
  • LezFiddler
    Nincs gond, értekezünk!
  • LezFiddler
    Két lehetőség van a probléma orvoslására, de ahhoz tudni kéne, hogy sötét vagy világos textúrát szeretnél-e az autóra!

Ha csak az autó teteje világosabb mint a többi ( persze textúra nélkül! )
    akkor lehetőség van azt megfesteni Zmodelerben is.

Tedd a következőt:

- Kapcsolj ki minden alkatrészt a világosabb tető kivételével!
    - Válaszd a vertex módot.
    - Jelöld ki az egész tetőt majd ezen az útvonalon: Surface... Paint.. Color, válaszd ki a sötétszürkét. ( Alaphelyzetben a kék van kiválasztva )
    - Ezután nyomj a Fill selection gombra.
    A tetőd alapszíne szürke lesz!
    Ha esetleg nem találtad el elsőre az árnyalatot, akkor sem kell megijedni, mert vagy használod a visszalépés parancsot és újra próbálkozol vagy:

Jobb klikk a tetőre ( alkatrészre ) Properties.. Vertices... Format és a Diffuse Color-ból pipát ki - Apply - pipát be - OK.

Így visszatérsz az eredeti alapszínhez!

Ezzel meg lett válaszolva a másik megoldás is, vagyis, hogy ha világosabb textúrával szeretnéd az autódat felruházni akkor maradjon a tető világos, a fülke többi részével pedig eljátszod a Diffuse Color, pipa ki - pipa be játékot. Így az egész fülke ( vagy akár az egész autó ) világosabb lesz!

Remélem érthető.

• gomze
    közben már megtaláltam mire gondoltál állítgattam is a három skálát 50-50%-ra, meg 33-33-33%-ra de semmi nem történt, lehet hogy nem jól csináltam
  • gomze
    Volt olyan esetem is amikor régebbi psm fájlból mostani pgm-be áthelyeztem egy elemet és az ugyan úgy világosabb árnyalatú.
  • gomze
    Elmondom, hogy kezdődött, hátha ez segít. Két elemet egyesítettem modify/attach parancsal, ilyen világos lett és soha többé nem tudtam vissza csinálni előröl pedig nem szivesen kezdeném a szerkesztésüket
  • tuzfal3
    Rendben Lez, csak egy tippem volt.

#817 - Bocsi este van és csak a felét írtam le.De úgylátom tárgytalan.
  • LezFiddler
    Sziasztok!
    Az ide nem lesz jó, más a gond! ( Nem is gond )
    Mindjárt megfogalmazom!
  • gomze
    Igen értem de mit csináljak?
  • tuzfal3
    Ez elvileg normalizálja az árnyalatot a festéseden.Ezzel elvileg jónak kéne lennie :/
  • LezFiddler
    Ezt jól kezded!
    Írj Olegnek majd ő felvilágosít!
  • gomze
    bocs az mi hogy müködik
    ezt még soha nem próbáltam
  • gomze
    megnézem
  • gomze
    egyébként nem a (#169)-es üzenetedre akartam ezzel válaszolni csak véletlen nyomtam arra
  • tuzfal3
    Surface->normals->calculate? Esetleg ez orvosolja a gondodat?
  • gomze
    Szia!
    Látom te eléggé értesz a Zmodelerhez. Tanultam is tőled egy-két dolgot, mert szépen részletesen leírod mindenre a megoldást, és képekkeel is bemutatod. Lenne egy problémám, aminek a megoldásában még senki sem tudott segíteni.
    Ha érdekel nézd meg ezt.
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1130100675&no=110
    Előre is köszönöm a segítséget!
  • Blum
    Pontosan ezért kérdeztem. :)
  • russh12
    sanda gyanum támadt hogy én tudom melyik gépet akrja feltörni :D

| #807 Amúgy meg sztem oylan polc kell neki amit te tettél az új R-es fekete bordó gallytörő rácsos scaniádba....
    mert mintha egyszer már kérdezte volna :|de nem biztos :D csak eggy tipp volt :D:D
  • Blum
    Képet tudsz mutatni a kamionról,amiből ki akarod venni? Rengeteg féle van nekem,hátha megvan.
  • tuzfal3
    Se kamion márka se tipus:D Eléggé tágfogalmat mondtál most...
  • Maktoko
    Egy fölső polc a fülkébe,szerintem tudod hogy mire gondolok!
  • Gis80s
    Mi kell? Hátha megvan külön is valakinek...
  • Maktoko
    tisztelem én!!Csak kell belőle egy 3D parts alkatrész!
  • SuSu1992
    csapd a földhöz, vagy kalapáccsal gyengítsd meg a külső burkolatát és csapd a falhoz!
  • Gis80s
    Na ez gyönyörű kérdés volt...
    Tiszteld más munkáját és ne akard feltörni.
  • Maktoko
    Helló!
    Hogyan lehet egy pmg fájlt fel törni!?
  • kamionoskiki
    N volt textúra újra csináltam + új mat
  • LezFiddler
    Ez nekem nem tiszta!

Kapott az autó új, plusz textúrát?
    Új textúra = új .mat fájl!

Vagy nem kapott új textúrát hanem egy már meglévő textúrára ( dds-re ) mapoltad rá a lámpát. Ez kérdés!
  • kamionoskiki
    [b]Nem meglévő .mat fájlra tettem fel mert eddig nem volt rajt textúra.Ha ez a gond akkor mit tehetek?
  • LezFiddler
    Ha ( ezek szerint ) egyel több .mat fájlja van akkor bizony előfordulhat.
    Ha viszont már egy meglévő textúrára tetted fel a lámpa textúráját akkor más a gond!

Exportáltad, nem konvertáltad.
  • kamionoskiki
    [b]Akkor inkább úgy fogalmazom hogy attól kifagyhat a játék a ha rosszul textúráztam mert:Betettem zmodba a kamiont letextúráztam visszakonvertáltam jó volt.Utána tettem rá egy lámpa textúrát és megint visszakonvertáltam akkor már kifaggyot.Na ez mitől lehet?
  • Rob02
    Szia! Rá tudnál nézni erre: #788? Köszi!
  • LezFiddler
    Jó estét!

Írd le légyszíves, hogy pontosan mit is csinálsz!
  • Rubio #792
    Szia!

1. Akkor valamit nagyon nem jól csináltál, mert ha csak az lenne a baj, hogy nincs textúra (azaz nem találja), akkor pirosan jelenik meg a játékban, tehát nem fagy ki! A kettőnek semmi köze egymáshoz, ha kifagy, akkor más a gond. Legalábbis szerintem, ha más, más véleménnyel van, akkor majd ő biztosan kijavít és leírja a tutit!

2. Igazából nem is értem, hogy mit csinálsz pontosan, mert azt nem tudom értelmezni, hogy "konvertálás után kifagy a játék"! A textúrázásnak mi köze a konvertáláshoz? Amennyiben Te zmod-ban hozzányúltál a géphez és amikor kész, akkor azt nem konvertálod, hanem exportálod.
    Viszont ha tényleg konvertálást akartál írni, akkor valamit elírhattál a def fájlban. Vagy nem tudom, mert pl. arról sincs fogalmam, melyik game-ről beszélünk, ami számodra lehet, hogy világos, de ez itt a zmodeller topik és hát lássuk be konvertálni nem egyformán kell a kiegészítőket a játékokba! De lehet, hogy neked van már egy módszered, ami megoldja e problémát, vagy nincs és most kísérletezel vele, viszont ha összejön, akkor a végén neked kell elárulni a tutit...
  • kamionoskiki
    Szép jó estét!
    Azt szeretném kérdezni hogy mit tehetek az ellen hogy konvertálásnál ha lementem a kész textúrázott kamiont z3d-be elvesznek a textúrák és ezáltal konvertálás után kifagy a játék.Ezt hogy lehetne kiküszöbölni hogy ne vesszenek el a textúrák?
  • SuSu1992
    mit ír ki a zmodod?