6060
  • Rubio #909
    Én sem szó szerint értettem, azért van ott a szmájli.
  • LezFiddler
    Köszönöm szépen mindenkinek, igyekszem!

Rubio, nem vagyok én olyan kiröhögős típus.
  • Rubio #907
    Hát akkor itt (kitéve magam közröhejnek):
    (a hogyant neked nem magyarázom, mert azt úgy is tudod)

1. készíts a tetőről egy másolatot;
    2. erről a másolatról töröld le az elöl a felület síkjától előbbre lévő, úgymond kiálló részeket, amire rá szeretnéd hajlítani a feliratot (tehát ezt a síkot tartsd meg, de ami előtte van, azt törlöd le, hogy a felülnézetben már ne zavarjanak);
    3. a feliratot a művelethez érdemes lenne darabjaira (betűkre) szedni, mert úgy könnyebb lesz dolgozni vele, de ha nincs kedved, akkor talán egyben is kezelhető, tehát külön minden betű és pont, s ha majd a végén kész, akkor egyesíted;
    4. felülnézetben azokat a betűket, amelyek elállnak a síktól egyesével vertex módba kapcsolod, hogy a kis piros pontokat a tető síkjához tudd illeszteni, a mozgatást a "Z" tengely mentén végezd, figyelve arra, hogy már síkba ne mozduljon el, először egyben mozgatva a betűt az érintkezésig, s ha a másik fele még nem érinti, akkor azt külön kell odailleszteni, megtartva a betű eredeti formáját, tehát ebben az esetben front nézetben csak azt a felét jelölöd ki, amelyiket mozgatni kell;
    5. ha szépíteni akarod a dolgot, akkor a betűk felülnézeti képén a betűk elöl lévő felületét az "X" tengely mentén is elmozdíthatod, mert bár nem vastagok a betűk, de ezek a felületek továbbra is előre néznek, pedig most egy kicsit oldalra kellene (ez az eltérés főleg a szélső betűknél lesz / lehet szembeötlő). Ugyanakkor az elfordítás irányában elöl lévő lévő sarkot külön is a felület irányába kell mozdítani;
    6. miután így egyesével a szükséges betűkkel végeztél, utána a tető másolatát törölheted;
    7. ha jó munkát végeztél akkor most jön az örömködés;

A mozgatások miatt lehet hogy megkönnyítené a munkádat, ha a fenti műveletet nem egy 3D-s felirattal végeznéd, hanem csak egy síkban lévővel, s miután kész, akkor adnál neki kiterjesztést, de az 5. pontot ekkor is meg kell csinálni, tehát nem tudom, hogy melyik megoldás a könnyebb (tudom egyik sem)!

Én nem állítom, hogy ez a tökéletes megoldás képlete, de a szükség törvényt bont, és olyan kis "vastagságú" betűméretről van szó, hogy lehet, hogy az 5. pont nem is szükséges, mert nem látszik a betű oldalán az a kis csalás, viszont felfekszik. Ezt majd akkor látod, ha ott tartasz, hogy igényli-e?

Remélem érthetően írtam!

Sajna tőlem csak ennyi tellett, de ha valakinek jobb ötlete van, akkor elő vele, én is szívesen tanulok!

• imihaver
    Gratulálok barátom ez naon ott van.
  • Blum
    Lepötyögheted,hátha sikerül. De szerintem nyugodtan jöhet ide is.
  • Rubio #904
    Hát éppenséggel nekem van egy ötletem, de a tuti megfoldást én sem tudom, ezért egy kicsit csalni kellene, mert alapból nem tudom hogy hogyan tudnád meghajlítani, viszont "szerencséd" van, hogy ezt a hajlítást csak egy tengely mentés kell megcsinálni (nekem nem volt ilyen szerencsém, mert nekem a felületet minden irányban meg kellett volna hajtanom, mondanom sem kell, hogy nem lesz belőle semmi, síkban marad, ott egye meg a ...)

Szóval ha érdekel a dolog, akkor legépelem, de feleslegesen nem pötyögök és azt sem itt, ne hogy LedFiddler egy ilyen tökéletes munka után "kiröhögjön" ...
  • Rubio #903
    Nagyon pöpec! Jó lenne ezt a szintet elérni, de egyenlőre annak is örülök, hogy a saját gépemhez sikerült megoldani a problémám egy részét, így én is tudok / tudnék (csak most erőt gyűjtök) haladni vele...

Ez nagyon ott lesz, ha egyszer elkészül, de van egy sanda gyanúm, hogy csak és kizárólag......

Szóval én is csak gratulálni tudok eddigi munkádhoz! És ne add fel, tessék befejezni, hogy mi legalább gyönyörködhessünk benne!
  • Blum
    Kicsit elakadtam...
    3DS-ben készítettem egy 3D-s szöveget,amit rászeretnék tenni a gépre,de nem tudom,hogy hogy kell úgy meghajlítani a feliratot,hogy illeszkedjen az ívre.

Szemből:

De felülről már látszik,hogy a 2 széle eláll a tetőtől.
  • Gis80s
    Ez nem semmi, gratula!
  • Maktoko
    Üdv. azt szeretném kédezni hogy be lehet-e állítani a zmod-ban a hátteret hogy a fehér is látszodjon??
  • tuzfal3
    Hacsak egy "festékfolt" akkor le kell mappolnod újra az egész kamion,ha egyedi festést akarsz.
  • schneke
    sziasztok.
    valaki tudna adni egy volvo fh12 skint? mert az eredeti csak egy festékfolt...
    előre is köszi!
  • LezFiddler
    Köszi-köszi!
    Igen, minden poligon saját.
  • Blum
    Ez igen!
  • tuzfal3
    Ez aztán szép munka!

Te is úgy építed ezt,mint én a Ducato-t?
  • LezFiddler
    Sziasztok!
    Pár lépéssel előrébb.
  • tuzfal3
    Vertex nézet,Select MODE,Auto bekapcs,kijelölöd a mozgatni kivánt részt.Left nézetben úgy mozgatod a MOVE paranccsal hogy csak az X tengely van bekapcsolva.
  • Maktoko
    Köszi le rövöditem,csak azt nem tudom hogyan kell?
  • Rubio #891
    A kereket hagyd így ahogy van!

Ugyanakkor a platót rövidítsd meg, mert ha most ránézel, akkor az látható, hogy 4 részre van tagolva, amelyből az első 3 egyforma hosszúságú, de a 4. hosszabb. Rövidítsd le, hogy ugyanakkora legyen, mint az előtte lévő 3 tag. Szerintem azon valaki korábban nyújtott, de Te ne hagyd így! Sőt, ha a kinézet még igényli, akkor mind a 4-et rövidíts meg, attól függően, hogy az első rövidítéssel mennyire került előbbre a plató vége! (Remélem érthető, hogy miről beszélek!)
  • Blum
    Nem kell erre már több kerék sehova.
  • Maktoko
    hátra vagy még elöre egy fordulos kereket?
  • tuzfal3
    minek még egy?:D max olyat ami fordul
  • Maktoko
    Rubio így jó lesz a kerék hátul vagy még egy kereket tegyek alá?
  • tuzfal3
    A ducato a tanuló modell.Szeretnék majd készíteni egy másikat is,persze ha megnem előznek benne.
  • Rubio #885
    Akkor jó, de számomra ez:

"És persze az embernek még nagyobb büszkeség ha a semmiből létre hoz valamit és elmondhatja hogy abban minden az ő keze munkáját dicséri."

nem azt sugallta, hogy mégiscsak használsz "szekundásokat"!
  • LezFiddler
    No, látom sikerült megoldani a problémát, azért leírnám, hogy én előszeretettel használom a Total Commander-t.
    Ha beteszem a mod mappába az .scs fájlt és kétszer ráklattyintok akkor nekem simán megnyitja.
    ( nem emlékszem, hogy mókoltam volna vele valamit )
  • tuzfal3
    Mivel amatör szinten ismerem még a zmodelert, ezért lesznek/vannak segítőim akik elmagyrázzák hogy mit és hogyan.
  • Rubio #882
    Csak egyet tudok érteni, de azért ha elakad az ember, akkor nem szégyen segítséget kérni, ami a saját munkája értékéből egy fikarcnyit sem von le, de Te tudod, hogy inkább a rögös utat járod, vagy a már kitaposottat!
  • tuzfal3
    Az a MAN modell a vihar okozta károk miatt eltünt...most a Ducato-ra koncentrálok igazából.Majd még a texturázás fortéjait is kikell még tanulnom.Nem szeretek más nyakán lógni ilyenek miatt.És persze az embernek még nagyobb büszkeség ha a semmiből létre hoz valamit és elmondhatja hogy abban minden az ő keze munkáját dicséri.
  • Rubio #880
    Az elérési utat megadtad? (Ha jól emlékszem, akkor valahol itt hagytuk abba.)(De lehet, hogy márt nem jól emlékszem.)

Amúgy a megcsömörlést teljesen megértem, mert én is csak most kezdtem hozzá újból ahhoz a géphez, amit még tavaly novemberben kezdtem el, és most is tartok egy kis szünetet, bár a feliratok már készen vannak, de még magán a gépen is rengeteg munka van, s ehhez gyűjtök egy kis erőt... (Természetesen amint olyan állapotban lesz, teszek róla képeket is.)
  • norbee46
    Tehát akkor Conti videója a tuti?!
  • Rubio #878
    Persze hogy van más lehetőség is, de ha tényleg meg akarod tanulni, akkor én azt javallanám...
  • tuzfal3
    Veled együtt egyszer már félig sikerült bekonvertálnom egy MAN TGX-et a zöld feketét...de hiányolta a textúrákat.Gondolom ha nagyon erölködnék sikerülne.De jelenleg még a Ducato készítése is szünetel.Kell egy kis szünet abban is,mert már bekattantam attol a rengeteg poly-tól...Majd egyszer ha elmeállapotilag úgy állok összerakok ehhez még egy forgózsámolyos pótot,márcsak azt kéne tudnom hogy hogyan tudnám rávenni a forgásra...talán az a B-Double módszer vagy mi...
  • norbee46
    Köszönöm a gyors választ!
    A konvertálást Conti videoja alapján kell? Vagy van más lehetőség?
  • Rubio #875
    És akkor miért nem nézegeted azt a videót, amit a minap ajánlott(am)(unk)?
  • Rubio #874
    Átírhatod, mert amint átnevezted, automatikusan változik a név az alkatrészen is, tehát ott már nem kell bíbelődnöd vele.

Egyébként pedig amíg nem végeztél célszerűbb is rövidebb nevet adni, hogy ne kavarodj össze, s mint már mondtam a végén, mielőtt expotálod, átnevezed a 18 karakteresre...
  • tuzfal3
    Nem tudom hogyan kell.
  • Rubio #872
    És miért nem teszed be a game-be?
  • norbee46
    Sziasztok!
    Azzal kezdeném hogy 2.1.1-et használok. És olvastam a napokban hogy ennél a ver-nél a texturáknak 18 karakteres nevet kell adni. A kérdésem az lenne hogy ha én már föl texturáztam a gépet akkor utána is át írhatom a text neveket vagy ujra kell kezdenem?
  • Hesston
    KÖszi! Már jó :D ennyire egyszerű dolgot xD