6060
  • Gell97 kolega
    és a pmd vel mit kell csinálnom? nem sikerült rájönnöm :(
  • LezFiddler
    Igen, törölheted bár nem szükséges és mindegy, hogy hova kerül.
  • norbee46
    Ja és még valami. Amikor áthuztam az obj-ból akkor kitörölhetem már az obj ágat ugye?
  • norbee46
    Értem!
    Az obj ágból mikor áthuzom a névtelen objektumok közé az ugye nem lesz probléma hogy nem pont a törölt-nek a helyére kerül?!
    Köszönöm a segítséget!
  • Gell97 kolega
    ok köszi, megnézem mit tehetek:D
  • LezFiddler
    Valószínűbb, hogy a PMD-vel van gond mert itt a .mat fájl nem található!
  • LezFiddler
    Szia!

Te ügyes vagy, máris találkoztál egy olyan esettel amivel én még nem!

Töröld a névtelen alkatrészek közül az index nélküli modellt, majd abból a bizonyos obj:stb,stb "ágból" húzd át a névtelen objektumok közé az index-el ellátott lámpát.
    Ezt textúrázd le és probléma megoldva!

Ezt az obj:számok,betűk,stb ágat abban az esetben szokták-, szoktuk használni ha pl.: a fülke tetején, elől ( Globetrotter ) világítás van!

Ilyenkor nappal alap textúrát kap a felirat, reklám, viszont este felkapcsolt világításnál más textúrát, más .mat beállítást.

Erre jó ez az obj: ág.
  • Gell97 kolega
    nem tudja vki h mi lehet a gond? talán a mattokkal kéne újra írni?

• Maktoko
    Rubio köszönöm a tanácsokat így sokkal de jobban néz ki!
  • norbee46
    Szia!
    Értem tehát töröljem az index nélkülit. Annyit szeretnék kérdezni hogy a program ablakon belül oldalt ahol vannak a pipák a kamion alkatrészeinél ott van név nélkül az a lámpa bura aminél nincs index. Amelyiknél van az meg valami obj:{számok,betük}. És a fa szerkezetben is máshol helyezkedik el ez jelent-e problémát?
  • LezFiddler
    A helyedben törölném azt amelyiknél nincs index és a másikat bőrözném.

Azt hiszem, hogy kezdem érteni, hogy mire gondolsz!
    A játékban nincs különbség alaphelyzet és felkapcsolt lámpa esetén textúra szinten. Mindkét esetben ugyanazt a textúrát használja a játék.
    Pontosabban én még nem találkoztam olyan modellel amelyik másképpen lett volna elkészítve!

Hangsúlyozom, lámpa esetén!
  • nenus
    Sziasztok. Zmodban rájöttem arra hogy hugy lehet kicsit élethűbbé tenni a munkákat, a fény viszonyok segítségével. Szórakoztam is vele és tök jó eredményeket értem el. De akár mit próbálok, a kamionnak nem lesz árnyéka, csak ha én csinálok neki, alá 1 lapra, shadow dds-el. Ha valaki tudja hogy hogy lehet vele értelmes árnyékot csinálni, akkor légyszi írjatok :)
  • norbee46
    Most akkor mit csináljak srácok
  • norbee46
    Amint látod az egyiknél nincs index az alsónál már van! Az nem lehet hogya felsőre kell tenni a "világításos text-et", és az alsóra a normált mint amikor nincs felkapcsolva a világítás? Szerinted?
  • LezFiddler
    Az egyik teljesen felesleges!
  • tuzfal3
    szerintem mind a kettőhöz kell ugyanaz a textura
  • norbee46
    itt látszik a text:

Itt már nem:
  • attila49
    Nincs fel textelve mert el akadtam...
    Kisherceg?:D vágja ki a f**om xDD
  • tuzfal3
    Nem akarok beleszólni de ha tennél fel róla képet látnánk hogy konkrétan mi a gond.
  • norbee46
    Szia!
    Hát ez nekem sem tiszta hogy miért van kettő de van. Ha mondjuk törölném az egyiket akkor szerintem látszana de ez a világít/nem világít dolog hogy van? Mindjárt rakok képet!
  • tuzfal3
    Jé ott az msnem a tálcán
  • norbee46
    Szerintem ugyanaz a text kell a lámpa köré, de ez csak az én véleményem.
    A traktor külseje elég érdekes fel van mnden alkatrész texturázva?
  • LezFiddler
    Akkor bocsánat, félreértettem a dolgot!
    Esetleg ha törölnéd az egyik réteget?
    Az igazat megvallva még mindig nem egészen tiszta.
    Miért van két lámpabura egymás alatt?
  • attila49
    Csáó!!Énis a segítségeteket kérném...
    A fülke és a lámpa körüli kis fehér rész ami virít az ugyan azon a DDSen van (ugyan aza matterial) és a fülke mégis ilyen elszart színű...
    Mit tegyek??Mi lehet a gond???Mit rontottam el??Én tehetek rólla ?
    ennyi lenne köszi :)
    Kép:
  • norbee46
    Szia Lezfiddler!
    Mappolni tudok köszi szépen. Mást nem nagyon találtam benne amit linkeltél
    A bajom az hogy duplikálva vannak az első lámpák és azt nem tudom hogy melyik rétegre melyik textet tegyem. (gondolok itt arra hogy van világítás/nincs világítás) remélem érted hogy mit írok
  • MANos Viktor
    Jólvan és szerinted tudtam hogy van ilyen, meg amúgy itt is van 1-2ember aki 3dsmax-ozik is.
  • Willl
    Tudok konvertálni csak múltkor úgy csináltam mintha kamiont konvertálnék de nem adott semmit és azt hittem nem úgy kell de akk megpróbálom mégegyszer.
  • tuzfal3
    Convert videóban van egy rész ami megmutatja hogy mit is és hogyan.
  • Rubio #921
    Nem, nem az, ha itt kérsz segítséget! Na, de itt? Hát ez valóban gáz!
  • Willl
    Nem és ott mit csináljak pmd-vel kezdjek valamit vagy a pmg-vel ?
  • tuzfal3
    HEX Editor volt?
  • Willl
    Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy van 1 pót amit vissza szeretnék tenni a gameba de kifagy és szerintetek mit rontok el leírom a menetét ahogy csináltam: kapott a pót 1 ddst 18 karakterből áll kiexportáltam beraktam 1 texet defet írtam összecsomagoltam (zip raktározás .scs) és beraktam a mod mappába.
  • MANos Viktor
    Valaki tudna segíteni 3dsmax-ba? Tudom elég gáz de nemtudom telepíteni :L :S
  • Maktoko
    Üdv.
    Azt kérdezném hogy lehet a ZModeler-be háttérszint váltosztatni?
  • LezFiddler
    Szia!

EZT tanulmányozd!
  • norbee46
    Szia!
    Hozzá rendeltem az alkatrészhez! Annyit vettem észre hogy duplikálva van az egész! Gondolom a világítás miatt de akkor hogy csináljam meg?!
    Köszi a segítséget!
  • LezFiddler
    Lehetséges oka a dolognak, hogy elfelejtetted hozzárendelni a textúrát az alkatrészhez. ( fényszóróhoz, irányjelzőhöz )

• Rubio #912
    Szívesen, főleg ha használni is tudod!
  • norbee46
    Sziasztok!
    Az miért van hogy le mappoltam az első fényszórókat/irányjelzőket és ha mindent láthatóvá teszek akkor olyan mintha defult material lenne?!
  • Blum
    Köszönöm szépen,kicsit később megpróbálkozom vele!