6060
Segítség!
-
#1109 Egyik módszer, ezzel egyszerre több alkatrészt is tudsz: bepipálod azokat az alkatrészeket, amiket le szeretnél mappolni (ez lehet akár több, különbözö dds-hez rendelt alkatrész is, vagy akár a teljes modell, bár azt még nem próbáltam soha), aztán pl. Left nézetben (igazából mindegy, melyikben, de én így szoktam) a Select/Quadr gombot bekapcsolod, és a jobb egérgombot lenyomva kijelölöd az alkatrészeket (akkor lesz jó, ha megváltozik a színe sötétebbre), bekapcsolod a Selected Mode-ot alul, majd Surface/Mapping/Edit UV, kattints bele a nézetben valamelyik alkatrészre, a felbukkanó ablakban vedd ki a Keep separately és a Disable old mapping elől a pipákat, Ok, és UV nézetben máris láthatod a kijelölt alkatrészeid helyét a dds-eken.
Más módszerhez Youtube-on keress rá, van videó segédlet, meg talán LezFiddler is linkelt be régebben egy hasznos leírást erre vonatkozóan.
Remélem, tudtam segíteni. -
Blum #1108 LINK -
#1107 Sziasztok!
Hogyan kell mappolni?
Vagy ha valaki esetleg megcsinálná helyettem, azt megköszönném.
Ha igen pü-ben jelezze.
Előre is köszönöm. -
#1106 Sziasztok.
Miért van az hogy konvertálás után ott is fekete lett az alkatrész ahol chromnak kellene lenni-e? Még nem volt ilyen velem, nem tudom mi van vele. -
#1105 Közel 3 év alatt egyet sem kaptam még:D -
#1104 :)
jó neked :D -
#1103 Ehhez a hozzáértőket kérdezném,ez meg mitől lehet?
Ugyan azzal a színnel festettem le ezt is mint a kamionomat és ilyen,ja meg az egész gömb kék és mégis ilyen lett!
-
Blum #1102 1büntipontot kaptam közel 1 év alatt :) -
#1101 büntetlen előéletűeknek könnyű(nem mintha blum nem lenne büntetlen) -
#1100 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nálam az e-mail küldése után, 3 perc elteltével már meg is kaptam a HG jogot a GTS topikban. :) -
#1099 thx:) -
#1098 Az is lehet, de ha ennyien támogatják, akkor volt már rá példa hogy megadták, legalábbis ilyesmire emlékszem. -
#1097 Én ilyet külön nem töltöttem le és még is fut a progi! (Ezzel nem állítom, hogy nem kell hozzá, csak ha kellett is neki, akkor azt nem én szereztem be, hanem a win7 magától letöltötte. Ezért imádom!) -
#1096 Szerintem nem ez lehet a gond, hanem inkább az, amit Blum magáról még anno a tiltakozásakor, mint indok említett meg, azaz az, hogy nincs még 1 éves a regisztrációja... -
#1095 Visual C - letöltés -
Blum #1094 Microsoft Visual C++ frissítéseket,Framework frissítéseket nem ártana feltelepíteni.
-
#1093 Letöltöttem a zmodeler 2.2.2 és nem fut win7 alatt:S pedig XP-nél tökéletesen müködött...mi a baj? -
#1092 Off: Nekem anno a CBS hg jogát 1 nap alatt intézték:D de akkor aktív moderátorok voltak:D
On: -
Blum #1091 Még várjunk pár napot én azt mondom,aztán ha nem jön válasz,akkor újabb szavazást tartunk. -
#1090 Akkor lehet itt előjött a "Fenntartjuk a válasz nélküli elutasítás jogát" opció:( -
Blum #1089 Elküldtem az e-mailt,de nem válaszoltak... -
#1088 MI lett a HG jog kiosztással? -
#1087 Nem akarok kötekedni, de mintha belelógna a kürt a karosszériába?! -
#1086 Hm...miért nem jó az, hogy az eredetit rajzolod át? Gondolom csak a kamion külső festését akarod megváltoztatni, nem?! -
#1085 köszi...akkor ezt kihagyom -
#1084 Új dds berakása után ,újra kell konvertálni a komplett modellt, ebbe beletartozik a matok átírása, a hexeditoros művelet, és az egész kamion újra textúrázása:) -
#1083 Jó estét!
Valakinek nincs egy olyan kamionja amiben van egy emberke vagy saját magában van egy emberke szerintem tudjátok mire gondolok csak nem tudom rendesen meg fogalmazni,az emberkéről kéne egy link vagy emberke benne van kamionba,aki add linket annak nagyon hálás vagyok! -
#1082 ha az eredetit rajzolom át akkro nincs semmi baj...csak én szeretné új dds-t...es olyankor fagy ki -
#1081 Még egy kis alakatitást csináltam a tetéjénél! -
#1080 Hát én nem vagyok profi a témában, de van egy olyan érzésem, hogy a kifagyás nem a textúra (csere) miatt van. Ott valami más gond lesz...
Gondolom az eredeti dds fájlt rajzoltad át...és akkor viszont azzal nem lehet olyan gond, hogy ki is lépjen a játékból. -
#1079 hogyan tudok új textúrát tenni?
akárhogy próbáltam a játékból kifagy betöltéskor, de z modelerben szépen laátszik....valaki segítsen kérem szépen.
köszönet -
#1078 :DD
Nagyon szép, jó lett(először nem olvastam amit írtál aztán néztem milyen szép forrócsokis bögréd van ;DDD -
#1077 nekem nagyon bejön ;)
csak így tovább ;) -
#1076 köszönöm válaszodat. -
#1075 Uppsz, most olvastam el figyelmesebben a kérdésedet, és rájöttem, hogy az előző hsz-emben nem arra válaszoltam, amit kérdeztél. Sajna úgy van, ahogy papi08 mondja, nem lehet egyszerre több dolgot kijelölni a Scene Nodes Browser-ben...
Sebaj, hátha valaki hasznát veszi a leírtaknak :) -
#1074 Surface/Normals/Calculate elvileg helyrehozza. Próbáld a következőképpen: lemásolod a modelled, Front nézetben csak az X-et hagyod bekapcsolva az Axis mode-ok közül, majd Mirror, Flip, és végül a fent leírt Calculate (legalábbis én így csináltam, és összejött).
#1073: begree...szép lett, barátom, nekem tetszik.
#1072: bepipálod azokat az alkatrészeket, amiket le szeretnél másolni, aztán Left nézetben (igazából mindegy, melyikben, de én így szoktam) a Select/Quadr gombot bekapcsolod, és a jobb egérgombot lenyomva kijelölöd az alkatrészeket (akkor lesz jó, ha megváltozik a színe sötétebbre), bekapcsolod a Selected Mode-ot alul, majd Create/Copy, és kész, lemásolta a kijelölteket. -
Blum #1073 Életem első,teljes egészében általam produkált modellje!
[nem egy nagy szám,de valahol elkell kezdeni! :D ] -
#1072 jóestét mindenkinek. ismét egy kérdés ha nembaj.
azt miért van és mi rá a megoldás, hogy kiválasztom a tárgyak textúráját exportálom, majd ha ujra importálom vagy beteszem a játékba megváltozik es nem az eredetire
válaszotokat előreis köszönöm -
#1071 Ja... amúgy köszi szerintem is jó lett!Eddig ez a legjobb munkám! -
Blum #1070 Az előző munkádhoz képest.