6060
Segítség!
-
#1149 Nem kell felskinezni a kamiont? -
#1148 Ha kész akkor lehet exportálni de csak a PMG-t!
A keletkezett PMG-vel felülíratod a régit. -
#1147 És ha kész?
Így néz ki:
-
#1146 Mindig is tudtam xd -
#1145 ennyi :D
#1142 akkor ilyen nevekkel is menni fog? -
Blum #1144
Lebuktam -
#1143 Megvan!
LezFiddler: Ez nem megy. Force Material után nem igazán értem. -
#1142 Amúgy nem baj. -
#1141 LOOL így találtam de mind1 xDD -
#1140 Generate New ez hol van? -
#1139 Na gratulálok...Fuck Hackers!
De Blum, Te akkor honnan tudod ezt?:D -
Blum #1138 Nem kéne feltörni a PMG-t... -
#1137 Szia!
gyorskérdés: Az nagy baj ha a dummy nevek v@TnÆ¿°>k§AÀNnÆ?¦¬@=å7@~ ilyenné változtak? xDDD -
#1136 Egen!
Még jó, hogy ilyen, ugyanaz.
A feladat egyszerű:
Surface.. Mapping... Edit UV parancssorral külön-külön újra mapolni a kívánt alkatrészt!
- Generate New kijelölni
- Force Material pipát be és kikeresni a Bodypaint01 ( dif_spec. stb.) textúrát.
- UV Mapper nézet bekapcsolva és szépen beméretezve, igazítva elhelyezed az alkatrészt a fekete részen. -
#1135 Nekem is ilyen, mint a 2.ban! Blum amit leírt, úgy megjelent az összes.
Ezt hogy tudom vagy elvinni, vagy csak azokat befesteni? -
#1134 Remélem ismerős képek!
Az első azt mutatja, hol van a fülke jobb- bal oldala, teteje, stb.
Második, hova tettem anno a sárvédőt, tanktakarót, stb.
A tanktakaró a képen neked bal kéz felől ( világoskék ), a többi jobbra!
-
Blum #1133 Nincsmit. -
#1132 ÁÁÁÁÁÁ király!
Köszi.
Működik. Végre látom azokat. Már csak azt kéne, hogy azokat a részeket amit kijelölt, hogy tudom átfesteni? -
Blum #1131 Most írtam le..erről beszélek. -
Blum #1130 Akkor mostmár tuti,hogy ez lesz a gond.
Ott van Zmod jobb alsó sarkában nagy benga betűkkel,hogy SELECTED MOD,mellette,hogy Auto.
SELECTED MOD alapból szürke hátteren van.
Szóval kijelölöd az egészet,Selected Mod-ot bekapcsolod (katt rá..ekkor pirosan fog világítani),Autot kikapcsolod és úgy katt az alkatrészekre a Surface-->Mapping-->Edit UV funkcióval. -
#1129 Várjatok, találtam valamit. Ha a Surface-->Mapping-->Edit UV után a tanktakaróra megyek, akkor azt jelöli meg Uv-ben. Ha a sárvédőre akkor meg azt. Hogy lehet, hogy mindegyik mutassa? -
#1128 Meg mondom, ha megmondod mi az! :D
Tudom sokat kérdezek, de ilyet soha nem csináltam. -
Blum #1127 Kijelölted ugye az egészet,de mielőtt rákattintasz a Surface-->Mapping-->Edit UV funkcióval a cuccra (jelen esetben a tanktakaróra,azelőtt a SELECTED MOD világít pirosan? (csak mert nem úgy tűnik...) Mert ha nem,akkor persze,hogy csak az látszik,amire rákattintottál... -
#1126 Ja és mi az a Vertex nézet? -
#1125 A tanktakaró megvan!
A többit nem igazán találom! -
#1124 Az UV Mapper ablakban nagyítsunk rá a képre és mozgasd rajta az egeret!
Meg kell annak lennie! -
#1123 Na így:
Azután Uv-ban csak ennyi:
-
#1122 Na megcsinálta, de kijött piciben az egész dds, de helyett nem jelöl. -
#1121 És ilyen a kamion(a pontosan ehhez tartozó dds,csak annyiban különbözik, hogy alul az a nagy rész ami a képen fekete, az kék)
Katt rá:
-
#1120 Csak sikerülni fog, vagy nem! :D
Így képzeletem:
Ez a mostani dds.
-
Blum #1119 Ez esetben itt egy részlet egy régebben írt segédletemből:
Mappolás:
Amelyik alkatrészt beleakarod mappolni egy DDS-be csak az előtt legyen ott a pipa. Minden mást elől vedd el. Átmész abba a nézetbe,amelyik szögből szeretnéd,hogy a kívánt DDS-vagy annak egy részlete-rajta legyen az alkatrészen. Jelen esetben pl. egy rendszám. Egy első rendszámot FRONT nézetből kell mappolni,hisz nem azt szeretnénk,hogy a belső felén legyen a textúra,esetleg fejtetőn legyen az. Ha pl. egy hátsó rendszámot szeretnél mappolni,akkor értelemszerűen BACK nézetből mappolsz. ha a fülke jobb/bal oldalát mappolod akkor RIGHT/LEFT nézetből...stb.
Tehát mappolunk egy első rendszámot. Átmész FRONT nézetbe. Menüben Surface-->Mapping-->Edit UV. Rákattintasz a rendszámra,ekkor előjön egy ablak. Alul "Generate New" előtt bejelölöd,hogy ott legyen a pötty,majd alul Force Material-nál bejelölöd,hogy ott legyen a pipa. Mellette legörgeted arra a DDS-re,amelyikbe szeretnéd az alkatrészt mappolni. Ezután átmész UV Mapper nézetbe és ha minden igaz,akkor ottvan a DDS és rajta az alkatrész. Előfordul,hogy semmi nincs ott,ekkor annyi a teendő,hogy a nézet bal alsó sarkában van 1 Material... nevű kis gomb. Arra rányomsz és kiválasztod a DDS-t,ekkor tuti ott lesz. Ezután csak beleigazítod a rendszámot a kívánt részre. Ugyanúgy,mintha kamionra illesztenél rá valamit. (Modify-->Move,Scale,Rotate,bármilyen parancsot használhatsz a helyes pozíció eléréséhez). Ha megvan,akkor visszamész 3D nézetbe és újratextúrázod az alkatrészt azzal a DDS-el,amibe mappoltad. Hát,a mappolás ennyi lenne.
-
Na ebből kb semmit nem értettem! :D -
#1117 Na valamennyire tiszta.
Megnézem, köszönöm neked is. -
#1116 Értem amit mondasz és jogos is ;) ...ez abban az esetben is működik, amit Falkon a 1110-ben írt, hogy nem találja az alkatrészt?
Másik kérdés...
Csináltam egy külön kis táblácskát, amire az országjelzést tettem.
(most abba ne kössön bele senki, hogy minek ehhez külön kis tábla...nem ez a lényeg) :)) Az mitől lehet, illetve hogyan lehet orvosolni, hogy ha beállítom a uv mapon, hogy hogyan nézzen ki, akkor kicsit elmosódottnak tűnik a történet, pedig jó minőségű kép, amit rátettem?! A konvertálás után ez jó lesz, vagy valamit elbénáztam? -
#1115 Jó estét kívánok!
Bullseye9 által javasolt módszer nagyságrendekkel egyszerűbb!
Ha miután elvégezted a folyamatot és a UV Mapper ablakban látod az alkatrészeket akkor keresd ki a sárvédőt. Vertex nézetben jelöld ki, majd helyezd át a .dds-en belül egy tiszta helyre ( olyan helyre ahol nincs semmilyen más alkatrész ).
Erre a tiszta helyre készíts egy fekete alakzatot amibe átméretezve behúzhatod az objektumot.
Ugyanezt eljátszod a lökhárítóval és a tanktakarókkal is.
-
#1114 Ó, én nem is írtam semmit... xÐxÐ -
#1113 Na ezt holnap kipróbálom. Remélem igazad van. Köszi -
#1112 Azzal csak az a gond, hogyha a modell lowpoly, így ritkább helyen találhatóak a pontok, és akkor lehet olyan hely is kijelölésre kerül amit nem szeretne átfesteni:)(ha jól tudom:D) -
#1111 Lehet hülyeséget javasolok és akkor majd a hozzáértők kijavítanak, de pont az ilyenekhez jó választás, ha a Zmodiban kiválasztod az Edge modot és akkor szépen ki tudod jelölgetni pontonként, hogy mit szeretnél átfesteni....és ha megvan, akkor már csak uv map és hello :) -
#1110 Értem, köszönöm!
Nekem az lenne a problémám, hogy van egy Scaniám. (LezFiddler csinálta, azóta is hálás vagyok neki) Na már most eddig kék volt az egész. Most leszeretném a lököst, meg a tanktakarót festeni feketére. Csak az a baj, hogy a lökös fekete, akkor a fülke hátulja is fekete lesz. Az nem is lenne probléma. De a tanktakaró-t nem is tudom pontosan hol van, de amit találtam, az a tető része is. Szóval nekem a sárvédőt, a lököst, a tankakarót kéne egy részre hozni.