6060
  • Maktoko
    Na,elkészültem a platóval,szerintem nagyon jó lett!

• Maktoko
    Oké,köszi azért!
  • Blum
    Nincs.
  • Maktoko
    Ja,meg blum,nincs egy oldal ajtód BDF-re?
    És bocs 2 hsz-ért!
  • Maktoko
    Azt még majd ki akarom javítom!
  • Blum
    Remek...
    Csak az istenverte élsimítást húzzad már feljebb a VGA-d driverében.
  • Maktoko
    Sikerült meg csinálnom a belsejét hogy látszodjon!
  • Rubio #1182
    Ha valóban az egész "rózsaszín" (tehát a kerék is), akkor a propiertes menüben más az elérési útja a .pmg fájlnak, mint ami az scs fájlban található, vagy nem adtad neki semmit se meg, ezért nem találja meg a game az egész textúrát...
  • koppi2
    Szarul irod a mattokat vagy a HEX et rontod el.

gyere msn re segitek [email protected]
  • LezFiddler
    Köszönjük!
  • russh12
    Sziasztok!
    az lenne a kérdésem hogy be akarom tenni a játékba a magnumomat be is megy szépen meg minden csak rózsaszín lesz az egész :S és egyszerüen nem tudom hogy miért átírtam már vagy 10000x a pmd-t a matokat is a DDS-textúrák is a helyén vannak és egyszerüen nem akar jó lenni... Mindig rózsaszín marad :/
    valaki valami tipp?
  • Rubio #1178
    Köszi!

De én még ilyet:

"Majd alpházod egy szintén tetszőleges méretű világosszürke színnel."

nem csináltam és ezt hogy kell? Biztos egyszerű, csak a mikéntje nekem hibádzik.

Ugyanakkor hogyan tudom megcsinálni azt a fajta napellenzőt, ami a #1163-as üzenetben látható?
  • Blum
    Az üveg sötétítése (jelen esetben a napellenző) roppant egyszerű. Csinálsz egy teljesen fekete,tetszőleges felbontású kockát,átrakod DDS DXT5-be. Majd alpházod egy szintén tetszőleges méretű világosszürke színnel.
    Matnak én ezt használom:

material : "eut.none_spec.add.env.tintadd.fx" {
    texture[0] : "glassvisor.tobj"
    texture[1] : "/material/environment/vehicle_reflection.tobj"
    ambient : { 1 , 1 , 1 }
    diffuse : { 1 , 1 , 1 }
    specular : { 0.28 , 0.33 , 0.50 }
    shininess : 30
    tint : { 0 , 0 , 0 }
    tint_opacity : 0.57
    env_factor : { 0.95 , 0.95 , 0.95 }
    }

Ha világosabbra szeretnéd a napellenzőt,akkor az alphán sötétítesz,ha sötétebbre szeretnéd,akkor pedig világosítasz.
  • LezFiddler
    Jó reggelt!

Az üveg sötétítéssel kapcsolatban még EZ is hasznos lehet.

Különböző színű árnyalatot pedig a kívánt színre megfestett glass textúra
    használatával és a.mat fájl szerkesztésével lehet elérni.
    Erről, azt hiszem inkább Blum tudna érdemben nyilatkozni mert én ezen a téren elég igénytelen vagyok! ( Nekem elég ha átlátszó és csillog az üveg )
  • Rubio #1175
    A felvázolt módszer eredménye képekben:

Ebből:

ez lett:

• Rubio #1174
    A 2.1.1.-es verzió által létrehozott .pmg (hangsúlyoznám, hogy .pmg és nem pmd!!!) fájlt megnyitva (ezt a művelet nem volt muszáj megcsinálni, egy tutoriálban sem látható, ez egy plusz dolog) egy hexeditoral miután megadott 5 egymást követő hexadecimális számot megkerestetve, az összes ilyen számsort lecserélve egy másik 5 hexadecimális számból álló számsorra, azt eredményezte, hogy az addig szürke árnyalatú szélvédő (és ha üveg volt a napellenző, akkor azt is) kapott egy szép világoszöld árnyalatot. (Hasonlót, mint ami a #1163-as hsz-ben látható.)

Ezt a műveletet a már említett 2.2.4-es verzióval létrehozott .pmg fájllal már nem tudom megcsinálni, mert a keresett számsort abban már nem találja a hexeditor.

És igen a napellenző árnyalatára gondoltam, hogy az általam leírt módszer végrehajtása után nem jöttem rá, hogy mivel lehetne sötétíteni, de erre megadtad a választ, csak most már ezt az árnyalatot mivel tudom előállítani? Ezek szerint van egy másik módszer is? Mi lenne az?
  • tuzfal3
    Lehet arra gondolt. Hogy pl a 2.1.1.-el nem lehet megnyitni a 2.2.4. dolgait.(ha nem jól értelmeztem javíts ki)
  • LezFiddler
    Ez az előbb elmaradt:
    Nekem tetszik!
  • LezFiddler
    Jó estét kívánok!

Rubio, itt álljunk meg egy pillanatra!

A kérdés ugyanaz, milyen kódot és mire szeretnél átírni? ( mi célból? )
    V2.2.2 Zmodeler-től nem kell használni hexaeditort.

Ha a napellenző árnyalatra gondolsz, elég ha Zmodelerben copy-zod, azaz megduplázod a modellt.

( Ha nem erről van szó, bocsi! )
  • MANos Viktor
    Fúj ez így nagyon ronda... :////
  • Blum
    Vagy nincsenek meg a DDS-ek.
  • russh12
    Üdv!
    Tárgytalan megoldódott egy ujjra kiexportálással.
    Már csak egy kérdés van akkor mit rontok el ha mindig rózsaszín lesz a gép? A pmd átírását igaz?
  • Rubio #1167
    Nekem személy szerint a napellenző színe nem tetszik, bár tudom, ill. gondolom a .pmg fájlban, hexeditorral történő matatás után lett ilyen, de ettől függetlenül azon én sötétítenék. (Ahogy elnézem az alapgépen sem világos árnyalatú.)

És ha már ez felvetődött, akkor esetleg egy hozzáértő nem tudna nekem segíteni, hogy a zmod 2.2.4-es verziójával létrehozott .pmg fáljban milyen kódot kellene átírni, s mire? Csak azért kérdezem, mert amit én ismerek paramétereket, azokat a 2.1.1-esnél lehet használni, de a 2.2.4-es verzióval készített .pmg fájlban a hexeditor nem találja, így nincs mit cserélnem és ezek után a mire is kérdéses.
  • russh12
    hali!

11:10:41 : c:\distro\eurotrucks_1.00\prism\src\p3core\collections/arrays/arrays_base_impl.h(446): ??A?$array_t@V?$owner_ptr_t@Vbase_vehicle_data_u@prism@@@prism@@@prism@@QAEAAV?$owner_ptr_t@Vbase_vehicle_data_u@prism@@@1@I@Z: Index outside array boundaries.

ha ezt írja log akkor mi a baj ? :o
  • Blum
    Hi!

Kamionod skinjét oda tudnád adni? Úgyse az lesz rajta,nekem csak a template miatt kéne...
  • Falkon
    Sikerült a kamion, végül LezFiddler jóvoltából!

Nagyon szépen köszönöm a gépet LezFiddlernek, Blumnak és Bullseys-nek pedig a leírást!
  • Gis80s
    Alakul a történet :) Pár apróság még hátra van, de vélemények jöhetnek...akár kíméletlenek is, de csak kíméletesen... :)
    Köszönetemet ismét kinyilvánítanám a segítőknek...Rubio, Vmora, Lezfiddler

• Gis80s
    Éljenek a kezdők...na ezért ne csináljunk egy kamiont két gépen :)
    Köszönöm, tényleg ott rontottam el.
  • Rubio #1161
    Rendszámtábla:

egyik lehetséges magyarázata az, hogy más .dds-t használsz a zmodban, mint amit valójába betettél az .scs fájlba, kvázi az egyik .dds-n ott a rendszám, a másikon meg nincs...
  • Gis80s
    Huh...megkűzdöttem életem első truck konvertjével, de végülis sikerült :) Van még mit javítanom rajta, az tudom, nem is kell mondania senkinek...
    Amiben szeretnék segítséget kérni, az a mattok milyensége. Az alapkamionom értékeit használtam, de az eredmény köszönő viszonyba sincsen vele. Hol rontottam el szerintetek és mi lehet a megoldás?

(a kiegészítők kaptak egy új dds-t is és ahogy a képen is látszódik pl. a rendszám nem látszódik, pedig Zmodiban tökéletesnek tűnt.)

Gyengébbek kedvéért a jobb felső amilyenre szeretném és a főkép a "művem" :)))

Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni...nagyon hálás tudnék lenni :)

• Falkon
    Fasza lett!

Nekem nem akarja az igazságot, szerintem nem jó a zmodim vagy nem tudom.
  • LezFiddler
    Jó ez srác!

• Falkon
    Megcsinálom ahogy írod, de fekete lesz az egész kamion.
  • LezFiddler
    "Nem kell felskinezni a kamiont?"

Én kérek elnézést, azt hittem ezen már túl vagyunk!

Ajánlom figyelmedbe EZT!
  • Falkon
    Nekem nem tudom! :D
  • Blum
    Mostmár mind1,viszonylag "olcsón" megúsztam....:) Csak 3 alkatrészt kellett újramappolnom.
  • Falkon
    Az szar!

Ezt a gépet én is 2 óráig csináltam, erre nem működik.... :(
  • Blum
    Az mi a francért van,hogy:

Nekiálltam egy új gépnek. Adott egy 2048*2048-as DDS,amibe rengeteg cuccot belemappoltam,több órás melóm van benne. Lementettem a gépet,kiléptem Zmodból,megnéztem egy filmet. Akartam tovább dolgozni a masinán erre ez a DDS meg van zakkanva és az összes alkatrész,ami bele van mappolva el van keveredve a DDS-en és össze vissza vannak rajta a textúrák. A DDS-t közben nem változtattam,nem mozgattam,semmihez sem nyúltam hozzá. Rohadtul nincs kedvem újramappolni az egészet,szóval örülnék,ha születne rá valami megoldás....
  • Falkon
    Fasza lett! :D
  • Falkon
    Nem működik:
    17:22:07 : .\vehicle\physics_vehicle.cpp(1027): ?load_visual_model@physics_vehicle_u@prism@@IAEXXZ: Wrong vehicle model!