114
OKJ -s tanfolyamokról mit tudtok?
-
#34 "rendszergazdai jogosítványt" -
#33 ó, kösz...akkor rendszergazdai jogosítványt nem ad? -
#32 nekem megvan ez a vizsgam. levelezon tettem le munka melett.de azert anyira meg nem nagy szam.azert azt meg ne hidd hogyha vegigjarod akkor mindjart mindent tudni fogsz mindenrol... ez max akor er valamit ha mellete pl MCSA leszel mert ugye abbol a ket ev semmitcsinalasbol szerintem boven kitelik ha tenyleg erdekel... -
#31 "A számítástechnikai szoftver üzemeltető alkalmas a gazdasági élet adott területéhez kapcsolódó irodai és ügyviteli munkában alkalmazott szoftverek biztonságos, gyakorlott üzemeltetésére. Elméleti felkészültsége elegendő ahhoz, hogy fogadóképes legyen a képzés során megismert szoftverek új változatainak alkalmazására."
A pentaschoolnál olvastam ezt. Őszintén szólva egy munkahelyen a hálózat felépítése, a gépek karbantartása, és egyéb dolgok(így a szoftverek telepítése) a rendszergazda feladata. Én igazából nem is tudom elképzelni, hogy hol van szükség szoftverüzemeltetőkre. (Max a kisebb cégeknél, ahol nincs hálózat) -
#30 hááát...a mi sulinkban is van ilyen szoftverüzemeltetői, és az jellemző erre, hogy a legszarabb tanulók mentek oda és egy olyan tanár tanít ott, aki nem egy igazán jó tanár...lényegében az egész fél év abból áll, hogy átismétlik azt, amit mi szakközépben már megtanultunk. Lesz egy papírod, de a szakmai tudás (hacsak nem vmi jó tanár, de maga az anyag nem vmi nagy cucc) az amit sztem nálunk tanulnak a szoftverüzemeltetőin, az egyenlő a nullával, én legszívesebb az ilyet alapfokú számítógépkezelői tanfolyamon tanítanám. Persze nemtom, hogy te mit és hogy tanulsz, de amit az én iskolámban szoftverüzemeltető címszó alatt tanitanak, az a béka segge alatt van. -
Thanatos #29 *amugy
* jó kis
*ferditő
*megnevezések
*parazstvakitó
sorry az extrém sok elgépelésért, ez még magamhoz képest is sok volt :D
(ui.: azt még nem irtam oda hogy ez szigoruan szvsz..., és én se vágom mi az a szoftverüzemeltetői, én csak a nevéből következtettem de sejtésem szerint valami erősen hasonló lehet ilyen névvel :D) -
Thanatos #28 hátő, tikárnőnek? ott kell üzemeltetni a wordot :DDDD
augy ezek a jó ksi vferditő emgnevezések elég kétélűek, ha a munkaadónak gőze sincs róla akkor kurva jó mint egy joker kb, de ha van az sok esetben azt eredményezi hogy be se hivják az embert meghalgatásra vagy hasonlo csak látják hogy aprasztvakitó tanfolyamot végzett, azt köszönjük inkább nem kell :D -
Thanatos #27 és ez mgé jó arány :D -
Thanatos #26 én msot cisnálom, krédés még meddig :P amugy ehez nem kell fősuli csak a főiskolai adminisztráció megismerése ami fontos a kiskapukhoz mert máshogy elvégezni elég esélytelen :P
amikor felvesznek 500embert ugy hogy na majd akkor 2.-ba menyen tovább 50 de max 100 :P -
#25 Ok, ha te mondod ... nem véletlen csináltam szakmákat fősuli helyett :) -
#24 én most megyek szoftverüzemeltetőire, hol lehet ezzel elhelyezkedni vagy mire jó esetleg? -
Thanatos #23 a creediteket nem a felvételbe számitják bele hanem már a tanulmányokba...,e rgo meg van adva hogy egy félév allat min 15 kerditet kell elérni külömben nem mehetsz majd köv évre, ajánlott emg mondjuk 20, a max meg mondjuk 28...
ergo ha elvégez egy képzést akkor kap +x kerditet mai ebbe beleszámit, vagy elvégzettenk minősitenek pl egy tantárgyat aminek megkapja a kreditpontjait..., szal erre jó a credit, már ha erről beszélt ő is de a felvételinél tudtomal nem credit van max pontszám :) -
#22 azt hiszed én szórakozok ott? képzeld el, nem...amit itt tanultunk, az kurva hasznos lesz az életben, hidd el nekem, itt nem a szokásos maszlag anyagot tanuljuk, itt tényleg olyat, aminek eléggé sok értelme van. -
#21 hat ha neked erre van idod... hogy ket evet szorakozz.... -
#20 Értem, akkor majd utána járok ennek is. -
#19 Szerintem az adott főiskolai vagy egyetemi képzés leírásában közlik, hogy milyen típusú elvégzett szakképzések számítanak bele a felvételbe, és mennyivel .
Értsd : gépészmérnöki karon mosogató technikus szakmával nem szerzel pontot, fél éves hegesztővel néhányat, 2 éves gépipari technikussal már többet . -
#18 Nah, köszi az eddigi hsz-eket mindenkinek! Beszéltem egy ismerősömmel, aki két évesre jár és azt mondta beszámítják a crediteit fősulin vagy egyetemen ha elvégzi. Nem tudjátok pontosan hogy működik ez? Mert ha igaz, akkor tényleg érdemesebb 2 évesben gondolkodni. -
#17 amúgy hasznos. van egy diplomám ugyan, de a képesítésem miatt vettek fel a munkahelyemre. -
#16 nekem külker ügyintéző, külker üzletkötő képesítésem van, 2 éves volt.
a kotk-ban, Bpen van mindenféle képzés, de itt megtalálod a legtöbbet. -
#15 Ha jól tudom most a törvény szerint csak az első szakma megszerzése, és csak 22 év alatt ingyenes . Amikor én elkezdtem őket még kettő volt ingyen, és szerencsém is volt, mert a 3 . után vagy alapítványi iskolában csináltam, ami 50 %-ot fizetett, vagy a munkaügyi hivatal, vagy a melóhelyem támogatta, így se a korral, se a szakmák számával nem volt gond .
Amúgy azt szoktam mondani, hogy akinek pontok kellenek, ne csináljon egy fél éves képzést néhány pontért, hanem inkább csináljon meg egy minimum 1, de inkább 2 éves, felsőfokú végzettséget adó képzést, igaz hosszabb idő, viszont főiskola/egyetem nincs korhoz kötve, és ha esetleg nem kerülsz be elsőre, akkor könnyebben el tudsz helyezkedni valahová, mint egy fél éves "semmi" szakmával, így az időkiesésben nincs anyagi kiesésed, és az ember életében mindig nagyon jól jön 1-2-3+ szakma .
Alapesetben 1 van ingyen, kár lenne elpazarolni a lehetőséget egy semmit nem érő szakmára . -
#14 Sokkal többet tanulunk, mint amennyi a vizsgára szükséges. Viszont nagyon jó, van értelme annak, amit tanulunk. -
#13 Először is: Ez nappali. Valamint csak az idei évben érettségizetteknek találták ki. Aztán : "A tanfolyam során a rendszergazdai tevékenység feladataival ismerkednek meg a hallgatók gyakorlati feladatokon keresztül Windows NT/2000, Linux és Novell Netware környezetben egyaránt." Na, mi ezen kívül c-t, photoshopot, flash-t, html-t, php-t és sok mást is tanulunk és nem csak 350 óra van egy évben asszem, hanem sokkal-sokkal több. -
ZsirosKenyer #12 nekem 'Kereskedő-Boltvezető II.' képzettségem van, 4-5 hónap alatt megvan, és nem egy macerás dolog. A vizsgára is csak szó szerint előtte való nap tanultam, pedig volt vagy 200 oldal, és 4-es lett minden vizsgám. Ne ijedj meg a 200 oldaltól, a tételek többsége annyira evidens hogy tényleg elég egyszer elolvasni. Haver is járt, de ő pincér képzésre, és még neki is többet kellet tanulnia mint nekem, nem beszélve arról hogy 5 hónappal tovább tartott az övé (9-10 hónap) -
#11 es miben kulonbozik ettol:
http://www.pentaschool.hu/allami/rendinf_levelezo.php -
#10 most indult a sulimban ez a képzés, és 2 éves. -
#9 Mik ezek a +xy pontok?
-
#8 Amúgy nekem valami olyasmi kéne ami gyorsan megvan és laza. Megvallom őszintén csak a +3 pontyra pályázom, valami ECDL vizsgához hasonlót szeretnék tenni. -
#7 Köszi! -
#6 az miota 2 eves? -
#5 Én rendszerinformatikus okj képzésen vagyok(2 éves ez is) -
#4 Én is egy ilyenre járok mivel sajna nem vettek fel sehova!
2 éves és kapok +7 pontot -
#3 nive.hu -
Monoton #2 Van valami érdeklődési köröd?
OKJ-s tanfolyamból nagyon sok van!! -
#1 Hellász!
szeretnék járni valamilyen OKJ-s tanfolyásra, de sehol sem találok pontos összefoglalást ezekkel kapcsolatban. Nincs valami kiadvány, vagy weblap, ami ezekkel foglalkozik?