114
OKJ -s tanfolyamokról mit tudtok?
  • emma0404
    #114
    Szia! Amit tudnák neked ajánlani az-az OKJ Számítógép –szerelő - karbantartó képzés, mivel szeretsz bütykölgetni, szerelgetni ez a neked megfelelő munka! Nem utolsó sorban ez egy keresett szakma országszerte, és biztos megélhetést nyújt! :)
  • Kalash17
    #113
    Sziasztok, a segítségetek, tanácsotok szeretném kérni.Szeretnék egy jó szakmát, de nem igazán tudom, mi lenne jó nekem.Jelenleg egy fogtechnikai laborban ücsörgök, ahová fel is vennének gyakorlatra, de most.szembesítettek a dolgozók azzal, hogy nagyon telített már a szakma, és nem lehet vele elhelyezkedni...Szóval mi más jöhetne még szóba, ami jövedelmező, és valami nyugodt munkakörülmény, kézügyesség, kreativitás kell hozzá.Érdekel még a bütykörészés, szerelés, ehhez hasonlók...Ha valaki adna tippet erre, vagy hozzá tud szólni a fogtechnikához, azt szépen kérem, ossza meg velem!Üdv
  • JocoHun
    #112
    Üdv mindenkinek. Szeretnék egy kis infot hogy mireszámitsak.Támogatással végeznék egy raktárkezelő és targoncavezető tanfolyamot a kérdésem hogy valaki ilyet vagy hasonlot végzette? Felvételi tesztet kell végezni hogy felvegyenek a tanfolyamra és azt szeretném megtudi hogy mire számitsak a felvételivel miket szoktak a tesztbe írni? PL: matek fizika? Mert egy ismerősöm tavaj végzet cnc esztergályos tanfolyamot és azt monta hogy durva volt a felvételi mé neki is nehéz volt olyanok voltak hogy matek és fizika de magas szintűek ha nemkészült volna bisztos hogy nemsikerült volna neki a felvételi.Elöre is köszönök minden segicséget.
  • chhaya #111
    Hali! Valaki ismeri esetleg az Eumediat suli? 2-3 évesek már, most terjeszkednek, de a honlapjukon kívül semmi infót nem találtam róluk neten. :| Érdekelne, hallottatok-e már róluk, vagy hol lehetne jobban utánuk nézni? Mert elég drágák, és nem lenne jó, ha kifizetnék egy rakat pénzt, aztán nem tanítanak semmit. :|
  • Scania Dáci
    #110
    üdv mki!vki nem tudja okj képzésre leet potfelvetelit beadni?
  • Montanosz
    #109
    Na a péket választottam, azzal talán el lehet helyezkedni)))
  • szigetlakó
    #108
    Most lehetősége van arra, hogy megszerezze olyan emberek tapasztalatait,akik már komoly pénzt keresnek az interneten. Itt teljesen díjmentesen a legjobb mesterek tanítanak meg a saját példáikon keresztül arra, hogyan építsünk fel egy növekvő, folyamatos jövedelmet hozó internetes üzletet. Jelentkezőknek felbecsülhetetlen értékű információkat adunk.Érdeklődni ITT!
  • Montanosz
    #107
    vajom milyen tanfolyamra érdemes most menni?
    Mivel lehet esetleg elhelyezkedni?
    Vagy angol alap érdemes?
  • ffxi
    #106
    Egyetem indítja a szakot, viszont még OKJ-s marad. Ezért ez OKJ-s és ha már megvolt az első OKJ-s. Akkor ez lenne a második neked.
  • Rockynhooo
    #105
    SZiasztok! Jövőre szeretnék jelentkezni egyetemre egy FSZ képzésre , és ugye ott felsőfokú OKJ-s végzettséget kapok?! Na most ha nekem már van egy Okj-s papírom , attol még mehetek Államilag finanszírozott fsz képzésre egyetemen ? mert úgytudom hogy csak az első okj az ingyenes.. vagy ez egyetemnél nem számít ?
  • zolo
    #104
    Se szakmám, se OKJ-m. Ma visszahívtak, jövőhéten lesz a tájékoztató, megpróbálom, nemvesztek vele semmit.
    Köszi a válaszokat :)
  • rokawa
    #103
    sziasztok!
    Tudtok olyan oldalt mondani ahol fent vannak a 2008-as rendszerinformatikus okj-k?szóbeli,írásbeli,gyakorlati
    Ha valaki tudja az írásbelit az is elég lenne
    köszi
  • Mardel
    #102
    Sziasztok!

    Tavaly felvettek Gábor Dénes Főiskola Mérnök Informatikai szakára.
    Júniusban véget értek a 2. félévi vizsgák, és nem értem el a felvett kreditek legalább 50%-át (volt amire nem mentem el, 3 meg nem sikerült, mind 3 egyenként 6 kredit pontot ért).
    Júliusban megkaptam a levelet, amiben írták, hogy a kreditek legalább 50%-át nem teljesítettem, ezért költségtérítéses képzésre soroltak át.
    Augusztus elején megkaptam a bejelentkezési papírt, meg a csekket.

    Azután kerestem egy OKJ-s képzést, mivel 22 éves korig támogatja az állam, ezért ez az utolsó lehetőségem, felvettek egy Általános rendszergazda felsőfokú OKJ-s szakra.

    Tegnap jön a levél a GDF-től, hogy az 51/2007. (III. 26.) Kormány rendelet 29. §-a alapján az költségtérítésre való átsorolásról mentesítenek és államilag támogatott képzési formában folytathatom.

    Azalatt az egy év alatt rengeteg elmélet volt és nagyon kevés gyakorlat.
    Azt hiszem ebben az évben lehet ott szakosodni programozás vagy valami grafikai szak, ahogy hallottam az ott tanuló harmadéves haveromtól.

    A kérdés az, hogy most maradjak Általános Rendszergazda képzésen, vagy folytassam a GDF-et?
    Igazából, ha a levél előbb jön, akkor most nem lenne ez a dilemmám. Meg a kormány rendeletben is olvastam, hogy ezt a döntést legkésőbb következő képzési időszak előtt 30 nappal kell meghozni. A levelet meg megkaptam tegnap, és az ottani osztálytársaimnak ma volt az első órájuk.
  • Thanatos
    #101
    felsőfoku képzés esetén elvielg beszámitják a felvételinél késöbb
    2-300k meg csak akkor ha már van szakmád és/vagy okj-d, ha nincs akkor elvielg az első okj államilag finanszirozott
  • zolo
    #100
    Nem ez a fő cél életemben, meg még úgyis középsulis vagyok, de hátha lehet vele mellékest keresni, vagy később főiskola/egyetemen jelent valamit.

    De ez a cikk elég lehangoló volt. Főleg ha ilyen 2-300000 Ft, akkormeg felejtős, marad az önképzés. Office-ból eleget kaptam suliban, nemakarom megint azt újra :/
  • Dj Faustus #99
    "Számítógép-kezelő (használó) - OKJ 33 4641 01"
    Ez a szimpla [url=http://www.epalya.hu/tanulas/okj_megjelenit.php?okj=33464101]"tikárnői képzés"[/url]: Word Excel, Access, Powerpoint. A régi OKJ-rendszerben volt. Az újban nem szerepel ezen a néven.

    "Szoftverüzemeltető - OKJ 52 4641 03"
    Ez egy picivel komolyabb, de hasonló jellegű, mint az előbbi.

    "Programozó - OKJ 54 4641 04"
    Ez már felsőfokú képzés, komolyabb, és a webszerkesztéshez is jó segítséget nyújthat (ha a középiskola alatt önállóan foglalkoztál programozással, írtál magadtól programokat, akkor menni fog).

    Multimédia-fejlesztő - OKJ 54 8409 01
    Ez is egy jó képzés, sok köze van a webszerkesztéshez.

    A 2F iskoláról több forrásból nem igazán jó kritikákat hallottam, szvsz. óvakodni kell velük.

    Illetve ha webszerkesztéssel kívánsz foglalkozni, készülj fel: nagyon telített a piac. Másrészt ne a képzéstől várd, hogy megtanít weboldalt szerkeszteni - csak az alapokat sajátíttatják el. Rengeteget kell utánaolvasni, gyakorolni.
  • Thanatos
    #98
    első okj hivatalosan inygenes ha még nincs szakmád, aztán hogy az ingyenességen kivül mivel huz még épp le az adott iskola az már iskola függő
  • zolo
    #97
    Sziasztok

    Ma hívott telefonon egy fiatal lány a 2Fiskola nevében, hogy a városunkban informatikai tanfolyamot valamilyen webdesign-hez, weblaptervezéshez kapcsolódót. Holnap fog visszahívni, mert mindenképp szeretne beszélni a szülőkkel, de így ti hátha tudtok segíteni, mire is számítsak, főleg anyagilag, mibe fog ez kerülne, és utána a papírral mihez tudok kezdeni.

    Számítógép-kezelő (használó) - OKJ 33 4641 01

    Szoftverüzemeltető - OKJ 52 4641 03

    Programozó - OKJ 54 4641 04

    Multimédia-fejlesztő - OKJ 54 8409 01


    Ezek közül lesz valamelyik. 18 éves vagyok, még 2 év van középsuliból, infó érettségim már van (igaz csak középszintű, 78%-os).
    9 hónapos , de főleg az ár a döntő tényező hogy belevághatok-e.


    Valakinek van tapasztalata?
  • Dj Faustus #96
    "Szerintetek érdemes elkezdeni rendszerinformatikus OKJ tanfolyamot?
    Ezzel felvennének valahova dolgozni rendszergazdának?"

    Kis-/középvállalkozáshoz, iskolákba esetleg, de nagyon sokat számít a gyakorlat (az órákon nem fognak mindent elmagyarázni, neked sokat kell mellette gyakorolni, ha tényleg akarsz valamire menni).
    Illetve ha jobb helyekre el akarsz jutni, akkor szükséged lesz specifikus képzésekre - CCNA, CCNP, MCSA, MCSE,...
  • rokawa
    #95
    sziasztok!
    Szerintetek érdemes elkezdeni rendszerinformatikus OKJ tanfolyamot?
    Ezzel felvennének valahova dolgozni rendszergazdának?54-es kódszámmal kezdődik,2 éves.
    Ilyen tantárgyak vannak:Matek,Angol,Windows server 2003,Linux,programozás elmélet,Flash,Adatbázis kezelés,Hálózati alapismeretek,Számítógépes alapismeretek,php
  • Bandee1987
    #94
    hát ha engem kérdezel, akkor műszaki info. Másikhoz nem igazán konyítok.
  • johny989
    #93
    Sziasztok!!!

    Lenne egy olyan kérdésem h szerintetek melyik okj-s képzéssel járnék jól! Egy audiovizuális szakasszisztenssel vagy egy műszaki informatikus szakkal? sztetek?
  • hokn
    #92
    a logisztikai ág biztos jobb lesz
  • linie
    #91
    Sziasztok!

    Szerintetek melyik képzés a jobb, piacképesebb: gazdálkodási menedszerasszisztens logisztikai vagy informatikai ágon? Ezek felsőfokú, 2 éves képzések. Nem tudom, hogy melyiket érdemes választani.
  • Bandee1987
    #90
    Nah, nekem most lett meg rendszerinfós okjs vizsga.
    Elmélet: 5
    Gyakorlat: 5

    +7 pont főiskolára felvételinél :)
  • hwd
    #89
    ha egy kis segítségre szorulsz
    URL=http://okjvizsgasegedlet.blogspot.com/]OKJ vizsga segédlet[/URL]
  • hwd
    #88
    Figyelem!!!
    ismerek egy blogot, ahol informatika okj-s vizsga tételek vannak fenn, ha vkit érdekelne, akkor írjon ide és beírom a linket

    vagy nyisson egy új topicot okj vizsga segédlet címen és oda is beírnám
    (azért nem én nyitom, mert sajnos még csak most regeltem pár napja :S )
  • Thanatos
    #87
    ha meg szeretsz nem olyan lenni mint mások goto remetének :P
  • Thanatos
    #86
    izé, tanulni mennél oda nem nyaralni nem? hátakkómeg... :)
  • Match
    #85
    valahogy taszít az a város...
    Semmi szimpatikusat nem találok benne...az egész kimondottan ellenszenves...
    Tudom hogy más örülne, de szeretek nem olyan lenni mint mások :)
  • Thanatos
    #84
    és miért is nem? más örülne neki ha csak ugy kiküldi a cég külföldre... :P
  • Match
    #83
    akkor küldenek ki londonba, ahova nem akarok menni :D
  • Thanatos
    #82
    munkakör van csak nem olyan ahogy az átlag felhazsnáló elképzeli :P ha meg abban melózol és a cég fizeti akkor nemtom mi a kérdésed? kérdezd meg talán a céget hogy milyen ilyen irányu tanfolyamról tudnak... :P
  • Match
    #81
    akkor jól mértem fel a terepet....
    Tesztelői munkakör van, ugyanis abban melózok...csak a cég fizet tanfolyamot.
    Persze kötődnie kell a teszteléshez.
    Programozni nem nagyon kell...
    Gondoltam rá hogy valami programozóira megyek, de azt mondták az nem tartozik a munkához, nem nagyon fogják a fejesek elfogadni.

    Van tesztelő képzés, csak londonban...én meg nem akarom hogy oda kizavarjanak, bár csak 1 hét...

    Amúgy találtam egyet, ha fizetik, megyek, ha nem, nem.
  • Thanatos
    #80
    csodás, amugy nem aakrlak elkeseriteni de ilyen hogy "tesztelői munkakör" nem nagyon van... :) vagyis vannai van csak képzés nincs..., jah és jó ha tudsz programozni is...
  • Match
    #79
    informatika...
  • Thanatos
    #78
    tesztelői munkakör? ezt fejtsd ki kérlek..., mit szeretnél tesztelni pl? villanykörtét?
  • Match
    #77
    Jah, azt elfelejtettem hogy nem OKJ-sra gondoltam (mivel ez szakmát nem fog adni valszeg)
  • Match
    #76
    Nem akartam új topicot nyitni...

    Valaki tudna mondani akármilyen tanfolyamot ami a tesztelői munkakörhöz kapcsolódna?
  • Narancs
    #75
    Huh, találtam 4 félévest, amire még lehet jelentkezni és álllambácsi fizeti. Baró.