750
  • dez
    #750
    Uhh, te hány éves vagy, 10, vagy már 11? Butaságokat írsz, majd talán 10 év házas élet után rájössz.
  • Anteris
    #749
    a CI akkor is szar, hiába véded. Kényszermegoldás. Akár mit csinálsz mindig valahogy pornós lesz a befejezés, semmi eggyéválás. Vagy leszopatod a párodat, vagy kivereted a farkadat vagy mittudomén de mindenképp alatnas lesz a vége, ez a nagy helyzet.
  • babajaga
    #748
    "mint a darwinizmus és az intelligens tervezettség. "

    Én a második valamit inkább butaság, bunkóság, korlátoltság a XXI. században-nak nevezném.És ezek a szerencsétlenek a saját gyereküket hülyítik. Kezet foghatnak a Daytoniakkal, és a Salemiekkel.
  • AranyKéz
    #747
    Valaki rúgja már ki ezt a barmot.
  • babajaga
    #746
    "a sperma egy savas folyadék"

    Nem. Mert egy összetett folyékony állapotú több alkotórészből álló keverék ami az élő omdósejteket tartalmazza. És olyan nagyon nem lehet savas mert akkor nem élnének a sejtek.
  • imuthesz
    #745
    http://www.azevolucioscsalas.com
  • Tiberius B
    #744
    Megemlíti a molekuláris biológiát, mint ahol nem lehetett természetes kiválasztódás. Ho-ho-hó
    Volt is meg nem is, lásd lejjebb. Csak utóbb feltűnőbb.
  • Tiberius B
    #743
    Pl. Molekuláris biológia
    Sok mminden van a biokémán meg a légörön túl is.
  • Tiberius B
    #742
    Atomfizika, és egyebek
  • Tiberius B
    #741
    Kvantumfizika
  • Tiberius B
    #740
    "az evolúció önmagában képtelen megmagyarázni az összetett biológiai folyamatokat, szerinte egy magasabb rendű erőnek kell meghúzódnia mögötte."
    A véletlen
  • Epikurosz
    #739
    Ne haragudj, mindent ki lehet magyarázni. Engem a mellébeszélések nem érdekelnek. Én a követendő elvet írtam le. Ha megnősülök én biztos így cselekszem, meg előtte is.
  • valamit
    #738
    Tudod Epi, az a helyzet, hogy láttam már gyereket felnőni anyjával úgy, hogy kár volt mindkettőjüknek. Meg az a nagy helyzet, hogy már néhány olyan normális háttérrel bíró lányt is láttam, aki 14 évesen teherbe esett, szült és onnantól gyereknevelés... Meg láttam részegen is összejönni embereket, de úgy, hogy reggel szivük szerint egyikük se emlékezett volna, nem hogy 9 hónap múlva. Abban igazad van, hogy a védekezésre is lenne más megoldás (óvszer, kutyafüle...), meg van pl. esemény utánni tabletta is. De részegen egy buliban, meg utána másnaposan sokaknak nem ez jár a fejében... és ezen meg se kell szerintem lepődni, a BK-ban se ezen megy a problémázás... Szerintem manapság az, hogy egy nő "megtermékenyül" (hú de finom voltam:) ) vagy gyereket akar attól akivel van nagyon nem esik egybe. John Lennon-nak van egy általam kedvelt mondása: "Ezen a bolygón, különösen Nyugaton, az embereket egy üveg whisky miatt szülték szombat éjjel. Így 90 százalékunk - ez mindenkire vonatkozik - baleset." ... és van egy másik - dalszöveg - is, ami meg Pink Floyd: "Amilyen sokáig élsz,/és amilyen magasra törsz,/amennyit mosolyogsz, és amennyit sírsz,/az amit megfogsz/és az amit látsz:/az életed csak ebbol áll.". Ha a kettőt összerakod rájössz, hogy a onnantól, hogy megvan a nem akart gyerek a szülője is és gyereke is egy szarabb síkra helyezi az életét. Mert a gyereknevelés nem két perc, hanem akár húsz év, és egyikünk életébe se sok húsz év akad.
  • dez
    #737
    Ja, én nem. Nem tudom, így értették-e valaha is a c.i.-t. (Bár van egy ilyen irányzat mazochistáknak.)
  • Epikurosz
    #736
    igen, erre gondoltam.
  • dez
    #735
    (Gondolom, akkor igaz, amit írtál, ha olyan szinten megszakítják, hogy egyik sem jut el az orgazmusig. Se együtt, se külön, sehogy. Lehet, hogy egy időben így csinálták, túlzott szemérmesség miatt.)
  • Epikurosz
    #734
    dez!
    ebben a témában meggyőzhető vagyok, mármint a ci fittségével kapcs.
    A hozzászokást meg nem a ci esetében említettem.
  • dez
    #733
    Esetleg olvasd el figyelmesebben, amit írtam.
  • dez
    #732
    "A coitus interruptus megbontja a partnerek közötti harmóniát, később potenciazavarhoz, ill. frigiditáshoz vezethet."

    Ezt meg honnan szeded??? Nálunk ez 15 év alatt nem következett be, és szereintem ezután sem fog. (Csak sokára, és nem emiatt.)

    "A gumi az igazi"

    Aha, meg zokniban fürödni. A gumi legyen csak az alkalmi partnerek meg a teenagerek jétékszere.

    "mert a sperma egy savas folyadék, és bár jó, ha hozzászokik a hüvely"

    Már mikor szokna hozzá a hüvely? Tudod, mit jelent a coitus interruptus?
  • Epikurosz
    #731
    "Ekkor jöhet a coitus interruptus ("megszakított közösülés")."

    A coitus interruptus megbontja a partnerek közötti harmóniát, később potenciazavarhoz, ill. frigiditáshoz vezethet.

    A gumi az igazi, márcsak azért is, mert a sperma egy savas folyadék, és bár jó, ha hozzászokik a hüvely, de egy idő után azért meggyengítheti a hüvelyflórát, szerintem.
    Annyir azért ne, vagyok ebben profi. Mindenesetre, van egy olyan gyanúm, hogy főleg olyan nőknél, akik genetikailag hajlamosak hüvelyrákra, a sperma nem igazán jó. Kivéve, amikor el vannak szánva a fogantatásra.
  • uniu
    #730
    Gumival eleg vacak csinalni, erzesre is es nem egy lelekemelo dolog :-/ Es ez se 100%. A c.i. pedig szerintem elegge hazardirzas...
    Orom ? Hat ahol tervezik es varjak ott igen...
  • IoIa
    #729
    "Ekkor jöhet a coitus interruptus" - erre maximum hagyományos aktusnál van szükség.
  • dez
    #728
    Sajnos nem esetleg, hanem nagyon is jól ismert mellékhatásai vannak a fogamzásgátló tablettáknak. (A régebbieknek főleg, de a maiaknak is, hiszen mindenképpen kell benne lennie hormonnak.) Növeli a hüvelyi fertőzések megjelenésének esélyét, gyakoriságát, ezzel összefüggésben rossz irányban befolyásolja a bélflóra összetételét, sokszor csökkenti a nemi vágyat, depresszióra hajlamosít, stb.

    Én azt gondolom, hogy a sűrűbb partnerváltás teenager kori szokás, és idővel kinövi az ember. Addig lehet gumit használni. Idővel megtalálja az ember, akivel hosszabb távon is együtt tud élni. Ekkor jöhet a coitus interruptus ("megszakított közösülés"). Ez biztosítja, hogy ne szülessen túl sok gyerek. De ha néha "becsúszik" 1-1, nincs semmi probléma, inkább öröm...
  • IoIa
    #727
    Az abortusz természetesen javallott, ha a születendő gyermeknek súlyos genetikai vagy egyéb problémái vannak. Ezek ma már elég nagy pontossággal és még időben megállapíthatók.
  • Epikurosz
    #726
    Tessék biztos módszereket használni. Vannak erős gumik, ott nincs becsúszás.
    Én egyébként alapból ellenzem a fogalmazásgátló tablettákat, (kapok ezér' deztől egy piros pontot), mer' olyan kemikália, amely esetleg hosszútávon is ronthat valamit az emberi testben. A gumi nem, feltéve, ha vki nem allergiás rá. Ha meg igen, akkor van spirál, pesszárium, kalendárium, stb.

    Egyébként meg tessék gyerekeket vállani, nem hedonistáskodni!
    (Én facér vagyok, és helyettem is köll.)

    Ha pedig már megfogant a gyerek, akkor nincs mese, minde egyéb okoskodás másodlagos, nincs pia, nincs cigi, nincs stressz, és egészséges utódot kell létrehozni.

    Aki szeret b*ni, az vállaljon minden ezzel járó felelősséget is! Punktum.
  • IoIa
    #725
    Off
    Ezt én is mondhattam volna, amikor állandóan velem b.szakodtál. Vagy azt már szemérmesen elfelejtetted?
    On

    A tablettaszedés melletti terhességből nem sok jó fog kisülni. Általában az a javallat, hogy a kívánt terhesség előtt legalább 3 hónappal abba kell hagyni a tabletta szedését, hogy legyen ideje a szervezetnek kitisztulni.
  • uniu
    #724
    off:
    "személyeskedés, flame az evolucio topikban"
    Nem veletlen kaptad... miert nem tanulsz ? Lehetek dislexias is, nem ?(nemvagyok amugy) Edisonba is belekotottel volna azert mert nem ugy ir ahogy te sztned ?
    Elegge izgaga, eroszakos fazon vagy
    on:
    Epik: es ha becsuszik egy gyerek ? tabletta mellett?
  • Epikurosz
    #723
    magánügy.
  • dez
    #722
    Hát, én meg nem szeretem az ideológiák mentén hozott döntéseket.
  • Epikurosz
    #721
    "Nagyon fura, hogy ezt dogmatikusan elítéled, de a génmanipuláció az bezzeg nyugodtan jöhet"

    dez, hogy te miket tudsz, írni. le vagyok döbbenve.
    mi a fura abban, ha elítélem az abortuszt?

    én mindig is az élet, a fiatalok pártján voltam.
    gyilkosokkal nem közösködöm, és nem alkuszom, semmilyen körülmények között. ha egy anya nem tudja vállalni a pajzánkodása gyümölcsét, ott vannak a kórház bejáratába tett inkubátorok. (annyi kiegészítéssel, hogy 50 korbácsütést kellene nekik adni, kiegészítésképpen, esetleg felezve az apával)

    A génmanipulációt meg szintén úgy fogom fel, mint amely segíti az életet, ill. a teljesebb életet. Következetes vagyok.
    A génmanipulációt csakis a fehér mágia keretein belül fogadom el, nem a fekete mágia keretein belül. Ennél egyértelműbb nem tudok lenni.
  • dez
    #720
    Az abortusz nem egy jó dolog. Csak mint leutolsó lehetőség jöhet számításba a "libsik"-nél is. De vannak, akik úgy gondolják, hogy ha egyátalán nem kívánt a terhesség, és csak tönkretenné az anya és a születendő gyerek életét is az egész, akkor se lehessen hozzá folyamodni. (Amikor a magzat-kezdemény még szinte csak pár sejt.)

    Nagyon fura, hogy ezt dogmatikusan elítéled, de a génmanipuláció az bezzeg nyugodtan jöhet. (Miközben igazából még alig ismerjük a testünket, másról nem is beszélve.)
  • dez
    #719
    Benned jól egyesül a keresztény és a materialista... Egyébként a "selypítőt, a kancsalt, a satnyát" ma sem szabad leszólni.
  • Epikurosz
    #718
    régóta reagálni akartam erre, de most van időm:
    "de rengetegen ma még az abortusz ellen is kikelnek"

    Már ne is haragudj, de magzatok legyilkolásával ki az a normális ember, aki egyetérthet? Van óvszer, van fogamzásgátló tabletta, ha vki nem kíván/tud gyerket vállalni akkor használj azt, de ne gyilkoljon meg alig megfogant életeket. Ebben nagyon határozott vagyok. Érdekes, hogy épp azok támogatják az abortuszt, a libsik, akik más esetekben a diszkriminációellenesség felkent bajnokai. A képmutatók. Bárcsak az evolúció kiszelektálná a halálkultusz eme rafinált híveit.
  • uniu
    #716
    A 2. bekezdes egesz erdekes, egyettertek. Mindenesetre erdekes lenne, hogy mitortenne ha mindenki olyan lenne amilyen szeretne lenni, megmaradnanak-e ezek a -kulsovel kapcsolatos- dolgok kiveteles erteknek.
  • uniu
    #715
    jah, ez igy van. Amugy gratula a nehezen elert ujabb /!\ pontodhoz!:)
  • Tinman #714
    Lola: Erről van szó... 100 éve még nukleáris energia se nagyon volt.
  • IoIa
    #713
    A csernobili katasztrófa óta nagyon sok embernél előjött a napallergia. Legalább 20 különböző életkorú embert ismerek, akiknek előtte semmi problémájuk nem volt, de azóta napallergiások.
  • Tinman #712
    "100 éve az emberiség hány százaléka volt szemüveges vagy allergiás?"

    Én mint teljesen laikus minden témában arra tippelnék, hogy 100 éve nem volt még talán tv, nem volt monitor, én mint laikus hozzá nem értő úgy tudom, hogy a szem ráadásul diffúzióval "lélegzik" de úgy gondolom (de biztosan tévedek) 100 éve a levegő minősége sokkal magasabb szinten volt mint most.
    Allergia: 100 éve nem volt ilyen mértékű vegyszerhasználat a termőföldeken, kertekben, ültetvényeken, erdőkön. Persze a vegyszer az olyan, hogy szeret felszívódni és bekerül a növényekbe, állatokba mi ezeket elfogyasztjuk a talajvíz, folyók szennyezésről nem is beszélve.
    Teljsen laikusként úgy gondolom, hogy azért van most több szemüveges és allergiás mert: 1. terheljük a szemünket a CRT-vel, rossz minőségű levegővel, légkondival (aki kitalálta lelőném). 2.Allergiás pedig az eszetlen vegyszerfelhasználás és a légszennyezés miatt.
    Nem egy emberről tudok aki középkora ellenére soha nem volt allergiás semmiért és most szinte egyik pillanatról a másikra allergén reakciókat mutat különféle dolgokra. Persze az allergia örökölhető is, de ilyen méretekben? Nem hinném.
  • Epikurosz
    #711
    Szia BíróAndris!

    Épp ezen filóztam én is, hogy mi aj, hogy jó gén?
    Ha lenne jó gén, akkor ma ölég egyforma lenne az emberiség.
    Mindig az adott körülményekhez alkalmazkodunk, gyorsabban vagy lassabban.
    A titok, persze, az, hogy minél gyorsabban váltani tudjon egy-egy vonal (klán).

    Most épp a kibodyzott, jó humorérzékű, dögös a menő. Mellettük vannak sokan, akik az oldavizeken eveznek. A génmanipuláció azért is lenne király, mert mondjuk egy ember életében lehetne - akár többször is - cserélni. Ennek lenneének előnyei, és hátrányai is. Valahogy olyan a dolog, mint a házassággal. A sok nemibaj odavezetett, hogy felmagasztosult a hitvesi hűség. Épp az orvostudománynak köszönehtően is, ma a partnercsere gyakoribb, de azért a szívünk mályén mind irigyeljük azokat, akik egész életüket leélik egymás mellett. Ha az ember a külsejét is tudná variálni, a prákapcsolatok labilitása, szerintem, tovább nőne. Hogy ennek mi lenne a következménye? Attól függ. Ha marad a jelenlegi indvidualizmus, akkor nem sok jó. Ha sikerül erkölcsileg is továbbléptetni az embert, megnövelni a felelősségérzetet, a kollektív szellemet (kommunizmus), akkor nem is lenne olyan rossz.
  • BiroAndras
    #710
    Ezért is elsz elkerülhetetlen a génmanipuláció. Még mindíg jobb a hibás géneket lecserélni némi kockázat árán, mint az egész beteg gyereket ledobni a szakadékba.
    A gond csak az, hogy ha túlzásbavisszük, és túl tökéletes gyerekeket csinálunk, akkor fontos gének is elveszhetnek, és nagyon lecsökkenhet a génállomány változatossága.