7
  • pemga
    #7
    Ööö, a Penguin books nem csak többszáz éve halott szerzők jogdíjmentes könyveit árulja? Vagy csak én vagyok ennyire sóher? :).

    Várom már mikor lesznek az első nyilvános könyvégetések az elkobzott példányokból (a kazetták/cdk úthengerlése mintájára). Erre van egy kiváló és kipróbált hely Berlinben a Bebelplatz-nál. Keresni sem kell, emlékplakett jelöli a helyet... :(
  • irkab1rka
    #6
    Pompás példája ez annak, hogy egyéni érdekből jogi segítség által hogyan korlátozható a köz érdeke.
  • aaaaa
    #5
    Kit érdekel már a Tudás, hogy az emberek műveltek legyenek, csak a pénz a lehúzás mindenek felett... Könyvtárak is csak azért vannak még, mert még nem sikerült elég pénzt befektetni a népbutító kampányba, és most még túl nagy felháborodást váltana ki a bezárattatásuk.
    Pedig a kiadóknak mindenképpen ez a célja, és ha megtethetnék szó nélkül tönkretennék, és bezáratnák az összes könyvtárat is, még ha ezt ma még hivatalosan nem is vallják be.
    Egy elktronikus könyvtárat már sikerült tönkretenniük... büszkék lehetnek magukra...
    Lemásolják a jegyzeteket az egyetemisták, mert nincs pénzük megvenni az eredetit ? Mit akarnak TANULNI, ha nincs elég pénzük ?... Alávaló bűnözők , ugye, akik megkárosítják a tankönyvkiadókat.
    Csak így tovább, butitsuk csak el a társadalmat, akinek nincs pénze, maradjon is hülye...
  • Caro
    #4
    Az más talaj. A tékából ingyen nem veheti ki.
  • avman
    #3
    a gúgli ott szúrta el, h a szerzőkkel történő egyezkedésről sem akar hallani... sőt gyk. magasról tesz bármiféle szerzői törvényre. komolyan nem értem mit vártak... bedigiznek egy adott könyvet és a kiadó meg az író majd tapsikol az örömtől. bár túlképpen a kiadónak 5 év után már semmi köze nincs a szöveghez, minden jogot visszakap a szerző, és mivel itt magáról a szövegről van szó, ha meg nem hangoztatják mely kiadást, mely kiadótól digizték be, akkor a kiadók veszett fejsze nyelét szorongatják. esetleg még egy megnézhető, de le nem menthető vagy nyomtatható változatot nagyobb sikerrel tudnának átvinni...
  • Pharaoh
    #2
    TK-ból is bárki kiveheti a dvd-t, de lemásolni már büntény. Könyvnél miért lenne máshogy?
  • Caro
    #1
    Ennyi erővel bárki bemehet a könyvtárba is, és kiveheti a könyvet. Most nem mindegy, hogy így vagy úgy van meg neki?
    Az OSZK-ba minden könyből, ami megjelenik, küldeni kell!