Megjelent az OpenOffice 2.0

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért azt nem nevezném az Excel hibájának, hogy eddig láttam "a beillesztés menüt, utána már nincs ott, hiba" -> "kapcsold ki az öntanuló menüket" megoldással... Sok ilyen és ehhez hasonló probléma van a te "4500" "fagyásod" közt. Arról nem is beszélve, hogy ezek nagy része tényleg régi Excel verziók közül kerül ki.

Azért szerintem a (pl vegyük csak a jogász)egyetemistákat, nincsennek olyan viszonyban az MS-sel, mint Az adobe dolgozok a saját termékeivel.

"Ez kb. olyan, mintha azért sipákolna, hogy a winamp nem futtatja a playstation cd-jét, vagy az nxview nem nyitja meg a World of Warcraft mentettállását... 😊" ezt jó hogy keírtad, mivel így megspóroltad nekem még a magyarázatot a "lamer" kifejezésrõl, lásd "4500 Excel fagyás" link. (persze nem is fagyásokról van szó 100%-ban , de ez mind1)

Lényeg, hogy OO-sem bug mentes, sem MSO. MS Office csomagja valóban sokkal több mindent tud mint OO, hiszen egy sokkal nagyobb csoport áll mögötte (anyagilag is).

Az is igaz, hogy se OO se MSO képességeit nem használják ki az átlag userek 90%-ban, vagy felette.

Egészen addig lehet használni a Campusos windows és office stb. programokat amíg az egyetemista be nem fejezi a tanulmányait. Hacsak nem megy egyböl tanári állásba utána meg kell vennie azokat a porgramokat, amikhez egyetemi évei alatt hozzászokott, és reménytelenül függövé vált általa. Természetesen a campus windows&officet nem lehet csak úgy letülteni, regisztráció után jut csak hozzá a hallgató (név, cim, e-mail stb.).
A BSAnak is rendkívül egyszerü dolga van, csak vennie kell a végzös campust igénybevevö hallgatók névsorát, levonni azokat akik megvették a MS programjait egyetem utáni éveikre is. A többieknél lehet 'szúrópróbaszerü' ellenörzéseket tartani, jó eséllyel 'találnak valamit'.
Csak az a baj a campussal, hogy az adófizetök pénzéböl finanszírozzák, ezt a MS féle marketingprogramot. Bár megértem a mostani oktatási miniszternek is kell egy 7millás nyaraló a horvát tengerparton 😄
mousee
Lámerek... Mint pl a gyakran felhozott titkárnõk is? Õk is kreálnak szép számmal érdekes dolgokat az excelben, és pánikolnak utána... holott az ms az felhasználóbarát nem??

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Anubys
"Az ottani listát átfutva nem találtam hibát a mai Office 2003 Sp2-es Excelben."

Ajánlom figyelmedbe a 10. oldaltól... 😊

Ami pedig a lémereket illeti, én inkább az olyanokat nevezem annak, akik azon vannak kiakadva, hogy egy ingyenes progi nem tudja rendesen megnyitni az ms féltveõrzött formátumát. Ez kb. olyan, mintha azért sipákolna, hogy a winamp nem futtatja a playstation cd-jét, vagy az nxview nem nyitja meg a World of Warcraft mentettállását... 😊

Harmadrészt, ja ingyen elérhetõ az Office 2003 pl. egyetemisták részére, meg ingyen elérhetõ a Photoshop is az Adobe programozóinak, de egy egyszerû általános-/középiskolás pl. meg van lõve, ha a háziját akarja megcsináni, holott ez manapság tök alap (nálunk már anno általános 7. osztályban /pedig az is elég régen volt/ adtak olyan feladatot, hogy ezt meg ezt írdd meg szövegszerkesztõvel). De egy mezei átlagember, aki már túlvan az egyetemen (pl. mondjuk én, hogy ne menjünk messzire) bizony vagy penget, vagy keres valami olyan progit, ami megfelel arra, amire hsználni akarja. Nekem ez az OpenOffice.org

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

Másrészt INGYEN is elérhetõ a Microsoft Office 2003 Professional pl egyetemisták részére, és a Windows Xp Prfofessionalt is megkapják ingyen.

Több info: http://www.tisztaszoftver.hu/

Már bocs, de ne a régi Exceleket hasonlítsd ea mai OO-hoz. kösz. Az ottani listát átfutva nem találtam hibát a mai Office 2003 Sp2-es Excelben.
A legtöbbje 97-es excel.
Másrészt ez nem is egy hivatalos lista, itt csak pár "lámer" aki nem ért hozzá találkozik számukra nem megoldható problémákkal, és azt kérdezik. Szóval így még gyengébb ez az "érvelés".

(Vicces, hogy MS termékek esetén még mindig a régi verziókat hozzátok elõ.)

Anubys
"A számítástechnika nem ingyenélõknek, koldusoknak meg félnótásoknak való..."

Mondod ezt te, akinek 10 hozzászólásból 9 fikázás... Érdekes fazon lehetsz. <#shakehead>

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

Anubys
Egy kicsit offtopic, de látom, megy a vita itt a Sony vs noname cuccokról. A szánalmas az, hogy a Sony az egyik leggyengébb fejekkel látja el a DVD/CD Rom-okat/írókat, a Playstationt meg az egyéb cuccait, amiben olvasófej van. Bármelyik noname lenyomja a Sony olvasófejeket minõségre. Pedig anno a 4x-es CD-romok korában õ volt a legmegbízhatóbb (a 486-os retrogépemben még mindig az van, és megy több, mint 10 év távlatából, ellenben a DVD-romomat pont egy év után kellett kidobjam, mert elszállt a fej, pedig alig használtam)

Anubys
Nézz körbe itt...
Több, mint 4500 Excel fagyás, szépen betûrendbeszedve... 😊

Nem mondom, hogy az OOo tökéletes, nálam eddig az 1.4.1 volt fent (most majd lehúzom az újat), és egyszer az is produkált egy érdekeset, de:
1. Amire egy átlagember használja az office-t, arra bõven elég ez is.
2. Nem kell parázni, a béesá rádtöri az ajtót hajnali kettõkor, mert ingyenes cucc van a gépeden.

Arról nem is beszélve, hogy az OOo helyesírásellenõrzõje ezerszer pontosabb, mint az ms office-é...

Te tényleg komolyan gondolod, hogy a közhelyek mindig igazak?

A programozórabszolgák biztos mindig mindent jobban és kreatívabban csinálnak, amint akik lelkesedésbõl csinálják...

Excel fagy? Hát ne mtudom, én használtam 97, 2000, 2002 és most 2003 (SP2), de eddig Excel egyszer se gafyott, pedig grafikonokat egyenleteket is bõven használok benne. Nálad milyen esetekben fagy?

NEXUS6
"Évek óta használom aM S Office-t és nem vettem észre egyetlen bugot sem."

Excell fagy mint állat.
Ha csinálsz egy táblázatot wordben és beszúrod powerp-ba, akkor nagyeséllyel kicsúszik a cellából a szöveg.
Múlt héten nem dolgoztam sokat ezért csak ezek a nemlétezõ bugok raboltak el 1-2 órácskát az életembõl.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
"Minden értelmes ember tisztában vannak vele, hogy ingyenesen csak selejtet lehet kapni, az életben a jó dolgokért mindig fizetni kell."

Mint ahogy elhangzott az IE is ingyenes, meg monnyuk a DX-is.
Gondolom azok sincsenek a gépeden, meg monnyuk skype sem, meg bittorent sem, meg semmilyen ingyenes vacak, pl TCP/IP protokol sem.

Vagy is te nem is netezel, hanem a magyar postán adtad fel ezt a gyöngyszemet pízért természetesen, csak valamelyik haverod szintén pízért bevitte ide a fórumba!

Gondolom😉

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

mousee
Én is inkább használom a szart... nekem megteszi ez is....egye fene 😄

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Frank99
a cégben megvettem az office 2000-et pát éve.
az azóta csinálgatott excell táblákat és doc-okat simán nyitja az openoffice.
3 gépen van a cégben fenn, és már ittol is, egy kicsit másmilyen, de én az office 2000-et 135.000 Ft-ért vettem, ez pedig lehet egy kicsit kevesebbet tud, de ingyenes, és 100 feladatból 99-et megcsinálsz vele.

csak töltögessétek le a lopott programokat, majd jártok ti is bíróságra....

meg nehogy megnézzetek alternatívákat, mert attól okosodtok...

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

"Ja, és te vistafan... használd azt, amit neked jól esik... de akkor ne baszogasd ezt... szerintem így korrekt... És ez szól a linuxfanoknak is, hogy nem kell baszogani a win-t, és akkor mindenki boldog lesz..."

én igy is boldog vagyok 😊 én is csak lesek néha és jókat mulatok itt ,de már próbálom nem felvenni a kesztyüt.
Maradok az ingyenes -vagyis szar- rendszeremnél és örömmel hallgatom anyám meséit õ meg az m$ , pontosabban a virusok ,kémprg-k , fagyások ,újratelepitések ,bosszúságok ,adatvesztések ,gutaütések ,meg minden. Ez a szar meg még elromlani se tud.
A Microsoft Office tényleg többet tud mint az új openoffice.org, de az emberke mekkora része használja ki ezen plussz dolgokat. Ha én pár dokumentumot, prezentációt szeretnék csinálni. Esetleg táblázatokat vagy katalógust, miért kellene kiadnom 60 ezer forintot amikor ezeket lazán meg tudom csinálni szabad szoftverrel is! Sõt ennél jóval többet.
A mostani 2es oo.o-val nem próbáltam a kompabilitást, de még biztos vannak vele gondok. Ez tényleg baj, de semmikép nem a fejlesztõk hibája, sajna a Microsoft használ zárt, bináris formátumot.
De már bocsánat, az OpenOffice.Org alapértelmezésben támogatja az OpenDocument formátumot, amely EU ajánlás! Így remény van rá hogy a jövõben ezekkel a dokumentumokkal is lehet valamit kezdeni.
De a Microsoft is ingyenes, nem bináris formátumot hozott létre, és azt fogja alkalmazni az új officban. Annak a támogatásával meg biztos nem lesz gond majd az akkori openoffice.orgban.

Sok Sikert OpenOffice.Org!!!
Kiss Nordic természetesen dán cég, viszont ö is egy példa azokra akik 10 éve més sehol sem voltak és mára letaszították taiwana dél-kóreai társaival a Sonyt és a régi nagyokat a DVD trónról.
mousee
A dvd lejáccós rész tök igaz... Én apám is ien nagy márkab*zi, és mindíg a márkásat akarja venni.. vettünk is egy Panasonic DVD lejáccót... Mondanom sem kell, rohatt drágáér... Na most valammi nónémbõl fele annyiért is vehettünk volna, ami jóval többet tud.. PL ez ha teleírok egy dvd-t mp3-al, akkor be sem olvassa... Ugyanez, ha egy olyan lemezt rakok bele, amin nem csak mp3, meg jpg kép van... egybõl kiírja h sorry, de ilyen lemezt én nem tudok lejáccani... Átvittem haveromékhoz, ott asszem yamada lejáccó van, ami gond nélkül vitte az összes lemezt, és persze divx-et is lejáccót, negyede annyi pénzért...

A DivX meg MP3 támogatás is elõször a "noname"-ekben jelent meg, a Sony meg csak a legvégén támogatta az MP3-at.

Hát persze mert a Noname gyártók csak így tudták eladni a gyengébb minõségü áruikat... szó sincs itt
technológia úttörésrõl..

Hát te a másik fele vagy a dolognak.
Nem kell szélsõségekbe esni, ugyanis azzal, hogy valószínûleg rosszabb anyagminõségû média lejátszót felvérteznek plusz dolgokkal attól még nagytöbbségben ezen termékekben jelentek meg elõszõr ezen új funkciók!
És miután ezek piacteret nyertek áruk és plusz funkcióik okán, így már a nevesebb gyártók is felbátorodva, kiadták a saját extra cuccaikat.

Szóval azért ez nem ennyire egyértelmû!

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

mousee
Imádom nézni, ahogy marják itt az emberkék..komolyan, már csak ezért érdemes lesni az sg-t...
Ingyenes Vs nem ingyenes:
Amire nekem kell, tök elég az ingyenes "szar" is, és legalább legális maradok 😛

Ja, és te vistafan... használd azt, amit neked jól esik... de akkor ne baszogasd ezt... szerintem így korrekt... És ez szól a linuxfanoknak is, hogy nem kell baszogani a win-t, és akkor mindenki boldog lesz...

A Sony azért nem támogatta sokáig a divx mp3 formátumot, mert egyértelmü, ezekben a formátuokban javarészt másolt anyagokat tárolnak. A Sony zene és a filmiparban is érdekelt. Ezért házon belül akadályozták meg sokáig a divx mp3 kompatibilis DVD lejátszókat.
Nézd csak meg a mai cercehurcát, a Blue-ray körül, oly mértékben gátolja a másolást többek között a Sony ami már a Microsoftnak is sok.
Egyébként ennek csak az lett az eredménye, hogy felemelkedtek olyan taiwani márkák mint a Yamada, Kiss Nordic, és rendesen lehagyták a Sonyt. Ma már néhány márkacsávó fanatikust leszámítva a többség nem Sony Panasonic és hasonló analóg korban naggyá lett márkákat vásárol, ha digitális kép/zenelejátszó minöségi vagy mainstream terméket vásárol.
Az MS Officeal sajnos elég sok baj van. És az OOo-nak is köszönhetöen, az általa nyújtott szolgáltatás már nincs arányban az árával. Még az egyetemeken is (ahol a campus szerzödés miatt az ár nem lenne tényezö) is terjed az Openoffice, nem is szólva a bíródágokról, ahol már csak OOo található magyarországon. De a vállalkozások körében is széles körben használják már MS Office helyett, köszönhetöen a Bsa magyarországnak.
A Microsoft puska most ellene fordult, "lehet, nem a legjobb (bár szerintem és sokak szerint az) de épp ELÉG Jó. És olcsóbb" Ennyi elég is a sikerhez.
Nem kell aggódni, ha valaki nem akar Openoffice tankönyvet venni, van letölthetö is <#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>
http://hu.openoffice.org/servlets/ProjectDocumentList?folderID=313&expandFolder=313&folderID=309
tomsolo
mert béna vagy...

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

NuCLEARScoRp
"Akkor miért van az, hogy az OpenOffice jobb, mint az MS-Office, ami nagyon bugos."

Évek óta használom aM S Office-t és nem vettem észre egyetlen bugot sem.

A DivX meg MP3 támogatás is elõször a "noname"-ekben jelent meg, a Sony meg csak a legvégén támogatta az MP3-at.

Hát persze mert a Noname gyártók csak így tudták eladni a gyengébb minõségü áruikat... szó sincs itt
technológia úttörésrõl..

"Az MS szánalmas, ennyi. Az ingyenes vagy olcsóbb manapság egyre gyakrabban JOBB, mint a drága / fizetõs."

Mondok egy példát: Az agyondícsért/sztárolt Spybot a teszteken csúfosan alulmarad a fizetõs progikkal szemben... de ezt a sok pc analfabéta nem fogja fel... és ez csak egy példa volt...

persze van ellenpélda is de sokkal kevesebb...

Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)

1. hasonlítsd már össze a funkcionalitást (openofisz sehol sincs)
2. IE ingyenes...
Kipróbáltuk, de sajna egy sima, csak szöveget tartalmazó Word file elmentés után (bármilyen verziójú Word formatba) soha nem volt megnyitható Word 2003-al, szóval ennyit akkor az oOo-ról, elég ciki, ha senkinek nem tudom elküldeni amit írtam......
Ez volt az elsõ próba a progival, ezek után inkább hagytuk is.....
Akkor miért van az, hogy az OpenOffice jobb, mint az MS-Office, ami nagyon bugos.

Miért van az, hogy ha jobb a fizetõs windows részeként elérhetõ IE, akkor a firefox fenyegetés miatt kezdték el KAPKODVA fejleszteni az IE-t. Elõször csak a 7-be akartak tenni néhány újítást a firefox-ból, majd mivel a Windows Vista qrva sokat késik kitalálták, hogy belehack-elik a 6-osba is.

Az MS szánalmas, ennyi. Az ingyenes vagy olcsóbb manapság egyre gyakrabban JOBB, mint a drága / fizetõs.

Pl. A DivX meg MP3 támogatás is elõször a "noname"-ekben jelent meg, a Sony meg csak a legvégén támogatta az MP3-at. Innováció is kitõl várható? Hát igen, a Benq-tól (LCD). A samsung monitorok minõsége egyre pocsékabb, míg a benq tartja a minõséget a milisec. háborúban is (tapasztalat).

Az olcsóbb Mazda sokkal megbízhatóbb, mint a drágább BMW, stb., stb., stb.
Minden értelmes ember tisztában vannak vele, hogy ingyenesen csak selejtet lehet kapni, az életben a jó dolgokért mindig fizetni kell.
A számítástechnika nem ingyenélõknek, koldusoknak meg félnótásoknak való...

és gondolom nem warezolt m$ van neki ,hiszen az átlagkeresetbõl ,vagy egy iskolás zsebpénzbõl lazán venni m$-t office-ostól.
Fikázza csak a sok szakértõ a free-t.
Laci73
Gondolom az árára gondolsz 😊

Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket

NuCLEARScoRp
Közelébe sem ér a MS Office 2003-nak... <#eplus2>

Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)

Ha nem lenne ingyenes az MS Office biztos kipróbálnám😊

Azokat a funkciókat, amiket a nagy átlag használ, az Oo is bõségesen tudja.

beta van az oldal aljan

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

lck
Biztos vak vagyok, de ott a 1.1.4 -est találom magyarul.
szegények, végre elértek oda, h szinte alig megkülönböztethetõ a kezelõfelülete a konkurens terméktõl, erre azok teljesen megváltoztatták.
Úgy néz ki, h a doksi kezelésen is sokat javítottak, szal grat.
rigidus
h4x0r
Ja, és tök jó: fél óra alatt lefordul gentoo-val. 😊

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

nagyon jóó! mindenkinek csak ajánlani tudom. én is csak rc-t használtam, de már az is remek volt. nagyon frankó a képlet-szerkesztõ is benne, és sokkal szebb mnt a korábbi!😊

\"The voices are back... Excellent.\"

lck
Szerintetek a végleges magyar verzió kinnt van már?
Én a legnagyobb akaratom ellenére csak RC3-at találtam. ( persze lehet hogy az a végleges )
OOo nagyon OK! <#worship>

hmhm
Támoagatom!
Nagyon jó prog, bár a régebbi verziókban apró hiányosságok még voltak!

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

← ElőzőOldal 2 / 2