92
-
kállai #92 nagyon franko hogy bárki hozzá juthat egy ingyen ofis csomaghoz -
#91 Nekem már március óta van OpenOffice 2.0-ám, amit a Linuxhoz adott a Novell. Van benne egy-két hiányosság az MS Office-hoz képest, de alapvetően mindent meg lehet vele csinálni, amit MSOffice-ban is. Itt is mindenhez van Tündér(Az MS-ben varázsló). Én meg vagyok vele elégedve. -
FTeR #90 nem, csak jeleztem h azzal kapcs mondom. egyetértésem jelét adtam. nem kell rögtön rosszra gondolni... -
faz #89 Szerinted miért így fogalmaztam? Vagy csak tudatosítani akarod bennem amit jómagam mondtam? Ha igen, akkor köszi. -
#88 Szeeeegény sarki közértes Bill Gates... Majd ha ráérek, sajnálom. -
#87 örülök neki:) -
FTeR #86 gratulálok -
#85 "TC nem teljesen ingyenes, ügye ott az a 3 gombos üdvözlő képernyő..." ha arra lusta vagy, hogy a 3 közül megnyomj EGY gombot, akkor be se kapcsold a szgéped!
(mellesleg ha nem céges géped van, akkor crack, serial stb.)
"a winamp is kihalóban van. mióta felvásárolták a nulsoftot, azóta nem is fejlesztik." minek??? Nekem a v2.92 van fenn és semmi bajom sincs vele, sokkal gyorsabb, mint az újabb verziók.
"a bsplayer meg mint pozitív példa elég nevetséges" ezt én sem használom
"jómagam a mpClassic-ot preferálom, de az mplayer is jó" ez így ebben a formában nem igaz, mert mplayer az a legjobb!
-
FTeR #84 ezek a nagyszabású ingyenes programok hihetetlenül tönkreteszik a piacot. van az ms ofisza amiért rendesen elkéri az árát (egyébként tudásához mérten egyáltalán nem drága, de túlzás csak sima szövegszerkesztésért azt használni-arra ott a wordPad), így lehetőséget/piacot hagyva egy vagy több más sw cég szövegszerkesztőjére, egy másik táblázatkezelője és így tovább, szépen elkérnék ők is az árát (természetesen sokkal olcsóbban mint egy egész ms ofisz) és boldogan élnek míg..., de egy openofisz ezt teljesen tönkrevágja, hiszen ki az a hülye aki pénzt adna, olyanért amit ingyen is megkaphat (mielőtt még vki belekötne, msofisz a tudás többlete miatt éri meg). ezzel még kizárja a annak a lehetőségét is, h egy másik fizetős teljes irodai sw csomag létre jöhessen és konkurenciája válhasson az msnek. és természetesen egy más ingyenes (akár opensource) szoftver csomagot sem tűr el, hiszen az aki esetleg megpróbáklna külön utakon járni, az inkább (kénytelen) beszál az openofiszba, úgyis ez az alap elv.
ezért találom rémisztőnek az egészet. főleg, h ez az ingyenesség erőltetett (még reklám bevétel sincs), hiszen a fejlesztőkenk is meg kell élniük valahogy.
közben meg az az irónikus, h mindenki arról beszél, h az ms nyírja ki a konkurenciát... -
FTeR #83 -vele -
FTeR #82 az ms word nem csak egy szövegszerkesztő, a write viszont egyenlőre csak egy sima richtext editor.
ez igaz a többi swre is.
az ms office termékek (és ide tartozikmég az IE is), egyben programozási platformok is. ezen a téren nem nagyon vehetik fel vele a versenyt velük.
meg kell nézni pl a exeem-et, bitcomet-et vagy akár a valve steamjét, mind1ik tartlmaz beépített böngészőt és mind1ik az IEt hívja meg. És így van ez számos más programmal is. vállalati környezetben rengeteg sajátfejlesztésű ügyviteli szoftver hív meg word/excel/access fügvényeket, olyanokat, h házon belül talán 1 programozó(csoport) sem tudna még csak hasonlót sem összehozni tudás és/vagy idő hiányában. ilyet nem lehet openofisszal, ezért nem jut eszükbe még véletlenül sem, h átáljanak rá. akik megpróbálják, azok idővel rájönnek, h tévedtek és szépen visszaállnak (persze az elpazarolt időt és költségeket már semmi nem hozza vissza). -
FTeR #81 "és ezek még csak a féligmeddig ingyenes cuccok."
ez ilyen félig teli vagy félig üres pohár, igaz? :P
te azt látod, hogy ez már majdnem ingyenes, szerintem meg már rég nem free- csak shareware.
shareware az amiért nem tudnak annyit kérni, hogy megérje fizetni érte (a piacon lévő ingyenes konkurenciák miatt), de mégis belátják, h ingyenmunkából nem lehet megélni.
ha TCért alapból annyit kérnének, mint pl egy antivírusért, az emberek simán kifizetnék, hiszen bőven megéri az árát, de a piacot tönkretevő ingyenes változatok miatt ezt nem teheti meg. és az egész a fejlesztés rovására megy, hiszen nem tudnak főállásban foglakozni vele.
az ingyenes (és használható) cuccok (linux), pont azt csinálják mint a multi bevásárlóközpontok (kora, osán, meg a tacskó), áron alul adják a termékeket, ezzel tönkrevágják a helyi konkurencuát (sarki közért, műszaki bolt, stb.). közben meg álszenteskednek, h adják ők is olcsóbban (párhuzam: minden legyen free/opensource), a gond csak az, h szerencsétlen kiskereskedő nem adhatja olcsóbban mint a beszerzési ár...
(ha a reklám bevételből térül meg a befektetett munka, az már a jobbik eset, mert ott van pénzmozgás. de lássuk be, semmit nem utál jobban az ember mint a reklámokat) -
Diocles #80 Annyit szólnék hozzá: én kb. 1 hónappal ezelőtt az akkori legfrissebb open office-t kipróbáltam, és bár nagyon tetszett, és teljesen rendben lévő ingyenes program, azt azért hozzá kell tenni, hogy az ms office programcsomagtól tudásban, funkciógazdagságban azért jócskán elmarad. De jól is van így. -
FTeR #79 4. a winamp is kihalóban van. mióta felvásárolták a nulsoftot, azóta nem is fejlesztik. még bugjavítással is csak elvétve huzakodnak elő. kár érte... -
FTeR #78 1. TC nem teljesen ingyenes, ügye ott az a 3 gombos üdvözlő képernyő... (Total Commander, Version 6.53, is a Shareware file manager for Windows® 95/98/ME/NT/2000/XP, and Windows® 3.1.)
sajna egy ideje már nem nagyon fejleszgetik (leginkább csak bugjavítások léptetik a tizedes verziószámot), remélem csak a vistára várnak és nem szanálták a projektet.
2. a bsplayer meg mint pozitív példa elég nevetséges. az a program egy alkalmazás fejlesztési katasztrófa. egyetlen pozitívuma, h szinte bármit lejátszik, de ezzel a képességével nincs egyedül. (halkan zárójelben jegyezném meg, h wmp is ingyenes, letölthető almára is. IEnél ugyan ez volt...)
3. jómagam a mpClassic-ot preferálom, de az mplayer is jó. -
FTeR #77 az alap ECDL olyan mint az alap a vagy b nyelvizsga. és kb annyit is ér. -
#76 a menők menőznek, aki menőzik, felkiálltójeleket kap.
nekem nincs felkiálltójelem, neked van.
aki nyíltan menőnek vallja megát, az nagyképű. -
archkoven #75 Ennyi menőt már régen láttam egy helyen! -
faz #74 Arról nem is beszélve hogy 5ös érettségiért is osztanak ecdlt pl. nekem -
#73 Egyet értek az előttem szólóval!
+ kiegészíteném annyival, hogy ha valaki ECDL vizsgázik sikeresen, nem jelent semmit! Ugyanis az ECDL egy elég felszínes kis vizsga. Nem megy bele mélyrehatóan a dolgokba.
Nekem megvan az ECDL vizsgám, most gazdasági informatikusnak tanulok! Az infó óráim és az ECDL tanangyag ég és föld (mondjuk pl. csak a Wordot nézve) -
FTeR #72 sztem nektek még senki nem mutatta meg, h excelben hogyan kel _rendesen_ használni a képletszerkeztőt. 7-8 szintes egyenletek még simán megoldhatók benne, nagyobbaknál meg már az ember veszti el a fonalat (2-3 szintes meg még ovodásnak is megy).
nem a hasamra ütök, asszem még dc++n vitatkoztam valakivel a témában, aztán gondoltam 1et és felőttem a vnc-t és megmutattam neki. igencsak meglepődött.
a wordben ide-oda csúszkáló képek/táblázatok is annak az eredménye, h nem rendesen állítjátok be, csak beszúrjátok és csodálkoztok, h nem jó. egyébként azért csúszkálnak, mert próbálják a beillesztési szövegkörnyezethez tartani magukat, tehát relatív a pozíciójuk és _nem_ abszolút az adott lapra szögezve. openofiszban pont ezért tűnik jobbank, mert kevesebbet tud.
ugyen ilyen az az eset, amikor siránkoznak az automatikus kiegészítés/javítás miatt, pedig 1 mozdulattal ki lehet kapcsolni (akár közvetlenül a változtatás helyén). -
#71 Nagyon korrekt amiket írtál.
Már csak azt várom, hogy az M$ fan tábor reagáljon a hozzászólásodra! Kíváncsi vagyok miket hoznak fel a bsplayer, mplayer vagy a totalc ellen. -
#70 annyi hozzászólásom volna, hogy az MS Office már nem is olyan bugos mint régen volt.
a másik, hogy az MS Office jelen esetbe tényleg jobb, mint az OpenOffie, legalább is sok tekintetben.
Ettől függetlenül azért inkább OpenOffice, miert ingyé van, meg majdnem olyan jó.
A plusz kiegészítés annyi, hogy az openoffice lényegesebben támogatottabb. vagyis. az OOO végtermékét több progi meg tudja nyitni, mint amit az MS Office kidob magából, illetve több mindent be is olvas, mint az MS Office(eleve az OOO olvassa az MsO szabványt, fordítva nem.)
a második plusz kieg, hogy az ingyenes szoftverek igen sokszor jobbak, mint más elérhető fizetősek.
kivéve a gimp, mert az szar. Photoshop rulz.
ingyenes kategóriában hasonlítsuk inkább az NotePadkez, vagy a WordPad-hez.
IE megint szar.
MediaPlayer... jézusom, talán a 7-es verziószámot láttam utoljára, de nem is nagyon érdekel. még most se tud DVD filmet játszani, meg srt-t sub-ot feliratozni?
egy jó kis BSPlayer+Winamp kombináció igen megkönnyíti az életet...(mindkettő ingyenes, a fizetős mellékfunkciók meg lényegtelenek.)
vagy vegyük azt a programot, ami nélkül és a Windows-os környezetet ki sem bírnám... Total Commander. a Trial verzióban semmi sem korlátoztt, csak az elején nyomni kell egy számot.
Flashgetben is csak reklám van.(IE letöltője szar, bannerre meg ugyse kattintunk.)
és ezek még csak a féligmeddig ingyenes cuccok.
Ott van még pl az Mplayer, ami talán a világ legjobb lejátszóprogija. nemcsak ingyenes, opensource is.
Ez az Office is az. akit érdekel, megtekintheti a teljes forráskódot. Meg is változtathatja. Kereshet benne hibát, sőt ki is javíthatja. Na ezért nincs olyan sok hiba az opensource progikban.
Windows kernel féltve őrzött titok, hisz ha vki megkaparintani a forrást, vagy 10millió vírust írhatna rá.
Linux kernel opensource, aki hibát talál, kijavíthatja.
Lehet gondolkodni....
Meg ugye az MS office alig fut pár gépen. Kizárólag windows(bár most már asszem van Mac-re is, meg tervezik Linuxra is)
OOO mindenen fut szinte. -
kollega #69 Bocsánat a hozzászólásért, de az "oktatóknak és egyetemistáknak _ingyen_ elérhető Windows/Office/Microsoft cucc" terminológia nagyon tetszik, mert azért (ha jól emlékszem) az oktatási minisztérium tejel a költségvetésből (azaz az én pénzemből is) a Microsoft-nak. Tehát az sincs ingyen, csak nem az egyetemista fizeti ki, hanem az adófizetők... :-( -
archkoven #68 Ez tényleg nagyon aljas. -
archkoven #67 Majd lefigyelem. Honnan lehet leszedni?
-
Inquisitor #66 "Egyébként nálam még sose fagyott az MS Office."
Egyesek azt az aljas rágalmat terjesztik ám, hogy az Office 2000-ig sz*rráfagyott az office, ha kivettél mondjuk egy floppy lemezt, amiről elötte valami dokumentumot olvastál be. -
Inquisitor #65 "Másrészt INGYEN is elérhető a Microsoft Office 2003 Professional pl egyetemisták részére, és a Windows Xp Prfofessionalt is megkapják ingyen."
Ez szép és jó, akkor magyarázd el az éppen át vagy továbbképzésen lévő "átlag" technoanalfabéta hölgynek, aki meg akarja venni az Office-t, hogy felkészüljön a (szerény véleményem teljesen értéktelen) ECDL vizsgára, és az eladó elött kap sírógörcsöt, mert a nem OEM Office úgy kb. 120-180.000, azt hiszem a nemrég kijött Basic "csak" 70.000, de abban nincs bent a fele az ECDL tananyaghoz "kellő" programoknak.
Neki hogyan magyarázod el, hogy a 60.000 Ft-os (nehezen megspórólt) gépére tegyen fel százezres programot, mert akkor neki nagyon jóóó lesz? He? -
#64 Nekem van. Tortenetesen a TeXmacs nevu szarsag. A lenyeg egyszeru: billentyukombinaciok mindenre. -
CyrSyS #63 Nagyon komoly munkára az office 2003 igencsak jobb mint az OOo, de megtanulni kezelni és használni érdemes ennyivel is okosabb lesz az ember. -
#62 az minden topikban kiderül, ahova irsz :D -
pip #61 "Matematikai témájú irásnál borzalmas a MS office, az equation editor egy kínzás. Oda kellene ültetni elé azt aki kitalálta és megíratni vele egy analízis jegyzetet :)
Bár ebben az Openoffice sem jobb. Viszont a Tex (latex) tökéletes a célra"
szerintem pedig sokkal jobb az openoffice ebben. nagyon gyorsan lehet irni benne mindenfele kepletet, egyszeruen begepeled a megfelelo formaban (nem tudom hogy hivjak a formatumot, de ugyanaz, amit pl a Matlab is hasznal. tortvonal heleytt "over", szorzas "cdot", alfa "%alpha" stb), majd forditod a kepletbeszuroval.
Gyors es egyszeru. En inkabb a latexet neveznem emberkinzasnak, ugy ahogy van.
ami nagyon tetszik az openofficeban az a kepek es tablazatok kezelese. Az MS office-ban megorjitett, hogy a szepen elhelyezett kepek meg tablazatok ide-oda csuszkaltak, neha ket oldallal odebb ugrottak stb. Tobbek kozott ezert nem hasznalom egyaltalan az MS officet miota felfedeztem az openofficet. -
faz #60 Lehet hogy a 2.0 már nem azt használ? -
faz #59 Analízist legépelni? Nekem kézzel is nehéz :-)
Egyébként mióta van OOo (avagy tudok róla), azt használom, és nem vágyom vissza egyáltalán, szerintem teljesen korrekt. Persze kicsit meg kell szokni. Csak ne javat használna... ez olyan, mint az Azureus meg a Bitcomet. Naná hogy Bitcomet, mivel a másik százszor lassabb. Szóval ez az egyetlen problémám vele, ez is mellékes :-)
Én szurkolok nekik. -
archkoven #58 Egyébként nálam még sose fagyott az MS Office.
Ég a pofám miatta, nehogy kiderüljön mekkora láma vagyok! -
archkoven #57 Hát az tény, hogy a képletszerkesztő valami borzalmasan lassan használható. Mindent meglehet vele csinálni, mindenféle emeletes törteket össze-vissza indexelve, de valami kurva lassan.
Igaz nem is lenne rá túl sok ötletem, hogyan lehetne a dolgot egyszerűvé és gyorssá tenni. -
Caro #56 Én is leszedhetném campussal a wint, de inkább linuxot használok :).
Vagy ha esetleg az kell, akkor a géphez járó OEM ME-t. De azt csak ritkán.
Egyébként szokták ellenőrizni, hogy egyetemi évei után is használja-e valaki. -
ubuntu #55 Hol lenne itt az ellentmondás?
Abból még, hogy a BSA razziák hozzájárulnak a linux terjedéséhez nem következik, hogy hosszútávon hajlandó lemondani a Microsoft az ilyenkor keletkezö extra bevételekröl. Természetesen mindig vannak akik legalizálnak, éa vannak akik linuxra migrálnak. Az utóbbiak úgysem vennének MS termékeket. Szóval nagyon is kétséges, hogy meddig tart a BSA toleranciája a home userek iránt.
-
ubuntu #54 Matematikai témájú irásnál borzalmas a MS office, az equation editor egy kínzás. Oda kellene ültetni elé azt aki kitalálta és megíratni vele egy analízis jegyzetet :)
Bár ebben az Openoffice sem jobb. Viszont a Tex (latex) tökéletes a célra.
Több extra feature nem szokott kelleni egy officeból nekem. Valószínünek tartom, hogy az super MS office only képességek nagyrészét hatékonyabban helyettesíteni lehet egy egy megfelelö célprogrammal.
-
#53 "Excel fagy? Hát ne mtudom, én használtam 97, 2000, 2002 és most 2003 (SP2), de eddig Excel egyszer se gafyott, pedig grafikonokat egyenleteket is bőven használok benne. Nálad milyen esetekben fagy?"
Az a helyzet hogy nálunk csak szedett vedett x éves office2000-ek, meg win2000-ek vannak és az fagy.
Pedig a legutolsó SP is fenn van rajta.
Tudod van olyan cég ahol megvesznek egy hw-t meg hozzá sw-t és azt nem cserélgetik évente, kétévente, hanem azt használják vagy 5 évig. Mert tudod annyit szántak IT-re és kész. 1000 PC-re már nem olyan olcsó dolog a M$-minden hülyeségét felrakni, egy nagyobb cégnél ugye van olyan hogy középtávú tervezés, amire sajnos a M$ fejlesztéseit nem lehet betertcvezni.
"Mister CEO vegyen a cégének Viszátot"-mongya a M$ centrale europe sales főmanager.
"OK, mikor adják ki, milyen új technológiákkal kell számolnia az IT részlegemnek, milyen változatai lesznek és mennyibe fognak kerülni?"
"Ööööö, .... izé, ezekre a kérdésekre még nem tudunk válaszolni!"
Hát erről ennyit! Ennyire komoly a te kedvenc céged!!!!!