Buzera (TV)

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ezt találtam
A felsorolt kilenc fejezet közül � félig-meddig találomra � egyet emelek itt ki, hogy ennek révén a könyv sokszínûségét próbáljam érzékeltetni. A képes beszéd címû fejezet az alábbi részegységekre bomlik: 1. általános bevezetés (pl. viszonya a körülíráshoz) és 2. a frazémák rendszerezése különféle jelentéskörök szerint: a) az ember és testrészei, b) az ember élete, c) az ember és a természet, ill. a természeti erõk kapcsolata, d) az ember õsi foglalkozásai, e) ember és társadalom, f) katonaság, hadakozás, g) jog, közigazgatás, h) szórakozás, i) hitvilág. Például a b) ponton belül, a ház és berendezése jelentéskörben említett szólások közül idézünk néhányat: kõszirten rakott ház, fövenyre épített ház, szedték a sátorfájukat, (erkölcsös ember érzékeit) retesz alatt tartja, (a szüret) az ajtó elõtt áll, (a szégyent) nem teszi ki az ablakba, két szék között a pad alá / földre esik, (a szemetet) a szõnyeg alá söpri stb-stb.

Taranov
Ahogy Bochkor pici mondta, valóban eléggé érdektelenek a kérdések.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

hûha torgyán papa megmondja

hát jah
akkor most ki és mit tesz ki az ablakba?
cici vagy csomag

Taranov
Elképzelhetõ.
Ha minden héten más szereplõk lesznek, akkor nem egészen Heti Hetes koppintás.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Na én is pont kezdtem nézni. Eddig elég unalmas.

zaki
heti hetes koppintás?

tuti bukta

de jó pont akartam csinálni 1 ilyen fórumot

Gorvik
És már el is kezdõdött

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

Gorvik
A Buzera egy kvíz-show, amelyben a szereplõknek a nézõk által beküldött, mindennap használatos szavak, kifejezések, közmondások, szokások eredetét kell megfejteniük.
A mûsor állandó mûsorvezetõje: Bochkor Gábor, az õ segítségével minden héten öt sztárvendég próbálja a nézõi feladványokat megfejteni. A vendégek elméleteket gyártanak, hogy egyre közelebb jussanak a helyes megoldáshoz.
A BuzerábanVerebes István, Havas Henrik és a beszélõkéjérõl is jól ismert dr. Torgyán Józsefen kívül az elsõ adásban Marjai Judit és Para-Kovács Imre is töri a fejét a feladványokon. Bochkor Gábor moderálja a vendégeket, õ teszi fel a nézõi kérdéseket, ezután a õk elkezdenek találgatni.
tv2.hu

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

← ElőzőOldal 3 / 3