52
-
Attila 007 #52 Nemtudom mit bántjátok a Tibit, nekem osztálytársam volt általános iskolába(Kék suli) 8 évig, igaz lutraalbumom nemvolt, de attól még Én örülök hogy egy volt osztálytársamnak sikerült az ami sokatoknak SAJNOS még nem, gyerünk Tibi csak igy tovább! -
LionTm #51 Igaz!
De akkor szerintem azzal is tisztában vagy hogy céget 0 forintból nagyon nehéz elindítani. Ha megvan az, ahogy említetted családi háttér aki megoldja a gyerek lakás/autó gondját utána már könnyebb saját Önerőből is valamirevaló egzisztenciát kialakítani. Ha nem rendelkezik a családod vagyonnal akkor alapesetben 10-20 évig adós leszel valamilyen banknak. Innentől kezdve nem csinálhatod meg álmodat, mondjuk a cégedet, mivel nincs meg rá a keret, ha meg van valami forgó tőkéd, akkor nem egy hatalmas összeggel indulsz el és nagyon lassan éred el azt amit egy tőkeerős vállalkozás 1 hónap alatt. Nem a cég a drága hanem a reklám.... -
#50 sok mindenben igazat adok neked, viszont nem biztos, hogy az irigység táplálja azt a kíváncsiságot, ami miatt a tvnet.hu-t lessuk meg... amúgy meg szorgalom+tehetség nem elég ennek az eléréséhez, kell egy jó nagy adag szerencse is (vagy "szerencsés" családban szuletni - bár mindenkinek másat jelenthet a "szerencsés család"), de helyeslem, hogy támogatja a fiát mindenben, csak nem bírom az olyan szoveget, hogy "mindent saját magam értem el" - ilyet mondjon az, akinek nincs ilyen családi háttere és mégis elért valamit az életben... -
#49 Már apuci a többségi tulajdonos, ez kb azt jelenti, hogy azt tesz, amit akar (vagy Tibike azt tehet, amit akar).
Elég kevés dologhoz kell 2/3-os döntés, nagyrészt a sima többség elég
No meg ha nagyon akarják, akkor hátulról kivásárolnak még 2%-kot (egy napig nem járatják a merdzsót/dzsípet :p), ezt követően 2/3-os többséggel már végképp senki nem szólhat bele, hogy mit is csinálnak
Szóval, biztos nem apucitól kellene szabad kezet kapnia/kérnie Tibikének ?
-
Fenjoy #48 :)
Fikció-mese jön:
Én mindent magam értem el az életben, nulláról kezdtem
- És mennyi az össz vagyonod?
300 millio
- Az igen, és nem kaptál segitséget senkittől?
Nem
- Biztos?
No jó, hát az elején apámtól...de mindent magam értem el!
- És mennyi segitséget kaptál?
300 milliot
:)
-
LionTm #47 Kedves SG.hu!
Áruljátok el mennyibe kerül egy ilyen PR riport?
Érdekelne mennyit ért meg neki ? 100e HUF?
--------------------
Vicces, jól csinálja. Kíváncsi lennék hányan olvasták el ezt a hírt... Mert az irigység szörnyű kíváncsiságot szül! Minden esetre bejött neki amit akart, mert beszéltek róla irigykedtek és még a barátaitoknak is elmesélitek (ahogy én is...) Arról már nem is beszélve hogy a tvnet.hu internetes oldalt is meglestük
-
dez #46 Nem biztos, hogy csak apuci véleményét. Mint olvasható volt, csak 65%-ban övék a cég, így a többi tulajjal is egyeztetni kell. (Vagy lehetne egy igazgatótanács is, de ilyen kis cégnél nem valószínű, hogy van.) -
dez #45 És honnan tudhatnánk, hogy te nem a konkurencia embere vagy, aki próbálja a másikat fórumokon lejáratni? Szal 1x leírtad, OK. Ne várd, hogy ezután mindenki ténynek veszi. Majd ha még jópáran leírják, az már talán jelent valamit. -
#44 "alig van olyan hét, hogy ne szaladna el hozzám a leveleit feladni, vagy letölteni."
ha ez télleg így van (ne haragudj ezért de én ilyen kételkedős fajta vagyok) akkor régen fel kellett volna mondani a szerződést, egy levelet nem tud elküldeni az azért nagyon gáz, engem a Tonlány rég kivágott volna mert egész nap megy a torrent(amine) a havi limitjüket rendesen átlépném, leveleket csak ritkán küldök -
SSeth #43 "- Szó szerint értendő, amit mond: saját kezűleg húzta a kábeleket?
- Nem százszázalékosan, volt egy csapatom, amellyel együtt dolgoztam, de ott voltam mindenütt, ahol a munka folyt. Ennek segítségével tanultam meg, mit jelent a hálózatépítés..."
Következő kérdésem az lett volna, hogy akkor fel tudna tenni egy rj45-ös csatlakozót a zsinór két végére, hogy utána menjen is a kommunikáció rajta?
"Nem százszázalékosan." Ezt bírom. Miért nem mondja mindjárt azt, hogy "Há hülyének nézel pajtás?" Ja hát igen mert így jobban tetszik embereknek. Szimpatikusabb. A dolgozó igazgató. A hajamat leteszem. Sőt kiderül, hogy apja egészen 25 éves koráig verte és hatalmas versenyben volt többszáz managerigazgatófőiskolaegyetemokosvagyokésiskolázottdesemmiheznemértekagyakorlatbanPRHUMÁNERŐFORRÁSMANAGEMENT-huszárral a cég igazgatói székéért. És bizony vért kellett izzadni, hogy Apu őt válassza végül. Nem tudhatjuk, hogy nem így történt... -
#42 No de térjünk vissza a tárgyhoz.
Mit is jelent az, hogy Lengyel Tibike SZABAD KEZET KÉR ?
Most mindenben ki kell Tibipapa véleményét kérnie, vagy esetleg vmelyik szakmai vezető feje felett akar elnyúlkálni (elég lesz arra a 6 km-re az a 4km-es kábel is )?
De most komolyan, mit jelenthet ez a cím: "Szabad kezet kér a TVnet 26 éves cégvezetője" ???
-
#41 inkább: Az alkalmazott a fizetett rabszolga
"Szomszédainknak" meg a "fehér rabszolgák" vagyunk
-
#40 Hát, csak az nem irigykedik, akinek mindene megvan. A szegény embert akkor is dühíti amiket lát: 40 milliós prémium, 2 milliárd a honatyák "búcsúpénzére", bizony ez a düh is az irigység jele :p
Egy pillanatig majdnem megsajnáltalak, node aztán eszembe jutott, hogy ismeretségi körömből pl nem is voltak 90-ben szülei, másnak rokkantak, másnak nyugdíjasok, másnak alkoholista apa, ... és bizony nem azon törték a fejüket (se a szülők, se a gyerek), hogy milyen vállalkozást is indítsunk, hanem hogy mit is eszünk holnap (egy vállalkozás indítása nem kevés pénz). Azok bizony nagyon szegény évek voltak, főleg a kisvárosoknak ...
Ja, és ha multid lesz talán már erdeklődhetsz felőlem, no de addig :ppp
-
sonicXX #39 Szerintem egyszer sem mondta hogy le akarják nyomni a T-Com-ot. Másrészt pedig egy ilyen kis ISP ha jól csinálja a dolgát, ugyanúgy megállja a helyét a piacon a T-Com-mal szemben, mint ahogy a kisboltok sem zártak be tömegesen a kerülteünkben mikor megjelentek itt is a plázák és szupersoppok meg felújították a piacot (Bp, Csepel). A kisebb vállalkozások üzleti sikerének jóval kevésbbé a tőke a kulcsa, inkább az emberközeliségre és a minőségre helyezik a hangsúlyt, alacsony árfekvésben, mert a nagy cégeknél ez hiányzik. Azért tudnak olcsóbbak maradni mint a nagyok, mert a flottájuk kis létszámú, nem kell kifizetniük 5000 alkalmazottat. TVnet-nek mint azt olvashatod, csupán 40 alkalmazottat kell megfizetni, és ez figyelembe véve hogy hány előfizetőjük lehet, elég optimális a költségmegtakarítás szempontjából. -
Cat #38 "Az a gond az ilyen kis ISP éves bevétele inkább 100 milliós volumenben mérhető"
juliusban elérték a 600 milliót, év végére 1.2 milliárdos árbevételt várnak -
shabba #37 Azért a T-com tökének megszorongatásához elkellene pár száz milliárdos beruházás is, és egy akkora volumenű hálózat építés is bizony eltartana 5-10 évig. Meg ugye milyen befektető adna ehhez tőkét(nagy valószínűséggel külföldi adná) és milyen feltételekkel?
Az a gond az ilyen kis ISP éves bevétele inkább 100 milliós volumenben mérhető, ez pedig pár nagyságrenddel kevesebb ahhoz ami elég lenne a tökön szorongatáshoz.
Persze szép álom de elég kicsi a realítása. A hazai piacon max akkor történne lényegi változás ha egy nagy másik európai multi telco is piacot látna bennünk és hasonló volumenű beruházásokat eszközölne mint a fatáv. De ehhez sajna pici és nem túl vonzó a magyar piac hogy ennyire vonzaná a érdeklődőket. -
Kutuvoz #36 Te nem ismered azt a mondást, hogy:
az alkalmazott az a fizetett ellenség... -
sonicXX #35 Püff neki és ha reklám akkor mi van? -
sonicXX #34 Egy vezető elsősorban legyen vezető, másodsorban szakember. Az a legfontosabb, hogy kreatív legyen, átlássa az üzleti helyzeteket, tudjon priorizálni, optimalizálni, kezelje jól a rendelkezésre álló erőforrásokat, legyen markáns, rugalmas, legyenek határozott elképzelései, legyenek törekvései, tudjon beszélni, ismerje az üzleti protokollt, legyen megjelenése, tudjon hatni az embereire és az üzletfeleire.
Én nem vagyok megelégedve a TVnet ADSL szolgáltatásával és az ügyfélszolgálattal sem, de szerintem ezt nem a (nálam amúgy 1 évvel idősebb) fiatalembernek köszönhetem, nyilván. De ahogy így olvasom nekem szimpatikus ez az ember, lehet hogy személyesn fogom tőle megkérdezni, miért van az, hogy a sávszélességem nem felel meg a szerződésben rögzítettnek, és ezt közel 1 év alatt, számos bejelentésem ellenére miért nem volt mód korrigálni? -
Le Kurde #33 Ez a cikk egy gusztustalan reklám, nem egyéb. Már csak a papa önéletrajza hiányzik jóformán. -
Nagypapi #32 Retek!
És még valami! Majd egy évvel ezelőtt rengeteg tanítványomnak, illetve a szüleiknek ajánlottam, ezzel lepjék meg a csemetét karácsonyra. Volt nagy öröm, csak időnként ciki egy kicsit, amikor fel - felhívnak, hogy milyen "ócska" szolgáltatást ajánlottam.
-
Nagypapi #31 Lehet, hogy Nálad nincs leállás, a haverom, aki az cégét üzemelteti interneten keresztül alig van olyan hét, hogy ne szaladna el hozzám a leveleit feladni, vagy letölteni. Miért vonod kétségbe azt, amit én írtam, én sem feltételezem rólad, hogy nem mondasz igazat.
Remélem, az ilyen fórumok nem váknak nagyotmondók találkahelyeivé, mint a chat szobák.
Feltételeze, hogy értelmes emberek értelmes dolgokról mesélnek egymásnak. -
TommyGun #30 Énis örülök neki hogy van végre egy tökös magyar cég...jólenne ha kicsit megszorítaná a T-com tökét mert azokkal a pöcsöm kivan....Korlátlan Fair User policy 150 gigás tetves téonlány vagy mi.... röhej -
#29 ezexerint ezeket te csak hallottad ...khmmm
Nekem több mind 1 éve ez van és elégedett vagyok vele (modem,broadband,chello,axeleró,datanet stb előfizetéseim voltak eddig) eddig 1 nap kiesés nem volt de lehet akkor pont nem voltam otthon -
Mipi #28 Szerintem nem egy rossz cég ez a TVNET. Az is jó hogy tényleg teljesen magyar cég nem ilyen külföldiek kezében van. Lásd T-Com, meg az Összes T márka. -
#27 Nem ülök vezetői székben és per pillanat ugyanúgy robotolok, mint sokan mások. Szüleim 90-ben gyakorlatilag ujrakezdtek mindent, miután mind a kettőjüknek megszünk az állásuk. Ehhez képest van egy közepes méretű családi vállalkozásunk. És hol jobban megy, hol rosszabul. De nem irigylek senkit.
De tudod mit? Ha lesz egy cégem behívlak meghallgatásra, csakhogy bebizonyíthasd, hogy te lennél a legjobb a vezetői székbe. Bár véleményem szerint, a cikkben említett fiatal ember, mind viselkedésben, mint megjelenésben, mind tárgyalóképességben jócskán felül mulna. Egy vezetőnél nem csak a szakmai hozzáértést kell figyelembe venni....
-
#26 Hát, nem tom hol nőttél fel, és ki apád, ki anyád, de ha lentről indultál volna nem így gondolkodnál.
Neked már van vállalatod ? -
#25 Jajj hagyjuk már ezt. Szvsz gyerekes.
Azért mert valaki egy csoportban a legjobb fejlesztő, nem jelenti azt, hogy jó osztályvezető lenne. Különben nem hiszem ,hogy a legtöbb cégnél rokoni alapon kerülne kiosztásra a vezetői szék.
Az meg szeritnem termsézetes, ha van egy olyan ismerősöm, akiben megbízok és szeritenm el tudja végezni a munkát, azt ültetem a vezetői székbe. (Persze itt kizárólag magánvállalatokra értem állami szférában nem igy kellene hogy működjön)
Továbbra is azt tartom ,hogy ne ilyeneken tess sírni, hanem keress oylan példát ami után el lehet indulni. Nem te lennél az első és egyetlen akinek sikerült egy kis cégnél vezető beosztásba kerülni és vagy idővel saját vállalkozást-vállaltot létrehozni.
Persze tudom, könyebb a menő gazdag gyerekek szájából kinézn ia falatot. Holott csak annyi történt, hogy a szülei a rendszerváltásnál a sarkukra álltak...
Tisztára ott tartunk, mint a hajléktalanok... -
Drawain #24 Hát az ilyen hozzászólások gazdáiban erőteljesen kételkednék, hogy képesek lennének megcsinálni ugyanazt amit a cikkben említett úriember. Lehet, hogy "beültették" a helyére, az is lehet, hogy rengeteg pénzt invesztáltak bele, azonban arról hajlamosak vagytok elfelejtkezni, hogy ez az ember pillanatok alatt rendbevágott egy veszteséges üzletet, mely most nem kis hasznot hajt. -
#23 Nekem a rendszer nem teccik, lassan visszatérünk a feudalizmusba.
Cégvezető csak a gazdag réteg elkényeztetett kölke lehet (vagy a 3P-ből valamelyik)
Miért van az, hogy megint NEM a hozzáértő és tehetséges emberek kerülnek semmilyen szinten vezető pozícióba, hanem ezek az odakorrumpált álinteligens hozzánemértő managerek? Hogy tudna így az értelmes dolgozói réteg felemelkedni?
Magyarán, példa: te vagy a legprofibb fejlesztő a cégnél, kreatív, zseniális ... és ki lesz az osztályvezető?
Nem, nem te, mert akkor ki a f.sz fog fejleszteni ??? (meg akkor ki kéne rugni azt a szegény semmihezsemértő managert, aki rokon [ÖööÖööklendezik])
Akkor legalább az osztályvezető bérét kapnád, mint vezető fejlesztő, de ez se nyert, mert az pozitív diszkrimináció, azza meg ugye nem járja.
Egyébként volt dolgom ehhez a kölyökhöz hasonló cégvezetővel, nem kívánom senkinek.
-
#22 A protekció ugyebár családi alapon müxik igazán. Dolgozó emberek dolgozó gyerekeinek azza nem ját :p
P.na: buzievagy????
Pénz: bármily idejemúlt, de tisztességes adófizető állampolgár vagyok
Megint hoztad magad, komolytalan voltál :D -
#21 De jókat tudok az irigy embereken röhögni.
Ha elérsz valamit és lesz egy fiad, mondod majd neki, hogy kezdjen előről mindent?
Meg van neked is a lehetőséged, hogy elérj valamit, a szüleidnek is megvolt.
Ócska kifogás a protekció hiányára hivatkozni. Persze dühítő lehet, ha látsz egy embert aki csak ugy hipp-hopp a tűzvonalba krül, de el lehet mindezt érni önerőből is. Csak szorgalom és tehtség kell hozzá.
Jahh, hogy ez nincs? Akkor meg miről beszélünk?
-
Komolytalan #20 - Pénz - lopjál
- P.na - operáltasd át magad
- protekció - nyalj be valakinek csontig
Ha meg egyikhez se fűlik a fogad, akkor ne panaszkodjál hogy nincsen céged. IQdat a hajadra kenheted:-) -
kbupdate #19 ez inkább T-COM vonali hiba. Szóval bármilyen más ADSL-t is fogsz használni, a hibák ugyanúgy elő fognak jönni. -
shabba #18 "A növekedést az indokolja, hogy hosszabb távon minden részpiacon a legnagyobb szereplők határozzák meg a fejlődést, a többiek csak követik a trendeket. A legjobb üzletek megszerzésére tehát csak meghatározó piaci vállalkozásként van esélyünk. E célunk eléréséhez hálózatbővítésébe kezdtünk, amelyhez külső forrást is igénybe veszünk."
No igen erre lenne szükség ahhoz hogy egy cél valóban jelentős piaci szereplő lehessen, viszont sok tíz de inkább százezres előfizetőszámot hozó sajáthálózati fejlesztésre. Annak a beruházás költsége viszont nem 2ft hanem inkább 10 nullát még a végére kellene kanyarinta, az pedig az ekkora volumenő cégeknek csak álom.
Az Euroexpertes bevásárlás hozadékaként beapportált kárpátnet hálózata pl. saját hálózati fejlesztés és megfelelő modernséget is képvisel, viszont alig félezer előfizetővel nem lehet világmegváltó terveket szőni. Márpedig az eltelt hosszú évek arra csak ennyire voltak képesek, ez is csak úgy behullott a cég potfóliójába az egyesülés által nem pedig a üzleti terv része volt.
Addig pedig amíg nem mások mint n+1. ADSL viszonteladók addig elég naív dolog abban bízni hogy majd bekerülnek a top 5.-be. -
MrTressy #17 nekem is tvnetem van (adsl) de semmi ilyesmit nem tapasztaltam még a júniusi átszerzödés óta.Ami feltünt hogy külföld fele egy icipicit packet lossos de nem mindig és nem mindenhova -
Nagypapi #16 Jaj de jó!!!
Mindenki a fiatal főnököt piszkálja.
Pedig a TVNet szolgáltatásai, nos azok ám a gyenge valamik, ha lehet ezt egyáltalán valaminek nevezni. Ez inkább semmi! :-(
Sok barátomnak van s az internet heti 3-5 alkalommal úgy megáll, (alig néhány órára alkalmanként), hogy alig várják, hogy visszamondhassák. az elmúlt közel egy év alatt szinte nem is volt hibamentes hét. Lehet ám, hogy a vezér kisfiú nem tud erről, mert nem jutnak elhozzá a hibabejelentések!
A hibabejelentő cimbikéim szerint viszont nem érdekel ez senkit a cégnél, mert sz...nak rá, válaszra sem méltatják őket. -
#15 Hogy is van a három P?
Három P segítheti elő az ember karrierjét:
- Pénz
- P.na
- protekció
Nos, én:
- szegény vagyok
- férfi
- nincs
Szóval valaki legyen szíves venni nekem is egy céget, IQ-ra bizos verem a srácot -
Komolytalan #14 Talán csak nem az 576K-ra gondolsz? Az a fickó szerintem C64 játékok másolásával szedte össze a sok zsét (Commodore világ magazinban hirdette a tevékenységét), de végülis igen, ő is warezolt. -
Komolytalan #13 Ja, és akár örökbe is fogadhat, nem bánom:-D