246
  • The FlashBack
    #246
    állítólag már ithon is...:( nem igaz
  • dez
    #245
    Hogy "bosszants"!? Erm, nyilván azt hiszed, ez nálam valami olyan fanboyos hozzáállás a gyógyszerekkel kapcsolatban. Nem. Tisztában vagyok a hatásokkal, mellékhatásokkal (nem csak azokkal, amiket leírnak az ismertetőben), és ez alapján döntök.

    Mellesleg nyugodtan összefügghet a dolog az oltással: csak nem úgy, hogy az oltás okozta eleve a veseproblémát (mellesleg deréktáji felfázás nyugodtan érintheti a veséket is), hanem már eleve volt ott egy (immun)gyengeség, és az oltás miatt némileg leterhelődött szervezet miatt átmenetileg még gyengébb lett ott az immuntevékenység.
  • Epikurosz
    #244
    Nem biztos, hogy becsípődött az ideg, lehet rosszul fejeztem ki magam. Felfázott a derekam, és ott történt valami, ami miatt fáj, és lesugárzik egész a térdemig, és csak görnyedten tudok felállni a székről. Ha fekszem, akkor nincs gond, és a meleget is szereti a derekam.
  • Epikurosz
    #243
    Nagyon köszönöm a tanácsokat.
    Szerintem a dolog összefügg a sok üléssel, meg hogy elszakadt a taposógépem, így egy hete, 10 napja ki vagyok szolgáltatva a semmittevésnek. Addig legalább napi 30 percet lépcsőztem, a bevásárlóközpontba tett séták mellett.
    Szerintem, ha edzésben lettem volna, a hideg levegőnek eleve nem lett volna esélye mgfázatni, mert jobb lett volna a kérdéses terület vérellátása.
    Ebből is kiviláglik, hogy a fizikai erőnlét mennyire fontos.
  • IoIa
    #242
    Lumbágóra (idegbecsípődés) ugyan lehet szedni tablettákat, de sokat nem használ egyik sem. Mellesleg neked valószínűleg enyhébb a dolog, mert különben mozogni sem tudnál, annyira fájna.
    A tabletták általában izomlazító és fájdalomcsillapító hatásúak. Ha egyszer erősebben kiújulna (ez várható), akkor esetleg elküldenek fizikoterápiára is, súlyosabb esetben kapsz azonnal egy szurit.
    A megelőzésre a legjobb módszer a gerinchez kapcsolódó izmok erősítése (nem gyúrás!!!), erre az úszás a legalkalmasabb, vagy speciális gyógytorna.
  • Epikurosz
    #241
    Szia dez!

    Van egy jó hírem, meg egy rossz.

    A jó hír az, hogy nincs baja a versémek, ezt ma a házidoki konfirmálta. Tehát a vesevédő teával nincs semmi gond.

    A rossz hír az, hogy amikor borotválkozás közben szellőztettem, felfázott a derekam és emiatt lumbágóm lett. Hát erre nem is hathatot a vesetea.
    ÉS hogy bosszantsalak: A doki felírt nekem kétféle kemikáliát, és be is fogom őket venni. :-)

    Csak azért írtam le ezt, hogy egyrészt nehogy azt higgye vki, hogy az influenza elleni oltás veseproblémákat okoz, másrészt meg azért, hogy megnyugodjanak a rajongóim, nincs komolyabb bajom. :-)
  • dez
    #240
    Aham. Hát csak rajta.
  • Epikurosz
    #239
    DE igenis a kórokozók kiirtása lényeg. Meg vannak számlálva napjaik. Ujjat húztak velem. Halálos ellenségükké váltam.
  • dez
    #238
    Én aztán nem vitatkozom, segíteni próbáltam. Itt nem a kórokozók kiírtása a lényeg (bár az is szerepet játszik, legalábbis a meggyengítésük, hogy a szervezet "merjen" velük szembeszállni, stb.), hanem a vese "megerősítése", hogy hasonló esetekben ne legyen gyenge láncszem. Valami miatt most meg van erőltetve a veséd, és nem tetszik neki.
  • Epikurosz
    #237
    Ne vitatkozz velem dez!
    Volt már vesegyulladásom, és a vesetea két nap alatt rendbetett.
    A gyógynöviknél sem feltétel, hogy hetek múlva hatnak, sok van, amelynek a hatása akár fél órán belüli: például az epetea. Most nagyon csodálkozom, hogy ilyen lassan reagál a szervezetem. szerintem az influenzaoltás is gyengített rajta, meg egyebek, ülő életmód pld. No mindegy, szétcsapok én a kórokozók között, ne félj!
  • dez
    #236
    "Lényegében a gyümölcs is ugyanaz, pláne ha megeszed a magjait is, nem?"

    Ahhoz sok gyümölcsöt kellene megenni... A magban eleve töményebben vannak bizonyos [olcsón nem szintetizálható] anyagok. Ki lehet számolni, hány maggal ér fel pl. napi 3x5 csepp 80%-os 'olaj'. (A glicerines az igazi!)

    "(A csontomra van fekete nadálytő + sok egyéb kenőcsöm.)"

    Nem + sok egyéb kell, hanem egy jó, és azt következetesen alkalmazni. Nem 2 napig, hanem szépen elfogyasztani egy tubussal, stb. Ez nem valami egyszerű fájdalomcsillapító v. gyulladásgátló. Idő kell a hatáshoz (ami több az említetteknél).

    "A vesém még mindig vacakol, csak kétrét görnyedve tudok járni még mindig. elmentem volna dokihoz, de ma zárva tart, és a tegnap sem dolgozott. Ezek a teák annyira nem hatásosak. Már gyanakodtam arra, hogy igazból a csigolyák fájnak, nem a vesém, de elvetettem ezt a gondolatot, mert úgy érzem beljebbről sugárzik a fájdalom. Mondjuk, még elviselhető, tehát annyira nem görcsöl."

    Hah, hiszen még csak 1 v. 2 nap telt el. Ha 2 nap alatti "csodára" vársz (ami azonban múlandó), akkor a modern medicina való neked... A gyógynövények 1-2 hét alatt tudnak hatni általában (de az alaposabb, többrétű, stb., nem a tünetek gyors megszüntetése a cél).

    Azért persze majd keresd fel az orvost, és vele egyeztetve csináld az egészet. (Persze valószínű, hogy egyszerűen lebeszél majd a gyógynövényekről, mint hogy minek, ha egyszer a modern gyógyszerek "hatásosabbak". Tipikus egydimenziós gondolkodásmód, de mindegy.)
  • Epikurosz
    #235
    Én a grépfútot turmixolva szoktam használni. Magot még csak 1x alkalmaztam, kb. 3 éve. Lényegében a gyümölcs is ugyanaz, pláne ha megeszed a magjait is, nem? (A csontomra van fekete nadálytő + sok egyéb kenőcsöm.)
    A vesém még mindig vacakol, csak kétrét görnyedve tudok járni még mindig. elmentem volna dokihoz, de ma zárva tart, és a tegnap sem dolgozott. Ezek a teák annyira nem hatásosak. Már gyanakodtam arra, hogy igazból a csigolyák fájnak, nem a vesém, de elvetettem ezt a gondolatot, mert úgy érzem beljebbről sugárzik a fájdalom. Mondjuk, még elviselhető, tehát annyira nem görcsöl.
  • dez
    #234
    Grépfuitmag-kivonat. Évek óta csak ezt használjuk, eddig még mindíg elmúlasztotta a flút 3 nap alatt. (Bizonyítottan hatásos vírusok ellen is.)

    Én inkább szenvedek egy kicsit hasonló esetben, legalább van motivációm alapjaiban megszüntetni a problémát. Meg amúgy is. (És úgy vettem észre, akik erősebb szereket használnak rendszeresen, náluk már nem hatnak a finomabb hatűású dolgok.)

    [A csontodra próbáld ki feketenadálytő-krémet. Segíti magához térni a csonthártyát.]
  • Epikurosz
    #233
    "mint ha egyszerű gyulladáscsökkentőkkel, szintetikus antibiotikumokkal, és hasonlókkal tömtem volna magam"

    Álljon meg a menet! Szeretnék közbeszólni.

    Én egy megrögzött, megveszekedett, elkötelezett gyógynövénybuzi vagyok. Éspedig azért, mert a természetben kapható anyagok jobban simulnak a szervezethez - általában! mer' ugye a vipera/skorpijó-méreg is "simul" és az is a természetben beszerezhető stb. - de amikor nincs mese, akkor belecsapok a vegyszerek közepébe is.
    Nos, ezt történt most is: a mezei zsurló enyhített a vesegörcseimen, de nem oldotta meg radikálisan a gondom, de közben - mivelhogy ugye tudok legalább fórumozni (ülni), kellett történni valaminek - más módszert vetettem be, amely máskor is működött.
    Tudva tudván, hogy vesegyulladásom van, elővettem szépen a Flameril emulgélt, amelyet ritkán frontok idején szoktam hadrendbe állítani (van ugyanis egy törött csontom, és az érzi a kemény frontokat) és bekentem vele az alsó végtagjaim, és a derekam, körös-körül. Nos, ez magyarázza, hogy talpra tudtam állni, kb. fél óra múlva. És elmentem egy ma is nyitvatartó patikába, és vettem Vesevédő teát és Rowatinex kapszulákat. Ez utóbbit még nem próbáltam, de majd holnap beszámolok a hatásáról.

    No, de nem szeretném sokáig untatni személyes nyavalyámmal a nyájas olvasókat, és visszakanyarodnék némiképp a fórum eredeti témájához.

    Amint említettem, a gyógynövényeket hasznos kis állatkáknak tartom, a fent említett korlátozásokkal és felelősségkizárásokkal (angolul Disclaimer).

    A NAGY KÉRDÉS AZONBAN AZ, HOGY MENNYIRE HASZNÁLHATÓK A GYÓGYNÖVÉNYKÉK (gyn) VÍRUSOK ELLEN?

    Kevés olyan gyn van, amely igazán hatásos vírus ellen. Továb megyek, én kevés olyan természetes gyógyító anyagot ismerek, amely hatékony lenne a vírusok ellen. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincsenek.
    Az egyik, például, az eukaliptusz olaj. Állítólag, nemcsak a bacikat, hanem a vírusokat is irtja, hanem a vírusokat is, így elvárható lenne, hogy az influenza elleni harcban is megállja a helyét. Mégis, amikor én alkalmaztam, nem tapasztaltam különösebben látványos gyógyító hatást. De az is elképzelhető, hogy nélküle viszont nehezebben vészeltem volna át a nehéz napokat.
    A kérdés akkor az lenne a nagyérdeműhöz, hogy milyen más természetes gyógymódot ismer az influenza ellen?

  • dez
    #232
    (Különben még csak nem is volt különösebben off. Ellentétben az utolsó 8 beírással.)
  • dez
    #231
    Ez nekem szólt? (Látom, nem sikerült még rájönnöd a "Válasz" gomb jelentésére.) Nos, te valami önjelölt moderátor [& főrendszabályozó] vagy? (Mármint annak hiszed magad?) Szerintem meg ne itt reklámozd a topikodat... Főleg így.
  • The FlashBack
    #230
    elmondom:
    személyeskedésért
    másik fórumozó zaklatásáért...
    soroljam még?
    még egy van?
    'Kabbe
  • The FlashBack
    #229
    de nekem ninc sbüntető pontom:D
    ennyi... legközelebb gondolkoz... miért is kaptad a bünető pontot?
  • IoIa
    #228
    Nézd meg az eddigi ténykedését, és a megnyitott dolgait. Magáért beszél...
  • The FlashBack
    #227
    ez meg hogy jön ide?
    :-)
  • Epikurosz
    #226
    Ezt a fórumot csak regisztrált és bejelentkezett fórumozó olvashatja!
  • The FlashBack
    #225
    http://forum.sg.hu/forum.php3?azonosito=ingfor

  • The FlashBack
    #224
    akkormeg minek ebbe a topikba írod?
  • dez
    #223
    Jobbulást! Én is szoktam ilyen teákat inni, a kisebb-közepes problémákat eddig még jobban megoldotta nálam és barátnőmnél, mint ha egyszerű gyulladáscsökkentőkkel, szintetikus antibiotikumokkal, és hasonlókkal tömtem volna magam. Pl. barátnőmnek is és a nővérének is problémái voltak a veséjével. Nővérét orvosok kezelték már jópárszor - hamar "elmúlik", de időről időre ugyanúgy visszajön a vesegyulladása, és egyre rosszabb. Barátnőm egy bizonyos Vesevédő teát (Naturland, filteres, neked is ajánlom, van benne zsurló is, asszem aranyvessző is, meg még néhány más) kezdett inni egy éve, kb. egy hónapig, napi 1-2 csészével. Azóta el is felejtette az egészet.

    Apropó, oltás. Én pár éve kaptam ilyet. Nem volt hőemelkedésem, meg ilyesmi, de egy hónapig éreztem, hogy nem vagyok rendben. És akkor még nem is biztos, hogy van értelme (olyan járvány jön, amire számítottak, és hogy mennyire véd.) Az is benne van a leírásban, hogy nem ajánlják olyannak, aki allergiás légúti irritációra hajlamos. Én hajlamos vagyok (egyelőre), már csak ezért sem kell nekem ilyen. Ja, és még valami: korábbi lakhelyemen egy nagyon szorgalmas állatorvos havonta járta az állattartókat, és szépen adogatta az oltásokat minden állatnak. (Anyagi érdek ugye nem játszott szerepet ebben. :p) Nos, egy idő után azt vettem észre, hogy egyre rosszabbul vannak a macskáim. Azóta elköltöztem, és a másik állatorvos elszörnyedve nézte, hogy már majdnem betelt az oltási lapjuk.
  • Epikurosz
    #222
    Most minek buzerálsz te is engem?
    Örülök, hogy élek.
    Amúgy ez a mezei zsurlófű tényleg jó, máskor is bevetettem. A legjobb egy csepp lenne, amelyet a csehek kutyulnak, de itt nem kapható. El kell mennei Poszonyig vagy akár Romániában is van. 30 csepp már ráncbaszedi a veséd.
    Máskor szoktam még egyéb füveket is főzni, civilben vajákosember vagyok, de most nincs itthon más. Van még egy tuti jó fű, vesszó...vessző - nem, nem hímvessző...ezt az! aranyvessző!!! nem szabad öszetéveszteni az aranyesővel, mert az mérgező!!!

    Különben, nem biztos, hogy az ojtástól fájnak a veséim. Ma reggel, beretválozás közben szellőztettem, és lehet, hogy akkor megcsapott a dér. A torkom meg fájt az ojtás előtt is, úgyhogy semmi baj nincs a fluvállal.
  • The FlashBack
    #221
    van ilyen:D
  • Epikurosz
    #220
    ja, azt elfelejtettem megemlíteni, hogy a torkom is fáj...
  • The FlashBack
    #219
    lehet, hogy a vírust kaptad meg,
    és nem az ellenszerét.....
    van ilyen
  • The FlashBack
    #218
    ezt megszívtad... jobbulást... biztos hogy ettől van?
  • Epikurosz
    #217
    NO, lola, bebasz*tt nekem ez a vakkcina.
    Képzeld, úgy fáj a vesém, hogy nem tok lehajolni.
    Ne félj, mert megsz*patom a Mancikát, ha összefutok vele. Aszondta 1-2 nap múlva kis hőm. emelkedésem lehet. Ehhez képest szakad le a két vesém.
    Vettem egy melegfürdőt, és zsúrlóteát ittam, hátha segít. Amíg el nem patkolok, addig azért még írok.
  • The FlashBack
    #216
    még három....
  • Epikurosz
    #215
    Ne légy telhetetlen. Amíg vártam a Mancika nővérre beleolvastam a tájékoztatóba, de nem emlékszem a törzsekre. Volt benne valami Moscow, Shanghai és még kettő vagy három.
  • The FlashBack
    #214
    serintem is
  • IoIa
    #213
    Évente 100 milliárd dollár? Az nagyon sok pénz. Kizárt dolog. Más van itt a háttérben szerintem.
  • The FlashBack
    #212
    így van... de csak feltételezhető....
  • dez
    #211
    Ja, meg még1:
    "A védőoltást elölt vakcinával végzik. Az oltóanyag 3 különböző törzset, két A, és egy B influenzavírust tartalmaz, amelyek a következő influenzaszezon feltételezhető kórokozói."
  • dez
    #210
    Jó, A és B van benne, de milyen változatok? Ezek a variációk lehetnek mindkettőből: H1N1, H1N2, H2N1, H2N2, H3N1, H3N2. És ott van még a C vírus, csak az ritkább.

    Idézetek:
    "Az A vírus felszíni struktúráját két antigén határozza meg, a hemagglutinin (H) és a neuraminidáz (N). Az emberi megbetegedést okozó törzsekben három H antigén (H1, H2, H3) és két N antigén (N1, N2) fordul elő. A felszíni antigének folyamatos változásban vannak. Ez a változás nagyrészt lassan progrediáló (drift), így az eltérés a korábbi struktúrákhoz képest mindig csak csekély. Gyors változás esetében (shift) a vírus felszíni antigénjei hirtelen, teljesen lecserélődnek és új, eddig ismeretlen antigénstruktúra lesz a meghatározó. Ezáltal a népesség korábban megszerzett immunitása a merőben új antigenitású kórokozóval szemben hatástalanná válik, ami pandemia kialakulásának veszélyét teremti meg. Gyors változásra, a tapasztalatok szerint, mintegy 10 ~ 20 évenként lehet számítani."

    "Az influenza ellen leghatásosabb védelem az évenkénti, rendszeres oltás, ezért. szorgalmazni kell a veszélyeztetett populáció minél nagyobb arányú immunizálását (1)."

    "Az oltás hatékonysága a kor és az immunállapot függvénye. A gyermekek és a fiatal felnőttek magas titerben termelnek ellenanyagot, míg idősebb korban, valamint idült betegségekben gyengébb az immunválasz. Másrészről meghatározó az is, hogy milyen fokú antigénrokonság van a vakcina törzs és az aktuális kórokozó vírus között. Optimális esetben a 65 évnél fiatalabbak között 70-90%-os védettség érhető el, míg az idősebb, egészségesekben az oltás 50-70%-ban előzi meg a megbetegedést, illetve a szövődményeket. Gyengébbek az eredmények az immunrendszer bármely eredetű károsodottsága esetén (4)."

    Tehát, nem lehet egyszerre az összes változat ellen oltani, és ha gyenge az immunrendszer, az az oltás hatékonyságát is rontja. (Erős, rendben lévő immunrendszerű egyénnek viszont meg se kottyan egy kis infuenza. Persze a népesség többsége a kettő között van valahol.)
  • Epikurosz
    #209
    "A teljes vírus vakcinákban az antigén kémiai úton inaktivált virion. Ebbe a csoportba tartozik a FluvalAB (Omninvest) nevű hazai készítmény, amely a két A és a B vakcinavírust Al-foszfáthoz adszorbeált, teljes vírus formájában tartalmazza. Három éven aluliak oltására nem ajánlják."

    [#muscle_flexing]
  • dez
    #208
    És hány infuenza törzs ellen is oltotattad be magad? 10? 5? 1???
  • Epikurosz
    #207
    Ma belehallgattam az Oxigén című - különben kedvelt - kossuth rádiós műsorba, amelyben egy betelefonáló mesélte el összeesküvés elméletét.
    Dióhéjban: Ázsia dél-keleti részén régóta együtt él az ember a kacsával, mert a kacsa minden gyomot, rovart szeret megenni, kivéve a rizst. Így t.képpen természetes gyom- és rovarirtóként működik, cserébe az ember közelsége megóvja a ragadozóktól. Ezt hívják nálunk szimbiózisnak (kölcsönösen előnyös együttélésnek). A becses hallgató szerint, aki bemutatkozott, de nem jegyeztem meg a nevét, a nagy vegyipari multiknak érdekük lenne eme szimbiózis megbontása, hisz ha a dél-kelet ázsiai parasztok kacsa helyett vegyszerekkel védenék rizsültetvényeiket, ez fent említett vegyipari konszerneknek évente százmilliárd dolláros nagyságrendű bevételt hozna.
    Hogy van-e ebben realitás, én nem tom.

    Szerinted kilóg-e a lolab, lola?