60
  • BiroAndras
    Én is láttam ilyet. A szerveren az egész c partíióról leszedték az összes jogosultságot. A vicc az benne, hogy a cégnél csak 3 embernek volt erre jogosultsága (engem is beleértve), és egyikünk se tenne ilyet, még véletlenül sem.
  • kbupdate
    Így van, most mindent törlök a registeryben és elkezdem szidni a Microsoftot, hogy még a regiszterit sem lehet kitisztítani rendesen, mert különben összeomlik a rendszer.
  • NEXUS6
    Khm...
    Most azt nem értem, hogy miért a júzert kell fikázni, amiért valamit beállított, gondolom a különböző beállítási lehetőségek azért vannak, nem?

Szerintem igen is a cég felelőssége szon elgondolkozni, hogy mit csinál a pöcse, ha olyan helyre téved ahol nem a egységnyi sugarú felhasználó által preferált default beállítások műxenek!
    Egy kis szkriptel, vagy a telepítő kiegészítésével lehet hogy meglehet oldani az érzékeny beállítások visszaállítását!
    Mégegyszer: nem a júzer felelősége, hogy visszaállítson mindent alapba, a telepítés előtt!!!
  • kbupdate
    lol, és HAZUDSZ is. Nem köpöd magad ilyenkor le a tükörben?
  • droland
    Erről az jut eszembe, mikor az egyik okos felhasználó az egész C vinyónak ad egy CSAK ADMIN OLVASÁST, aztán les, hogy be sem bootol a rendszer, mivel system sincs.

Ezt én nem bughalmaznak nevezném, hanem nagyon sok OKOS VAGYOK SZERINTEM felhasználónak.
  • Caro
    VMS.
  • Me Ga
    Na meg aztán Te is marha nagy szakértő lehetsz... tényleg az ilyeneknek csinálták azokat a varázslós majdénbeállítomtemaradjnyugton dolgokat a winfosban...
  • Me Ga
    lol te láma... röhejes vagy...
  • irkab1rka
    Jó a hozzáállásod. Te nagyon user vagy ugye?
  • archkoven
    Ha azok az állítólagos szakértők meg tudták változtatni az alapbeállíátsokat akkor majd vissza is fogják tudni állítani, ha meg nem akkor jobb ha nem okoskodnak folyton.
  • Drawain
    Nem értem miért lenne lamer-ség korlátozni hogy kik férhetnek hozzá a rendszerfájlokhoz, vagy a windows tűzfal helyett másikat használni...
  • savior
    ezert nem hasznalok xp-t
  • megrab
    Szerintem ez jellemző a MS-ra: Úgy írnak szoftvereket, hog yminél több mindent a rendszer intézzen a felhasználó helyett, akkor is ha az illető ért hozzá és szereti magának beállítani a dolgokat.Ekkor jön az update és elszáll minden. Ezért nem engedem otthon az auto update-okat. Jobb tudni mi történik a gépen
  • kbupdate
    Kérlek sorold fel a bug mentes Szoftvereket (koncentrálj az OS-ekre)! Elég ha csak az első 3-at közlöd.

Továbbá sorold fel a "BUGGYŰJTEMÉNY" eddig ki NEM javított hibáit.

Mester, Tiéd a szó!
  • Dzson
    Az ms ezügyben annyit tehet, hogy nem árulja a windows nevű segédprogramjának semelyik változatát, hanem ingyen adja. Ezért a bug-gyüjteményért pénzt kérni rablás, pénzt kiadni ökörség.
  • kbupdate
    Senkinek sem.
  • IoIa
    Mit kéne meghallani?
    Te viszont meghalhatsz, ha hülyeségeket írsz.
    Látszik, hogy az ikszpét kiknek csinálták...
  • mousee
    "A javítócsomagban lévő hiba azokat érinti, akik korábban leszűkítették a hozzáférési jogokat, listákat. Ezek általában a biztonságra érzékeny, tapasztalt felhasználók"

Hát, nincs sok ilyen :DDDDD Főleg hogy látom, mit művelnek a suliban a win2000 előtt az iskolatársaim...sok suttyó :P
  • kbupdate
    Nagyjából "ja".
  • Equ
    aki hülye halljon meg...

a ms ezügyben annyit tehet, hogy a patchből kiad egy másik revisiont ami a lámerek kedvéért telepítés előtt ellenőrizi a registration jogosultságait és, ha nincs ott a system, akkor szól...

A "lámerszakértők" tipikus esete, fogalmuk nincs, hogy mit csinálnak, de majd ők megmutatják milyen is a biztonságos gép. Ők kapcsolják ki a beépített tűzfalat, mert az semmire nem jó, aztán sírnak a fórumokon hogy bekaptak valami férget...

Természetesen a system elvétele a registration-ről soha egyetlen security hardening advisory-ban vagy security templateben nem szerepelt a ms részéről, hibás akkor lenne a ms, ha ilyen hardening guide-ot kiadott volna korábban.