Közlekedés a Volánnal

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Lehet tudok 1-2 hsz eszközölni merthát bunkó bkv buszsofõr lennék vagy mi.
Elõször is tisztázzunk 1-2 dolgot:

1.
"Aki integet, az búcsúzkodik, aki fut, az sportol. Az utas az, aki vár a megállóban." - Sajnos nálunk ha hiszitek, ha nem durván kifejezve magam ez áll a szolgálati szabályzatban. Az integetés, hogy várjam meg, elég idegesítõ tud lenni. Tudniillik azok az emberek akik megfizetik azok integethetnek. DE AZ A TAXI! Azt kell leinteni. A busznak megállója van. Érdekességként hathat, hogy csupáncsak be kell oda állni. Ez van. Úgy is kifejezhetném magam, hogy buszváró van, váró busz nincs! Ha cég részérõl nézem talán meg is lehet ennek az oka. A BP-i megállók többsége a bkv rt tulajdonát képezi. Ennek megfelelõen ha a megállóban történik bármiféle baleset akkor a cég lehet a hibás. (feltételezzük, hogy a buszvezetõ rendesen beállt). Ha viszont a megállón kívül állok meg akkor CSAK A SAJÁT FELELÕSÉGEMRE NYITHATOK AJTÓT és azt is csak RENDKÍVÜLI ESETBEN ha a fel és leszállás biztonságosságáról maximálisan meggyõzõdtem! Itt jegyezném meg, hogy a késõn ébredés nem számít a rendkívüli esetek közé. A futást szintén ide kategorizálnám. Lehet nem hiszitek el de nem túl felemelõ élmén örökké a fekete bárány bõrébe bújni ha az ember vezet. Örömmel nyitnék én minden utcasarkon ajtót ha a szabályzat nem kötne. Bár a menetidõkrõl lexikon készülne. Ha valamelyikõtök azt mondja, hogy "most az egyszer lehetne kivételt tenni" annak azt válaszolnám, hogy:
Ha a Te béredet karcsúsítanák azok a belsõ ellenõrök akik futottak, integettek, majd megállón kívül felszálltak az engedékeny buszvezetõ buszára végül az igazolványt lobogtatva már írták is a feljelentést amiért a fõnököd 100-500 óra bérmegvonást állapított meg, akkor biztos Te lennél az elsõ aki a saját zsebpénzedbõl pótolnád a családi kasszámban keletkezett hiányt. És had tegyem hozzá, hogy ez csak a jobbik eset. Arosszabbik ha én vagyok az a vadpahaszt aki a fiatal suhancot felengedte de az idõs nénit nem. Akkor az utasok szemében máris én vagyok a "sofõr". Magasabb inteligenciaszinttel rendelkezõk egybõl kitalálják vajon melyik töri ki hamarabb a bokáját a lépcsõn: a tini vagy a vén?! Szóval 100%-os együttérzésemrõl biztosíthatom az idõseket de NEKIK NEM! És hülyén néz ki ha 10m-rel odébb meg felveszek egy tinicsajt.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

bld
itt debrecenben is széles határok között mozog nekm egyik legjobb haverom a volánnál melózik forgalomirányító szal ismerem õket egy picit pár zárást lenyomtam már velük mikor haverhoz kimentem bezsélgetni, azóta köszönök nekik ha felszállok
van akivel köszönõ viszonyban vunk õ már csinált olyat is h a ház elõtt dobott ki.. de van persze ellenpélsa is pl a múltkor nagyon siettünk az állomásra és a sofõr(szombat du) mindenkitõl kérte a bérletet szal hárman egy hétvégi rakománynal örültünk h egyáltalán fel tudtunk szállni....erre kipakoltatta utánna meg minden megállóban kb 2x 3x annyit vártunk mert meg kellett nézni mindenkinek a bérletét.. maradt is 3 percünk h a megállóból a vonatra felszálljunk..mondjuk sikerlt de akkor is..

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

Balo
Melyik iskolába mész 1-essel? Baross? Bercsényi?

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson

burkusdió
😊

Dichter
Nekem az, de a Volánbusznak nem annyira hiszem 😄

akyyy
Hisz ez jó, nem?😊

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Dichter
Volánosok nem egyszerûek. Sokszor elõfordult már velünk, hogy egy kisebb társasággal (10-12 ember) voltam, és én szálltam fel legelõre. Látszott, hogy együtt vagyunk. A driver meg elkért tõlem egy 200-ast, és felengedte az egész csürhét.

burkusdió
szal máshol sem jobb a helyzet... 😞

nektek se legyen jobb! 😄

akyyy
asszem megvan melyik söfõr buszára nem szálok fel!
ugyanaz aki tegnap is mondtam! ma vele mentem. sokáig csak egyedül voltama buszon, ug ymentünk😄DD ez tetszett nekem, aztán felszált egy nyanya!

majd mikor le akartam szálni, jeleztem is, és a sofõr olyan szépen elhagyta a megállót, hogy broáf! persze utána észrevette hogy az utas mint én le akarok szálni és megált ilyen tahó helyen, de azért ez betett most nekem! ha a 6-osal õ fog menni, fel se szálok!

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Jagi
Nembeszélve arról, hogy 3 busz megy 2-3 percenként ugyanabba az irányba aztán 10-15 percig semmi...

Szega87
Gyõrbe a Marcalváros 2 rõl az 1 es reggel 10 percenkként megy újvárosba de mindig hering feeling van minden járaton , szóval tök mind1 melyikre szállok <#unalmas>

Jagi
Hi all! A hering effektre:
Míg nyári szünet volt addig simán csuklós ment az adott járaton( naponta 2x melóhely oda-vissza). persze az útvonala végénél va 2 iskola + elmegy a "rendelõintézet" (nálam kórház) elõtt is most, hogy jön a tél a vénasszonyok is betegebbek, a gyerekek is suliba járnak, (meg még jónéhány tapló "abuszonisüvöltömhogymekkorajófejvagyok" középsulis) VOLT POFÁJUK SZÓLÓ BUSZT BERAKI!!!<#boxer><#mf3>
Az ilyeneket úgy fejberúgnám(csak tudjam kicsoda)!

[Walaki]D`Lair
Volánbusz száksz, Agria volán rox...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

jazzy
Epp a minap neztem nagyot. Tehat az autobusz menetrend a kovetkezo: 24-es jar 10 percenkent, 4-es detto 10 percenkent, es 5 percenkent cserelgetik egymast. (gyk 24,4,24,4) kimegyek a megalloba, fel orat alltam, semmi. Egyszercsak jon a 4-es, alig lehet felferni. Miutan leszalltam talalkoztam egy ismerosommel es elkezdtunk beszelgetni. Az en buszom utan 2 perccel jott meg 1db 4-es, aztan fel oraig megint semmi. Kerdezem en, hogy maradhat ki kb 6db busz 1 ora alatt?
én nap mint nap buszozok meg vonatozok... a sofõrökrõl: mivel nálunk falubeliek, ismerem õket... az egyik egy geci paraszt, mindenkivel kötekszik. haverbe múltkor belekötött vmi szar ürüggyel(emberünk forrófejû), az visszaugatott neki: "ha vmi nem teccik gyere hátra", a hülye meg hátra jött neki meg több se kellett lendült a keze csak másik haver lefogta de leszállítani már nem merte a sofõr bá😄
van egy másik sofõr, õ nagyon jó fej, vele gyakran találkozni egy-két helyi kocsmában 😄
PrasCo
Napi 2*25 (vagy 35, attól függ, melyik buszon van {álló}hely) km-t buszozok... hát... mit írjak. Szar dolog fél órát vad kanyarokban álldogálni félkézzel kapaszkodva. 😄 A buszvezetõk udvariassága itt Vasban nagyon széles keretek között változó (pl. volt, aki teljes árú jegyet fizettetet velem kóteros koromban, mert a diákigazolványom bevágtam az utazótáskába, azt meg a csomagtérbe; ez oké, de amilyen stílusban ezt elõadta, kis híján szemköztköptem :\ - de volt már olyan is, hogy látván, hogy futok a megálló felé, szemben velem úgy 30 méterre elindult a buszmegállóból az irányomba - és épp elkönyveltem magamban, hogy "Anyád...", mikor elém ért, fék, ajtó kinyit, "Ugorj be..." - hát így.), ugyanakkor úgy vettem észre, hogy itt a 80% kifejezetten parádésan vezet - és ez nem abban nyilvánul meg, hogy áthágják a létezõ összes szabályt. Eddig télen sem fordultak elõ húsz percnél hosszabb késések. (bár hogy ez sok vagy kevés... relatív.)

Igazán mindent eltûrök birkamód, csak arra neheztelek kicsit, hogy ugyanannyi pénzt fizet az, aki egy Credo busz fotelében teszi meg a 25 km-t; és ugyanannyit az, aki holnap egy pótbuszon negyed négyzetméteren áll, de még kapaszkodni sem tud, mert a ragadóan zsíros csõ a szó szoros értelemben kiszabva lóbálózik a falból... persze ezt lehetetlen(?) megoldani, csak néha úgy elgondolkodom rajta.
Dying Soul
Finnyás vagy, nem tetszik minek mész vele?!

akyyy
reggel 20-kor énrke be a buszok de azt többniyre lekésem. utáan meg csa 35 körül jönnek dugig a buszok, amikre semmi kedv felszálni, viszont már ha ezekkel is megyek, elkéseka suliból! viszont hazafele élmény utazni😄 nemegyszer direkt leutazok a másik városba hog yonan visszajöljek😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Én vonatozok minden nap, mert a buszon minden nap nagy tömeg van😮

burkusdió
Nekem sem sok van már a jogsiig, remélem legalább egy trabi csurran-cseppen majd. Már az is jobb lenne mint a buszozás... 😞

burkusdió
Én ha reggel busszal megyek iskolába mndig heringes az állapot, már ha egyáltalán feljutok a buszra...
Sokszor csukja be a szemem alõtt az ajtót, és meg csak dühönghetek, mutogatok neki egy sort, és elindulok gyalog a suliba... 😞

burkusdió
KEcskeméten nem igen fordítanak korszerûsítésre...

akyyy
Áh, én imádom a buszokat, hajrá borsodvolán, kedvencem a Mercedes busz, és most vett a volán párat ide, szal nem csaa miskocl gyors mercedesees, hanem már javában jön a sima lasú is azzal!

meg itt asofõrök elég szimpatikusak, sokszor köszönnek meg ilyenek.

Ma egy kis negatívum történt, ugyanis mint ahogy te is írtad, szaladtam hogy elérjem, õ meg rámnézett, oszt beletaposott a gázba, meg se ált amegállóba, ahol egy öreg néni fel akart szálni (bár helyi járatok ált., ez aszokás!)

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Duddits
A heringes állapotot én is tapasztaltam, bár Érden minden reggel jön egy külön busz ami leginkább a diákoknak van szánva, de hááát...

David2
én 2,5 évig buszoztam napirend, s most örülök h nem kell
egyszerûen szar volt:S, habár annyira nem. ahogy te leírtad

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

burkusdió
Hy mindenki!

Ebben a topikban arról lenne szó,hogy ki milyen véleménnyel van a településükön zajló, kimondottan Volános tömegközlekedésrõl...

Mivel én vagyok a topik nyitója, el is kezdeném a sort a kecskeméti tömegközlekedés ismertetésével. Megjegyzem nagyon rossz véleménnyel vagyok róla.
Szóval...

Legelsõ, és szerintem legsúlyosabb probléma a sofõrök "színvonalas" válogatása.
Nem tudom,hogy más városokban hogyan megy ez, de Kecskeméten a buszsofõrök túlnyomó része leírhatatlanul bunkó, paraszt, ráadásul gyakran élnek a pozíciójukból fakadó "felsõbbrendûségükkel",gondolok itt arra,hogy ugatnak az utasokkal, ok nélkül kekeckednek mindenkivel, leszállítják a nyugdíjas öreg nénit, aki meg akarta kímélni magát a tömegtõl és a hátsó ajtón merészelt felvánszorogni a botja segítségével.Én elhiszem,hogy egy 8 általánosnál magasabban iskolázott ember nem szívesen megy el buszsofõrnek, de az már mégis felháborító,hogy az alacsonyan iskolázott emberek közül is a leg uninteligensebb parasztok ülnek a volán mögé.
Második probléma a buszjáratok hiánya. Tapasztalatból tudom,hogy a Kecskemét Petõfi városból induló reggel 7 órási buszjáraton a diákok hering módjára összezsúfolódva állnak, ugyanis NEM elég a reggeli egy járat. Mégis a most bekövetkezett menetrend módosításnak az általuk megideologizált oka az,hogy sokan autóval járnak, ezért nincs szükség annyi járatra...
Harmadik problémaként szeretném megemlíteni a buszosok közlekedésben elfoglalt pozícióját, ami mára más olyan titulussá nõtte ki magát, mitha legalábbis kékfénnyel megkülönböztetett jármûvek lennének a buszok, és rájuk nem vonatkozna a KRESZ szabálya... (Szabálytalan elõzések, a keresztezõdésben a jobbra kanyarodó sávból 2 sávot átvágva kanyarodik balra, ledózerolja a személyautókat az utról, stb...)
Utolsóként egy olan dolgot szeretnék említeni, ami manapság a magyar emberek között nagyon sokszor fellép. Az a fajta mentalitás, ami következtében csakazértis mindenkinek, mindenhol keresztbeteszünk... A múltkor történt velem és egy kedves hölgy ismerõsömmel,hogy egy esti moziadás után igyekeztünk a buszt elérni, azonban a lámpánál akkor kaptunk zöldet, amikor a busz is. Rohamvágtában elkezdtünk sprintelni,hogy elérjük a buszt, és ez majdnem sikerült is, már majdnem bennt is voltunk a buszmegállóban, azonban a buszos nem volt hajlandó megállni. És ne mondja nekem senki,hogy nem láttaa buszos,hogy azért szaladunk,hogy fel tudjunk szállni, mert ez tök egyértelmû volt abban a helyzetben...

Ráadásul a buszbérlet ára továbbra is emelkedik, az üzemagyagárak viszonylagos csökkenésének ellenére is, nem is beszélve a menetjegy közel 200 Ft-os áráról. Ennek ellenére a tömegközlekedés minõsége kritikán aluli...

Szóval ez volt az én kis összefoglalóm, remélem akad akit érdekel a téma, és hajlandó leírni hogy a városában mi zajlik...

← ElőzőOldal 2 / 2