51
Egészségünk védelmében, érvek- ellenérvek
 • polarka
  #51
  hi, kösz
 • ruczlajos
  #50
  szia, akkor a muterod egy szerencsés ember.
 • polarka
  #49
  Muterom semmilyen nonit nem fogyasztott mégis elmondható az érveid közül majd' mind rá is.
 • qetuol
  #48
  reklám-e?
 • ruczlajos
  #47
  Sziasztok! Mi nagyon hálásak vagyunk a jó Istennek azért, hogy megismerhettük ezt a csodálatos italt. 2002. március hónap során két elváltozást is diagnosztizáltak a bal mellében. A mammográfia leleten a nagyobbik daganat átlagos méretét 2 cm-esnek mérték. 2002. március 27-én volt a műtét. A műtét előtt kb. 2 héttel ismertük meg ezt az italt, melyet azonnal lökésterápiával kezdett el a feleségem fogyasztani, ami az első 4 nap napi 1 üveget, a következő 8 nap során pedig napi fél üveget jelentett, így a műtét napjáig közel 8-9 üvegnyi mennyiséget fogyasztott el, majd a műtét napját követően napi 2,5 dl-es mennyiségre állt be. Nagy műtét volt, a gyorsfagyasztásos – műtét közbeni - szövettan igaz a legenyhébb fokozatú carcinoma-t (rosszindulatú elváltozás) azonosított, így a vártnál nagyobb területet érintett a műtéti beavatkozás, ugyanakkor a hónalji nyirokcsomókból vett minta alapján megállapítható volt hogy a nyirokcsomók nem érintettek. Ez azért is érdekes, mert utóbb kiderült, hogy 2 cm-esnek diagnosztizált csomó esetén igen kicsi a valószínűsége annak, hogy legalább egy hónalji nyirokcsomó nem érintett. A műtéti beavatkozást mindenesetre nagyon jól viselte, a kábult állapotból nagyon gyorsan felébredt, s fél órával a műtét után fel akart kelni, de ezt az ápolónők szigorúan megtiltották. Éhes is volt, jó étvággyal meg tudott volni enni egy nagy adag töltöttkáposztát, ennek ellenére este 9-ig szinte csak vizet ihatott, azt is csak kortyolgatva. Másnap reggel, amikor felkelhetett, egyedül ment ki zuhanyozni, a sebe sem fájt, 2 nap után ki is engedték a kórházból. Április 9-én érkezett meg a végleges szövettani vizsgálat, melyben ami igazán érdekes volt, hogy a nagyobbik csomót csak 15 mm-esnek mérték, holott a mammográfia még 20 mm-esnek mutatta, és a daganat típusa valahol éppen azon a határon volt, amely alapján rosszindulatúnak kellett besorolni (csak a héji szerkezetben találtak elszórtan hibás sejteket!). Ennek ellenére a sebész orvos, az onkológus és a belgyógyász orvos által tartott konzílium alapján javasoltak kemoterápiát és hormonkezelést is. 6 alkalommal kapott kemoterápiát (módosított CMF), 3 hetente, és elmondhatjuk, látva a kórházban másokat, Ő sokkal jobban tűrte az infúziók utóhatásait, hányingere a hatból négy kezelés alatt egyáltalán nem volt, két alkalommal is csak az infuziót követő éjszaka émelygett egy picit (a 4. és 5. alkalommal) és a kezelések után mindig azonnal haza is engedték, míg voltak olyanok, akik napokig bent feküdtek a kezelések alatt. A műtét utáni lelki és fizikai felépülése is gyorsan ment, a műtét utáni években nemhogy fogyott, inkább felszedett pár kilót.
  Hisszük, hogy a noni segíthetett abban hogy kisebb lett a daganat mérete, csökkent a hibás sejtek száma, a hónalji nyirokcsomók egészségesek lettek, és nem voltak fájdalmai sem.
  Még egy lényeges dolgot szeretnénk elmondani, ami nem kifejezetten a daganatos betegséggel függ össze ( http://www.mynoni.net ). Feleségem gyerekkora óta krónikus migrénes fejfájásai voltak, általában hetente egyszer, amiből havi egy alkalom kibírhatatlan volt a számára. Nem tudom mit adtunk volna korábban érte, ha egyszer azt mondják, itt van valami, ami segíthet abban, hogy elmúljon a fejfájása. Orvostól-orvosig jártunk, csináltattunk neki agyi CT-t is, de sehol nem tudtak a problémáján segíteni, ha 2 db. Algopyrin tabletta nem segített, maradt az erős fájdalomcsillapító kúp, de sokszor ez sem enyhített a fájdalmain, alkalmanként 2 napig is feküdt vizes zsebkendővel a fején egy-egy álmatlan éjszaka után. Amióta a TAHITIAN NONI Juice-t fogyasztja, mint amit elvágtak, elmúltak a fejfájásai, elmondhatjuk, hogy 2002. március közepe óta (MOST MÁR 7 ÉVE!!!) csak nagyon ritkán fájt a feje! Korábban havonta jártunk a háziorvoshoz erős fájdalomcsillapító kúpot receptre felíratni, 7 év óta nem kellett ezért az orvost felkeresnünk. A kemoterápiás kezelés befejeztével visszacsökkentette a noni adagot kb. napi 2 x 0,5 dl szintre, és most már 6 éve az egész család lelkesen fogyasztja. 5 éve a gyermekeink nem voltak a gyermekorvosnál. Sokkal frissebbek vagyunk, reggelente jóval korábban és pihentebben ébredünk, és ez egy csodálatos érzés.
  Üdvözlettel, Lajos
 • Phat Smoker
  #46
  neked mik a tapasztalataid a nonival kapcsolatban ?
 • KTC
  #45
  értem én, de mik a saját konkrét tapasztalataid? én most arra vagyok kiváncsi:)
  vagy azt nem kérdezhetem?:)
 • drob
  #44
  én eddig sem reklámszöveget írtam, nem is reklám miatt nyitottam, csupán csak ami a fejlécben is olvasható: érvek-ellenérvek :)
 • KTC
  #43
  látom megint off van:)

  amúgy mióta foglalkozol ennek a terjesztésével?
  és mik a konkrét tapasztalataid? mert ugye arról még nem írtál:)
  és most ne a reklámszöveget írd:)
  ja és azt is megsúghatnád most mennyiért vesztegetik, mert én a 15k-nál megakadtam azóta nemtudom fel vagy lefele ment az ára:)
 • drob
  #42
  nemakarás-fejvakarás
 • KTC
  #41
  ezt nem akartam írni:DDDDD
 • drob
  #40
  csak nehogy késő legyen :)
 • KTC
  #39
  de az nem megy (mármint részemről, mert ugye a cég minden információval Llátja az "alkalmazottjait") ez a legnagyobb akadály:)
  állandóan, mindenhol ezeket a termékeket emlegetni, na ezt nem tudom megcsinálni:)
  próbáltam, de nem megy:)

  itt nagyon nem is lesz ellenérv, mert nem igazán ismerik ahogy látom:)
  fiatalok, egészségesek, ráérnek majd később foglakozni ilyenekkel gyakorlati szinten:)


 • drob
  #38
  ha a reklámozás megy akkor mi az akadály? :))
  ellenérv nekem nincs, csak saját(!) és a barátaim pozítív tapasztalatai :)
 • KTC
  #37
  hát nekem asszem más irányban van tehetségem, a reklámozás nem az én világom:)

  de asszem a témától elmentünk kissé:)
  érveket olvastam, írtam, ellenérvek? van-e valakinek? azon kívül hogy jó pénzeket Lkérnek érte:)
 • hmhm
  #36
  nuni juice ^.^
 • 0Fritz0
  #35
  Mennyiért vesztegetik literjét eme nedűnek?
  Az olvasottak alapján azért van benne pínz. :)
 • drob
  #34
  igazad van a tehetségben, de szerintem mindenkiben benne van, csak elő kell hozni valamilyen "mélységből"
 • KTC
  #33
  az hogy a részesedés milyen az 1 más dolog, én leginkább egészségügyi okból foglalkoztam vele, anyagi oldalával csak addig, míg L nem jutottam odáig, hogy olcsóbban beszerezhessem magamnak és családomnak:)
  nem mindenki ebből akar megélni, főleg nem az aki nem rátermett erre a munkára:)
  ahhoz tehetség kell, meg megfelelő ismerettségi kör az elején, a gyógyuláshoz meg a noni:)
 • drob
  #32
  ne múljon el ... :)
  sajnálom hogy "konkurens cég termékének a fogyasztója vagyok", azért gondolj bele amit lentebb másoltam arra a 95%-os esetre gondolok..., végül is örülök ha hatásos volt a Te készítményed, de milyen lett volna a hatás ha nem annak a maradék 5%-nak, amin ~260 cég osztozik, a termékét fogyasztod, hanem a 95%-os részesedéssel rendelkező cégét......
 • KTC
  #31
  igen, kicsit most jókedvem van és akkor nem mindig vagyok komoly de majd elmúlik

  amúgy a nonit kapszulázott formában azt ismerem, de úgy látom én 1 konkurens cég termékének a fogyasztója vagyok (régen a forgalmazója is voltam) és így kicsit másképp látok bizonyos dolgokat
  az meg hogy mit írnak róla annyira csak az elején érdelkelt, be is szereztem jópár infót innen onnan, de most már tudom hogy mire számíthatok, vannak tapasztalataim, saját és ismerettségi körben is ezért engem már nem kell meggyőzni:)
  már ami gyümölcs hatásait illeti, a többi az meg a körítés az úgy sem használ csak a kereskedőknek ha a maguk cuccát dicséri, de ez így van rendjén, ki beszélne maga Llen, de más ellen ne!
  az hogy mi az eredetei, mi nem, azt Te úgysem tudod Ldönteni, meg én sem, csak azt hogy hatásos-e vagy sem
 • drob
  #30
  szerintem nem veszed komolyan ...
  javaslom a google keresőt, biztos találni fog nonival kapcsolatos leírásokat...
 • KTC
  #29
  alkohol is van benne?
 • drob
  #28
  megnyugtatlak hamar "kipárolog" az üvegből
 • KTC
  #27
  felbontás után?

  vagy grapefruitmag kivonattal van tartósítva? mert úgy még talán-talán elhinném, azzal nekem is sokáig Láll a sombefőttem:) (mondjuk csak felbontatlanul tom hogy sokáig Láll, mert ha felbontom akkor az pillanatok alatt Lfogy:))

 • drob
  #26
  ez nem igazán igaz, hűtőben 1 év kb, de rajta van a szavatossági idő
 • KTC
  #25
  sztem mind2 lehet:)

  amit a lével kapcsolatban ellenvetést hallottam az az, hogy nem tartható el sokáig, ha meg igen akkor valamilyen tartósítószert kell tartalmaznia...
 • KTC
  #24
  tőlem úgy sem tudod venni, mert én nem árulom, én csak veszem, meg eszem, s ez így jó nekem...:DDD
  a reklámszövegek meg nem igazán érdekelnek, hogy kié milyen, mikor mennyi honnan hová stb, ha már valami bevált:)

  szal akit érdekel a dolog az kipróbálja valamelyiket, ha úgy érzi oké neki, megfelel, akkor marad annál, ha meg nem akkor megy és folytatja tovább a próbálgatást a véleményem ennyi a dologról:)
 • Kou
  #23
  Szóval az itthon forgalmazottak közül melyik az eredeti?
 • drob
  #22
  bocsi, nem lett jó a link, ismét: hivatalos Certificate:
 • drob
  #21
  megvan a teljes cikk (elég sok, bocsi ismét):

  "Tények a noni termékekről!

  Mostanában feltűnt a TV-ben több utánzat, többek között a Kombucha-Noni koncentrátum és a N’ORINDA Pol’Noni is, amikkel kapcsolatosan helyre kell tenni néhány dolgot, ami fontos a tisztán látáshoz:

  - 1996-ig egyetlen NONI készítmény sem volt forgalomban az egész világon
  A TV-ben a POL NONI-t forgalmazó cég állítása szerint ők már 1993 óta árulják a POL NONI-t. Ez nem igaz, az említett cég saját internetes oldalán megtekinthető a URL=http://www.noni-source.com]hivatalos Certificate[/URL]

  A Certificate szerint 1998-ban kérték meg először pl. a hivatalos forgalomba hozatali engedélyeket.
  Ugyanezen oldalon a Scientific Studies (Tudományos Kutatások) menüpont alatt nem található információ, szóval kb. ennyi kutatás áll a TV-ben is látott, 10990 Ft-ért a BIO NET által is forgalmazott és magát 'eredeti'-nek kikiáltó POL NONI mögött, amely a MORINDA cég nevét félreérthetően kihasználva NO’RINDA-ként hirdeti magát, sőt mi több, az alul futó csíkban pedig TAHITI NONI JUICE-ként hirdetik a terméküket (akkor most valójában mi is annak a terméknek a neve?), amit 100 %-osnak hirdetnek, ám ha Ön vesz egy üveget abból a noni-ból, (mert mi már sajnos találkoztunk vele), akkor az összetevők listáján az almasűrítmény és a tőzegáfonya kivonat mellett az is olvasható, hogy vizet is tartalmaz. Innentől NO COMMENT. Azon az üvegen egyébként konkrétan szerepel, hogy 15 ml ital 4 mg nonit tartalmaz, amiből pedig kiszámolható, hogy 1 üvegben 27 % a noni mennyisége. Hát persze hogy 100 %-os! Akit át lehet verni az megérdemli, az már más kérdés, hogy hogyan lehet ezt kis országunkban gátlástalanul és büntetlenül művelni ilyen hosszú időn át! Jelenleg is folyik egy jogi eljárás az említett forgalmazó ellen, ennek átfutása sajnos 6 hónap is lehet.
  - 1996-ban kezdték el forgalmazni az USA-ban a Tahitian Noni Juice-t, amely az első volt a piacon.
  - 1997-től számos utánzat kezdett megjelenni a világon, sajnálatos módon sokkal rosszabb minőségben, mint az eredeti termék, az egyes cégek nyilván az egyre ismertebbé váló NONI nevet kihasználva jöttek ki sorban a különféle változatokkal, beleértve a multivitaminoknál többet nem érő NONI kapszulákat is.
  - A NONI egy gyümölcsnek a neve (latinul Morinda Citrifolia), semmivel nem másabb, mint pl. ha azt mondjuk alma vagy körte.
  - 1950-1970-ig kutatták a világ noni terméseinek hatóanyagait és megállapították, hogy csak és kizárólag a Francia Polinéziában (Tahiti szigetvilág) termő noni tartalmaz olyan mennyiségű Pro-Xeronin hatóanyagot, amely azért a rengeteg egészségi javulásért felelős. Terem noni Afrikában, Ázsiában, Ausztráliában és Közép-Amerikában is, de egyik minősége sem éri el a Tahiti-n termő noni minőségét.
  - A Tahitian Noni International (a Tahitian Noni Juice forgalmazója) közbenjárásával a Tahiti kormányzat a Tahiti szigetvilágot védett övezetté nyilvánította, az elkövetkezendő 25 évben sem műtrágyázás, sem más kemikália, permetezőszer nem juthat be Tahiti-re. Ez sajnos nem igaz a máshol termő noni-k esetére, így pl. a civilizációs ártalmakat megjárt Hawaii esetében már sokkal kevésbé hatékony az ott termő noni leve, mint a Tahiti noni esetében.
  - Független laboratóriumok folyamatosan közzéteszik a világ legismertebb noni készítményeivel kapcsolatban elvégzett gáz-kromatografikus diagramokat a hatóanyag koncentráció kimutatására.
  Az alábbi linkre kattintva megtekinthető a hatóanyagban leggazdagabb első 50-es lista diagramja, minden diagramban kék színnel a Tahitian Noni Juice, vörössel pedig az adott noni készítmény hatóanyag értékei láthatóak.
  - 2003. elején 262 noni készítményt tartottak nyilván a világon.
  - A világ teljes noni forgalmának 95 %-át a mai napig a Tahitian Noni Juice teszi ki, a fennmaradó 5 %-on osztozik a másik 261 termék, ezen azért érdemes elgondolkodni.
  - A világon ismert 262 noni készítmény közül az Európai Unióban eddig egyetlen termék kapta meg a legszigorúbb előírásoknak megfelelő NOVEL FOOD szabadalmi minősítést, ez pedig a Morinda cég által forgalmazott Noni Juice volt. Ezt a minősítést 2003. június elején kapta meg a juice, megjelent a brüsszeli parlament közlönyében is.
  - A kutatásban részt vevő professzorok, kutatók (Dr. Neil Solomon, Dr. Ralph Heinicke) csak és kizárólag a Tahitian Noni Juice-ról állítják mindazt, amit a kutatásaik során feltártak, mindezek más noni készítményekre nem igazak, ebből kifolyólag az emberek átverése, amikor a televízióban, vagy más kommunikációs eszközön más noni készítmények forgalmazói ugyanezekkel a babérokkal dicsekszenek!
  - Magyarországon összesen két termék kapta meg a táplálékkiegészítő kategóriában 2002. októberében a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége Ajánlásával embléma használatának lehetőségét, és a Szövetség írásos ajánlását, ezt más noni készítmény nem kapta meg Magyarországon, csak a Tahitian Noni Juice.
  - Hatalmas áttörés, hogy 2002. novemberben az amerikai egészségügyi kormányzat támogatásával elkezdődtek az I. fázisú humán daganatellenes kísérletek a noni alkalmazásával, eddig egyetlen táplálékkiegészítő esetében sem volt ilyenre példa.
  - Mi is utána jártunk egyébként annak, hogy pl. a TV Shop forgalmazásában lévő Kombucha Nonival tea és koncentrátumról bővebbet megtudjunk, sajnos azonban nincs pontos információ arról, hogy a Kombucha kivonatban mennyi a noni levének aránya, és az sem ismert, hogy ha van is noni a kombucha levébe keverve, az honnan származik? Egy német honlapról szerzett információ szerint a VIS VITALIS készítményben noni port (pulver) alkalmaznak.

  Összefoglalva tehát az Uniós NOVEL FOOD engedélynek az az igazi értéke, hogy az EU-ban csak olyan noni készítmény lehet hivatalosan forgalomban, amelyik rendelkezik EU-s Novel Food engedéllyel, ilyen pedig a mai napig csak a mi termékünknek van!!! Kijelenthetjük tehát, hogy az EU szabályai szerint a BIO NET-es és más (olcsóbb) noni termékek engedély nélkül kerültek piacra, így csak idő kérdése, hogy mikor vonják ki az EU piacról ezeket hatósági közbenjárásra."

 • drob
  #20
  a TAHITIAN NONI® JUICE cég kezében van a világ Noni gyümölcs termésének a 90%-a
  a maradék 10%-on osztozik még kb 200 cég a legjobb tudomásom szerint, de ha nagyon pontosan kell az adat megkeresem ... Elgondolkodtató hogy miért a TAHITIAN NONI® JUICE az igazi. Vannak olyan Noni készítmények amik soha(!) nem is láttak Noni-t, csak a dobozon szereplő nevet nyomtatott formában ...
 • Lammer
  #19
  mostakkor kicsit elbizonytalanitottatok, most akkor kitol vegyem? (kapszulas, nem kapszulas :D)
 • drob
  #18
  akkor néhány adat még mi van ebben a gyümölcslében:

  TAHITIAN NONI® JUICE NUTRITIONAL INFORMATION
  Ingredients-Reconstituted Morinda Citrifolia Fruit Juice from Pure
  Juice Puree from French Polynesia, Natural flavors.
  Vitamin and mineral content per 1 ounce:

  Vitamin A 5.88 IU 0.117 %
  Vitamin C 6.029 mg 10 %
  Calcium 6.76 mg 0.67%
  Iron 0.1088 mg 0.6%
  Vitamin E 0.235 IU 0.78%
  Vitamin B1 0.0029 mg 0.196%
  Vitamin B2 0.0029 mg 0.17%
  Niacin 0.147 mg 0.735%
  Vitamin B6 0.038 mg 1.91%
  Folic Acid 7.35 mcg 1.84%
  Vitamin B12 0.097 mcg 1.62%
  Biotin 1.47 mcg 0.49%
  Pantothenic Acid 0.147 mcg 1.47%
  Phosphorous 2.058 mg 0.205%
  Magnesium 3.088 mg 0.772%
  Zinc 0.047 mg 0.313%
  Copper 0.006 mg 0.294%

  Other minerals: Note less than 2% of the RDA is not a significant Source of this vitamin or mineral

  Chromium 0.147 mg
  Manganese 0.25 mg
  Molybdenum 0.294 mg
  Sodium 12.35 mg

  Total Carbohydrate:
  Potassium 28.52 mg
  Fructose 1.2 grams
  Glucose 1.1 grams
  Fiber 0.7 grams

  Essentially no fats or proteins.

  Nutraceuticals Identified from Dr. Ph. D. Solomon: Xeronine, Proxeronine, Proxeronase, Serotonin, Damnacanthal, Nordamnacanthal, Anthraquinones, Caratenoids, Morindine, Terpenes, Plant Sterols, Sitisterol, Glycosides, Alizarin, Ursolic acid, Glucopyranose PA, Serotonin precursors, Trace elements, Enzymes, Multi-receptor activators, Methionine, Isoleucine, Lysine, Phenlyalanine, Threonine, Tryptophane, Valine, Histadine, Scopoletin, Morindadiol, Rubiadin, Magnesium, Carbonate, Protein, Sodium, Bioflavonoids, Morindone, Soranjidol, Iron, Phosphate, Rubiadin MME, Acetin GlucoP, MM-MA-R GlucoP, Caprylic acid, Asperuloside, Vitamins, Alkaloids, Chlororubin, Alanine, Arginine, Aspartate, Cysteine, Cystine, Glycine, Glutamate, Tyrosine, Proline, Serine

 • KTC
  #17
  azzal a különbséggel hogy én nem árulom, én csak szedem olykor:)
 • drob
  #16
  Kicsit hosszú, de érdemes elolvasni...

  "A hazánkban sok vihart kavart trópusi gyümölcsről igen sok vita folyik. Vannak, akik szélhámosságnak találják használatát, mások esküsznek rá. Lássuk, mit is tartalmaz és mitől olyan közkedvelt más országokban.
  A trópusi országokban élő fa termését már 2000 éve is használták számos betegség gyógyítására. Afrikában elsősorban hashajtó, általános salaktalanítószerként tartják számon, Indiában főleg vitalizáló-, vágyfokozó szerként alkalmazzák, Ausztráliában az asztma, allergia, megfázások legfőbb gyógyíjra, Közép-Amerikában pedig gyulladások, fejfájás, reuma és daganatos betegségek kezelésére ajánlják.

  A nyugati országok figyelme csak a 90-es évek elején fordult felé, miután több meghökkentő gyógyulási esetet tapasztaltak a gyümölcs fogyasztását követően. A kutatások során eddig több mint 100 bioaktív hatóanyagot azonosítottak, köztük számos vitamint, aminosavat, enzimet, alkaloidot, flavonoidot, nyomelemet, ásványt és többszörösen telítetlen zsírsavakat. Ezek együttes aktivitásának köszönhető immunerősítő és sejtregeneráló hatása.

  Milyen hatása van a gyümölcsnek?

  Fő hatóanyagainak az antrakinont, a proxeronint, a poliszacharidokat, az aminocukrokat és a vitaminokat tartják, ám a tonizáló és salaktalanítást segítő másodlagos hatóanyagok - scopoletin, alizarin, damnacantal - is erősen hozzájárulnak a növény teljes hatásának kifejtéséhez. Az elvégzett vizsgálatok szerint a noni

  támogatja a normális sejtműködést és regenerációt: ez főleg az aminosavak, vitaminok és ásványok hatása

  fokozza az immunrendszer működését - ma talán erről tudnak a legtöbbet a kutatók:

  - a poliszacharidok és aminocukrok elősegítik a gamma-interferon, az interleukinek, a T-limfociták és a makrofágok termelődését, ezáltal pedig a kórokozók felismerését és eltávolítását

  - a flavonoidok erős szabadgyökfogók

  - a skopoletin fokozza a nitrogén-monoxid termelését, mely gátolja az betolakodók szaporodását

  - ám a vitaminok, nyomelemek és enzimek is hozzájárulnak az összhatáshoz

  csökkenti a daganatos sejtek szaporodását: a damnacantal gátolja a daganatgének hatásának érvényre jutását, és elősegíti a hibás sejtek mielőbbi lebontását és kitakarítását. Az utóbbi funkciót támogatják az immunrendszer által nagyobb mennyiségben termelt gamma-interferon, a tumor-nekrózis faktor (TNF) és az interleukinek is. Ez persze nem jelenti, hogy önmagában képes lenne a meglevő daganatok elpusztítására, de hatékonyan hozzájárulhat az állapot javításához.
  gyulladáscsökkentő: ebben főleg a béta-szitoszterol, a terpének, a telítetlen zsírsavak, az enzimek és az alkaloidok közül pedig a proxeronin vesznek részt. Csökkentik a gyulladás tüneteinek kialakulásáért felelős prosztaglandinok termelését, és védenek a szabad gyökök ellen,

  mérsékeli a fájdalmat: alkaloidái fokozzák a sejtek ópiát-receptorainak érzékenységét, a telítetlen zsírsavak pedig csökkentik a fájdalomkiváltó prosztaglandintermelést,

  aktiválja a sejtek anyagcseréjét: itt főleg az enzimek, aminosavak, telítetlen zsírsavak, vitaminok és ásványok hatása érvényesül, de a proxeronin nevű alkaloida is részt vesz benne, mely megkönnyíti a tápanyagok sejtekbe való bejutását,

  csíraölő: gátolja a baktériumok és vírusok elszaporodását,

  mérsékeli az allergiás tüneteket: magas flavonoidtartalma miatt gátolja az allergiás reakciót kiváltó hisztamin felszabadulását, és csökkenti az ödémaképződést a nyálkahártyákon (orrdugulás, fulladás),

  támogatja a keringést, csökkenti a vérnyomást: a skopoletin tágítja az ereket, a flavonoidok csökkentik az érfalak áteresztőképességét, vagyis az ödémahajlamot, és a telítetlen zsírsavakkal, a vitaminokkal és nyomelemekkel együtt védenek az érelmeszesedés ellen,

  javítja a teljesítőképességet és a hangulatot: a xeronin elősegíti a hangulatjavító szerotonin sejtekhez való kötődését, s ezzel kiegyensúlyozottabb alvásoz és nagyobb lelki harmóniához vezet,
  serkenti az emésztést: az antrakinonok hatására.

  Mikor érdemes kipróbálni?

  Leghatásosabb a friss gyümölcs lenne, ám akik nem valamelyik trópusi országban élnek, kénytelenek beérni a belőle készült termékkel. Sok vita folyik az egyes készítmények hatékonyságáról. Többen az oldat mellett kardoskodnak, mások pedig a fagyasztva szárított por és a belőle készült kapszula stabilitását hangsúlyozzák. Igen nehéz megítélni, kinek is van igaza, hiszen felhasználóként hiteles méréseket nem tudunk végezni. Be kell még kalkulálni a gyógyszerlobbi hitelrontó hadjáratait is. Ami biztos, a nonit fogyasztók sokkal energikusabbak, aktívabbak, ellenállóbbak, a betegségekből pedig hamarabb felgyógyulnak. A szakirodalom és a kutatások alapján a következő esetekben jöhet szóba a noni gyümölcsként, italként vagy kapszulaként történő használata:

  erősítés, roborálás, vitalitásfokozás
  kimerültség, lehangoltság, alvászavarok
  visszatérő fertőzések, gyulladások (pl. légúti, kismedencei, ízületi, bőr)
  immunrendszeri problémák (allergiás folyamatok, egyes autoimmun betegségek)
  magas vérnyomás, érelmeszesedés
  egyes anyagcsere-betegségek, pl. diabétesz
  daganatos betegségek kiegészítő kezelése: a klinikai kezelések mellékhatásainak enyhítésére, az erőnlét javítására, a szervezet saját védekezőerőinek aktiválására.
  A noni természetesen nem csodaszer. Nem szabad azt remélni tőle, hogy minden egyéb kezelés nélkül minden bajra jó és még a rák is hamar meggyógyul tőle. Az enzimek és a benne található vitaminok, alkaloidok valóban hatékonyan támogatják sejtjeinket és immunrendszerünket, de felelőtlenség lenne azt állítani, hogy minden bajra gyógyírt jelenthetnek. Ezért, ha valaki betegségének kezelésére szeretné használni, okvetlen konzultáljon róla orvosával, egészségmegőrzésre azonban bárki kipróbálhatja!
  Dr. B.E."
 • KTC
  #15
  mindenki a saját lovát dicséri...:DDDD
 • KTC
  #14
  ezeket az infókat én is ismerem, van pár termékleírásom róla, de hogy mind amit felsorolnak igaz-e aztat nem tudhassam, de mint írtam én és még jópár ismerősöm tapasztalta azokat a hatásokat amiket említettem meg izületi problémákra nagyon jó még azt is megerősíthetem
  ha a beszerzésére vagy kiváncsi, na az már körülményesebb azt tényleg csak privbe
 • drob
  #13
  igaz, olvassál csak utánna a neten
  mellékesen van saját tapasztalatom (jó!)
 • drob
  #12
  az eredeti nincs kapszulás formában csak 1 literes gyümölcsléként
  tom, mert árulom ...