27
  • Matyóhímzés
    Jajj, úgy jáccanék már egy olyan WWII-ős fps-el, ami nem abból áll, hogy a hős amcsikkal agyon gyakom a gonosz csúnya németeket, miközben 3mmm ment le a zöld hp csíkomból.
    Lehetne monnyuk csinálni valami SWAT féle sérülési rendszert, hogy picit élethűbb legyen, nomeg nem egyedül, vagy 3 társammal (taktikai csapat játék címen) kéne leölnöm a fél wermachtot.
  • Sanyix
    Jahát ahoz képest igen :)
  • Matyóhímzés
    Azé írtam, hogy élethűség féle.
    Úgy értettem, hogy pölö mohaa-hoz képest élethű.
  • Sanyix
    Élethűség, és cod? Két különböző dolog :) sztem még nem játszottál igazán élethű játékkal ;)
  • Matyóhímzés
    Igazából a CoD-ban csak akkor van valami kihívás féle (nomeg élethűség) ha az ember a legnehezebb fokozaton nyomja, az 1 úgy egész élvezhető volt. Azt sejtem, hogy a 2 is csak valami Arcade-os náci apritás lesz easy-n, szal asszem rögtön heavy-n kezdem majd, talán úgy lesz valami hangulat féleség.
  • Hooligan
    Nem semmi, ahogy "megtépted" a cpu-d:)))
  • Sanyix
    Mér az 1 is nagy eszetlen hentelés volt szóval... :)
  • Matyóhímzés
    Attól félek, hogy a cod 2-őt is el fogják baszni, jáccottam a demojával, és nekem abból egy nagy eszetlen hentelés jött csak le.......megazé kiváncsi lennék, hogy mikor csinálnak egy olyan ww2-ős fps-t amiben a németekkel kell menni.

Amit stratégiában én most nagyon várok az a spore, szerintem nagyon jópofa játék lesz, ha valaha elkészül.
  • M@TriX
    hát igen abba nem kell anyit figyelni sokmindenre, mint pl egy összetet startégiai elemek stb.
    persze azért király játék csak mondom.

a startégia gyártók meg tényleg bekaphatják, a Settlers és az AoE sorozatot is sikerült elbszniuk..
  • antikommunista
    maradok a codoknal.......
  • Dr4gonlord
    "Nem hiszem el, hogy ezeket a 3D-s motorokat nem lehetne úgy megvalósítani, hogy az igényesség megmaradjon, de az erőmű igény ne legyen ekkora."

Én se, de ha jól írnák meg, akkor nem kellene megvenni mindíg a méregdrága hardvert (elfogadható játékélményhez*), és akkor senki se járna jól, csak mi, az meg nekik (játékfejlesztőknek) nem igazán jó, inkább mi szívunk, ők meg keresnek...

*na igen, a játékélmény szupercrisp grafika nélkül is lehetne eszméletlen (BGII, Planescape Torment, Fallout I-II, stb), dehát az említett kevés idő és még megannyi tényező akadályt jelent. A Bioware egyik embere mondta, hogy amikor a BGII-t csinálták, rengeteget dolgoztak, annyi minden volt benne, de a siker titka az volt, hogy volt egy kész grafikus motor, tehát tudtak a játékra koncentrálni, nem pedig a grafikára, ma meg akkora verseny van ezen a téren (grafika), hogy állandóan a grafikát fejlesztik, és amellett még megpróbálnak a játékra is koncentrálni, ami már kicsit nehezebb, eddig jól megy nekik, de egyre kevesebb játékfejlesztő van, aki a grafikán kívül másra is ad.
  • Dr4gonlord
    Optimalizáció, hajj... Ebben a pénzéhes világban, ahol sokmindenki a "semmiből" akar megélni és a szükséges idő 1/4-ét kapják meg a cégek egy játék fejlesztéséhez. Meg akárki akármit mond, a legtöbb játék folyamatosan egyszerűsödik, butul, hogy el lehessen adni, mert már 2 gombot nyomni egyszerre hatalmas teher egy játékosnak (tiszt. kiv.), szerepjátékoknál is ez van, ha egy jót akarok játszani, akkor mindíg a BGII kerü elő, vagy egy régebbi RPG. Mondjuk az NWN 2 ről rengeteg infó napvilágot látott, és az eléggé ígéretes, főleg az tetszik hogy egyszerű lakosként kezdünk (volt ez már máshol is), aztán onnan leszünk kalandorok. Csak nehogy előjöjjön a gyermekbetegség: Fél világ enyém, van 5 erődöm, gondolataimmal ölni tudok, és erre bemegyek egy városba és leparasztoznak, meg húzzak már innen, hogy ki vagyok én ebben a világban, hogy be merek szólni... :D.
  • M@TriX
    csak mivel a grafikus gyártók ontják magukból z újabb karikat a béna fejlesztők el vannak látva persze az új kártyákkal.

Érdemes megnézni a Trackmania Sunrise-t na nálam az az etalon itt az irodai gépen egy 9200-as ATIval és 1.7-es procival 256MB rammaal olyan graffot produkált, hogy az nem semmi.
    na azoknak mehet a dícséret.

de természetesen én is inkább olyan gémekkel futok össze amelyket egyszerűen nem optimalizálnak. haj
  • onimusha
    nemtom tényleg nem túl szép és mégis erőmű kell hozzá, nembaj én most a Call of Duty 2-t várom
  • pbanfa
    Érdekes... emlékeztek még a C64-en a Wizards-ra? Szinte egész hétvégén fel sem keltünk a gép elől annyira élveztük a játékot és senki nem kritizált semmit. Mi van most???

A vicc az, hogy a fiamnak nagyobb teljesítményű gépre lenne szüksége, pedig többnyire csak játszik rajt, mint nekem, aki programozok.

Nem hiszem el, hogy ezeket a 3D-s motorokat nem lehetne úgy megvalósítani, hogy az igényesség megmaradjon, de az erőmű igény ne legyen ekkora.
  • Televan
    Mikor lesz az,hogy egy játékfejlesztő cég ki meri jelenteni,hogy kétszázezer forintos gép kell minimum a játékhoz.
    Akkor majd lehet olyan szinvonalas játékokat csinálni.
    Én minden évbe
  • Atees1987
    Igazad van, szép a Doom 3 motor de tényleg elég furcsák a texturák, mind1 szerintem a Q4 hasonlítani fog a Doom 3-hoz, mármint lesz 1 alaptörténet és aztán megy az eszetlen hentelés mint a Doom3-ban. Azzal is játszottam 1 ideig de kb a felénél meguntam és letöröltem. Gondolom a Q4 is elég ilyesztő játék lesz , de nem fog sokkal többet nyujtani mint a Doom 3!!!
    Nekem a Q3 volt a mindennem de már azt is meguntam.
  • NEOreg3
    hoppácskahoppácska:C
  • antikommunista
    doom3 motor pfujjjennél töbett vártam
  • Frank99
    ha olyan lesz, mint a Doom3, akkor nem követem el azt a hibát, amit ott elkövettem.
    Megvettem.
    aztán 1 hónap múlva féláron is alig tudtam tőle megszabadulni.

le lesz töltve, aztán +látjuk...
  • Dr4gonlord
    Én már csak az UT2007-ben bízok meg az EPIC-ben (multis)FPS-ek terén, de azért megnézem ezt is, lehet bejön, de szerintem a DOOM3 motor nagyon rossz (olajozott vagy műanyagos karakterek)ehhez.
  • _Vegeta_
    Nem csodalkozom.
    Maradok a Q1-nel. A legjobb quake.
  • Akuma
    Doom 3 motor, Doom 3 graf, csak annyi a különbség, hogy a Doom 3 már vagy 1 éve megjelent, ha nem több, ez meg csak most készült... úgylátszik ez a motor ennyire képes, többre nem... a gyártónak biztos nem volt kedve egy új motort készíteni ehhez a "tömegjáték"-hoz
    az túl sokba került volna, és csak 10szeres profitjuk lett volna nem pedig 80szoros
  • Sanyix
    Hát ja, megérdemli a 70%-ot grafikán kívül megint nincs benne semmi, mint a legtöbb divatjátéknál...
  • [HUN]PAStheLoD
    ROTFL .. kvék 4 .. igazából semmi _új_ nincs benne, csak pár _jobb_ dolog .. ugye grafika főként.
  • Matyóhímzés
    Attól még nem lepődnék meg, ha télleg 70%ra lenne értékelve, akár a következő számban......sőt igazából számítok rá.
    Csak nézzetek körbe, hogy az elmúlt 1-2 évben megjelent húdenagyon beharangozott folytatásokból hány lett egy nagy rakás szar...........elárulom 99%-uk. A játékfejlesztés már a pénzől szól, nem a kreatívitásról, akár a filmgyártás. Sajnos a garázs project-es korszaknak már rég leáldozott, pedig ott születtek a legnagyobb játékok.
    A kiadók nem szponzorálják az egyedi game-ket, mer azok valami újjat nyújtanak, amire nem biztos, hogy vevő a közönség......ergo nem biztos a profit, tehát mehet a kukkába. Ha egy műfaj épp nagyon népszerű (pölö eddig a zombihentelős fps, de ez már leáldozóban van, most jön a fantasy), akkor csak olyan játékokat hajlandóak támogatni, mer azt biztos veszi a nép. Az nem számít, hogy az összes ugyanarról szól, ugyanúgy néz ki, csak a lóvé jöjjön belőle.
  • onimusha
    mi ez a kamu hír? nem is volt még rendes review, aktuális szám a F.E.A.R.-ről szól főleg