44
  • Hedgehunter #4
    A tobbmagos megoldasnak nem sok ertelme zsakutca.. Valamit ki kellett talalni a mert a sebesseg mar nem novekedhetett...
  • Benoke
    A baj minössze annyi, hogy rakhatnak 100 magot is egy prociba ameddig az az egy nyamvatt 2 csatornás memó vezérlő szolgálja ki az egész gépet legyen szó tetszőleges számú processzoról. Xeon esetében ugye. AMD Opteron -nál ez úgy néz ki, hogy processzoronként ott figyel a DUAL DDR. Minnél több processzor van a gépben annál nagyobb az AMD főlénye. De mondjuk a DUAL CORE sem lett átütő siker Inteléknél, max az árával. Sebességével nem tud kápráztatni még az EE sem rúg labába HT ide oda amoda. Szóval nem értem én ezt a dolgot. Ameddig itt sem lesz meg a Processzoronkénti (és nem magonkénti) DUAL DDR addig AMD Opteron -nak áll a zászló Szerintem.
  • waterman
    a frelvenciák növelésénél már most hatalmas problémákba ütköznek. pláne intel oldalról. 120 wattos átlagfogyasztás:):)....
  • IoIa
    Előbb-utóbb az otthoni gépekben is ez a technológia fog elterjedni (majd ha olcsó lesz). A GHz-eket sokáig már nem lehetne növelni, valódi teljesítménynövelésre a többprocesszoros rendszerek a legalkalmasabbak. Persze ehhez az alkalmazásokat is ennek megfelelően át kell majd írni.