896
Ti mit gondoltok rólunk? Vajdasági magyarokról.
-
#853 Trianon elleni demonstráció Versaillesben
-
Trianon megemlékezés Tomcat tolmácsolásában (talán egyetlen megjelent sajtóorgánum)
-
#851 pff -
#850 Fejezd be az OFF-olást vazzze, ha érdemben nem tudsz a témához szólni !!! -
#849 "A személyeskedést meg a szellemileg szegények specialitása, nemde" közhelyek úgyszintén... -
#848 Szted miért írtam oda, hogy:
ragaszkodik ahhoz a kis (NAGY) szar területehez amit tőlünk zsákmányolt ??
Mellesleg az egyetem annyira nem fontos, viszont az erdélyi aranybányák, no meg a tengeri kikötő azért már elég durva érvágás volt
A személyeskedést meg a szellemileg szegények specialitása, nemde -
#847 Megint látszik, hogy totálisan imkompetens vagy a témában. Az elvett területeken volt Magyarország bányáiank kb 75%a, erdeinek nagy része, jó pár egyetem, stb. :P -
#846 "Szuverén országgá vált hétfőn Szerbia, miután a köztársaság parlament hétfői ülésén - csak második nekifutásra - határozatot fogadott el arról, hogy Montenegró önállósodásával megszűnt létezni az államközösség, s annak jogutódjává vált Szerbia."
vajdasagma.info -
#845 Így-így.
Egy sohasem volt ország szkinhedje hecceli a buta szlovákokat már megint ellenünk.
Bár, ha nálunk ez már nem kell, pár év és a szlovákok is felnőnek. -
#844 "és mind tíz körömmel ragaszkodik ahhoz a kis (NAGY) szar területehez amit tőlünk zsákmányolt"
sz@r terület? azokban a putrikban szinte csak az értékes amit elloptak tőlünk..... -
#843 Hát, utálnak minket északról (cseh-szlovák), délről (teljes exjugó), keletről(román, orosz?), még (már) tán nyugatról nem
E van, körbevesznek jóbarátok s rosszak ... és mind tíz körömmel ragaszkodik ahhoz a kis (NAGY) szar területehez amit tőlünk zsákmányolt -
#842 2006. június 1. [13:46:21]
"Gátat vetni déli szomszédunk alattomos soviniszta politikájának"
Meèiar pártját nyugtalanítja a magyar kormányprogram
A Vladimír Meèiar vezette szlovák ellenzéki erő nyilatkozatban adott hangot aggodalmának, mert a most alakuló magyar kormány programjának külpolitikai részében Meèiarék a szlovákiai belügyekbe való folyamatos magyar beavatkozás szándékát vélik tetten érni, írja az MTI.
A TASR szlovák hírügynökség sajtószolgálatánál közzétett állásfoglalás szerint a Meèiar nevével jegyzett Néppárt - Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom (LS-HZDS) szerint véget kell venni annak, hogy Gyurcsány Ferenc alakuló kormányának programjával nyugtalanító módon tovább "borzolja a szlovákok idegeit."
A párt szerint nem csak a kormányprogram zárófejezete teszi ezt, amelyben a magyar kormány kinyilvánítja, hogy az európai elvekkel összhangban támogatja a határon túli magyarok autonómiatörekvéseit, hanem "az a dal is, amelyet Magyarországon kazettán és CD-hanghordozón vidáman 500 forintért forgalmaznak, s melynek refrénje, a Mindent vissza! szerint minden völgyet, tölgyet, hegyet, folyót, a pozsonyi sétateret és a kassai várromot" egyként visszakövetelnek.
"Ha bizonnyosságunk lesz afelől, hogy a nevezett haghordozó kiadását valóban támogatta a budapesti önkormányzat is, akkor az LS-HZDS a maximális diplomáciai erőfeszítéseket is kész megtenni azért, hogy gátat vessen déli szomszédunk eme alattomos soviniszta politikájának" - zárul a két hét múlva esedékes szlovákiai választásokon ismét jelentős kormányzati ambíciókkal induló, a zsigerí magyarellenességéről elhiresült Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti Párttal (SNS) egyszer már együtt kormányzó és Szlovákiát európai szalonképtelenségre kárhoztató Meèiar vezette párt nyilatkozata. -
#841 forrás : vajdaságma.info
2006. május 29. [17:33:10]
Kristian Schwartz-Schilling, a nemzetközi közösség bosznia-hercegovinai főképviselője: "Nem vonható párhuzam a boszniai Szerb Köztársaság és Montenegró esete között, mert nem létezik történelmi Szerb Köztársaság, amely kiválhatna Boszniából."
2006. május 29. [16:11:50]
Sulejman Tihiæ: [i]"A boszniai szerbek nem válhatnak ki Boszniából, mint ahogyan a szandzsáki bosnyákok vagy a vajdasági magyarok sem szakadhatnak el Szerbiától."
A két emberke állítása szerintem ugynézki cáfolja egymást.. én inkább az előbbinek adok igazat, mert a második valószínűleg hirtelen felindulásból mondott olyan hülye szöveget:)
Mivelhogy az első állítás szerint a Boszniában élő szerbek nem válhatnak ki boszniából mert nemvolt soha nem volt történelmi szerb köztársaság ami kiválhatna boszniából..
a második pedig azt állítja hogy hasonlóan a boszniai szerbekhez, a vajdasági magyarok sem vállhatnak ki.. holott léteztett történelmileg független vajdaság..
De persze lehet h a csávó ugy értette hogy csak a magyarok válnának ki vajdaságból.. de akkor nemmondtam semmit:) -
#840 Ez a hír még még talán tavaj nyár környékén repdesett az éterben. Aztán hogy mi lett belőle?? -
#839 én nem tudom, . ezekröl nem hallottam, de gyanitom hogy a srác mondta volna ha van ilyen, mindig szokott mesélni a tv-n belüli dolgokrol. -
#838 Akkor csak meg akarta ?
Vagy csak a Permira->SBS (TV2 tulaj) vásárlás körül voltak ilyen hírek?
-
#837 kizárt hogy megvette volna. tesom sogora tv2-ben (is) dolgozik) és szo nem volt még ilyesmiröl. -
#836 Mondjuk tudják ám bonyolítani, mert ha nem a TV2-t veszik meg, hanem az SBS-ben lesz többségi tulajdonuk, akkor csak közvetetten tulajdonosok:S -
#835 Volt valami hátter tranzakcióról szó jópár éve, ahol a RTL megszerezte (meg akarta szerezni?) a TV2 többségi tulajdonát. Úgy hallottam sikeres volt a tranzakció (az ilyet persze nem szokták pölö a híradóban bemondani) -
#834 Az RTL Klubé nem a RTL Group a TV2-é meg az SBS Broadcasting SA? -
#833 Ok. -
#832 Persze valós verseny nincs, egyértelmű. Mióta megvette az RTL a TV2-t azóta meg pláne nincs. Tudod, ezt érdemeljük ... -
#831 Nos a többi csatornáról inkább ne beszéljünk, mert azok a legfinomabban fogalmazva is csak versenytársak.
A bulvársajtó meg minél durvább kifejezésekkel illet valamit, annál sikeresebb.
Nekem az egészből az jött le, hogy csúnyát mondtak Viktorral kapcs., ezért bünti van. -
#830 Hát, amikor az összes többi csati azt szajkózta hogy milyen durván bebuktak vele (ők persze kussolnak, mint az égőfarkú Mynok), sőt még lehet, hogy Frei-t le is ültetik ezért a kis prádukcióért ... amit persze sikerült elsinkófálniuk a "szabad sajtó" és "szólásszabadság" szlogenje alatt, meg persze a hirdetőknek sem az az üzlet, hogy a terméküket bármiféle kapcsolatba hozzák a "lopás", "csalás", "hazugság" vagy "büntény" szavak bármelyikével -
#829 Szégyent?
Egy kereskedelmi csatornának?
Ez nem a lovagkor, itt nincs ilyen, hogy szégyen!
Ez egy kereskedelmi csatorna. Minél nagyobb a botrány, annál több a hirdető. -
#828 Majd piszoknagy szégyent ...
Szóval nem tudom, hogy ki és miért és hogyan nyomja Frei-t, de ennél kevesebbért is tűntek már el emberek a (TV/Föld)színteréről.
(ha nő lenne azt kérdezném, hogy: hát ezt meg ki b-ssza?) -
#827 huha... bocs, ezt a rohogo fejet akartam... :D
-
#826 -
#825 Az álorgyilkos sztori iszonyat nagy nézettséget hozott a csatornának. -
#824 Ez jó:P -
#823 Bocs, erről nem hallottam.
Indexes hazugságre sem emlékszem, pedig biztos volt. (melyik médiumban nem?) -
#822 A Magyarok Világszövetsége sem kevésbé elfogult. Erdély nem nagyon hangoztatja politikai fórumokon, hogy független szeretne lenni, tény, hogy nem sok lehetőséget kap rá. Az a baj, hogy akármit akarnak, nem nekünk kell kezdeményezni, hanem saját maguknak.
Szerintem a legjobb amit tehetnek, hogy autonómiáért lobbiznak.
Miért, kelet és nyugatnémetország ?? Észak és délkórea ??? Hány példát kérsz még ?
Nyugat- és Kelet-Németország, Észak- és Dél-Korea esete merőben más, mert ott erőszakkal tartották fenn a két államot.
Azért gondolom nem lenne meglepő, ha azért érintkezne magyarországgal is
A történelmi Székelyföld nem érintkezik Magyarország jelenlegi határaival.
1) erdély ugyebár nem pár évig volt önmagát irányító állam
Jó tévedtem, nem soha nem volt, hanem évszázadok óta nem.
Gazdaságilag és infrastrukturálisan törpeállam. -
#821 De rövid egyeseknek a memóriája !
Hány olyan húzása is volt a Hazudós Frei-inek amire fény is derült?
Most így hirtelen egy jut eszembe, a másik kettő durva sajnos nem: (Ál)orgyilkos. Vazze, csak ezért az egyért ki kellett volna hogy tiltsák a Tv közeléből is (jobb esetben is, rosszabb esetben meg még mindig ott a régi jól bevállt módszer a kátránnyal és a tollal -ne minket nézzen már madárnak :P- ) -
#820 Mos elősször is talán színt kellene vallania a romániai magyaroknak.
Ha magyarok, akkor elmennek szavazni -> Székelyföld szabad
Ha románok, akkor nem mennek el, vagy nem-el szavaznak -> Ők maguk is MÁR románok -> mindenféle magyartámogatást/kedvezményt, beszüntetni feléjük, ezek már nem leszakadt hazánk fiai, hanem CSAK szomszédok
Na meg a nemzetifront.hu. Ez már sokkal objektívebb, mint az index.hu
Ööööö ... elolvastad egyáltalán az első sort ??
"A Magyarok Világszövetsége közleménye" ééérteeed ??? Nem ők írták a cikket, hanem egy az egyben betették a Magyarok Világszövetsége által készített közleményt. Ééééérteeeed???
A cikk alapján beláthatnád, hogy ez az elszakadás nem 3 év alatt zajlódott le
miért, mióta is akar erdély szabad lenni? Hja, minimum 80 éve :P
akkor hogy létezhetne két nemzetállam
Miért, kelet és nyugatnémetország ?? Észak és délkórea ??? Hány példát kérsz még ?
Szerinted életképes lenne Romániával körbevett
Azért gondolom nem lenne meglepő, ha azért érintkezne magyarországgal is
önmagát eddig soha nem irányító törpeállam
1) erdély ugyebár nem pár évig volt önmagát irányító állam
2) idézek: Székelyföldön, amely megközelíti az EU-tagállam Szlovénia nagyságát
-
#819 Mondj róla egy pár hazugságot, ne csak a levegőbe beszélj. Ja meg Freitől is légyszi. Ja igaz elfelejtettem, hogy Mo.-n ma csak pár igazmondó médium van: kuruc.info, nemzetifront.hu, mariaorszaga.hu, nemnemsoha.hu stb.:) -
#818 Hát egy biztos: nem népszavazással kellett volna eldönteni ezt a kérdést, és utánna meg jajgatni, hogy alig vettek részt a szavazáson, meg amúgyis leszavazták, és jajj szegény magyarok de buták.
Na meg a nemzetifront.hu. Ez már sokkal objektívebb, mint az index.hu
A cikk alapján beláthatnád, hogy ez az elszakadás nem 3 év alatt zajlódott le, nem kívülről indult, és ami a legfontosabb: Montenegró eleve egy szövetségbe lépett be, melynek tagköztársasága volt. Na ez nem mondható el Székelyföldről.
Továbbá azt sem értem, hogy ha szerinted Erdélyi Köztársaság lenne, akkor hogy létezhetne két nemzetállam? Vagy beolvadna Magyarországba?
Említetted, hogy Székelyföld lenne független. Szerinted életképes lenne Romániával körbevett egy önmagát eddig soha nem irányító törpeállam?
Melyik terület tudna szerinted független lenni? Kovászna, Hargita és Maros megye? -
#817 elég látogatott lett ez a topic mióta mindenki azzal foglalkozik hogy egymásra rácáfoljon -
#816 Ezzel pedig teljesen egyetértek. Személyeskedni azok a vérpistikék szoktak, akik egyszer csak azt veszik észre, hogy az ellenfelet jóval alulmúlják IQ-ban, vagy elfogyott/megcáfoltatott minden észérvük és már csak az marad, hogy: csak. -
#815 Na foglaljuk össze:
Tehát akkor ezek szerint belátod, hogy Székelyföld most is bármikor egy népszavazás alkalmával könnyűszerrel szedné össze a 55%-os szavazati többséget a függetlenséghez (én azt mondom 1,5-2 Székelyföldnyi erdély is lehetne a szavazás alapja, mert ott is bőven meglenne az 55%)
Belátod, hogy mindezt könnyűszerrel vérmentesen el tudná érni, mint tette montenegró is
Ez idáig stimt ? -
#814 Sok részeg disznó van ott, találkoztam egypárral, DE jópár nemzetközi tekintélynek számító ember is. És amit ezek az emberek írnak azt azért érdemes elolvasni és elgondolkodni rajta