13 aradi vértanú

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Falconer
Huh, ide iyen regen irtam....
Mintha a mult heten lett volna, pff

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idõvel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Lteebee
Havas gáz.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek õk.

Falconer
Pontosan.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idõvel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Gorvik
Egyetértek Havassal kapcsban.
Bayert mint a "másik" oldal képviselõjét hoztam fel...

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

ha csak neki lenne bunkó paraszt stílusa a médiában... Hány és hány mûsorvezetõ, meg "médiasztár" szenved az általad titulált betegségben.

Ott van példának az exállamtitkár Havas Henrik. Bayer hozzáképest jólnevelt úrifiú. És az a tahó minden reggel mûsort vezet, és véleményt nyilvánít.... pedig valahol a majomházban lenne a helye közvetlenül a csimpánz és az orángután ketrece között.

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny

Falconer
Ezzel azért nem értek egyet, de mindegy.

Gorvik
Biztos nincs elege, egyszerûen csak kiélheti magát a nyílvánosság elõtt.

"mi megy médiában"
Ami alól a HírTV is sem kivétel...

Falconer
Van benne valami, de szerintem csak elege van, hogy ma mi megy médiában meg a kormányban.

Gorvik
"megmondja a frankót"
Na pont ez (is) a bajom vele. Egyszerûen bunkó "paraszt" stílusa van.

Falconer
Szerintem meg éppen az a baj, hogy Bayert sokan nem hallgatják meg, pedig általában nem mond hülyeséget, érdekesen is beszél, és megmondja a frankót.

Gorvik
Hogy Lámát kövessem... <#eljen>

Lteebee
Bayer lol, meg Bencsik is, meg Lovas is (ha így hívják).
Szerintem õk rengeteget ártanak a konzervatív oldalnak.

Huhh, majd kifelejtettem Seszták Ágnest!
Õ tán a legnagyobb lol.
Az az alapvetõ bajom velük, hogy nem hajlandóak ütköztetni a véleményüket máshogyan gondolkodókkal, hanem csak csapatosan nyomulnak egymásra licitálva.

Gorvik
Még mindig jobb mintha (már megint ezzel jön: ) Bayer mûsorából építenék fel az emberek a véleményüket...
Bár term. semelyik sem jobb.

Láma!
nem akarok monoton lenni, de<#eljen>

Taranov
Nem visszakanyarodtam a hetiheteshez, el sem kanyarodtam tõle.
Jelenleg csak ez az egy mûsor létezik, amirõl ez a véleményem.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Lteebee
Miért kanyarodsz vissza állandóan a hetiheteshez?
Ez ilyen sarkalataos pont?
Vasárnap este 10 körül van, én ha nézném is, elalszom rajta, pedig bírom.

Szvsz túl nagy jelentõséget tulajdonítasz egyetlen mûsornak és próbálod rákenni mindazt, ami ellenedre van a mai közéletben.

Taranov
Szerintem ez érdekes, szívesebben hallgatom a pártok véleményét, mint a Heti Hetes szereplõinek a véleményét.
Egyébként a parlamenti közvetítés is vicces szerintem.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Lteebee
Én csak ritkán vagyok képes rá.
És csak rövid ideig.

Mindenki arról beszél, hogy az õ pártjának mi a véleménye, pedig szinte minden kérdésben egyértelmû, hogy az emberek mit szeretnének, vagy hogy mi lenne a jó.

Falconer
Máshonnan, például hallgatok a rádióban parlamenti közvetítéseket, stb.

Láma!
azt áruld el nekem, hogy te mire épited?
honnan szerzed a tájékozottságod?

Falconer
A baj az, hogy elhisz mindent feltétel nélkül ami ott van, és erre építi a szellemi szintjét.

Láma!
<#eljen><#hehe>

Taranov
Vigyázz, mert még a végén kimerül az <#eljen> szmájli készlet.

Láma!
<#eljen>

Lteebee
Én nem ítélkezem ennyire sarkosan.

Egyszer valaki azt a példát hozta, hogy valaki 10 órát gürizik a bányában, reggel egy óra, este egy óra út. Félóra, míg lemossa a mocskot.
Hazamegy, eszik, dög fáradt.
Senki nem várhatja, hogy szellemileg tápláló szórakozást válasszon. De még ha el is várom tõle, akkor sem haragudhatok, ha az egyszerûbb utat választja és megelégszik azzal, amit elébasz a média.

És a heti hetes szvsz szellemileg, intellektuálisan nagyon, de nagyon messze van az aljától.
...show, ...show, ...show, világ, brother, gyõzike...

Falconer
Az nem baj, hogy vki megnézi a heti-hetest, de vannak olyan emberek, akiknek például ez a kedvenc mûsoruk, ebbõl tájékozódnak, és a politikai véleményük alapját is innen szedik. Na ezek az igénytelen emberek.

Láma!
<#eljen>

Lteebee
És emlékszel az arányokra is?

Csak egy hasonlat:

400 000 ember hangoskodik, 9 500 000 csöndben, nyugton van.

Taranov
Hát a komcsizásban igazad van, de az utolsó mondatodban nem, mert a polfórum bezárásakor is voltak velem egyoldalon állók, és olyanok is, akiknek más volt a véleményük.

Lteebee
Érdekes lehetett.

Pluskast
Egyébként az infó rádióban volt egy nagyon jó beszélgetés Katona Tamással a 13 aradi vértanuról. Több könyvet is írt e témában, érdemes elolvasni õket.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Lteebee
Szerencsére nem láttam.
A fogathajtók jófejek voltak.

Pluskast
Ok elismerem az uccsó kijelentésem nagyképûnek hangzott, ami nem jellemzõ rám ezért sorry.. Csak tudod marhára felháborított ez az összehasonlítása.

Lteebee
Azért ne csinálja, mert nagynevû õsöktõl eredetezteted magad?
lol

Egyébként meg nem a médiával van a gond, hanem az emberekkel, akiknek megfelel.
Én nem haragszom Pataky Attilára, mert fideszes albumot csinál, hiszen van piaca, megveszik-megeszik. A fresh-sel sincs különösebb bajom, én ugyan nem vagyok képes végighallgatni egy albumot, de ha másnak jó ez, tõlem hallgathatja.

Nagyobbnak, vagy többnek sem érzem magam csak azért, mert általában van saját véleményem a dolgokról.

De hogy valaki igénytelennek nevezzen, csak mert tetszi a heti hetes és bizony nézek kereskedelmi tv-t...
(utóbbi mondat nem neked, hanem lentebb valakinek szól)

Pluskast
A Fábry elmehet valahova. Nekem eddig semmi bajom nem volt vele, de hogy jön ahhoz, hogy elkezdjen párhuzamot vonni az aradi vértanuk és az újpesti polgármester cselekedete között??? Milyen alapon csinál õ ilyen jellegû összehasonlítást. Arról nem is beszélve, hogy ezt az egész mizériát ami az újpesti polgármesterrel történt elferdítette a sajtó..
Nekem a Nagy Sándor József az egyenesági õsöm, úgyhogy ne kezdjen el ilyen összehasonlításokat csinálni...

Lteebee

Azokért a káromkodásokért, amit felnõtt ember pirulás nélkül tán nem is képes kimondani nem akaszthatnak az sg nyakába olyan pert, mintha politikusokról ugatnak gyerekek a fórumon.

igazából azt nem értem, hogy miért van etiltva. hiszen a gumiszoba így is igen cifra káromkodásokkal/anyázásokkal van megspékelve.

ontopik:

Épp most olvastam, hogy az egyik vértanú (azt hiszem Lahner volt az, de nem biztos) a háború elõtt építészként dolgozott, és a kivégzése elõtti éjszakán a cellájában is egy építésztechnikai könyvet tanulmányozott?

Illetve Vécsey édesapja bécsben a Magyar testõrparancsnokság vezetõje volt, aki miután megtudta hogy fia is az aradi tizenhárom között van külön büntetésként kérte, fiát utolsóként végezzék ki hogy végignézze a többiek halálát... Hát apa az ilyen?

Lteebee
Korábban próbaképp volt polfórum, de minden topik komcsizásba, liberálbolsevikozásban, kozmopolitázásban, zsidózásban... végzõdött.

A lényeg, hogy egyes lapok, politikusok által kedvelt jelzõkkel illették azokat, akik nem közéjük valók voltak véleményük alapján.

Tehát egy idõ után csak egy csapat írogatott oda, akik egy oldalon álltak és nem volt vita, hiszen nagyon is egyetértettek.

Taranov
Szerintem is idétlenség, mert az lenne a természetes, ha arról beszélnénk, ami érdekel minket.

konkrétan nem is neked címeztem a dolgot, hanem nagy általánosságban fejtettem ki azt a bekezdést //(utal erre a többesszám használata is ugye :)//

Gondoltam is hogy írok még egy üzenetet hogy azt ne vedd magadra, de rohantam elfele :)

Én pedig azt mondom, hogy mindent a maga topikjába illik megvitatni, holmi aktuálpolitikai kilengéssel pedig nem szabad ennek a tizenhárom embernek az emlékét még csak meg sem zavarni.

De ennyi erõvel akkor eszmét és tapasztalatot cserélhetnénk e topikon belül a fékezett habzású mosóporok gyakorlati használatáról, lehet hogy ez is egy szép közös téma lenne :))

Mellesleg nagy idétlenségnek tartom hogy nem lehet politikai témájú topikot nyitni pl. a gumiszobában.

Taranov
Én örülök, hogy találtunk egy témát, nem fejezném be azzal az indokkal, hogy a tizenhárom hõs nem ezt érdemli.

Sajnos nem lehet politikai témájú topikot nyitni, próbáltak már többen is.
Én személyszerint nem azért beszélgetek errõl, hogy meggyõzzek másokat (bár cél az is, hogy legalább elgondolkodjon valaki az álláspontomon), csak beszélgetek.

Más dolog a politikát napi szinten követni, aktívan érdeklõdni utána, és megint más dolog, ha az ember mindennapjait megmérgezi az aktuálpolitika.

Ez a tizenhárom HÕS nem azt érdemli meg, hogy az Õ emlékükre nyitott topikban bezzegeljenek, hírtévézzenek, emeszpézzenek, fideszezzenek...

Egy kicsit több emelkedettséget és nagyobb komolyságot a témához Uraim!

Ha pedig annyira szeretnétek politizálni, csináljatok egy topikot és próbáljátok meg azt ami sosem fog sikerülni: egymást meggyõzni az "igazatokról"!

Lteebee
Ez hülyeség.
Esetleg csak azt, hogy fideszes, de azt meg nem alaptalanul.

Falconer
Az még semmi, de ha kimennél az utcára egy kokárdával amikor nem márc.15.e van, akkor tuti egy csomo ember megjegyezné, hogy náci, meg szélsöjobbos stb.

Lteebee
Én nem.
És azt gondolom, nekem elég az, hogy én nem.
És az sem érdekel, hogy mások nem látják, hogy én nem.

Lammer
igy van pedig meg "mindig" Mo.nak hivjuk eme kis allamot, kivancsi lennek Izraelben elkezdenenk propagalni a komcsi aldozatokat, hat biztos az elso sarkon lelonenek minket... :DDDDD azert LOL nem?

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Taranov
Az a baj, hogy a kommunizmus áldozatairól, október 6-ról, március 15-érõl együttvéve kevésbé emlékezünk meg, mint magában a holokauszt áldozatairól.

Lammer
en "megertelek" ;)

Lammer
ez nem unneples, hanem megemlekezes, ez oylan mint a zsido holokauszt ahol ugye egyfolytaban emlekeznek az erintettek, lathatod is, media kozelet propagalas van ezerrel... En peldaul soxor megemlekezek a komi renccer aldozatairol akik bortonben szenvedtek, felkotottek oket mert magyarok mertek lenni, meg felholtra verve egy eltre megnyomoritva, mert elolvasott egy petofi verset a foteren stbstb... jajjj hat olyan nincs is, az biztos kitalacio(arrol miert nem szol egy deka hir sem??? jokerdes mi?) ;)

Taranov
Mert a hazáért és a szabadságért cselekedtek.
Ha ma, 2005-ben is egy másik ország uralkodna felettünk, jobban értené mindenki a magyar emberek akkori gondolatait.

Oldal 1 / 3Következő →