34
-
FTeR #34 akinek túl sokat tud a word, az használjon wordPad-ot, az ingyenes (benne van az osben) és legalább tökéletesen kezeli a .doc-ot. arra bőven elég, h ember szöveget cifrázzon benne. -
Aspirin #33 Valamikor még különálló program volt, pl Word 6.0 vagy Excel 5.0.
Én használtam Star Officet, évekkel ezelőtt, azt hiszem a 8.0-t, vagy 7 napig bírtam tartani a gépen... Hasonlításképpen az OOo-t 168 órát -
megrab #32 Rendben van, hogy a msoffice jóval többet tud mint a többi hasonló, esetleg ingyens program, ezért aki profi szinten szeretné használni annak meg kell vennie.
Egy nagy probléma van vele, mégpedig az hogy még így is túl nagy, túl sok minden van egy programcsomagba egybegyúrva (mint pl a symantec system works-e), tehát nagyon eszi a gépet, néha nem működik rendesen, saját magával is képes kompatibilitási problémákat összehozni.
A megoldás az lenne, ha több célirányos szoftvert adnának ki külön, amiket profi szinten is kényelmesebben lehet használni, mint pl kiadványszerkesztéshez az acrobatot.
Sajnos redmondban úgy gondolják, hogy nekik csak így éri meg eladni (valószínű, hogy másképp nem lenne ekkora a bevételük).
Az a baj a microsoft-tal, hogy sok tekintetben a gazdasági szempontok 99,99%-ig fontosak, a jó szoftvert pedig intenzív marketinggel helyettesítik, aki mmeg win-t és msofficet használ nagyokat szív. (persze mindenkit megnyugtatnak, ha a következőt megveszi abba majd kevesebb hiba lesz). -
#31 pontosan. amire az msoffice-t a világon a felhasználók túlnyomó töbssége használja arra tökéletesen megfelelnek ingyenes alternatívái is, szóval ha az office-t csak azok vennék akik ki is használják a tudását akkor gyakorlatilag szarban lenne az msoffice fejlesztőcsapat.
egyébként én is csatlakozom ahhoz, hogy nem értem mi ebben a hírben az újdonság? eddig se volt, ezután se lesz. ez olyan, mintha az közölték volna, hogy mégse lesz milliomos mindenki a földön. -
strogg #30 Pontosan erről beszélek:)
Az m$ off, és az OOo azt két eszköz.
Két tudás szintel.
Kinek melyikre van szüksége azt kell eldönteni.
-
#29 Viszont én speciel a M$-on kívül nem tudok olyan nagyvállalatról, ahol az offiszt oútlukostól, wördöstől, excellestől, publiserestől stbvel együtt az abban levő funkciók jelentős részét kihasználva rendeltetés szerűen ki is használnák.
Lehet hogy van, de az átlagjúzer messze nem használja ki a lehetőségeket és a vállalat munkáját sem erre építik fel.
-
yvorl #28 A Sun Staroffice-t hazsnálta már valaki? Milyen? Csak ha már offiszokról van szó.. -
strogg #27 Tök értelmetlen azon vitázni melyik is tud többet, mert egyértelműen az m$ office. Ez nem is kérdés.
Az pedig az érem másik oldala, hogy a userek 80%-nak elegendő az OOo adta tudás, mert ők túl sok extrát nem fognak használni. Körlevél, kis szöveges doksik, stb..., erre nekem pl: k**-ra nem kell 100e forintos m$ office.
Itt elhangzott, hogy az m$ rá akarja eröltetni a vállalati gondolkodást a userekre. Egyértelmű, mert az m$ office nagyobb cégekhez való, ahol komoly csoportmunka, és makró meg hasonló kezelés van. Ha ezt nem erőltetné az m$ a usereket nem programozták volna át fizető robotokká, merthogy nincs szüksége arra temérdek tudásra amit ad.
Én pl: nagyon kellemesen elvagyok az OOo 2.0-vel, amivel még könyvemet is szerkesztettem, (saját írásom), és semmi gondom nem volt vele.
Szóval nem egymás termékeit kéne fikázni, hanem végre észre kéne venni, hogy mindkető egy eszköz, más-más rétegeknek. Nem tudok arról, hogy komoly szakember azt írta mondta volna, hogy az OOo megfelel nagyvállalati környezetben. De mondom ismét.
Kis kft-k, vagy az otthoni userek 70-80%-nak megfelelő az OOo, mert tud annyit amit használni szokot, igaz többet nem. De cserébe ingyenes, és ő hazsnáltaja.
Akinek meg nem felel meg, mert keveset tud, az átböngészi az m$ árlistát, és megveszi.
Szóval eace. Nem kell ide vitázni, mert tök felesleges.
Keresztkérdés. EU-ban nem tervezik az OpenDocument szemléletet elfogadni? -
yvorl #26 Ja értem, a szerverek... -
yvorl #25 Mégis, milyen konkurenciáról beszélsz? Az Xp-ről? -
#24 Mit tud az Excell?;)
Pl rendszeresen lefagyni!
Ami azért jó, mert excellben nem szerelmeslevél szintű "űberfontos" anyagokat csinál az ember.
(Persze már aki, mert van aki mivel nem tud vonalat húzni, szövegdobozt, táblázatot csinálni a wörddel inkább mindent az excellbe pötyög be;) -
#23 Nekem csak annyi a megjegyzésem, hogy az M$ office saját formátumával nem kompatibilis rendessen, eltérő verziókban eltérően jellennek meg a dolgok, nevetséges...
Nem is baj, hogy nem jön ki Linux-ra, nem is kell, OO nagyon jó és 1re jobb...
"Remélem a FAT-et azért sikerül majd szabadalmaztatniuk..." -sztm meg bekaphatja az M$, engem nem érint mert nincs egy olyan particióm se, aminek köze lenne M$-hez, de ez akkor is undorító... -
Aspirin #22 Naív kérdés: mit tud az Office Excel amit az OO táblazatkezelő nem? -
#21 Bárcsak elkövetné a M$ ezt a ballépést!!!!;)
De meg kell hagyni az üzlethez azért értenek, ha máshoz nem is annyira, szal szerintem se lesz ofisz linuxra;( -
kbupdate #20 Ugyan, hagyd rá. Ezek csak annyit tudnak, hogy levél maminak és kész. Nem tudják fel fogni mi mindenre alkalmas egy MS Office... -
Aspirin #19 "A Microsoft 100 százalékig a Windows platformra koncentrál: dollármilliárdokat öltünk ebbe a területbe."
Atyám!
Ez tényleg így volt? -
CyrSyS #18 Hatékony tényleg komoly dolgokat elvégezni igazán csak Officeba lehet. Openoffice sajnos nem elég hatékony.Ha számodra Rulz akkor te nem csináltál vele nagyon komoly energiaigényes,időigényes munkát. pl bonyolult struktúrált makró kezelés html konvertálás során. -
Kutuvoz #17 tudsz mondani néhányat? Csak a fontosabbak közül... -
FTeR #16 hopp 3. és 4. akart lenni, sry -
FTeR #15 a 2. és 3. bekezdés ugyan úgy baromság, mint legutóbb... -
FTeR #14 most komolyan, ez mitől hír? akkor lett volna hír, ha az ellenkezőjéről szól... -
kbupdate #13 Amúgy gondolkozzatok már! Miért nem lesz vajon MS Office Linuxra?? Ne mcsodálom, hogy nem vezettek még egy céget sem! -
aliens #12 jaja -
Equ #11 legalábbis a laikus azt hitte, mert az évszám-verziószám újabb volt mint pc-n, de tudásban még a korábbi verzió volt implementálva...
"Amugy meg nagyon vergodik mar az MS."
Te biztos tudod, elvégre idén is megdöntettek jópár pénzügyi rekordot... :)
"de nagy valtozasok lesznek a kozeljovoben"
Na látod, ebben igazad van. Ha kijön a vista és a server edition belőle, a konkurencia nagyobb szarban lesz mint valaha... :) -
#10 Ez csak annyibol nem igaz, hogy amikor kijott Mac-re az utolso Office, az ujabb volt mint az akkori PC-s.
Amugy meg nagyon vergodik mar az MS. Azt nemhiszem hogy feldobna a talpat, de nagy valtozasok lesznek a kozeljovoben... -
Equ #9 fel ne soroljuk, hogy hány éve hiányoznak ill. használhatatlanok oo-ban olyan dolgok amik évtizede működnek mso-ban, mert belerokkan a szerver... :)
(és persze eddig is lehetett mso-ból pdf-et nyomtatni, mind fizetős mind ingyenes kiegészítőkkel, igy ez nem túl komoly érv) -
Le Kurde #8 -
aliens #7 jó, de kit érdekel? -
rolika #6 "a fejlesztés alatt álló Office 12 támogatni fogja az Adobe PDF-formátumát"
bazzegg, mekkora újdonság :)
az openoffice hány éve is tudja? -
Equ #5 akkor továbbra sem lesz használható office linuxon...
Lehet az ms-nak ki kéne adnia az office97-et linuxra, le is söpörné a többi játékszert és mivel azt már úgyse értékesíti, hátránya nem keletkezik belőle. (legfeljebb beperlik megint az erőfölényével való visszaéléséért, mivel a konkurencia fejleszteni nem tud, csak pereskedni)
Végülis a mac-es verzióval is ezt csinálják mindig egy régebbit adnak ki más verziószámmal, mégis nagyon jó kis árbevételük van belőle... -
waterman #4 openoffice rulZ! pláne majd a végleges 2.0.. -
#3 Remélem a FAT-et azért sikerül majd szabadalmaztatniuk... -
#2 Lehet hogy csak a Crossover-nek nem akarnak betartani ;)
-
#1 Hát igen...ha elég erősen tagadunk, és nem foglalkozunk a nyílt platformmal akkor az talán nem is létezik...Idióták!!!