214
Vajon a Bluefish üzletekbe szándékosan csak hozzánemértő arrogáns parasztokat veszik fel eladónak?
 • Morpheus
  #214
  Többet már nem találkoztok az üzleteikben eladóval... Felszámolták a Bluefish-t
 • Inquisitor
  #213
  OFF: Na a Sulinetes beszállítós témát ne is feszegessük. Elmúlt pár évben, mióta SuliNet Ex. van, azóta kismilliószor előfordult, hogy ...

  Vevő betelefonál valamely' beszállítónak, hogy van e az X vagy Y termék. Természetesen a forgalmazó olyan, mint egy "jó japán átlagember", soha nem mondja ki, hogy nem ... tehát Igen, éppen raktáron van.

  Boltos telefonál ugyan azon beszállítónak, hogy miért késik már 1-2-4-6!!! hete a cucc amit rendeltek, mire neki ugyan azon beszállító azt mondja, hogy "2 hete nincs, még 3 hétig nem is lesz" vagy csak azt, hogy "megszünt a termék nem is lesz". Mondjuk első évben még legalább néha visszaszóltak ilyen esetben. Mondjuk azt hiszem egy Samsung beszállítónál volt ez forró, aki csak 3 havonta hozott be cuccokat, ezért aki két szállítás között félúton rendelt, az nagyon szívott.
 • Inquisitor
  #212
  Milyen igaz. :(
 • Andris
  #211
  Hello!

  Tavaly akartam venni egy Logitech Attack 3 Joy-t a Bluefishnél, mert láttam hogy náluk a legolcsóbb . Megnézem a neten 5200 HUF ...mondom oké.
  Elmegyek a nyugatihoz: "nincs, de a délinél van" Jólvan... elmegyek a délihez megnézem a kirakott árlistát, hogy minden stimmel-e, és igen azon is 5200 HUF. Mondom akkor kérek egyet. Név, cím, stb, fizetném ki erre: "5800 Forintot kérnék" és nem akarták odaadni 5200-ért. Merhogy: "biztos adatbázis hiba miatt más az ár" .
  Aztán elmentem a MM-ba és megvettem 6500-ért és mindjárt jobban éreztem magam
 • izb
  #210
  a bluefish csoda hogy még talpon van.ugyanis gyakorlatilag nem szabadna már léteznie papíron....
 • Sleepy Bone
  #209
  Hello!
  Sulinetbe készülődöm gépet venni és 1 hete betértem a bluefishbe (ismeretsgégem van a beszállítónál szal már vágtam hogy mi kell), hogy végre megveszem a drágaszágot, rendelni kell 3 hét minden üzletbe a világon, mert a besszállító nem gyártja le előre, na mondom erre kiváncsi leszek. Hazajöttem felhívtam a beszállítót és az közölte velem hogy ne a bluefishnél vegyem mert "nem ő a legjobb viszonteladójuk" és inkább mond 1 másik címet, de ez mind1 szal nem rendelni kell és nem a beszállító a fos csupán 1 hetet késtek az alkatrészek tőlük. NAmost "belőlünk élnek" úgyhpgy ne kamuzzanak már össze-vissza és csakazér sem náluk fogom megvenni.
 • izb
  #208
  köszönjük:)
  ha arra járok, akkor tudatom vele:)
  mondjuk az esély erre nulla..
 • Mersh
  #207
  a Teréz Körúton nemrég még volt 1 rasztahajú gyerek mint eladó (lehet h. még ott van, de már nem járok ilyen gané helyre)... na azt szívesen megkínoznám. Az 1 köcsög. Kis nagyképű szarzsák

  (ezt csak úgy írtam, hogy tudjátok) :)
 • öregharcsa
  #206
  szerintem nem találsz 100%-an korrekt céget egyet sem....mindegyiknek van valami vaj a füle mögött....ez kb olyan mint a papok prédikációi....vizet prédikálnak és bort isznak....na ez jellemző itt is....
 • Ramore
  #205
  azzal a különbséggel, hogy az rtl csatornát senki sem vonja felelősségre.
 • izb
  #204
  ez az egész ugyanolyan,hogy mikor az RTL orba szájba nyomja a szarabnál szarabb műsorokat,és valaki kérdőre vonja őket hogy miért akkor azt mondják hogy erre van igény.
  Bake.
  A médiának véleményformáló hatalma van így szerintem egyáltalán nem mindegy mi jön onnét.

  Tehát míg nincs arra igény se kormányzati sem cégberkeken belül hogy mindenki meg tudjon élni ezen a piacon,addig menni fog az ügyeskedés.
  Ha nem lenne csak legális biznisz,akkor mindenki a legközelebbi boltba járna és a verseny nem úgy nézne ki,hogy az egyik 10 ezer ft olcsóbban adja ugyanazt a szart mint a többiek.nem tenné meg,mert rögtön bebukná.
 • Punker
  #203
  nem feltétlenül, amíg az emberek az olcsó gagyit keresik többségben + versenyezni kell a multikkal addig mindig lesz ilyen, lásd pl mikor t**** olcsóbban adja a nyomtatókat mint ahogy a kisker egyáltalán megtudja venni, az ilyenekkel csak akkor tudsz versenyezni ha csempész fél tiszta árút nyomsz, trükközöl a garral stb.
 • izb
  #202
  ameddig a szakmának nincs igénye arra hogy kitisztuljon,és a korrekt cégek fellépjenek azok ellen akik csalnak lopnak hazudnak,addig nem lesz itt semmi változás.
 • öregharcsa
  #201
  ez nem mindíg igaz, szerencsére.
  a lényeg ha megtalálod a vevőközönséged akkor rövid időre de biztosítva van a megélhetésed tisztes haszonnal(nem rablással ahogy a legtöbb helyen csinálják).ehhez yó helyen kell hogy legyen a boltod(bár nem fő szempont) tudjál mindíg újat mutatni-akciózni a jónép számára és akkor lesz egy kicsi de felkapott üzleted.(a kis haszon is haszon, és ezt sokan elfelejtik)


  a szürkeimportos részhez még annyit tennék hozzá hogy régebben naon egyszerű volt megoldani, de ma már rafkósok a vámosok és nagyon figyelnek mindenre.
  pl:üzletemberünk kiutazik megnemnevezett ázsiai országba ott vársárol nagykeráron(feketén) mindenféle jót(proci,videokártya,ram,vinyo...stb)ami kis helyen elfér aránylag(oem zacskós termékek).majd hivatalosan vesz x db számítógépházat, ebbe belerakja a kis méretű árúját ugy hogy az rázkódásra sem mozogjon nagyon(feltölti ezzel a szivacsos anyaggal vagy mivel)majd útnakindítja a szállítmányt....persze nem hülye, nem mindegyik házba rak ilyen cuccost mert ugye az első vizsgálatnál ez kiderülne...irány M.o-ág...a határon vagy megbeszélt időpontban lép be és akkor a beszervezett emberke vámolja a kamiont, vagy kockáztat(volt ilyen is. 50%-os esély van rá hogy bejön a cucc)vagy ami elég necces a helyszínen fizeti le szegény (yól megfizettet) emberkét aki egy kis pénzért szemethuny amig átszalad a kamion....na ebből szokott a rutin lenni aztán meg bedőlés...
  a lényeg az, ha megfigyeljük az árak alakulását bizonyos nagykereknél- cégeknél- boltoknál(és összevetjük a cégek árlistáit meglepő dolgot találunk, ugyanaz miért kerül a másiknál 10e ft-al drágábba???és ez nagyker ár!!) akkor valószínűsíthető hogy elég sokan próbálkoznak ezzel a szürkeimport dologgal aminek mi vásárlók örülünk mert olcsóbban jutunk hozzá pár forintal az alkatrészekhez (ha nincs gond az alkatrészzel mert érvényesíteni egy garanciát mostanában elég nehéz).


  azokat a cégeket akik megpróbálnak kimaradni ebből csak tisztelni és becsülni tudom , de a sorsuk sajnos nem jó irányba fog fordulni az idő előrehaladtával.
  előbb utóbb becsödőlnek vagy beolvadnak egy bagyobb számtech hálózatba mert nem fogják bírni anyagilag.


  már nagyon eltértem a topic témájátol...ezer bocs az offért..

  üdv
 • Inquisitor
  #200
  Mondjuk a SuliNet még nem annyira elfajzott mint a "Közbeszerzés"-nek titulált szabadrablás, de az esetek jelentős részében a "jól" kitalált SuliNet pályáztatás miatt csak 2-4 hónapos árakon tudták adni a cuccot sokan.
 • Inquisitor
  #199
  "...,gyökerek lettek az eladók, mert már nem fűződött hozzá érdekük hogy hozzájuk menjen a vevő vásárolni."
  Nem lehet, hogy a "szokásos" történt, magyarán aki ért hozzá saját boltba/bizniszbe vág, hála a "hatalams" fizetéseknek amik vannak, aki meg nem, az unott fapofával ott marad?
 • Punker
  #198
  múlthéten vettem viewsonic bill-t itt egerben 2800 pénzért, Zetorg pesten 2500-ért, a hivatalos oldalon 20$ írnak, valszeg nem csempészett ez se :)
 • Punker
  #197
  gondolj bele ugyanaz a samsung winyó a samsung ausztriánál x euró a samsung magyarországnál meg 2x euró, de ha te az osztrák nagykerből veszed meg az már nem lehet sulinetes.....
 • izb
  #196
  Igy igaz.
  Csak azok a cégek képesek talpon maradni hosszú távon,akik szürkeimportból szerzik be a belevalót.
  Lásd Sulinet,ahol érdekes mód minden hardver cucc 20-25%-al magasabb volt mint egyébként.
 • Pharaoh
  #195
  Vagyis az a bolt, ami legálisan hozza be a cuccot az országba, az nmind becsődöl?

  Már tudom, hogy az ipon miért ilyen olcsó.
 • MacrosTheBlack
  #194
  Igazi magyar sikertörténet.
 • öregharcsa
  #193
  namost amit elég kevesen tudnak de szerintem nyilt titok az az hogy M.o-on a nagykerek elég nagy hányada ill azok az üzletek akik közel vannak a tűzhöz azok szürkeimportból szerzik az alkatrészek többségét.
  ez még ma is így van sajna....(hiába tiltakoznak kézzel lábbal)
  a bluefish kb 3-4 évvel ezelőtt volt a "topon" mert nekik volt marhajó szürkeimport kapcsolatuk, de ugye forog a föld változnak a helyzetek ill ha belegondolsz a nagy nyereséget valahogy legalizálnod(mosnod) kell.
  nos ők átálltak a "rendes" üzleti magatartásra hivatalos forrásból szerezték az árút és ezért felemelkedtek az árak-pocsék lett a kínálat,gyökerek lettek az eladók, mert már nem fűződött hozzá érdekük hogy hozzájuk menjen a vevő vásárolni.
  mert ugye mennyivel jobb semmit sem tenni és játszani + netezni egész nap mint a vevő nyavajgását hallgatni.
  ezt lehettett régen megfigyelni a mistral nevű cégnél a lordnál a carrera-nál és társainál(ezek egy része átalakult vagy eltünt)...nézétek meg a mistral mostani árait...megy atököm hozzájuk vásárolni mikor az aquacomp-nál nagyker(néha) ár altt vehetem meg ugyanazt.(de nem mindent)(bár itt is mennek fel az árak rendesen)
  így vettem tavaly az AMD64 3200 venice procimat br32.000ft-ért...még a nagykerben is ennyi volt abban az időben, vagy többe került.
  nade térjünk vissza a tárgyra...most a nagy névváltoztatások azért vannak mert elérte azt a veszteséget amivel csődeljárást indíthat saját maga ellen és kiszállhat az üzletből mint bluefish....legálisan majd nyitnak egy kis boltot ami termel egy kevés nyereséget és így biztosítva van az ő feddhetetlensége.
  a maradék vagyonából amit meg összeharácsolt símán elélhet élete végéig.
 • Punker
  #192
  biztos visszanevezték magukat, anno minke tis megkerestek hogy legyünk kékhalak, kezdésnek tőlük kellett volna 5 millányi cuccot venni stb, elküldtük őket a [email protected] :) aztán mivel fizetni nem nagyon tudtak a nagykerek is így tettek :)
 • gabber_saviola
  #191
  köfi mindenkinek az infókat
 • izb
  #190
  szépen lassan átalakul..
 • Ramore
  #189
  pech :)
 • Phat Smoker
  #188
  Szegeden Birdpc lett a Bluefish helyett, de az alkalmazottak maradtak ugyanazok
 • izb
  #187
  Semmit nem szabad venni náluk,ez aranyszabály.
 • Ramore
  #186
  szerintem az áraik sem kedvezőek már, korábban én is vásároltam egy két cuccot náluk, ma már esélytelennek látom, hogy bármit is ott vegyek meg.
 • izb
  #185
  Én nem is ezen csodálkozom hanem azon,hogy egyáltalán még kinyitnak.
  Főnök ott is elbaszta a pénzt,sorozatos kifizetések elmaradása a nagykerek felé,meg hasonlók.
  Ütődöttek alkalmazása eladónak,és még sorolhatnám végtelenségig.
  Pedig milyen jól indult ez is.
  Csak hát a mértékletesség nem egy fő erény tulajdonosi szinten.
 • Me0w
  #184
  Bluefish, Ors Vezer ter. Surgosen (~40 perc) kellett kb 20 darab patchkabel, csatlakozokkal, 4-5 meteres darabok. Megcsinaltak fel ora alatt, kifizettem, de egyik csatlakozo sem pattan be az rj45-be, es folyamatosan dugdostam vissza oket mig kellettek. Mondjuk... a nyugati teri uzletukben osszesen nem volt 15 meter cat5 kabeluk 2 hetig b+ (maskor kerestem), ahoz kepest itt legalabb volt :P
 • Punker
  #183
  évek óta minuszban voltak :)
 • gabber_saviola
  #182
  Tegnap voltam a Blufishben vásárolni, és nem gyengén meglepődtem a számlán.

  A számlán valami IT-Megastore cégnév szerepelt, ami eddig Bluefish Computers vagy mi a rák volt. Mi történhetett egy ekkora céggel , hogy egyik napról a másikra nevet változtat? Azért most egy kicsit parázom, mert nemrég vettem pár terméket még a régi cégnévvel, amik még mindig garanciálisak, remélem nem bukom el a garit :(
 • MacrosTheBlack
  #181
  Az a helyzet hogy a Bluefishben nincs is nagyon mit vásárolni, nagyon elment a kínálatuk a kommersz irányába. Ami újdonság, ami jó, az náluk tuti nincs, majd 2 év múlva talán.
 • ulrik
  #180
  Én anno vettem egy MSI DVD olvasót kb. bruttó 10e volt
  hazahoztam nem olvasta a pcworld-ös dvd mondom jóvan, az írtat, másolt DVD-t igen, aztán mikor havertól elkértem egy eredeti bolti DVD-t azt se, jó vissza vittem , mondtam ez a bajom és szeretném kicserélni egy pioneera (3 napos volt ekkor az MSI DVD-ROM), jah és mondtam neki szervízben, hogy ez nem normális, hogy az eredeti DVD-t nem olvassa az írtat meg igen, hát összevissza kamuzott vmit, hogy biztos nem így van .....
  Jó kicserélték
  És nagyon rendesek voltak, mert beszámították az én 3 napos DVD-met nettó áron, ami 8300kb. majd eladták a pioneer-t áfásan kb. 11e-rt:)
  Szval 13e-rt volt végre egy normális DVD-ROM-om.
  Tanulság:ne vegyél MSI DVD-ROM-ot mert tényleg szar, és blufish-ba se vásárolj, mert átb*sznak, tény én is tapasztalatlan voltam e téren, bár kérdeztem, hogy MSI jó vagy Pioneer-t vegyek, jó jó mondták a boltban, persze:)
 • Dzsolesz
  #179
  Hogy hozzánemértő tapírok az hagyján, ez majdnem minden cégre igaz kishazánkban, mert valahogy mindenki felfele bukik itt a karrierje előremenetén, aztán a vásárló meg csak szívja, szívja...
  Eleve egy hibás szart adtak el nekem, visszavittem gariba, mert úgy illik, kb. egy hónap telt el és semmi, hétfőn sajnos mehetek a rendőrségre feljelentést tenni, mert még az e-mailomra se válaszoltak, személyes megjelenésemre meg csak legyintettek, hogy majd, majd, szólnak ha van valami... Na neee!
 • Mersh
  #178
  BLUEFISH

  a legmocskosabb számítástechnikai üzletlánc. Bunkók
 • soulhunter
  #177
  nahh,akkor megismétlem:

  felhivás:
  aki megcsinálja a chipset ventim (amin semmi csavar nincsen),annak 5, azaz 5000-t adok a javitásért + 2000t a házhozjövetelért (feltéve,hogy vállal rá az illető 1 évnyi bármikori javitást / cserét) !!! (szal had ne kelljen 3 7et várnom,mig megfordul bp-ről)
  icq számom az adataim közt, győri gyerek vagyok, szal nem akarok pl. szegedről ugrasztani senkit :)
 • otto13
  #176
  Üdv!
  Nos én is a bluefisch-ba jártam.Hát nem kelett vonlna.Akartam venni 1. msi 6600gt vivos karit.Telefon....( persze van ,több is nekell sietni.).
  Üzlet......(Tessék miben segithetek?)udvriasan.Persze csak addig amig kinem fizettem a karit.////A csomagolás febontva,hiányos ..még szerencs,hogy az eladoval bontattam ki.*Mondom aggyo má egy ori csomagot*na nem igy.Hát nagyon csunyán néztek rám.Utánna kérdeztem gari ? 3év.-he hát a papiron az áll 1év.
  ::Akkor anyi van rá és kész.Másik elado: Ha észreveszem,hogy a hütövintit kicseréled akkor a gariugrott,persze a bioszát akár live updattel vagy akármivel piszkánimered akkor is..,,,Mi óta tegezzük egymást?márkezdtem berágni.Persze még sokminden elhagzott de hosszu lenne leírni.A lényeg: addig kedvesek amig ki nem fizeted az árut ,utánna jöhet a fenyegetés.Ja és megpróbálnak szar használt cuccot rádsózni.
  Bocs mindenki de nembírtam magamban tartani.
 • soulhunter
  #175
  idézet:

  ""Tipikus magyar szervizes hozzáállás. Németben ezt nem mernék megcsinálni az emberrel."
  Meglehet, de egy német hajlandó fizetni szolgáltatásért és szervizért."

  én is fizetnék,ha megcsinálnák...
  de hogy 1 nyamvadt ventit nem tudnak kicserélni (rosszabb esetben javitani),azt nem tudom elfogadni... idejük lenne, vannak az üzletben 5-en dolgozók...
  amugy ha az olcsobbat akartam volna venni,akkor inkább várok 1 hetet 1 MSI-re,mert az ~2000-rel olcsobb... na,akkor nekem német a felfogásom,meg a hozzáállásom,mert eddig is kiadtam inkább + 5-10e-t,csak jo legyen...
  most a jo 1 nagy rakás szar...
  van a gépem,ami összvissz ~280e körül van,és vagy a winfos hal be,vagy az ASUS... hát igen... mindig csak és kizárolag az ASUSsal voltak problémáim... csak sajnos mindenhol ezt tárolják polcon,és ha sürgősen kell, kénytelen vagyok megvenni...

  tanulság:
  az ASUS tömegcikk, amit azért vesz mindenki,mert olyan türelmetlen,mint én,és inkább megveszi polcrol ahelyett,hogy várna 5-6 napot 1 MSI (leadtek, zalman, codegen, stb, stb) cuccra, ami ugyan nem olyan hiper elterjedt,mert drága,és emiatt nem tartanak,nehogy a nyakukon maradjon,vagy az árzuhanás után veszteséggel tudják csak eladni
  megjegyzés: ez a megállapitás nem bluefish függő, sőőőt! a győri üzletben nagyon sok márkás cuccot is tartanak, csak sajnos mindenből csak 1et...
  bezzeg ASUSbol 2-3-at,mert tudják,h a 4 betű miatt mindenki elkapkodja az árzuhanások előtt :(

  felhivás:
  aki megcsinálja a chipset ventim (amin semmi csavar nincsen),annak 5, azaz 5000-t adok a javitásért + 2000t a házhozjövetelért (feltéve,hogy vállal rá az illető 1 évnyi bármikori javitást / cserét) !!! (szal had ne kelljen 3 7et várnom,mig megfordul bp-ről)
  icq számom az adataim közt, győri gyerek vagyok, szal nem akarok pl. szegedről ugrasztani senkit :)