59
  • droland
    #59
    A vírusÍRÓK védelméről jutott eszembe, mikor azt mondják, hogy a hacker csak felhívja a figyelmet.

    Én is mindjá lemegyek az utcára, két három embert agyonlövök egy pisztollyal, így felhívom a rendőrség és az állam figyelmét, hogy nem elég jó a közbiztonság?

    Bocs...
  • bagaco
    #58
    Nekem is avast futkos, és nekem sem volt semmi 1 év alatt. Lehet mellette játszani, nem riasztgat fölöslegesen. Sokat kipróbáltam már, nekem ez vált be.
  • Gerő a nyerő
    #57
    Nem tudom. Szerintem marhaság az, hogy ami ingyenes az olyan is. Hát nekem a vírusbuster 3 vírust nem vett észre, amit egy ingyenes meg észre vett. Én az Avast! Home Edition-t használom és eddig egy vírust nem kaptam a használata alatt. Tehát mint mondtam marhaság az ingyenes progi lenézése, mert a fizetős is lehet olyan szutyok.
  • totya4
    #56
    Idézet :

    "Symantec: A trend egyre jobban azt mutatja, hogy az egyéni felhasználók nem is tudják, hogy mi támadja meg őket. Amennyiben megvesznek egy antivírus programot, és mégis támadás éri őket, akkor becsapva érzik magukat és az antivírus céget hibáztatják ezért. Ennek elkerülésére a Symantec igyekszik minden biztonsági felületet egy szoftverbe integrálni."

    Na igen, csak azt tudni kellene, hogy programot írni nagyon nehéz. Kitartás, elszántság, tudás etc. Egy bürokratikus sokszintes hierarhiájú óriáscégnél szinte lehetetlen. Ld. Microsoft.
    Egy programot is nagyon nehéz hibamentesre és működőképesre és legfőképp : kompatibilisre megcsinálni, nem még hogy egy olyat, ami több különálló program funkcióit is tartalmazza (tűzfal/viruskereső/spykereső/böngésző védelmek/adatlopás védelmek etc.).

    Eredmény a tipikusan Symantec gyártmány, ami lassú és működésképtelen...de másoknak se sikerül ez.
    Napokban próbáltam ki a Panda 2006 IS-t, élt két órát, ugyanis a daemon tools installálás után a rendszer többet nem indult. Csökkentett módban volt hajlandó a gép elindulni, Panda uninstall, és minden oké.

    NOD egy rakás szar.

    Antivir ingyenes, de az aut internetes frissítése nagyon lassú ha megy egyáltalán.
    Nem találtam benne lehetőséget megadni arra, hogy milyen fájlokat/mappákat hagyjon figyelmen kívül keresésnél...mindezt csak processekre találtam meg.
  • archkoven
    #55
    Mindegyiknél be lehet állítani, hogy mit tegyen ha vírust talál, alapból általában rákérdez, hogy karanténba tegye-e.
  • archkoven
    #54
    akkor a don't helyett no kellene
  • buran
    #53
    Azért nem hívják a supportot, mert lopott szoftverrel nem igazán merik megtenni...
  • MerlinW
    #52
    hehe:)
  • BiroAndras
    #51
    "Magyarországon az emberek öntevékenyek. A support hívások száma jóval kevesebb, mint bármelyik nyugati országban. Megtanulnak összerakni dolgokat, de nem ez a világ rendje."

    Szerintem ez a support minőségére utal. Vagy legalábbis, hogy mit gondolnak róla az emberek.
  • megrab
    #50
    Azt mondja manapság a linuxra írnak több vírust, mert az könnyebb.

    HaHaHaHaHa!!!!!

    Még ha könnyebb is lenne, akkor is sokkal több wines gép van a neten amikből pl zombit lehet csinálni, mint linuxosból (pláne mivel aki linuxot használ kicsit ért is hozzá).

    Olcsó marketingduma (=hazugság), egyszerűen azért, mert ők win alá fejlesztenek.

    Kérdem én, ha olyan kiszolgáltatottak a linuxos gépek miért nem fejlesztenek arra is???
  • megrab
    #49
    Valóban: nekem is az az érzésem, mintha azt mondaná:

    Az emberek egy része megoldja otthon, vagy a haverjánál a problémát, de ez azért nem jó mert így nekem nem tömik a pénztárcámat...

  • Savage5
    #48
    Én maradok a magam összeállította rendszernél, nem fogok 10 kilókat adni egy suttyó tűzfalért vagy vírusírtóért, ami tele van minden buznyáksággal, lefogja a proci 15%-át alapjáraton, amikor a free-s cuccok, ha nem is tartalmaznak minden extrát, de kellően ellátják kevesebb igénnyel a nekik szánt feladatot. A manualitás híve vok: egyszerűbb 1-2 különálló hasonló! progit beszerezni, és ott egy tökéletes rendszer, a gép is szuszoghat mellette, és mindezt sokkal olcsóbban.
  • tulipt
    #47
    Nekem is szemet ütött ez a mondat: "Magyarországon az emberek öntevékenyek. A support hívások száma jóval kevesebb, mint bármelyik nyugati országban. Megtanulnak összerakni dolgokat, de nem ez a világ rendje."

    Ez nem biztonságtechnikai szakember, hanem üzletember. Vonjuk ki a társadalomból ezeket az okos embereket, tömörítsük őket össze, és csináljunk belőle pénzt! Persze nem ők keresnének vele, hanem én, mert én szedtem őket össze, meg a munkaeszközt is én adtam nekik. Végülis ők csak szakemberek. A zseni én vagyok.
    És ki fogja megfizetni ezt a zseni ötletemet? Az a szegény ember, akinek a fia autodidakta módon megtanulta jól kezelni a gépét, mert szegény családban nőtt fel. De őt én fogom alkalmazni.

    Ez az ember nem örül annak, hogy már megint jobbak vagyunk valamiben a világon, hanem rögtön meg akarja szüntetni ezt az állapotot. Miért? Mert ő egy üzletember, és az okos magyar ember megoldja helyette, amiről ő azt gondolta, hogy csak ő tudja megoldani. Ugyanis nyugaton tényleg csak ő tudja megoldani, de Magyarországon még nem hülyék az emberek! Hála az Istennek! Reméljük, ez mindig így lesz!
    Arról meg, hogy mi a világ rendje, inkább ne beszéljen egy ilyen ember... igen, létezik a Földön az a világ, amelyiknek ez a rendje. De ott még 30 évesen is diszkóba járnak az emberek, és mindent megvásárolnak a TVShopból, és babysitterre bízzák a gyerekük nevelését, és csodálkoznak, hogy már tinédzserként drogozni kezd. Én ezt üzenem ennek az üzletembernek:
    "Öreg! Eltévesztetted a házszámot!"
  • yvorl
    #46
    "Magyarországon az emberek öntevékenyek. A support hívások száma jóval kevesebb, mint bármelyik nyugati országban. Megtanulnak összerakni dolgokat, de nem ez a világ rendje."

    Na, ez igen. A világ rendje az, hogy ha meg kell nyomni egy gombot a progiban, akkor máris sírva rohanok valami ügyfélszolgálathoz....hiába, el vagyunk maradva
  • Gregorius
    #45
    Már megint visszhangzok.
  • Gregorius
    #44
    A felét azok írják, akik az írtókat adják hozzá.
  • jozzee
    #43
    Nekem magyarázhatnak.....

    A NAV szépen, lassan csúnyán beszivatott....

    Rendszeresen frissítve volt def.-kal, de hiába, mintha vonzotta volna a betolakodókat.A végén már elhatalmasodott a féreg-invázió nálam, annyira, hogy szépen agyon is vágták az XP-t.

    Ugye az ember ilyenkor a ghost-tal szeretné gépe normális képét image-elni, de már erre sem volt lehetőségem....(bootlemezzel sem)

    A kedves kis NAV adott nekem egy heti munkát meg egy halom bosszúságot.

    Aztán feltettem a NOD 32-t....nem is kicsit jobb...

    Egy hónapja egyetlen támadás sem ért....a NAV-nál napi 30-40....

    Ja és az XP bejelentkezésekor automatikusan frissít....ő már csak ennek megtörténtéről értesít.

    Nem tudom mi éri meg jobban; pénzért féreghadat uszítani a nyakamba(amik használhatatlanná teszik gépet) vagy ingyenesen élvezni a vírusmentességet.....?
  • hapi
    #42
    Egy kérdést hiányoltam:
    A Havi bevételük hány százalékát forgatják vissza új vírusok írására és terjesztésére?
  • Benoke
    #41
    Az ingyenes progik frissítése példa értékű a fizetősökhöz képest. Egy két kivételtől eltekintve. Ennyit a támogatottsági problémákról :) A NAV -ot meg ha lehet mindenki lecseréli másra :) Okokat mindenki tudja, ezért nem sorolnám, hogy miéret :)
  • dirty dogg
    #40
    ...hát igen...ezek nem egyszerű összegeteket kereshetnek abból, ami másnak bosszúság....
  • dodgecharger
    #39
    Loál
  • irkab1rka
    #38
    És hogy tiszta legyen: mindkét oldalnak. Akiket itt látsz fényképen, azok keresnek jól, akik a túloldalon vannak, azok keresnek szarul, kivéve a spamereket, de nem mindegyiknek van saját ISP-je, és egy zombie hálüzatot kibérelni még mindeig olcsóbb.
  • irkab1rka
    #37
    Battlefront: nőjj fel.
    Ez biznisz.
  • Athlon64
    #36
    Én is most ott tartok, hogy a Linux mint második opendszer van a gépemen de azért teljes mértékben kihasználom a WinXP-t!

    Amúgy én a Panda Titanium 2005-öt használom és bekapcsoltam a tűzfalát is. Nekem a Pandába az tetszik, hogy kis felugró ablakba megjeleník hogy éppen elfogott egy xy vírust vagy kémprogramot és hatástalanította!
    A régebbi vírusírtóim meg mindig megkérdezték, hogy mit csináljanak, hát mondom tököm amit akarsz :D
    Ez automata és megbízható, valamint esztétikus megjelenésű! Lehet, hogy a NOD32 -is van ilyen jó (fater P1-esén az van) de nekem túl puritán!

    Végülis mindenki azt használ mait akar, nem?
  • Battlefront
    #35
    Rohadjanak meg akik a vírusokat csinálják nincs jobb szórakozásuk
  • schakaal
    #34
    Szerintem a NOD32 nagyon jó,ha rendesen frissítve van(nem warez),amúgy én az AVAST! mellett teszem le a voksom,
  • Gregorius
    #33
    Neked le kéne töltened a humorérzék 1.0.2 frissítést. Hogy nyelvtanilag kielemezz egy poént, az azért nem semmi, de betudom a kései órának.

    Ami az SP2-s álláspontodat illeti, én inkább megvárom a többiek véleményét.
  • kbupdate
    #32
    "do not gond"?
    ne csináld gond? habár nyelvtanilag semmi esetre sem jö ki (does not ugye...) de mind1 is.

    Amúgy teljesen igaz!

    Ö.. én is már szinte azt mondom, hogy nekem uncsi az XP:) Semmi extra már, semmi megoldandó probléma:)

    De az, hogy SP2 lassít.. az elég buta kijelentés volt.
  • PityBull
    #31
    Magyarul: no problem!
  • Gregorius
    #30
    Semmi gond, te!
  • archkoven
    #29
    "don't gond"???:))
    Ez vajon mit jelent? Nem gondolkodom?:)))
  • Gregorius
    #28
    Anti-Vir XP nekem is bejön. AntiVir XP + SP2 + router, és don't gond!
    Ha pedig lassúnak érzem a gépet, akkor kilövöm az Anti-Vir-t. Bár nem lesz semmivel sem gyorsabba gép, mert az SP2 többet fog rajta.
  • mousee
    #27
    Dagad a mellem?? hűű... akkor itt valami gond van :))
    kbupdate... tök jogos az is, amit te mondasz... ha ügyesen bánsz az xp-vel, akkor az is jó oprendszer... ez így igaz. az az igazság, hogy nekem semmi bajom nem volt a winnel, csak kicsit újítani akartam, mert az nekem unalmas volt :)... Ezért néztem bele a linuxosdiba...és megteccett :) Sztem tök jó azis... :PP
  • kbupdate
    #26
    Szerencsére az én életem ennél egyszerűbb:) XPSP2+all updates és szevasz:)
  • archkoven
    #25
    Hí, de nagyon dagad a melle a büszkeségtől itt valakinek:)))
  • mousee
    #24
    nem rootként használom :) De ettől független nekem csak 1 aranyos "szűz" xpsp2 van a gépemen, amin took jáccani... a többi életemet linuxon élem :)
  • stratoman
    #23
    És ezért nincs neted win alatt?

    Ahhoz, hogy ezek felmenjenek a gépre rendszergazdai jogok kellenek.
    Linux-ot is állandóan root-ként használod?

    Tűzfalon pedig egyszerűen letiltható, mint lentebb is írták.
  • mousee
    #22
    mellesleg nagyon köszi a segítő szándékot :)
  • mousee
    #21
    win alatt nem netezek, nincs gondom a vírusokkal... linux alatt meg azt nyit meg amit akar... ha fel tud mászni a gépemre, akkor megérdemli :)
  • dester
    #20
    Milyen vírus van a cracks.am oldalon?

    Arra gondolsz amikor le akarsz egy fájlt tölteni?
    Az ugyanis nem a cracks.am oldalról érkezik hanem a www.xxxtoolbar.com oldalról.
    Ha tűzfalon letiltod ezt a két ip címet:
    216.127.33.119 illetve 216.65.38.226

    Egycsapásra megszabadulsz tőlük.

    Az első ip cím a legtöbb crack illetve hasonló oldalon hatásos.