Belly dance-Hastánc

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Khalifa Night
KONCERT & HAFLA
2010. szeptember 16. (20:00)

Budapest, Fáklya Klub VI. csengery u. 68.

Koncert (búcsúkoncert)
Két részben, Oum Kalthum, illetõleg a XX. század nagy klasszikusainak legismertebb dalai

Hafla
Táncol a közönség!

Fellépõ mûvészeink:
Nieto Mercedes
Amira Németh Krisztina
Wolmae / Olesya
Schafer Katalin
Malova Vivien
Gyõrffy Katalin

Külföldi vendégszereplés miatt, a Khalifa együttes búcsúkoncertje lesz!

Mindenkit szeretettel várunk! Smile

Info, plakát:
www.noorah.hu
Tud valaki segíteni, hogy mi ez a zene?: http://www.youtube.com/watch?v=C0GeGigFf4k&feature=related

Köszönöm!
Hastáncosok, dobosok figyelem! HOSSAM RAMZY & SERENA RAMZY workshop!

HOSSAM RAMZY & SERENA RAMZY
workshop

2008. február 16-19.

“Az arab ritmusok egyiptomi nagykövete.”

Az egyiptomi zenemûvészet világhírû elõadója. Zeneszerzõ és az arab ütõhangszerek (elsõsorban a tabla) mestere. A keleti mûvészetet népszerûsítendõ számos elõadóval együttmûködött, népszerû zenei stílusokat ötvözött az arab zenével, több platinalemez tulajdonosa. Életét az arab zene-, és tánckultúrájának népszerûsítése jegyében éli. A mûvészet gazdagságát próbálja megismertetni a zenészekkel, táncosokkal és a közönséggel.

Táncosnõ feleségével együtt 2008. februárjában Magyarországra látogat.

Workshopok táncosoknak: http://orientalfestival.hu/?page_id=55
Mesterkurzus dobosoknak
Galáelõadás Ramzyék közel egy órás önálló elõadásával!

Bõvebb információért látogass el a rendezvény honlapjára:
 www.OrientalFestival.hu
[email protected]
Áncsán Anikó 06-20/329-1398
Zillo
Pl amilyet Magdy-El Leisy csinal:) Illetve nem biztos hogy ezt hastancnak kene nevezni.Nemtudom,ö pl tancol saidi tancot(hastanc egyik nepies fajtaja),ami eredetileg ferfi tanc,es bottal tancoljak,ferfi ruhaban,csak a nök is atvettek,kifigurazva a ferfiakat.En voltam Magdy workshopon,es ö egyben balettmüvesz is,de tancolt rendes hastancot is,csak nem nöi ruhaban....Ellentétben Seres Zoltánnal,aki Magyarország egyetlen férfi hastancosa,de ö rendesen beis öltözik nönek,sminkeli magát stb..:)

Alah Alik Ya Sidi!

sz4bolcs
Milyen a férfi hastánc?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Zillo
persze:)

csak attól függ h férfi hastancot vagy nöit akarsz tancolni...:D ha elöbbit akkor nem fognak hulyenek nezni ha utobbit akkor...háát..:D

Alah Alik Ya Sidi!

sz4bolcs
Fiúk is hastáncolhatnak? xD

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Zillo
Igazabol ennek csak csipömozdulatok es kombinaciok vonatkozasaban van köze a hastanchoz meg nemileg a hashullamhoz is köthetö,de egyebkent a hastanc az tulontul szelesebbkörü.A hangulatarol es celjairol nem is beszelve.:) Sajnos a közhiedelemben a hastanc az effajta tancokkal azonositandok,holott az más témáju,a belsö önkifejezés és nöiesség kifejezése,mely táncmûvészetté nõtte ki magát.Ha megnezel egy hastancot(jobb szeretem az orientális tánc kifejezést),biztosan erzed h nem elsösorban es nem kifejezetten a csábításról és a szexualitásrol szol,söt! Sokkal inkább egy transz-szerû meditációs állapot a táncos számára,ahol nem az a lenyeg h bedobunk egy zenét és arra megy a risza-risza,hanem a zenével azonosulunk,a zene és a tánc összhangjában probaljuk kitárni a világ felé belsö énünket.

Sadie táncát összehasonlitva a hip-roll-al azért tünik ugy,mintha a 2 stilus közel állna egymáshoz,mert a táncmozdulatok töredéke nagyon hasonlo modon lelhetö fel mindkét produkcioban.Ez azért van,mert Sadie dobszolot tancol,s maga a tancos mozdulatai a csipökombináciokra épülnek.Minden táncosnal mas mozdulatok talalhatok mas-mas aranyban.A hastanc mozdulatok egybekent kimerithetetlenek,alkotoi kedvtöl függöen barki kitalálhat uj kombinaciokat.Ugyanakkor a hastanc elnevezés is igencsak szük látokörü(régen nevezték el hastancnak,amikor bizonyos népek táncában a has mozgásának büvöletében ezt a nevet adták neki) es valojaban a hastanc az egesz testet átmozgatja,az ujjaktol a fejtetöig mindent.Az ujjbegyek is tancolnak,az arcizmok,minden...Ezek különválasztását,illetve összehangolását jelenti a hastánc. stb stb stb...:)

Alah Alik Ya Sidi!

na azé legyen egy kis igazi hastánc is:

sadie

egy kis házi hip-roll:

http://www.youtube.com/watch?v=tzyqje4kxm0&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=tzyqje4kxm0&feature=related

Zillo
de van csak nem interneten.Attól függ mit értesz modern zene alatt.Ha valamely arab kultúrából származó modern zene,akkor igen,de ha pop-zene(hip-hopra és tuctuc tipusuakra feltételezem nem is mertél gondolni:)) és abszolút nincs benne semmi keleti ritmus,hangzás,eredet,akkor az már nem hastánc,hanem show-tánc.(ami ilyen zenére kissé ízléstelen és merész)A hip-roll az tulajdonképpen egy táncstílus?

Egyébként a hastáncot szívesen táncolják show jelleggel,ahol a látvány számít elsõsorban(ruha,koreográfiák,smink,stb) nem pedig maga a színtiszta hastánc,ami a show-táncban nem is jön át annyira.

Alah Alik Ya Sidi!

videó nincs rólad? Nekem nagyon tetszik a hastánc, annyira nõies. Ami érdekes hogy lazán bele lehet vetni egy modern zene alatt is. A hip-roll is errõl szól tulajdonképpen.

fú de sötét vagy :0

Zillo
huu de reg jartam itt.

szemelyesen volt alkalmam talalkozni Mayaval a Hastanc Divak es Magdy El-Leisy közös gala-estjen még oktoberben.Nagyon tetszett az est.Volt esetleg vk?

Alah Alik Ya Sidi!

Fido4life
akkor jó :)

Zillo
na rola még nem hallottam

Alah Alik Ya Sidi!

Fido4life
Taáltam 1 oldalt..:katt

Zillo
ugyerted az elsö.mar 2 hete volt az elsö.azota mar voltam mégegyen.minden heten van 1 oram.es nagyon jo,mert kis csoportokban dolgozunk,igy lehet rendesen haladni.

Alah Alik Ya Sidi!

Fido4life
És mikor lesz az elõ óra ?

Zillo
nem,amig nincs fellepes addig felesleges fellepöruhat beszerezni:)

Alah Alik Ya Sidi!

Fido4life
És ruha már lett szerezve ? :)

Zillo
huu talaltam itt pecsen egy tökjo tanfolyamot,mar beis iratkoztam.:) happy vagyok.

Alah Alik Ya Sidi!

Zillo
hat nyaron nemfogok garboba maszkalni meg mittudomen:D roviduju,ujjatlan,halaszgatya,rovidgatya,szoknya...

Alah Alik Ya Sidi!

Fido4life
És szeretsz nyáron lengébben is öltözködni vagy csak a táncnál ? :)))

Zillo
jaja,kb:))) nem vagyok aza csontkollekcio,de köver sem vagyok sztem -.- a nödokim csinalt ilyen vizsgalatot aszonta az egeszseges kategoriaba tartozom

es igazabol szeles csipöm van epp ezert monta is avedönö h a hastanc jol all,mert ugyebar az idealis nö az akörte alaku ;d persze izles kerdese

Alah Alik Ya Sidi!

Fido4life
És te a középtestalkatba tartozol ?

Zillo
17 leszek juni elsejen,a hastanc abszolut független kortol es nemtöl(vannak ferfi hastancosok is,barmilyen szokatlan)..mar egesz pici gyerekek is eltudjak sajatitani,bar nekik még ugye nemfejlödött ki rendesen a csipöjük de azcsak jo ha mar fiatalon elkezdenek tancolni.es ottvannak az egesz idös 40 ev körüliek is...a testalkat szintugy nem szamit,bar en azon az allasponton vagyok h sem a tul köver,sem a tul vekony lanyoknak nem tul elönyös ez a tanc,persze ök is ugyanugy tudnak kitünöen tancolni,es ezert tisztelem öket h kimernek allni a szinpadra.

Alah Alik Ya Sidi!

Fido4life
Értem.. Amúgy hány éves vagy, és a kor mennyire számít a Hastáncban ?

Zillo
hat mar 1 eve kb de igazan egyiptomban ereztem at ahangulatát

azert nemvettem mert akkor még nem gondoltam komolyan a dolgot most mar sajnalom,de mindenkepp szeretnek majd visszamenni.

Alah Alik Ya Sidi!

Fido4life
Gondoltam hogy a díszítés miatt.. Akkor egyiptomban mért nem vettél ? Amúgy meg mióta érdekel, ez a Hastánc dolog ?

Zillo
az anyag,a diszites,a kiegeszitök...sok hastancos maganak varrjaa ruhakat,mert igy olcsobban kijön,de nekem nem erösségem a varras.

egyiptomban kellet volna vennem ruhat,ott rengeteg volt avalasztek minden 2. bolt televolt szebbnél szebb ruhakkal,raadasul ott ha szerencséd van felére letudod alkudni az árát

Alah Alik Ya Sidi!

Fido4life
De miért ilyen drágák ? Azért elég durva..

Zillo
nahh azok minimum 60 hufba kerulnek vsz mivel külföldi oldalrol lehet öket rendelni nalunk mar 40töl is vannak,varratni meg még olcsobb elvileg

Alah Alik Ya Sidi!

Fido4life
#6 , #12

Zillo
hogyertve lentiek?

Alah Alik Ya Sidi!

Fido4life
Mért, a lentiek pl milyen árban vannak ?

Zillo
hat igen szeretnék majd..:) de az raer,elöbb még ruhat kene beszerezni...nem egy olcso dolog

Alah Alik Ya Sidi!

Fido4life
Na az jó lehet.. És hova akarsz fejlõdni, részt is akarsz majd venni ilyen versenyeken ?

Zillo
itthon neha baratnömmel,neki van ien oktato kazettaja aztan elhulyulunk,d egyedul jobban szeretek.nagy tukor meg minden..

Alah Alik Ya Sidi!

Fido4life
Hát már mindjárt itt van.. Amúgy hol szoktál gyakorolgatni ? Szoktatok közösen, vagy otthon ?

Zillo
megyeget bar mostanaban kevesebb idöm van,de majd nyaron belehuzok :O

Alah Alik Ya Sidi!

Fido4life
Na hogy halad a hastánc gyakorlás ?

Zillo
na,csakhogy ujraeledjen a topic:

2005 Miss Hastánc Hungary-verseny gyöztese,maya,szerintem nagyon ugyes,es erdekes stilusa van.az odlalon van pár video,ha vkit erdekel.

Alah Alik Ya Sidi!

PiR8
Hasznos a hastánc. Egyrészt, mert aki mûveli, valamilyen szinten érettebb nõvé válik ezáltal. Tudom, mert volt egy barátnõm, aki mûvelte, és olyan tanitotta, aki 2003-ban (vagy 2004?) országos bajnok lett. Én nagyon szeretem nézni, mert ennyire összetömörített erotika nincs más táncban. Kifejezõ és ugyanakkor távolságtartó.
Riszpekt!

Zillo
Szerintem meggondolatlansag azt mondani,hogy egy tanc lehet divat,mivel nemhinnem,h hasonlitani lehet az oltozkodeshez,es egyebekhez,amit alapjaba veve TREND-nek neveznek.Mindenki oylan tancot valaszt,ami erdekli,es nem olyat,amit divatosnak tart.

Nezz csak korul,nemhiszem,hogy talalsz olyan embert,aki azert tancol-legyen az latin tanc,hastanc vagy barmi-mert azt divatosnak talalja.Mar neis haragudj,de akinek semmi erdeklodese,es lovese nincs az egeszhez,mi a fenenek menne el tancolni?Hogy ö is trendy legyen?Lelehetne mar szallni errol a trendy majomkodasrol.Ha most a latin tancrol lenne szo,akkor arra mondanak h trendy?Mert azt megtobben tanuljak.Biztosan azert,mert trendy.

Ez a tanc mar eleg regota jelen van,es nem hozhato osszefuggesbe a trend-el,szvsz.Az,hogy europaban is teret hoditott,es egyre tobben szeretnenek ismerkedni mind a tancal,mind a kulturaval,az miert lenne mar divat?Vagy az orszagok hagyomanyaibol,es kulturajabol is divatot csinalunk?

Es nemtudom,az emberek hogyvannak vele,de ha valakinek megtetszik valami,es kedvet kap hozza,akkor altalaban igyekeznek elerni,es megvalositani a celjukat.Ja,de nem,sry,en azert szeretnek annyira hastancolni,mert az trendee,es defurcsa,hogy megsincs minden 2. utcasarkon hastanckellek bolt,es oktatasi lehetoseg.Na puff.-.-

Alah Alik Ya Sidi!

Gorvik
Nemtom, én nem látok "minden sarkon" egy hastáncost.
(Megjegyzés: szerintem meg a trendi szó lett trendi...)

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

nemszándékom flémet gyújtani...de szerintem európában, de leginkább kishazánkban az utóbbi pár éve uolyan trend mint mondjuk nordik wókingolni, vagy mint wellnes -fittnes divathullám,stb..szal csupán mig pár éve le se tojták(elenyészõ kivételel) most meg ..." nincs a lakohelyemhez közel, hol keressek"-ig eljutottunk..de mondom no flame..

peace
Gorvik
Végsõ esetben, ha nem találnál tanfolyamot a környezetedben

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

Zillo
szerintem a ruhara irta,mivel arra valaszolt.

miert lenne trendy?

lassukcsak hany szaz eve letezik ez a tanc....

Alah Alik Ya Sidi!

nem nem..maga A hastánc iz trendy..gnar killer erre célzott..és igaza is van:)
Oldal 1 / 2Következő →