A Vista után jön az XP harmadik javítócsomagja

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jah, majd a magyar 32bit változat neve lesz a Pista,
A 64 bites W. István lesz..

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

nem mondod...<#ejnye1>

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

be vannak korlátolva, és a "Vista" szóra nincs kapacitásuk, ezért a gyengébbek a "pistát" használják. de gondolom, erre már te is rájöttél😊

De bizony az. <#smile>

Ch_Slater
rákerestem az online tudakozóban Ablakok Istvánra, de nem talált semmit 😊

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

Mi a fene az a "Pista"???
Remélem nem "Vista", mert ennél még a Farkasházy is humorosabb tud lenni!!!

[NST]Cifu
Az, hogy a programokat nem 32bites, hanem 64bites környezetben fogják futtatni - tehát megfelelõ hardware kell a futtatásához. A 64bit ugyan nem jelent automatikusan kétszeres sebességet, de jelentõsen gyorsabbá teszi a feladatok végrehajtását. Tehát egy jó 64bites rendszer megfelelõ szoftverrel azonos órajelen jóval gyorsabb lesz, mint 32biten.

Ha régi motoros vagy, akkor az elõrelépés valahogy így néz ki:

8bit: C-64, ZX Spectrum
16bit: PC XT/AT 286
32bit: Amiga, PC 386 -> Pentium 4 / AthlonXP
64bit: IE64 / AMD A64

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

1. Ugyanazon a procin is gyorsabbak a 64 bites programok. 2. Sokkal több memóriát tud így a rendszer kezelni. Bár ez ma még általában nem számít (és a legtöbb alaplapra továbbra is max. 4GB-ot lehet pakolni; bár legalább talán a full 4GB-ot láthatja a rendszer, nem csak 3.5-öt, mint eddig), de elõbb utóbb számítani fog. (Egyes alkalmazásokban már ma is jól jön, vagy jönne.)

bertino
hidd el alapból jóval gyorsabb, mint a 32 bites

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

bertino
elõbb-utóbb eljön az ideje, tény: hogy az nem két nap mulva lesz 😊

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Balumann
De valaki magyarázza már el hogy mi ebben a 64 bites windowsban a jó! Mi az/lenne/lesz az újdonság abban hogy 64 bites lesz?

Zsoltika 007
Én nem azt mondtam hogy az lesz a legjobb. Én azt mondtam hogy az már használhatóbb és sokkal jobb lesz nekem ez = ütõsebb.
Képzeld én is tudom hogy van linux és már használtam is 64 bites változatot. De ez így nem igaz:
64 bites proci esetén használjuk csak ki a dolgokat. tegyünk rá Linuxot! Mert mi van ha egy 64 bites wines progit akarok futtatni?? <#kacsint>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

[NST]Cifu
Ha a "vindóz pista" futtatni fogja az összes (vagy legalábbis a legtöbb, na...) 32bites alkalmazást, akkor majd osztani fogom a lelkesedésed. 😉

takysoft
"Az igazán ütõs oprendszer majd a Vista 64 bites változata lesz"

mint ahogy a mozilla vs explorer topicocban hangoztatni szoktam, nem várok a csodára. használom azt ami jelenleg is van(új explorerben lesz majd taskink... vár meg<#levele>)

64 bites proci esetén használjuk csak ki a dolgokat. tegyünk rá Linuxot! Tökéletesen kezeli a dolgot már vagy fél éve.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
"A vállalat ismételten kénytelen volt tudomásul venni, hogy soha nem érõ versenyfutásról van itt szó"

ehhhe, kimaradt a "véget" szó
soha végen nem érõ

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

A Vindóz Pista már alapból 64 bites lesz. Persze lesz 32 bites verziója is karcsúbb gépekre.
Az eddig se sok embert mozgatott. Mindjárt itt a Pista, addig meg nem sok elõnyt kínál.
Zsoltika 007
Pedig még emlékszem azt harsogták hogy visszafelé is tökéletesen kompatibilis lesz majd a 32 bites programokkal is. Hát azért nem teljesen alakúlt így. <#hehe>

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

[NST]Cifu
Az XP64-nek egy baja van, mégpedig a "szokásos" M$ inkompatibilitás. Én nagyon meg lennék elégedve vele, ha képes lenne normálisan futtatni a 32bites alkalmazásokat 64bit alatt. De nagyon sok 32bites alkalmazás nem így gondolja. Amíg pedig ez a probléma nem lesz megoldva, és az M$ is elsõ sorban a 32bitre összpontosít, addig a 64bites XP egy szép, elõre mutató, ám sajnos életképtelen példány.

Pedig ha mûködik rendesen (és az nVidia például nagyon ügyel a 64bites driverjeire), akkor nagyon kellemes munkatárs, és 64bites progikkal stabil és gyors. A gond csak az, hogy egyfelõl messze nincs még minden programból normális 64bites verzió, a másik meg az, hogy a megfelelõ 32bites támogatás nélkül féllábú óriás az egész...

Zsoltika 007
Még nagyon kezdetleges. Rengeteg buta hibája van. És minden gépen másként viselkedik. Ráadásul nagyon szegényes a támogatottsága mind programok mind driverek szempontjából. Ettõl függetlenül érdemes Athlon 64-et venni. Az igazán ütõs oprendszer majd a Vista 64 bites változata lesz. Ez még csak szárnypróbálgatás és felmérés hogy mennyire fogékony a piac a 64 bitre.

Én is ezért kérdezem. Tervezem egy AMD Athlon 64 -es gép vásárlását, de mondták, hogy ne nagyon rakjak rá xp64-et...
Zsoltika 007
Semmi. Az egy használhatatlan összetákolt akármi. (Tapasztalat)

És mi lesz a 64 bites XP-vel?
Sztem is inkább a Pistát tákolják, xp-n már mindenki megoldotta magának a víruskiller + trójai + tûzfal kombót, aki nem, az meg így járt.
← ElőzőOldal 2 / 2