74
-
acdc #34 Azér kell a 64 bit amiért a ddr2 és az 8*agp meg sorolhatnám ja meg hogy lehessen 4 giga ram:) -
archkoven #33 Nem rossz szöveg ez a "vindóz pista", feltéve, hogy még nem múltál el kiscsoportos, nagycsoportban az ilyen duma már kimondottan ciki. -
#32 Én nemtom mit kell ugrálni ezzel a 64 bittel, ha még jópár évig nemnagyon lesznek rá programok. Akkor meg minek?? Majd akkor amikor már 64 bites programok vannak, és kiforrott technológia lesz a 64 bit. -
Chappy #31 xp 64 bit -
Chappy #30 az xp54 bit egy kalap szart nem ér..
nekem volt fenn a 64 bitesen a sima xp jobb, persze a linux a best -
#29 Nekem meg még jó ideig nem lesz 64 bitem, amíg rendesen ki nem forr a dolog.
A Pista pedig jelenjen meg, majd megnézzük, és töröljük.
De az azért durva, h évek alatt nem sikerült az XP-t bugmentessé tenni + a fejlesztési idők, hanem még a Pista után is jelengetnek hozzá javító csomagok. PErsze tudom, így volt ez mindegyik Windowsal, de ha belegondolunk, azért furi. -
#28 Hát ha ez télleg igy van akor az marha nagy gáz.
Én a jövő év elején vettem tervbe egy 64 bites hw frissitést.
Elég ciki hallani hogy PC viszonylatban a win még mindig nincs azon a szinten hogy egy ilyen technológiai váltást komolyan támogasson, szemben mondjuk a Linuxal, Macikával, a konzolokkal, vagy akár a jóöreg Amigával.
Asszem a tisztelt M$ fanoknak ismét itt az alkalom, hogy elgondolkodjanak azon, hogy a Cég mennyire serkentette az új teknológiák elterjedését!
Ha a "pista" nem tetszik nekik akkor még midig ott van az általam preferált "ciszta", ami kifejezi a szitu beteges voltát! -
sse2 #27 Éppen ezért (szerintem) korai még, mindenáron drága, full 64 bites rendszerbe beruházni.
Nem marad le semmiről, akinek egy meglévő jó 32 bites cucca van, vagy azt szándékozik jelenleg olcsóbban venni. Esetleg 2-3 év múlva lehet majd érdekes a dolog, amikor nem csak mutatóban, kísérletképpen lesznek rá kiforrott alkalmazások, játékok. Igaz akkor majd a jelenlegi 64 bites cuccok már viszonylag elavultak gyengécskék lesznek, de legalább olcsók. De, akkor majd az újabb 64 bites generációk, sokkal nagyobb előnyt kovácsolhatnak teljesítményben 64 bitből, mint a jelenlegi generáció akár most akár később…
-
Battlefront #26 ez jó ötlet -
#25 mert a vista kb. annyira fantáziadús mint a pick szalámi .. vagy a T-kibeszélő vagy micsoda nevű csomagok.
Különben is, mért nem jó az, hogy w2006 ? -
HUmanEmber41st #24 Jah, majd a magyar 32bit változat neve lesz a Pista,
A 64 bites W. István lesz.. -
HUmanEmber41st #23 nem mondod... -
kbupdate #22 be vannak korlátolva, és a "Vista" szóra nincs kapacitásuk, ezért a gyengébbek a "pistát" használják. de gondolom, erre már te is rájöttél:) -
AlexX #21 De bizony az. -
#20 rákerestem az online tudakozóban Ablakok Istvánra, de nem talált semmit :) -
archkoven #19 Mi a fene az a "Pista"???
Remélem nem "Vista", mert ennél még a Farkasházy is humorosabb tud lenni!!! -
#18 Az, hogy a programokat nem 32bites, hanem 64bites környezetben fogják futtatni - tehát megfelelő hardware kell a futtatásához. A 64bit ugyan nem jelent automatikusan kétszeres sebességet, de jelentősen gyorsabbá teszi a feladatok végrehajtását. Tehát egy jó 64bites rendszer megfelelő szoftverrel azonos órajelen jóval gyorsabb lesz, mint 32biten.
Ha régi motoros vagy, akkor az előrelépés valahogy így néz ki:
8bit: C-64, ZX Spectrum
16bit: PC XT/AT 286
32bit: Amiga, PC 386 -> Pentium 4 / AthlonXP
64bit: IE64 / AMD A64 -
dez #17 1. Ugyanazon a procin is gyorsabbak a 64 bites programok. 2. Sokkal több memóriát tud így a rendszer kezelni. Bár ez ma még általában nem számít (és a legtöbb alaplapra továbbra is max. 4GB-ot lehet pakolni; bár legalább talán a full 4GB-ot láthatja a rendszer, nem csak 3.5-öt, mint eddig), de előbb utóbb számítani fog. (Egyes alkalmazásokban már ma is jól jön, vagy jönne.) -
#16 hidd el alapból jóval gyorsabb, mint a 32 bites -
#15 előbb-utóbb eljön az ideje, tény: hogy az nem két nap mulva lesz :) -
#14 De valaki magyarázza már el hogy mi ebben a 64 bites windowsban a jó! Mi az/lenne/lesz az újdonság abban hogy 64 bites lesz? -
#13 Én nem azt mondtam hogy az lesz a legjobb. Én azt mondtam hogy az már használhatóbb és sokkal jobb lesz nekem ez = ütősebb.
Képzeld én is tudom hogy van linux és már használtam is 64 bites változatot. De ez így nem igaz:
64 bites proci esetén használjuk csak ki a dolgokat. tegyünk rá Linuxot! Mert mi van ha egy 64 bites wines progit akarok futtatni?? -
#12 Ha a "vindóz pista" futtatni fogja az összes (vagy legalábbis a legtöbb, na...) 32bites alkalmazást, akkor majd osztani fogom a lelkesedésed. ;) -
#11 "Az igazán ütős oprendszer majd a Vista 64 bites változata lesz"
mint ahogy a mozilla vs explorer topicocban hangoztatni szoktam, nem várok a csodára. használom azt ami jelenleg is van(új explorerben lesz majd taskink... vár meg)
64 bites proci esetén használjuk csak ki a dolgokat. tegyünk rá Linuxot! Tökéletesen kezeli a dolgot már vagy fél éve. -
#10 "A vállalat ismételten kénytelen volt tudomásul venni, hogy soha nem érő versenyfutásról van itt szó"
ehhhe, kimaradt a "véget" szó
soha végen nem érő -
jihad #9 A Vindóz Pista már alapból 64 bites lesz. Persze lesz 32 bites verziója is karcsúbb gépekre. -
jihad #8 Az eddig se sok embert mozgatott. Mindjárt itt a Pista, addig meg nem sok előnyt kínál. -
#7 Pedig még emlékszem azt harsogták hogy visszafelé is tökéletesen kompatibilis lesz majd a 32 bites programokkal is. Hát azért nem teljesen alakúlt így. -
#6 Az XP64-nek egy baja van, mégpedig a "szokásos" M$ inkompatibilitás. Én nagyon meg lennék elégedve vele, ha képes lenne normálisan futtatni a 32bites alkalmazásokat 64bit alatt. De nagyon sok 32bites alkalmazás nem így gondolja. Amíg pedig ez a probléma nem lesz megoldva, és az M$ is első sorban a 32bitre összpontosít, addig a 64bites XP egy szép, előre mutató, ám sajnos életképtelen példány.
Pedig ha működik rendesen (és az nVidia például nagyon ügyel a 64bites driverjeire), akkor nagyon kellemes munkatárs, és 64bites progikkal stabil és gyors. A gond csak az, hogy egyfelől messze nincs még minden programból normális 64bites verzió, a másik meg az, hogy a megfelelő 32bites támogatás nélkül féllábú óriás az egész... -
#5 Még nagyon kezdetleges. Rengeteg buta hibája van. És minden gépen másként viselkedik. Ráadásul nagyon szegényes a támogatottsága mind programok mind driverek szempontjából. Ettől függetlenül érdemes Athlon 64-et venni. Az igazán ütős oprendszer majd a Vista 64 bites változata lesz. Ez még csak szárnypróbálgatás és felmérés hogy mennyire fogékony a piac a 64 bitre. -
Kifu #4 Én is ezért kérdezem. Tervezem egy AMD Athlon 64 -es gép vásárlását, de mondták, hogy ne nagyon rakjak rá xp64-et... -
#3 Semmi. Az egy használhatatlan összetákolt akármi. (Tapasztalat) -
Kifu #2 És mi lesz a 64 bites XP-vel? -
jihad #1 Sztem is inkább a Pistát tákolják, xp-n már mindenki megoldotta magának a víruskiller + trójai + tűzfal kombót, aki nem, az meg így járt.