10184
F2P F.A.Q. (magyar) |
Hivatalos F.A.Q. (angol) | Lotro-wiki | BunnyLotro - Hasznos Tippek
Magyar Fansite (hivatalos)
Nagyobb Kinshipek
Gondolin's Heritage [Evernight]
Kisebb Kinshipek
Seven Gates of Gondolin [Lau & EN]
Last Enclave of Hope [Evernight]
Szikra [Evernight]
The Last Sanctuary [Laurelin]
Nincs tört szerver, a topik olvasói/használói csak eredeti játékkal játszanak, és nem fognak tört szerverrel kapcsolatos kérdésre válaszolni!
-
#3564 Szerintem meg tök fölösleges, kérd el tőle priviben... :/
DB -
weky #3563 -
Eredan11 #3562 Ja ha nem nagy gond pls sorold:D -
#3561 Mellesleg, ha beleköhöghetek...
2 évet WoWoztam, és nagyon élveztem, amíg lvl 60 nem lettem, utána viszont a raidelés elijesztett, mert túl sok (és fix!) idő kellett volna rá. Sajnos én is "senior" játékos vagyok, most még kis családdal :) de amikor leülök játszani, szinte soha nem tudom tutira, hogy mikor kell majd felállnom váratlanul, stb. Csak akkor megyek el csapatolni mikor 100%-ban biztos vagyok benne, hogy van 3-4+ órám zavartalanul. Szerintem ez így korrekt.
Sajnos ezek elég ritka alkalmak, így az időm túlnyomó részében inkább solo-zok, craftolok stb. De ezzel semmi baj, ez így nagyon is jó:) ahogy néha csapatban verődni - LEOH-os officer létemre Callidus tagokkal is, örömmel :) (ugye Frabato? :)
És EZ lenne a lényege a sok rizsának: egymás mellett, békésen meglenni ÚGY, hogy mindenki a saját stílusában és saját idejével gazdálkodva tudjon neki megfelelően játszani. Lehet ez kinshipen belül,, "testvér"-kinshippel együttműködve és akár PUG-ban is, ha úgy jön össze (2 napja a Book1-et így nyomtam végig Snatchyvel....)
Még egyre figyeljünk oda: szerintem senki sem akart senkit sem megbántani egyik alábbi hozzászólásban sem (kocka pl. szerintem sem pejoratív, én is az voltam, öcsém is az :), de ha valakinek sértő akkor ne használjuk. Az se igaz, hogy egy kinshipben nincsenek szabályok - csak MÁS szabályok vannak. A baj az, hogy az internetes fórumok egy torz kommunikációs forma, ugyanis az információ, üzenet pontos átviteléhez szükség van/lenne a metakommunikációra (hangsúly, testtartás, stb stb.), ezek pedig mind hiányoznak itt, így mindenki az éppen aktuális hangulatának megfelelően szokta (félre)érteni a másik fél mondókáját. Így fordul elő folyton, hogy valaki megsértődik egy egyáltalán nem is sértőnek szánt szövegre, stb...
Na lassan mennem kell melózni, addig is hirdessétek mindenkinek a FREE TRIAL-t!! :) lesz sok pici noob akiket ápolni kell (erre is jó a LEOH :)
DB -
#3560 Na, van free trial (3 napos), ha érdekel valakit.
www.codemasters.co.uk - a részletek.
DB -
#3559 Majd meglátod;) -
#3558 akkor én egy casual kocka vagyok:D
már a 4. karakteremet viszem 20 felé, de a 30at még 1ik sem lépte át:) -
#3557 Casual annyit tesz, alkalmi. Hát abba a napi több óra nehezen fér bele :D Persze éles határt se lehet húzni.. Vannak űberkockák (no IRL), vannak mezei kockák (mint én), és az alkalmi gamerek, akik ha jólesik előveszik a gámát, de ha épp nem, akkor akár hetekig felé se néznek. -
janus84 #3556 Még a magukat casualnak nevező emberek is fennvannak majd mindennap több órát. -
#3555 Kizárt, és biztos, h nem lesz este 6- 11 v éjfél. -
Lorienel #3554 Mert Carn-Dúmot is úgy szokta mindenki kipucolni, hogy vissza megy másnap... -
#3553 Elég szomorú látni, hogy a magyarok hogy tépik egymást mindenhol. Én L2-zök régóta, 3 szerveren játszottam, mindenhol dől a fika. Apró hülyeségeken, EGY JÁTÉK MIATT.
Aki napi több órát játszik, az igenis kocka, vagy más néven monitorfejű. Így hívják, ez a szakkifejezés, nem kell besértődni. Én is az vagyok, nagy dolog. Van aki a kocsmában szereti elütni az idejét, van aki a haverjait boldogítja szabadidejében, mások modelleznek, bélyeget gyűjtenek, p1nát vadásznak. Kinek mi okoz örömöt. Peace. -
#3552 Soroljam az embereket? -
Eredan11 #3551 Ugy gondoltam konkret peldat tudsz e mondani? -
Eredan11 #3550 Ezt hogy erted hogy 12.? -
#3549 lol -
Lyan Kyj #3548 Pl a 12. De úgy tudom, hogy a 13. is -
Eredan11 #3547 Pl? -
#3546 30 körül. -
Eredan11 #3545 Mennyien mentek el kb a Last Enclave of Hopebol? -
#3544 Ezért találták ki a raid lockot, hogy ne kelljen folyamatosan 4-6 órát kockulni. Egy raidet/instát 2-3 részletben is ki lehet pucolni. -
#3543 ha egy insta kipucolása 4-6 óra, ahogy azt írtátok, akkor gyanítom, egy raid is simán megvan ennyi idő. Ez azt jelenti, hogy hetente (H-Sz-P) az egész estét gép előtt töltöd mondjuk este 6-tól 11-12ig. Ezek csak a kötelező raidek. Emellett nyilván mást is szeretne az ember csinálni a LOTRO világában, ergo ehhez még nyugodtan adjunk hozzá mondjuk még 1 este lotro-val való játszást. Ez azt jelenti, hogy a 7ből 4 estét a monitor előtt töltöd.
Akár tetszik akár nem, ez soknak számít, és ez már igencsak belehajlik abba a bizonyos kategóriába amit kockának hivnak (de nevezhetjük hardcore game-nek). Szerintem ezzel nincs semmi baj, akinek ideje engedi, és türelme/kedve is van, miért ne lehetne kocka?! Nem értem, miért kell ezen kiborulni?! -
#3542 Persze. -
janus84 #3541 Kitartás! Érd el a lv15-20-at mielött véleményt alkotsz a játékról. :) -
#3540 Éppen peccselek :-) De hamarosna online leszek. Kb olan érzésem van mikor a WoW-ot vettem a kezembe anno. Remélem bejön a cuccos:-) -
janus84 #3539 Fogalmam nincs mi volt régen, nem is érdekel. Csak az érdekel, hogy most mi van. Túlkéne lépni! -
Lorienel #3538 Korábban történtek olyan dolgok, amkről esetleg nem tudsz. Amit a craftról, és az explorerről írtam, egy időben elég sok problémát okozott. Az újaknak ha kérdezte, ha nem az explorert szakmát kellett felvennie, mert meg lett nekik mondva... Nem vitázni akartam, sem senkit megbántani. Semmi bajom az új guildel (mint korábban mondtam lehet én is csatlakozom), de ti is negatívan nyilatkoztatok (a hozzászlásból legalább is ez jött le) a LEOH. Semmi vita nem akart itt lenni, csak volt egy két hozzászólás mindkét féltől. Az hogy most jó-e a szétvállás nem tudom. Volt kb. 15lvl 50-es kari a LEOH-ban, most ez a szám 9. Gondolom még lesz aki elmegy, de nekem úgy tűnik, hogy jelenleg mindkét klán elég messze van az önállő raideléstől... -
janus84 #3537 1. berakod a dvd-t
2. amíg megy a csík addig olvasol, alszol, eszel... :D
3. elindítod a peccset, olvasol, alszol, eszel, lemégy a strandra, szépen lebarnulsz... Nem kell drukkolni, hogy sikerüljön végigérnie :D -
Lyan Kyj #3536 újrapakoltam a gépet, és rettentően lusta vagyok újratelepíteni, a lementett klienst nem fogadta el:P -
janus84 #3535 Sajnos van negatív kicsengése, amikor vanguardozni kezdtem, és valaki jelentkezni szeretett volna fél órán át taglalta, hogy neki családja van, és nem a játék az első, meg lehet hogy nyaralni fog, meg lehet, hogy családi program lesz, és mennyi a kötelező játékidő.
Más: Guardian jó választás. :D -
#3534 Nincs negatív kicsengése, ne vitzelj! :-) WoW zsír volt de nekem kipukkadt ennyi idő alatt. Már 3 hónapja nem tolom. Fos lett a BC és az előtte lévő peccsel meg agyonkúrták az egész játékot a folymatos laggal. Pedig már 4 lovast gyaktuk :-)( Na mind1. Most telepítek és hamarosan ingame leszek. Guradian-t fogok indítani (remélem még lesz sansza) WoWban mainem mage volt. De horda oldalon papoztam 1/4 évet kb. Incoban. Altom warrior volt de a vége felé már szinte csak azt toltam. Imádok tankolni. Ennyi :-P
Esetleg BSről(ally) ill TNről(horda) van itt vki (ez még wow). Egyébként meg írtátok, hogy szinte nincs pvp. Nem baj utáltam :-D -
#3533 Frabnak sikerült szavakba öntenie azt, amitöl én féltem. Azért nem szeretném, ha minket kockáknak hivna bárki is, mert - jelentsen is bármit nemzetközi köztudatban - magyarul sajnos negativ kicsengése van...nekem ez az elsö MMO-m, eddig sosem játszottam számitógépes játékokkal...de egyszercsak belecsöppentem egy olyan közösségbe, ahol rengetegen igen, és közöttük sokan egy wow nevü online játékot nyomtak. Sokat hallottam róla, láttam embereket, akik igazán mindent beleadtak, hallottam guildekröl, akik szigoru követelményeket támasztottak a tagjaik elé..ök voltak a kockák, akik szabadidejüket, családot, életet, mindent feláldoztak azért a játékért, és sokan még ma is ezt teszik. nekem akkor ezt jelentette ez a szó..a szabadságod elvesztését, kényszert a játékra. Amikor RP-ék felvetették, h szabályozott guildet alkossunk, guildszabálykönyv, felvételi követelmények, de föleg a heti 3 napra tervezett raid, akkr megilyedtem, h a wow-hoz hasonlo szituácioban fogunk kikötni, ahol majd az ember nem mer az officerekhez szolni, és az eddigi kellemes ventrillos légkörünk megfagy majd.
Miota ez a vita tart, sokan voltak már, akik ugyanigy megilyedtek, ahogy olvasták a lekockázást..és ez a mi guildünknek tesz rosszat.
Ennyi a kis történetem, remélem megértitek, h engem miért bánt.
Más: igen, a magyarok mindig egymás torkának esnek, de attol, h random beirkálnak emberek, h : "Jaj, ugyan hagyjátok már abba" meg "Ez olyan csunya dolog, iknább játszatok a macitokkal" még nem oldodik meg a konfliktus, semmi sem lesz jobb. A semlegesség mindig a legroszabb választás szerintem..de föleg az okoskodo semlegesség :)
Más: Fley, mikor jössz már játszani?:) Kevés a hunter :P -
weky #3532 Te jó ég, emberek, fejezzük már be a vitatkozást, sehová sem vezet. Egyszerűen mások voltak a céljaink, más volt a tagok hozzáállása a játékhoz és a két tábor nem tudott megbékélni egymással. Röviden ennyi, nem kell elméleteket gyártani.
Hylia!
Bocsánat, ha a „kocka” vagy „casual” kifejezésekkel megbántottalak volna, nem ilyen szándék vezérelt. Egyszerűen csak nem találtam jobb kifejezést a „szembenállás” megfogalmazására.
-
Lyan Kyj #3531 Sztem meg pont, hogy a különválás volt a legjobb döntés, csak már rég meg kellett volna lépni. Ha a 2 csapat együtt maradt volna, az tépte volna szét a közösséget. -
#3530 Mivel téptük szét a magyar közösséget? Nem volt kedvünk tovább prüntyögni. Ennyi. -
ronhaven #3529 egyetertek
itt nem casual meg hardcore szetvalasztasarol van szo, mert azt is meg lehetett volna oldani okosan, ez az egesz unatkozo lv50esekrol szol, akiknek a szuklatokoru es rovidtavu megoldasai csak szettepik a magyar lotro kozosseget -
janus84 #3528 Nem egymást kellene sértegetni, és oltogatni, itt minden játékosra gondolok (igen magamra is), hanem eldönteni, hogy rendezűdünk e 2 guildbe:
első: akik olyan guildre vágynak, akik magyarok között szeretnének lenni, és játszani, ahogy éppen jólesik
második: akik olyan guildre vágynak ahol olyan szervezetség van, ami RAID-et tesz majd lehetővé
Ha ezt nem tesszük meg rövidesen, akkor azt eredményezi, hogy az elsö guildben lévő 50-esek nemzetközi guildbe mennek, vagy puggal játszanak, a második guildben lévő 50-esek vagy ugyanezt teszik, vagy nemzetközi guildet csinálnak.
Ezt kellene eldönteni! -
janus84 #3527 Eredan11: Azt hiszem Rivendelben Aragorn adja a questet.
Lorienel: Mivel a wow-ban igen sok elvetemült kocka guild volt, ahol kirugtak, ha elmentél nyaralni, etc..etc.. Ezért a kocka szó a magyar MMORPG szótárban mindenkiben félelmeket kelt. A mi casual playerek vagyunk, ti meg kockák is ezt jelenti ilyen értelemben: Messze kerüld el a Callidust, mert ők a KOCKÁK
Rengeteg Casual player barátom van: Beoridnak családja van, Blob sokat dolgozik és össze vissza van fenn online, Atiila, Bitang felnőtt emberek, munkával, de mégis fennvannak hetente többször mint 3 alkalom, és amikor fentvannak, akkor van csapat és van közös játék.
Arról, hogy van a guildben olyan ember, aki nem tud a szabad idejével mit kezdeni, és van 2 50-es karaktere, az nem befolyásolja azt, hogy a guildnek mik a céljai.
Ki néz le és kit a miatt, hogy nem használ ventrit? Titus beír valamit a guildcsetre ezzel kapcsolatban a saját stílusában, miközben mi ventrin csitítjuk, hogy nyugodjon meg, azt miért kell általánosítani mindenkire?
Hogyha valakinek azt mondjuk, hogyha explorer lesz akkor jobban segít a guildnek és magának sosem tud úgysem cuccokat csinálni, mert mindig kisebb tier esik neki, mint amiből megfelelő szintű fegyvert tudna előállítani, és akkor még hol van attól, hogy mestermunka is legyen? Viszont elvárja azt, hogy az alapanyagot elfejlődgeti, majd kéri a magasabb craftertől a kardját, amit hordani tud?
Hogyha valaki megkérdezi, hogy mit indítson és elmondjuk mire van a legnagyobb szükség, és mire van a legkevesebb szükség, akkor ezzel azt kerüli el az illető, hogy lesz egy magas szintű karaktere, amivel nem tud majd csak ritkán beférni a csapatba.
Mindezek vélemények, ajánlatok, nem kötelező!!! JAVASLAT!!!
Rengetegen jöttek ugy játszani a guildbe, hogy mit indítsak, mire van szükség? Mi elmondjuk ha kérdezi és nem azt mondjuk, hogy amivel szeretnél játszani. Olyan karaktert úgy sem indít, amivel nem játszik szívesen, ha a fejünk tetején pattognánk akkor sem. -
Lorienel #3526 Nem azt mondtam, hogy sértő, csak annyit hogy nem fedi a valóságot.. Nem "csak" olyanok vannak a klánban akik heti 1-2 órát játszanak. Szóval az is jelentkezhet a LEOH-ba, aki csak ennyi időt tud rászánni a játékra. Vannak sokan olyanok akik ennél jóval többet vannak online.
A kocka meg elvileg nem sértő, nézz utána mire használják. Kocka/Casual teljsen normális megnevezés. De ha téged ennyire zavar akkor nem használom , de helyette valami ötlet? -
#3525 Azért ez jellemző... az a kis magyar közösség is akik játszák ezt a játékot, azok is acsarkodnak egymásra...
Mérnem utáljuk mondjuk a franciákat? Az sokkal poénosabb és még a nemzeti öntudaton is segít :)