102
  • Tomalak
    Mi nem rákkeltő?
  • Adam II
    Persze ,hogy rákkeltő mostanában minden rákkeltő hatású ,a tojás a tej a kiscica ,a monitor a TV ,a kipufogógáz ,a zsír ,a hús ,a permetezett növény és a permetezetlen is,a festék szinte minden az én már csak azon csodálkozom ,hogy mért nem vagyok rákos és miért rákosak a kisgyerekek akik még életükben nem ittak kólát mert csak 2 évesek ,ahelyett ,hogy azt keresnék mi okozza a rákot inkáb kutassák az ellenszerét mert ezzel csak a greenpeace aktivisták számát növelik akik egésznap mohát zabálnak (amiről természetesen kiderül ,hogy rákeltő).
  • vgez
    ebből a tanulmányból tehát az következik, hogy a aszpartám rákkeltő hatású lehet a patkányoknál, embereknél koránt se biztos
  • WiZZaRD
    nekem errol az egeszrol leginkabb az jut eszembe, hogy az elet karos az egeszsegre.
    nincs olyan cucc, ami igy vagy ugy de ne lenne az emberi szervezetre karos hatassal, mindenben van valami ami nem jo, talan burokba kellene elni...vagy marad ez, ami most van.
  • sse2
    Figyu, azt senki sem mondta, hogy csodaszer. Minthogy azt sem mondtam, hogy minden rossz a tengeren túlról jön. Nyitott kapukat döngetsz… Ellenben bizonyított, hogy a telítetlen zsírsavak jótékonyak az érrendszerre, nagyban csökkentik a cholesterint. Tudod többek közt pont ez az Omega 3 zsírsav, amit már régebben is ismertek csak más neve volt. Ezt tartalmazza nagyban a jó vastag mangalica nyers fehérszalonna. A tojás meg a nagy magnézium (felszívódás) és b-komplex tartalma miatt is egészséges.
  • dez
    Az is az USÁ-ból jön, hogy az Omega3 egy csodaszer. Nem az.
  • dez
    A legjobb nem mindent agyoncukrozni.
  • Caro
    Glükóz a legjobb édesítőszer :)
  • dez
    Manapság számtalan helyről éri támadás a szervezetet (nem véletlenül terjed pl. az allergia), ez is hozzáteszi a magáét. (A rákok akkor alakulnak ki, ha a szervezet már adott területeken nem tudja kézben tartani a dolgokat.)

Különben meg: "A napi emberi bevitel a testsúly kilóinkénti 2-3 mg körül mozog, ezt a mennyiséget kapták méretükhöz arányosítva a patkányok."
  • John Wayne #11
    Ritka színvonalas cikk.
  • sse2
    Majdnem minden baromság az USA-ból ered, és a gyökér
    marketingesek, jelölt/önjelölt orvosok elhisznek agymosnak reklámoznak. Amcsiban nemojrég a tojás,a szalonna stb. egyenlő volt a halállal. Volt ott cholesterin mentes mütojás, 0%-s tej stb..brrr. Közbe ugye kiderül szép sorban, hogy pont az ellenkezője igaz. Ami természetes táplálék'ősi'kaja pont az a jó. Pl. A magyar mangalica fehér szalonna, a tojás mind, mind egészséges. Omega3-mal telitett B vitaminban gazdag cholesterin csökkentő szivbarát csemege.
    -A marhák megint feltalálják a spanyol viaszt.-
  • tehen_m
    Miért te azt hitted hogy a lájt az egészségest jelenti?
  • HuAn82
    Ja és a cukron kivűl még sok "egészséges" dolog.
  • onimusha
    engem ez nem érint mert a Pepsi/ Pepsi Twist-ben CUKOR van, haha, vagy ezt iszom vagy vizet, kész
  • rgerg
    Dühtő hogy hogy hiába cikkeznek évek óta az aszpartamról,de semmi nem történik.HA valaki akar olvasni erről és sok más ilyen dologról akkor vegye meg a Cenzúrázott Egészség c. könyvet.Nagyon ajánlom.
  • St
    Szaharinról már jó rég bebizonyították, hogy nagymennyiségben rákkeltő. Az már közel 50 éves találmány, van vele tapasztalat.

Az Aspartam alig 10 éve van kereskedelmi forgalomban, nyilván idő kell még mire kiderülnek róla a dolgok.
  • HuHa
    Valamikor még általános iskolás koromban említette egyik tanárom a light termékek rákkeltőek, és hogy úgy tudja nyugaton ezt fel is tüntetik. Azóta eltelt cirka 7 év, és még mindig néha rájön valaki ez rákkeltő? Mondjuk szerintem 24/7 kell inni ezeket valóban rákot kapjon az ember, vagy amúgy is valami rendellenességnek kell lenni-e, amit spontán felelrősítenek ezek az anyagok.
  • Fenjoy
    ezek a "light", csak egy becsapás gondoljunk a cigarettára etc... ugyan ugy káros, csak jó a marketing, hogy "light"... :)
  • kev
    Vannak Szaharin, Ciklamát alapu édesítőszerek is.
    Süssina nevü pl.

Erről is ki fog derülni mi ? :)
  • totya4
    Lehetett volna a cikk címe : "Mégse light a light, hanem Öl, Pusztít és Nyomorba Dönt" :)

A reklámok és a valóság régóta két külön dolog, nincs közük egymáshoz.