102
-
dancess #102 Nagyon sok szépet és jót mondtatok! Néhányan sokat is tudtok több témában is, de nem biztos, hogy mindennek a legmélyére kell mászni. Nincs is annyi időnk!Én azt gondolom, szinte mindent lehet, csak fő a mértékletesség és ha lehet, természetes anyagokat vigyünk be(inkább kevés méz, vagy gyümölcscukor)!!!! Akkor működünk jól, ha megfelelő ARÁNYBAN és MENNYISÉGBEN van bennünk VITAMIN, ÁSVÁNYI ANYAG és NYOMELEM (NA NEEEM AZ R.D.A)!!!!! Ha ez rendben van, még bűnözhetsz is néha, de utána 2-3 napig légy szigorúbb magaddal! Na itt a baj!!! Sajna ezeket már nem tudod bevinni a kájával! NINCS BENNE ANNYI AMENNYI KELLENE!!! Nézzetek utána magyarországi talajvizsgálatoknak! Ha a "kajád" nem tudja honnan felszívni, ehetsz egy tonna ződet naponta...... Amúgy meg törekedjünk harmóniára kívül-belül! -
BiroAndras #101 "Elsorolnád, milyen (természetes, emberre is káros [allergiás eseteket leszámítva]) mérgek vannak a répában, karalábéban, karfiolban, zelerben, salátában, stb.?"
PAssz. Nem vagyok biológus. De azt tudom, hogy sok növény védekezik a rovarok ellen mérgekkel. És az is nyílvánvaló, hogy a zöldségeknek nem érdekük, hogy megegye őket az ember, tehát nem fogak vigyázni, hogy a rovarölő mérgeik ártalmatlanok legyenek az emberre. -
dez #100 Hát igen, a születéstől fogva erős szervezet átok is lehet, mert túl elhúzódóan gyengül csak lefelé, így túl későn ismeri meg az ember a korlátait.
(Individualizmus vs. 'birkanyáj': szerintem meg lehet, és meg is kell találni az egyensúlyt. Csak ezért ugye tenni is kell.) -
dez #99 Nem a drogokra unnak rá, hanem az egész életre. (Talán mert azt hiszik, azokon keresztül már nagyon de nagyon megismerték. Meg a lassan de masszívan kialakuló, nehezen gyógyítható [na ez már mély] depresszió miatt.) -
#98 Hogy miért? Mert nem látják ezt a fejlődést. -
#97 Rájöttem, hogy a drogokra gondolsz, de miért baj, ha ráunnak? :) Mi szerinted a mély élmény? -
#96 Mi az az intenzív, de nem túl mély élmény? :) -
Epikurosz #95 Az tény, hogy nem egyforma a vesénk, májunk, tüdőnk stb. Mindenkinek el kell dönteni, hogy mi fér bele a kosárba. Úgy a 30. életév felé ez el is dől, vagy megszokik, vagy megszökik az ember.
Egyébként, sehogy sem fér a fejembe, hogy akiknek tényleg jó a genetikájuk, miért élnek ezzel vissza, és amit az Istnentől kaptak, azt miért nem adják vissza Neki, az emberiségen keresztül?
Számomra bármilyen kvalitásnak csak akkor van értelme, ha az az emberiség fejlődését is szolgálja. Nem jókedvemben mondom ezt, mert alapból én is individualista vagyok, de hamar rájöttem, hogy "egyedül nem megy". -
dez #94 A szervezet egyébként nagyon sokmindent elvisel (meg kell nézni az évtizedek óta alkoholistákat, vagy van pár ismerősöm, akik jópár éve szívják szétfelé az agyukat mindenfélével, de nagyon erős a szervezetük, így kvázi egészségesek). Csak úgy vettem észre, ez így gyors kiégéshez vezet. (Halálosan ráunnak az intenzív, de nem túl mély élményekre.) -
#93 I could sleep in it til' morning but this nightmare never ends.... -
#92 Az igaz, hogy laetril a rákos sejteket megöli, csakhogy közben cián keletkezik, ami ugyebár az egészséges sejteknek nem jó...
(Nem értek hozzá, csak olvastam régebben.) -
#91 remélem igen, mert akkor jó úton haladok aaa.. merre is? Ja a Mcdonalds... akarom mondani a halál felé. :) -
dez #90 Jó kérdés. :) -
#89 És ha ezt sok sűrített élvezetet sok sok pihenéssel kompenzálom, akkor ezek kiegyenlítik egymást? -
#88 nem tudom, nem értek hozzá, de nem 10-években..:-) -
dez #87 Ami az életed lerövidülését illeti, hát lehet. Viszont hogy mindent megtapasztalsz, csak sűrítve, az már nem olyan biztos. Pl. nem biztos, hogy a tanulási folyamataid is ilyen mértékben felgyorsulnak, márpedig sok dolog mélyebb élvezetét meg kell tanulni. -
#86 Amúgy meg...
Még hogy nincs az embereknél természetes szelekció?!
-Ott a Kóla és Mekdonáldsz-reklám! Aki azt beveszi...:-) -
dez #85 A "most" az hány évtízezret jelent? (Mivel - jelen tudásunk szerint - nem egyik napról a másikra történnek ezek a dolok.) Szerintem sokkat jobban kell tartani azoktól a mérgektől, amiket mi tettünk beléjük...
Amúgy a borsóban tényleg van egy enyhén mérgező fehérje, ami miatt nyersen csak keveset szabad belőle enni (különben megfekszi az ember gyomrát), de ez elbomlik főzés közben. -
#84 Ha sokat élvezek egybe, akkor a sok évem is összesűrűsödik egybe? :-)) -
dez #83 Ha tudod élvezni a dolgokat, kevesebb is elég. -
#82 Zöldségekről:
Lehet, hogy a rovarok ellen van bennük elég méreg, a nagyobb növényevők, és ragadozók ellen meg most fejlesztik a rák nevű védekezőrendszert? :/ Vagy csak a kisebbek purcannak ki a növények mérgeitől, és azért, hogy mi tudjuk őket megenni, mint a teremtés koronái? -
#81 Bazz.. ha egy nap nem ihatok sokat, nem ehetek sokat, nem füvezhetek sokat, nem netezhetek sokat, nem nézhetem a monitort sokat, nem ihatok sok alkoholt, nem hallgathatok sok zenét, nem lehetek sokat a barátnőmmel, és nem dolgozhatok sokat, nem vehetek sok levegőt, akkor nem marad semmi, amit egy nap sokat csinálhatnék. Hogy lehet ezt kibírni? Miből szabad akkor sokat csinálni egy nap? Ha eljön egy olyan nap, amikor én semmiből nem csinálok sokat, abba tutti belehalok. :(9 -
dez #80 Elsorolnád, milyen (természetes, emberre is káros [allergiás eseteket leszámítva]) mérgek vannak a répában, karalábéban, karfiolban, zelerben, salátában, stb.? -
BiroAndras #79 "Néhány növénynél épp hogy úgy biztosított a túlélés (hogy ne zavaron a megfogalmazás), hogy megetetik magukat az állatottak, amik így széthordják a magjaikat. Ilyenkor enyhén szólva kontraporoduktív lenne mérget termelni."
Ez csak a gyümölcsökre igaz, zöldségekre nem. -
BiroAndras #78 "Ha erre hajaznának, már rég kifejlesztettek volna olyan mérgeket, hogy az első harapás után minden élőlény messzire hajítaná őket. De valamiért mégsem teszik."
Az állatok is fejlődnek, ellenállóvá válnak a mérgekkel szemben. De azért még nem feltétlenteljesen ártalmatlanok azok a mérgek. -
dez #77 Néhány növénynél épp hogy úgy biztosított a túlélés (hogy ne zavaron a megfogalmazás), hogy megetetik magukat az állatottak, amik így széthordják a magjaikat. Ilyenkor enyhén szólva kontraporoduktív lenne mérget termelni. -
Epikurosz #76 Azér' ne tulajdonítsunk tudatot a növényeknek.
Nincs szó semmilyen K+F-ről, eccerűen csak a term.szelekcióról.
Ehhez képest persze, véletlenszerűen kialakultak nagyon gyilkos növények is (mármint bizonyos állatokra, mert minden állatra egyformán veszélyes mérgesnövény nincs), de sztem itt nem a védekezés játszotta a fő szerepet. Statisztika. -
dez #75 Szerintem van olyan választási lehetőség is, hogy zöldséget IS. :)
A vegánok inkább fehérje- vagy aminosavhiányban szoktak néha szenvedni. (Esetleg B12 hiányban, ha nem figyelnek oda - van pár növényben is egyébként.) Amúgy nem tudom, hogy 2-3 ismertebb vegán halálából mennyire messzemenő következtetést kellene levonni. Akkor már inkább a statisztikák. -
dez #74 Édesszájúaknak nem ajánlott... :P -
dez #73 Biztos ezért van 66 féle barnarízs ízválaszték... ;)
(Hibrid - LOL.) -
dez #72 Én már leírtam a választásom (persze nem vagyok ezzel egyedül): nekem nem kell, hogy minden vagy édes, vagy sós, vagy ilyen-olyan fűszeres legyen, mármint erősebben a kelleténél (ami egyensúlyban van az eredeti ízzel - néha nem is kell utóbbi mellé semmi). Olyat inkább nem eszem, aminek amúgy nem lenne íze, vagy ehetetlenül rossz lenne nélküle. Itt most nem arra gondolok, hogy pl. "a sótlan rizsnek nincs íze", mert nagyon is lehet íze, nagyon jó íze, csak ezt nem érzik az eltompított ízérzékelésűek; hanem a "műkajákra". -
dez #71 Na ne butáskodjunk már. Ha erre hajaznának, már rég kifejlesztettek volna olyan mérgeket, hogy az első harapás után minden élőlény messzire hajítaná őket. De valamiért mégsem teszik. (Csak max. a rovarok ellen.) -
SirMaci #70 Egy cikkben olvastam, hogy az aszpartám 90 féle betegséget tud okozni. -
John Wayne #69 Jézus ereje... Elárulom, minden rizs barna:). Míg ki nem fehérítik:). Tudtommal a különbség az, hogy jobban lehántolják a "fehéret", ettől lesz fehér. Esetleg még csinálnak vele valamit, nem tudom. -
Epikurosz #68 sztem is nem valami élvezetes a barnarizs. nehéz megemészteni, olyan, mint az árpa (amely épp emiatt esett ki az európaiak étrendjéből, csak serfőzni jó). különben aszem a barna rizs = rizs+árpa hibrid. -
reszcsi #65 Én próbáltam a barna rizst. Az nagyon szar ... -
John Wayne #64 Hát nem tudom, nem vagyok szagértő:), de így olvastam. Ugyanezt mondják a finomított lisztre is, hogy szép, szép, csak éppen az emésztése elhasznál egy csomó fontos anyagot. A "teljes értékű" táplálék azért teljes értékű, mert minden megvan benne, ami a megemésztéséhez szükséges, rost, vitamin, ásványi anyag, ergo nem vesz el semmit, csak ad. Ilyenkor kezdek abban hinni, hogy a világ tényleg "antropomorf:)))", emberre szabott.
Ezért buta az, aki fehér rizst eszik. Elnézést:). -
John Wayne #63 :))) -
Inquisitor #62 Nagy cucc. Az Aszpartámról (fő édesítő alapanyag) valami 1969 óta tudják, hogy idegméreg, de egy bazinyag pénzes konzorcium gyártja, nem lehetett betiltani.
(Megjegyzés: Állítólag ázsiában be van tiltva, és ott a Coce Lite-ban is egy másik, növényi alapú édesítőt használnak. Érthetetlen okokból eme növény használata viszont az USA-ban van betiltva. Ki érti ezt?)
Szóval vagy dagi leszel és agyvérzés meg szívroham, vagy eszed a nutrasweetet meg társait és akkor rákban pusztulsz meg, vagy valami agyi leépülésben. Ti mit választanátok? :) -
BiroAndras #61 Meg ugye a zöldségek nem akarják, hogy megegyék őket, tehát valszeg védekeznek is. Pl. mérgeket termelnek.