Rákkeltőek az édesítőszerek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
PAssz. Nem vagyok biológus. De azt tudom, hogy sok növény védekezik a rovarok ellen mérgekkel. És az is nyílvánvaló, hogy a zöldségeknek nem érdekük, hogy megegye õket az ember, tehát nem fogak vigyázni, hogy a rovarölõ mérgeik ártalmatlanok legyenek az emberre.
(Individualizmus vs. 'birkanyáj': szerintem meg lehet, és meg is kell találni az egyensúlyt. Csak ezért ugye tenni is kell.)
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Egyébként, sehogy sem fér a fejembe, hogy akiknek tényleg jó a genetikájuk, miért élnek ezzel vissza, és amit az Istnentõl kaptak, azt miért nem adják vissza Neki, az emberiségen keresztül?
Számomra bármilyen kvalitásnak csak akkor van értelme, ha az az emberiség fejlõdését is szolgálja. Nem jókedvemben mondom ezt, mert alapból én is individualista vagyok, de hamar rájöttem, hogy "egyedül nem megy".
Kara kánként folytatom tanításom.
(Nem értek hozzá, csak olvastam régebben.)
Amit Isten egyik kezével download, a másikkal upload.
Még hogy nincs az embereknél természetes szelekció?!
-Ott a Kóla és Mekdonáldsz-reklám! Aki azt beveszi...:-)
Amúgy a borsóban tényleg van egy enyhén mérgezõ fehérje, ami miatt nyersen csak keveset szabad belõle enni (különben megfekszi az ember gyomrát), de ez elbomlik fõzés közben.
Lehet, hogy a rovarok ellen van bennük elég méreg, a nagyobb növényevõk, és ragadozók ellen meg most fejlesztik a rák nevû védekezõrendszert? :/ Vagy csak a kisebbek purcannak ki a növények mérgeitõl, és azért, hogy mi tudjuk õket megenni, mint a teremtés koronái?
Ez csak a gyümölcsökre igaz, zöldségekre nem.
Az állatok is fejlõdnek, ellenállóvá válnak a mérgekkel szemben. De azért még nem feltétlenteljesen ártalmatlanok azok a mérgek.
Nincs szó semmilyen K+F-rõl, eccerûen csak a term.szelekcióról.
Ehhez képest persze, véletlenszerûen kialakultak nagyon gyilkos növények is (mármint bizonyos állatokra, mert minden állatra egyformán veszélyes mérgesnövény nincs), de sztem itt nem a védekezés játszotta a fõ szerepet. Statisztika.
A vegánok inkább fehérje- vagy aminosavhiányban szoktak néha szenvedni. (Esetleg B12 hiányban, ha nem figyelnek oda - van pár növényben is egyébként.) Amúgy nem tudom, hogy 2-3 ismertebb vegán halálából mennyire messzemenõ következtetést kellene levonni. Akkor már inkább a statisztikák.
(Hibrid - LOL.)
Az emberek őrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger
Ezért buta az, aki fehér rizst eszik. Elnézést😊.
Az emberek őrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger
(Megjegyzés: Állítólag ázsiában be van tiltva, és ott a Coce Lite-ban is egy másik, növényi alapú édesítõt használnak. Érthetetlen okokból eme növény használata viszont az USA-ban van betiltva. Ki érti ezt?)
Szóval vagy dagi leszel és agyvérzés meg szívroham, vagy eszed a nutrasweetet meg társait és akkor rákban pusztulsz meg, vagy valami agyi leépülésben. Ti mit választanátok? 😊
No, nekem ehhez is van hozzáfõznivalóm:
A sok gyümi, zöldség jó, de az is csak egy bizonyos határig. Na bummm! Qued erat demonstrandum.
Ugyanis, a sok gyümi túlzottan savassá teszi a belsõségeket, emellett tönkreteszi a belek nyálkahártya rétegét és puffaszt.
A vegetáriánusok épp errõl az alapvetõ dologról felejtkeznek meg, oszt egyszercsak meghalnak, viszonylag fiatalon.
Lásd Bicsérdy, Schirilla, stb.
sztem itt nincs semmi gond, MERT ÕK PONT EZT MONDJÁK.
Válaszul mindenben (a sárgarépában is) van rákkeltõ anyag - más kérdés, hogy a mesterséges kajákban általában több. A rák kialakulás a az emberben pedig statisztikai jellegû folyamat: ahogy halmozódnak a káros anyagok úgy nõ a sejtekben a káros elváltozások száma, ami elõbb- utóbb rákhoz vezet, ha elõbb más miatt meg nem halunk.
A lényeg az, hogy szerintem nem szabad azt mondani semmirõl, hogy rákot okoz, mert ez a kijelentés egyáltalán nem korrekt( ha 300 évig répát eszel kimutatnák, hogy attól vagy rákos). Sokkal helyesebb lenne, ha arról beszélnének, hogy mennyivel nõ a rák kialakulásának az esélye a viszgált termék vagy anyag esetében.
A szabad gyökök tényleg károsítják a sejteket, de a szervezetnek ez ellen van megfelelõ mechanizmusa. Csak éppen ahhoz szüksége van bizonyos anyagok bevitelére, amik fõleg pl. zöldségekben vannak...
A másik: ezt ma még kevesen tudják, de a szervezet tele van mikroorganizmusokkal. Számszerûleg több mikroorganizmus van bennünk, mint ahágy testi sejtünk van. Fõleg a bélben vannak, és segítik és rendben tartják (normális esetben) az emésztést, stb., de máshol is vannak. Hasznosak is, semlegesek is, és persze több-kevesebb káros is. (Az immunrendszer sokszor csak akkor támad, ha valamelyikbõl túl sok lesz, stb.) Tulajdonképpen életközösségben élünk velük. Nos, a tömény cukor ezt is rossz irányban befolyásolja, mert egyoldalúan és hathatóan táplál nem túl hasznos fajtákat. Egy ideig még hagyja is a szervezet, mert így megszabadulhat a fölös mennyiség jó részétõl. Csak kár, hogy ezek a fajok nagy mennyiségben már túl sok káros anyagot termelnek.
A rendszeresen magas vércukorszintnek egyéb káros hatásai is vannak, errõl a cukorbetegek tudnának fõleg mesélni.
Emellett a szervezet elõ tudja állítani a cukrot maga is, tehát semmilyen kockázattal nem jár az elhagyása.
(ugyebáár nem kapja a friss zöldséget cukorrépát kukoricacsutkát hanem kevert tápot kap állati és növényi anyagokból és vitaminokból.) NA szal a mangalica egészságes volt míg nem volt nagyüzembe tenysztve
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Persze, ilyen alapon nagy mennyiségben még a víz is káros.
Tessék betartani a mértéket és akkor nem jön a Rák. Nem cigizni, nem füvezni (esetleg gyógyfüvezni, de azt is mértékkel), nem inni sok szeszes italt, nem internetezni sokat - ez a hosszú élet titka. :-)
A sárgarépában is vannak rákkeltõ anyagok!!! Sõt legjobb tudomásom szerint a rákot a szervezetben lévõ agresszív molekulák okozzák azzal, hogy roncsolják a sejtek bizonyos részeit rossz mûködésre késztetve õket. Az egyik ilyen anyag az oxigén<#wow1>#wow1><#nezze>#nezze>. Szóval aki nem akar rákos lenni ne vegyen levegõt!<#help>#help>
A cikk témájához visszatérve, az édesítõszereket CUKORBETEGEK számára találták ki, nem pedig fogyókúrázó idiótáknak. Nekik többet árt, mint használ, ezt bármelyik háziorvos megerõsíti.<#nezze>#nezze>