40
-
#40 Elindultak! -
#39 A kinaiakat ne szidjuk, rendes emberek. Az meg, hogy az ocska cipot ratok sozzak, az az o kepessegeik dicsoitese, es sajat magatok lesajnalasa. Nekik is meg kell valamibol elni...
A cikkhez meg annyit, lehet, hogy elore nem jelentettek be, mikor lovik fel a Shenzhou V-ot, de amikor vegulis fellottek, eloben kozvetitette az osszes kinai csatorna... -
vax #38 nagyfel=Nagyfal. Bocsi. Elírtam. :) -
vax #37 A kínai nagyfel sem "hosszú életű" és még nem is hosszú. :) Igaz? -
Piscator #36 Amúgy hajrá a kínaiaknak, ha ettől fejlődik a tudomány, az ok. -
Piscator #35 Csupáncsak annyi, hogy van elég saját - jelenleg munkanélküli - munkaerőnk, aki nyomorog, és hidd el, nem minden magyar lusta.
Ám jön a keleti munkaerő, elviszi a munkát.
Plusz a tőkét kiviszik az országból.
Plusz gyakran gagyi dolgokat sóznak ránk ellehetetlenítve a hazai/már-már EUs ipart.
Pl textil dömping.
Plusz már 50000-en vannak, ez már erős kisebbség, iskolát építenek nekik, szaporodnak....
elitélem a raszizmus, nem is erről van szó, de menjenek haza a kínaiak.
Bár, elismerem, a bambusz öntetes kajájuk eredeti, finom :) -
Sith #34 OFF
"2005: Ember lép a Marsra, de az expedíciónak váratlan műszaki problémákkal kell megküzdenie."
Hát jo lenne ha belehuznának még van kb 3 hónapjuk -
#33 Ennyit a sárkányról...
Alul a 2018-as bejegyzés a fontos ebből a szempontból. :D -
Epikurosz #32 Azért ez az orbitális egység nem egy rossz dolog... -
Thrawn #31 Kb. 9 méter hosszú, tömege 8 tonna. Hasznos belső térfogatát nem tudom, a Szojuzé kb. 10 légköbméter, ezé is hasonló lehet. Ha budapesti vagy, vagy erre jársz, érdemes megnézni a Közlekedési Múzeumban a Szojuz 35 visszatérő egységét, akkor tudsz viszonyítani a méreteket illetően. -
#30 hol lehet azt latni, hogy mekkora ez a cucc ? -
Thrawn #29 Az oroszok egy nagyjából ekkora kabinba három embert ültetnek be. Azért van az orbitális modul (a neve is utal rá, hogy a keringési pályán ebben tartózkodnak az űrhajósok), hogy kicsivel tágasabb helyük legyen és a munkához szükséges berendezések is elférjenek valahol. A kis kabinban pedig csak fel- és leszállásnál tartózkodnak, akkor pedig minek a nagy hely, nem viháncolnak, örülnek, hogy lyuk van a hátsó felükön. Az első űrrepülésük kivétel volt ez alól, ott végig a visszatérő egységben ült az űrhajós, de nem ez az üzemszerű működtetés rendje.
Ami a kabin állapotát illeti, gondolom a visszatérés után láttad. Ne csodálkozz, hogy a légköri fékezés után kívülről elég pocsékul néz ki. -
#28 A 14 jelölt közül azokat választották ki akik még a többieknél is kissebbek voltk, és csak egész apró levegővétellel életben tudtak maradni.
Legalábbis az első manus csak cipőskanállal fért be a járgányba, és meglehetősen szarul nézett ki mikor visszaért. Most ugyan abba a kabinba 2 kínait préselnek be. Bár persze ugye mint tudjuk sok jó kínai kis helyen is elfér. (Gondolom Ti is jártatok már olyan kínai étteremben, ahol vagy 10-15 kínai dolgozott felváltva, és a konyha hátuljában lévő kis szobában laktak (persze amelyik már elég adót elcsalt az már mercivel jár))
Egyébként az előző kabin tisztára úgy nézett ki, mintha a sufni hátuljában rakták volna össze roncsokból, vagy mint (ha valaki emlékszik még rá) a Pirx kapitány című magyar scifi remekmű, ahol a kávéfőző volt az űrhajó, és az iskolai menza kenyereskosara a kilövőállomás. -
Thrawn #27 Azért nem egészen. Az önálló működésre képes orbitális modul több dokkoló egységgel mindenképp a kínaikat dícséri. -
#26 Kínai űrállomás, olcsó és pocsék kínai cipők és ruhák. Ez ám a globális kereskedelem. -
fonak #25 Szojuz CV (China version) :) -
Anteris #24 ez az egész masina úgy ahogy van egy összelopott tákolmány. -
Anteris #23 jah, arról híresek... -
fonak #22 Nem Sencsu hanem Sencsou lenne az szerintem. -
nbj #21 má ide is betörtek.......... -
#20 Pár év? Azért attól még nagyon messze vannak. Jelenleg másfél évente küldenek fel egy űrhajót.... -
year #19 Sztem pár éven belül mennek a kinaiak a Holdra.2018-ban az amcsikat kész metropolisz fogja várni:))))) -
#18 nem elég olcso a hamis cipő amit behoznak
rohatt kinaiak -
Sammen #17 nekik mind1, ember van elég, és az adóval sem kell úgy elszámolniuk mint mifelénk, vagy nyugatra - építenek másikat -
Sammen #16 Úgyis csak azt jelentik majd be, ami sikerült ;) Nameg ki tudja hányszor próbálták eddig már -
#15 Kíváncsi vagyok hogy hánydjára sikerült nekik fellőni, és élve lehozni az űrből az emberüket? -
#14 mér nem veszik át a kínaiak az ISS üzemeltetését? már miután majd az Usa lemond róla -
Kryon #13 Kína egy külön világ.... -
Kryon #12 ...de az ötlet nem rossz. -
vegesm #11 szerintem azaz űrállomás nem lesz túl hosszú életű -
#10 Kiváncsi vagyok mire jutnak! -
Déta #9 Adjatok kölcsön Jüan-t!!! -
Adenoma #8 hmmm, különös. a világ 30 országa azon fáradozik, hogy egy nemzetközi űrállomást hozzon létre, ezek meg csinálnak maguknak egyet. hmmm. különös. mintha ellentét lenne a világ és kína között. vagy csak én állok negatívan a dolgokhoz? -
Andris #7 és? mi bajod velük? -
#6 az egész város tele van kínaival, az áruházukról nem is beszélve -
#5 És persze Tibetet se felejtsük el, ahol még most is átnevelés folyik, aki ellenáll azt meg jól bebörtönözik. -
#4 Ahelzett hogy rakétákat épitenek, inkább javtitanának a belső területek élők nyomurúságos életviszonzaikon. -
Redpaladin #3 Hát kommunizmus gyakorlata miatt nem sokat tudunk a Kina belsö ügyeiröl. Például Kina nyugati határánál polgárháború van, a muszlimok ellen. Nem is részletezem tovább.... -
kev #2 A sárkány hamarosan uralni fogja az egész világot, ..reméljük hogy békésen, és nem erőszakosan fogja tenni.) -
IoIa #1 Hajrá Kína!