35
  • shabba
    Azóta is 10 Mbps a legnagyobb kábelnetes csomag, az ár is változatlanul 35 font. Telewest Broadband Csak az NTL azóta még megvett pár céget, pl. Virgin mobile, média szolgáltató céget, stb hogy tovább növekedjen az NTL birodalom.

Röviseden február 15.-én indul az új közös arculat reklámja Virgin Media névvel, Uma Thurman lesz a reklámarc. A 2007-es távlati tervekben a jelek szerint bekerülhet egy 20Mbps, és lehetséges hogy egy 50Mbps-es is feltűnhet. De a cikkben említett 100Mbps az már most látszik hogy lesz realítás.

Jelenleg pre-DOCSIS 3.0-ás, gyártóspecifikus megoldás van, NTL Arris rendszereit használja. Közben a DOCSIS 3.0 szabvány végre révbe ért tavaly ősszel, 4 csatorna összefogásával 160/120Mbps összekapacitást valósít meg. Az első végleges rendszerek valamikor 2007 végén, 2008 elején várhatók. De nagyobb arányú elterjedés inkább csak 2009-10-re.
  • klastrom
    Gondolom itthon is lesz hamarosan
  • vax
    Hát ezt már sok mindenre lehetne használni, főleg ha nem korlátos.
  • Mice
    nem tom. annó amikor talán a ?9.0? verziónál amikor előjött a suse az ftp teleppel akkor még a 64/64es netek sem voltak sehol és én is vérszemet kaptam, hogy mi az, hogy netről telep? iso meg nincs??

most meg ott vagyok, hogy ati és nv driver egy pillanat amikor egy teljes korong fél óra... szóval szerintem az az 1 mega is érződik 1500nél is jó volt de azért nem kívánnám vissza a mostani helyett :)
  • Troll
    Nekem a 2.5 mega bőven elég, sőt, a forgalomkorlát sem okozott sosem gondot. Mondjuk nem is harácsolok össze minden szir-szart a netről.
    Ez a sávszélesség-emelés szép, meg jó, de egy idő után nincs értelme szerintem. Az átlagfelhasznló 1 mega fölött nem észlel különbséget, a netrádió meg a bróz nem gyorsul, a letöltés meg hát... Ha Józsi letölti, én nem fogom, inkább lemásolom Józsitól.
  • Fenjoy
    nálunk még sehol sem csökkentették...jó lenne ha ez itt is érvényesülne már nem beszélve a 10 megás csomagokról:)
  • KIP
    helyesbítek: Magyarországon, sorry
  • KIP
    Mekkora warez arcok vannak magyarországon...és a számuk csak egyre nő a sávszélességgel :D
  • formatuq
    te, nalunk tampan van
  • szombi
    Én 100/100 megabiten netezem havi 750Ft-ért!
    Hiába nyomják magukat a szolgáltatók, nálunk az egyetemi kollégiumokban versenyképes internet van.
    Ha kitenném a kapcsolatomat wireless-re, akkor én lehetnék Dél-Buda internetszolgáltatója...
    Otthon a falumban most kötik be az ADSL-t, és amint elérhető lesz, előfizetek a leggyorsabb netre,
    wireless routeren keresztül pedig megoszthatom a haverok közt. 3 emberből már fedezhető a tejles költség...
  • Mice
    én magamat mint kivételt említettem mint aki épp nem fel hanem letölt :)
  • shabba
    Ellacoyanak nemrég volt egy felmérése. Europában augusztus utolsó hetében monitorozták több mint egy millió előfizető netes forgalmát és abból készítettek egy statisztikát az alkalmazások eloszlása alapján. 65% volt a P2P, 27.5% a HTTP, 2.3% a newsgroup forgalom. A maradék 4.7%-on osztozott az audio és video streamek, VoIP, játékok, IM, mail, ftp, stb úgy hogy ezek közül egyik sem érte el az 1%-ot.
  • Mice
    nézőpont kérdése én a netrádióra elég hamar rászoktam és míg kezdetben csak 128kbit/seceset hallgattam mostanában szinte mindig csak 256/320ason lógok meg nettv-zek állandóan annak pedig már kell a sávszél
  • Antifasiszta
    modemes az jobb!!!!!!!!
  • Mice
    amikor a chello még csak 256kbit/secnél járt akkor havi 33gigával lépdestem túl a 30g-s limitet pedig én még nem is vok nagy forgalmazó

50giga mire elég?
  • moha
    Szerintem a mostani 2,5 Mbit-es UPC-s net is elég jó, őszintén megmondva ritkán töltök torrentről 290K/s fölött, pedig tudná a net. Inkább csak a korlátot kellene megemelni (felőlem az se baj ha megmarad, csak emeljék fel vagy 100GB körülire), meg a feltöltési sebességet.
  • Laci73
    Kérdés hogy a tartalomszolgáltatók mennyire lesznek képesek az egyre több és egyre nagyobb étvágyú előfizetőt kiszolgálni. Vegyük például a hazai freemail.hu szervereket: hétköznap - a rengeteg kérés és a lefoglalt sávszél miatt - nem képesek kiszolgálni az ügyfelek jelentős részét.
    Nekem a rövid véleményem az: 100 Mbit sávszél biztosítása - a megfelelő kiszolgáló-kapacitás fejlesztése nélkül - olyan, mint merőkanállal enni a levest egy lapostányérból.
  • Cat 02 #18
    én még örülök a 2 Mb -os netemnek :D
  • shabba
    A korlátja az elérhetősége. :) Amcsiban erre ugyanúgy vágyakozik mindenki, mint ahogy Mo-on a nyálunkat csorgatjuk egyes EU vagy távolkeleti országok netje miatt. Persze a távolkeleti netre az amcsik ugyanúgy a vágyakoznak, és ott is hasonlóan megy a fórumokon a helyi netlehetőségek folyamatos szapulása és az elégedetlenkedés mint nálunk.(a szomszéd kertje mindig zöldebb)

Az előfizetőkig elérő teljesen új optikai infrastruktúra kiépítése pedig nem megy 2 nap alatt, épp ezért a Verizon FIOS-ja lassan terjed. A 2012-ig tervezett project keretében 15 millió végpontot akarnak kiépíteni és project költségvetése sem kismiska, potom 21 milliárd dollár.(ez egy teljes éves magyar költségvetésnek a fele)
  • formatuq
    Up to 15 Mbps/2 Mbps $44.95 - $49.95
    Limitet sehol sem olvastam.
    Verizon

• shabba
    A Telewestnél sosem volt korlát(ők anglia 2. legnagyobb kábeltv-s cége), de az NTL-nél viszont régóta van(ők anglia elsőszámú kábeltv-s cége). A két cég egyesülése pedig jó ideje folyik is rövidesen lezárul. Szóval Telewest hosszútávú igéretei így némiképp furcsának tűnnek. Mondjuk a jővőre vonatkozóan a két cég tervei hasonlóak(túl nagy eltérés nem is lehet). Várnak a DOCSIS 3.0-ra és addig 10mbps-es csomagokkal lépnek előbbre a jelenlegi infrastruktúrán. Ezt NTL is megtette nem is oly rég. Ott viszont a 3Mbps-es legnagyobb csomagnak 30GB-os limitje volt ami a 10Mbps-re történt emelés után 75GB-ra emelkedett. Nem lepődnék meg ha az egyesülés befejezése után a dominánsabb cég csomagkínálata válna globálissá és volt Telewestesek is megkapnák a forgalmi limitet.
  • shabba
    Túl sok upra nem érdemes számítani. Míg lefelé azért jellemzően nem töltenek állandóan a userek, mert akkor hamar betelne a winyó, meg annyi filmet és zenét nem is lehet olyan tempóban nézni és hallgatni. A feltöltés viszont más ott teljesen gyakori eset hogy magára hagyják a gépet aztán hadd menjen akár teljes sebességgel is. Könnyen belátható ha sok előfizető cselekszik hasonlóképp akkor a kapacitások nagyon hamar telítődnek.

A DOCSIS 3.0 már évek óta késik, és még mindig nem látható vajon mikorre lesz végre kész szabvány. Pedig a nagy amcsi kábelnet cégek már évek óta verik az asztalt CableLabs-nál hogy siessen mert a piac elmegy mellettük míg ők megálltak. A DOCSIS 3.0 várhatóan 200/100Mbps-et fog nyújtani a jelenlegi 2.0-ás 40/30mbps-e helyett. Azt persze nem szabad elfelejteni hogy ezek osztot erőforrások és 1xre akár több száz felhasználói is közösen osztozik ezen a kapacitáson.
  • shabba
    Ne általánosíts hogy Belgiumban ez lenne az átlag net.(idehaza is lehet elvétve találni kirívóan olcsó és nagysebességű lehetőséget)

Szinte tuti hogy ez valami lakóparki ethernetes megoldása, ami persze csak egy igen kis lakóközösségre vonatkozik. Az átlagos internet elérés ott is az ADSL amit jellemzően a BelgaCom ad(az ottani fatáv). A BelgaCom elérése pedig forgalom korlátos 10 és 30GB-os csomagok vannak jellemzően 4mbps/256kbps sebességgel 30-55 euroért.
  • Magnetic
    Belgiumban lévő ismerősöm 10mbites(fel,le) kapcsolatért 12 eurot fizet.Szóval nálunk még mindig irreálisan magasak az árak.
  • HUmanEmber41st
    Nah és arra gondoljatok, mit is töltenének ekkora sávszélen ?????
    Biztosan csak szimpla weboldalakat...
    De szerintem nem erre megy ki az egész, hanem arra, hogy elterjedjen a HDTV szolgáltatás, így mindekinek személyre szabottan tudjanak reklámot, szolgáltatást az arcába reklámozni...
  • mathe
    De csak 2006 jan 1.éig garantálja az árait... Nem létezik hogy ilyen olcsón ekkora sebességet tud. Vay valakinek van ilyenje?
  • juhand
    A hátam közepére sem kívánok egy korlátos csomagot.
    De ekkora átviteli sebességet korát nélkül nem fognak csak úgy oda dobni elénk 10-15 eFt-ért.
    Gondolkodj 10E6/8*3600*24*30=3240 GB, nincs is ennyi winyód otthon. Nekem is csak potom 700 GB tárhelyem van itthon winyon és nem szeretném a teljes tartalmát hetente lecserélni. Tehát jelenlek a 10Mbps korlátlan csomag is irreális, nem szükséges. A sebesség viszont sokszor jól jönne. Tehát kompromisszum kell.
  • Zsoldos
    azert jo, hogy egyeseknek van igenyuk a korlatra :)
    azt az 50 gb-t meg szamold ki szepen kb hany perc letolteni 10mbittel. biztos rohadt nepszeru csomag lenne.
  • 12346
    biztos nem kell ilyentől félniük...
  • Pharaoh
    Kérdés menniy lesz az up. Hiába van mindenkinem 100-as net a torrenten, ha mindenki csak 1-el tud feltölteni.
  • FecaA
    Hát ez kemény! Kár, hogy nem ott lakok! :-(
  • lck
    http://www.tiger.hu/
  • juhand
    Mikor lesz nálunk is ilyen sebesség ?

Lépcsős korlát kéne a csomagokra.
    Pl:
    <50 Gbyte 10 Mbps
    <=50<200 2 Mbps
    <=200 0.5 Mbps
    és akkor korlátan is lenne, meg nem is tudna a szumma letöltés túl nagy értékeket elérni.
  • Ch_Slater
    mondjuk nekem 6mbit van és nem upc...
  • dez
    Vajon a cikkbeli 10 megabites csomag korlátlan adatforgalmat enged?