59
  • moikboy
    #59
    nah tessék, mégiscsak egy kibaszott hype volt az egész :)
  • John Wayne #58
    Egyetértek veled. Én magam is úgy hiszem, hogy a madárinfluenza a "világgazdaság" számára felesleges populáció eliminálásának eszköze.
  • CAD
    #57
    Nah jo, megnyugodtam, hogy nem en vagyok szellemi fogyatekos, hanem o keptelen ertelmes magyar mondatokat szerkeszteni :)
  • uniu
    #56
    wow:) Erre azt tudom mondani, hogy most itt vagyok Nemetorszagban, Berlinben. Nagyon egyszeru megkulonboztetni ki jott a balkanrol(pl a torokok), ki nem, es nem borszin hanem viselkedes alapjan. A nemet ember nem randalirozik bandakban ejszaka, es nem molesztalja a jarokeloket, es NEM KEL KI MAGABOL. Azonkivul az is erdekes, hogy a mostani nemetek szegyenlik azt amit a vilaggal tettek nagyapaik kb 60 eve. Bezzeg a nem nemetek, sok magyar is, meg peldaertekukent emlekeznek erre vissza :) Amugy szgombos, nem fogalmaztad meg vilagosan mit akarsz, kodositettel, meg mindenfele kurucz, labancz, Rakoczi, meg buvar Kund jott elo, cionista lobbyk-al :)
  • CAD
    #54
    :) persze ugy fogalmazol ahogy akarod, de tudod ha magyar szavakat random keversz idegen szavakkal es nagyokat mondasz... ettol meg nem vagy okos :).
  • szgombos
    #53
    De nagyon elkanyarodtunk a témától...
    Az azért mégiscsak gondolkodóba ejtő, hogy az utóbbi 30 évben keltekezett olyan mennyiségű és súlyos, fulmináns lefolyású vírusmutáció, ami annakelőtte a természetben nem fordult elő. Mindez, idő szempontjából, egybeesik a sejtbiológia, genetika és mikrobiológia orvostudományi forradalmával. Azoknak az országoknak, ahol ezek a kutatások folynak pedig megvan a jól kitervelt nemzetközi érdekük. Érvényesítésüket erkölcsös farizeushoz mérten jószándék, segíteni akarás és szolgálatkészség mögé rejtik.
  • szgombos
    #52
    Uniunak is szól, és hogy tiszta legyen, úgy írok, ahogy akarok. Másként kell fogalmaznom, mert kizárólag és csak félreérteni vagytok hajlandóak, de oda se neki és látszik, hogy még nem találkoztál egyetlen nácival sem, mert fogalmad sincs hogy mi az.
    Magyar pedig kettő van: labanc és kurucz. Ennyi!
  • uniu
    #51
    ok majd megkerdezem oket, miert nem orulsz neki.
    nos lenyeg szamomra nem derult ki, csak annyi, hogy neonaci beallitottsagu vagy.
  • CAD
    #50
    Tudod az a baj, hogy olyan iszonyatosan kaotikusan irsz... es mar szinte az egyik mondatodnak sincs koze a masikhoz (de ertelme sem sok). Kicsit rendszerezd a gondolataidat...
  • szgombos
    #49
    Legyen világos:
    1. Nincs összeesküvés elméletem.
    2. A világon nincs egy összeesküvésnek titulálható mozgalom, vannak szabadkőműves páholyok, cionista lobbyk és egyebek amiről hallgatni kell.
    3. Vannak erők (gazdasági, politikai) amik vagy akik működéséhez haszonra van szükség, de:
    a. nyereség csak úgy jön létre, ha valaki más veszít.
    b. sokmilliárd ember sokbilliárdot veszithet.
    c. sokmilliárd ember működtetése, miután haszonképtelenné válik, viszont költséges.
    d. a sokmilliárd kevés hasznot hozó tehát veszteséges.
    A billeddel már nincs nagy gond, mostmár a többi kínai cuccot kéne valahogy kidobnod, vagy lecserélned kínaira a billed is eképp támogatva a II. tatárjárást.
    Persze én a németnek sem örülök igazán. Búvár Kund vagy Rákóczi tudta miért...
  • uniu
    #48
    Nos onnan kanyarodtunk el, hogy azok az orszagok akik gyarmatositananak, rab@sztak, es akik az osszeeskuves elmeletedben reszt vettek. Ellenben akiknek pont nemkene, Kina feljott, es gyakorlatilag mar majdnem o az egyeduli vilaghatalam.

    (en most made in germany billen nyomulok)
  • szgombos
    #47
    Kína 5000 évvel ezelőtt is birodalom volt. Az USA-nak 100 évvel ezelőtt szava nem volt a világ alakulásába. Aztán kitalálták az autót, és elhitették, hogy anélkül nem is lehet élni. Azóta rettenetesen nagyra nőtt a képük. Csak az a jó a világon, ami az USA-nak jó. Ezt még Hitler is megirígyelhetné. Ami Kínát illeti, az utóbbi 50 évben kétszer is legyőzte az USA-t, egyszer Vietnamban és egyszer Kóreában. Közben a CCCP-nek is nekimentek keletszibériában. Hogy most olcsó szarral mennek neki a világnak? Hát , apám, te is made in china billentyűzeten társalogsz velem...
  • uniu
    #46
    Nekem nincs osszeeskuves teoriam, amit bizonyitanom kene. Neked kellene azt bizonyitani, hogy Kina miert notte ki magat vilaghatalomma(ezt mar kimondhatjuk)mindezek ellenere amit felsoroltal ?
  • szgombos
    #45
    És Magyarország a tiedbe?
  • uniu
    #44
    Jo dolog az ovszer. De meg jobb ha nem kell hasznalni!:) Kina hogy illik bele teoriadba ?
  • szgombos
    #43
    "ezt a politikus urak is kijelentettek ? osszeeskuves elmeletes a dolog .)... es ki az aki meg mondja, hogy a 10%-ba vagy e benne ? Ha az ovszer hasznalata javasolt akkor, hogy fog terjedni a Aids ?"
    - a birodalmak sorsa a hódítás: ma újfajta gyarmatpolitikát folytatnak, fegyverek helyett gazdaságit.
    - kell a fenének, hogy abba a 10%-ba legyek benne, amlyik következetesen "feléli" a többséget. Így vagy úgy, de meg fognak bukni.
    - "Mert csak ok esznek meg minden szart, gyomorforgato modon a fecskefeszektol az abortalt csecsemoig." - gondolod majd épp nekik lesz pénzük óvszerre?
    - Ne érts félre, persze, hogy értelmes védekezni, de ha gumival meg lehetett volna fogni a HIV terjedését, azért az elmúlt 15 év alatt nem nőtt volna a megbetegedések száma.
    - Másként: a kondommal foglalkozó cégek bevétele egyenes arányban növekedett a fertőzések számával.
  • BiroAndras
    #42
    "Nem szabad mindent első blikkre megítélni"

    Tudom. Ezért is írtam, hogy csak első ránézésre ez a véleményem. Mivel sem orvos, sem biológus nem vagyok, ennél bővebbet nem nagyon mondhatok.
  • John Wayne #41
    A vicc az, hogy az afrikai AIDS defínició (Bangui definíció) tök más, mint a fejlett világbeli ; ott nemcsak hogy nem kell a HIV vírust kimutatni, de bármilyen fogyással, hányással járó állapotot is AIDS-nek tekintenek.
  • uniu
    #40
    Sztem azek a cuccok az oserdok melyebol jottek.(ha a virosok es a bacik is olyan szep szammal fordulnak elo mint minden mas a floraban es faunaban) Pl majmokkal akiknek az agyat frissen eszik meg a majombol, miutan szetvertek a fejet, persze elve. Ekkor is +fertozod7 a delikvens a majomtol ha felserti a kezet az akcio kozben. Es hogy miert a tulnepesedett orszagokban uti fel a fejet a jarvany ? Mert csak ok esznek meg minden szart, gyomorforgato modon a fecskefeszektol az abortalt csecsemoig. Es nem azert mert muszaly lenne...

    szgombos: ezt a politikus urak is kijelentettek ? osszeeskuves elmeletes a dolog .)... es ki az aki meg mondja, hogy a 10%-ba vagy e benne ? Ha az ovszer hasznalata javasolt akkor, hogy fog terjedni a Aids ?
  • dez
    #39
    Nem szabad mindent első blikkre megítélni (vagy ezt az első ítéletet nem végsőnek kell tekinteni)... A másik, hogy ezt már mondja pár kutató, és nem nagyon hiszem, hogy pusztán a 100-ból 1-2 tünetmentes beteg, vagy hibás teszteredmény alapján/miatt.
  • dez
    #38
    Ehhez azért még hozzátenném, hogy akkor igaz, ha ismételten és jópárszor megtörténik az egyik és/vagy a másik fél részéről. Azaz, a gyorsan váltogatott partenek erősen növelik az esélyt.
  • BiroAndras
    #37
    Ez így első ránézésre az "adj nekünk pénzt, és jobban leszel" tipikus példája.
    De hogy érvet is mondjak:
    Attól, hogy a teszt pozitív, nem feltétlen vagy tényleg beteg. Minden tesztnek van valamekkora hibaszázaléka. Különösen, ha egyszerű gyorstesztről van szó (ekkor a pozitív eredmény csak kb. 50%-os eséllyel jelent fertőzőttséget).
  • BiroAndras
    #36
    "összesen hány majomharapás történhetett eddig; mennyi az esély, hogy pont ekkor mutálódott pont úgy, hogy már jó is legyen az emberi immunrendszerhez"

    A vírusok folyamatosan mutálódnak. Mivel nagyon egyszerű a felépítésük, lényegesen gyorsabb mutációra képesek, mint más élőlények.
    Azt meg mi itt nem tudhatjuk, hogy az emberre áttérés esélye mennyi volt. Bár valószínűleg nem kevés, hiszen biokémiai szinten alig különbözünk a főemlősöktől.
  • John Wayne #35
    A Duesberg hipotézisről hallottál már? Itt sok érdekességet olvashatsz, ha tudsz angolul:

    http://www.aliveandwell.org/
  • dez
    #34
    Ilyen hozzáállással csoda, ha előbb-utóbb nem szed össze valamit az ember. Bár a másik véglet sem igazán az esetem.
  • dez
    #33
    Sajnos van épp elég... Csak nem verik nagy dobra.
  • dez
    #32
    Van még jópár vírus, ami egy adott fajra állt rá. (Asszem főleg a nemi úton terjedők között.) Honnan jöhetett az aids? Más főemlősökből. Az érintkezésekkor át-át kerültek, és már csak egy kisebb változás kellett, mert a majmok immunrendszere eléggé hasonlít az emberéhez. (Mondjuk én sem zárok ki semmit teljesen, amire akár egy minimális esély lehet. Főleg, hogy a fenti dolog is elég kicsi valószínűségű [összesen hány majomharapás történhetett eddig; mennyi az esély, hogy pont ekkor mutálódott pont úgy, hogy már jó is legyen az emberi immunrendszerhez, stb.]).
  • CAD
    #31
    Pont ez? Ennek nincs ertelme, ez nem egy kituntetett dolog.

    Pont most? Mert mi van most?

    Csak ez a virus? Nem, nem csak ez... rengeteg mas virus van amely hasonloan halalos kimenetelu lehet. Ez rendelkezik jelenleg a legnagyobb publicitassal.

    Itt most van par gondolat es sor, amelynek ertelmet es hitelessegget is erosen megkerdojelezhetonek tartom.



    "Az hogy óvszer használata javasolt, csak tovább növeli a sötétséget, amibe a Nagy Testvér kényszerít." - ezt most magyarazd el reszletesebben legyszi, mert nem ertem.

    Elnezest kerek, lehet en vagyok sotet, de a kovetkezo par sor jelenteset sem ertem pontosan.
  • szgombos
    #30
    Persze. Pont ezt, pont most és csak ez az egy vírus. A természet - a mega nagyszerű egyszerűségében - nem ilyen "aljas".
    Ami pedg a katasztrófaelméleteket vagy a konspirációelméleteket illeti, mindegyik nagyon jól megvan alapozva, mégis hibádzik venne valami, amitől megcsorbul a hitelessége. De nem zörög a haraszt... arra pedig nagyon sokan emlékeznek, hogy Gorbacsov és Reagen abban egyet értettek Máltán, hogy az eberiség 90%-a felesleges. És ez az "sarktétel" egy, a világon már meglévő dualista folyamatnak (globalizmus-internacionalizmus, fogyasztói társadalom-tervgazdaság) a következménye. Nézd meg Aliders üzenetét - és persze nem csak az övét... Sokrétű agymosás jelei mutatkoznak rajta. Az hogy óvszer használata javasolt, csak tovább növeli a sötétséget, amibe a Nagy Testvér kényszerít. Neki csak azt ajánlom, forduljon a hagyomány felé, mert az megmondja, hogy szűz leánykát vegyél el! és nem horoszkóp szerint... Nem kiutat kell keresni. A hagyomány felé mindig van lehetőség a vállalásra és viselése!
  • Vucli
    #29
    Én úgy tudom magyarországon nincs tul sok aidses, nagyon nagyon kicsi az esélye hogy pont olyannal cunciz (lol:)), de az első pár alkalommal ugyis gumit használtok(legalábbis áltálabán) utána hidd el te fogod kérni hogy szedjen inkább fog.gátlót és hogy csináljátok "zokni" nélkül, de ha nagyon parázol (mert hipnyo vagy vmi:)) akkor kérd meg hogy menjetek vértadni, ott ugyis megnézik és még jót is tesztek.
  • CAD
    #28
    A dolog vegtelenul egyszeru. Tul sokat gondoltok a dolgok mogott.

    A kvoetkezot kell elkepzelni. Van egy jol mukodo gepezeted, mert bizonyos absztrakcios szinten ez az ember. Ez a gepezet folyamatos atalakulasban van, folyamatos az interakcio a kornyezetevel -peldaul folymatosan alakulnak ki rakos sejtek a szervezetben, amelyet persze az immunrendszer hamar kiszur es "megsemmisit", a baj akkor van, hogy ha a veletlen folytan olyan specialis rakos sejt alakul ki, amelyet valamilyen oknal fogva nem kepesek a megfelelo sejtek felismerni, igy nem reagalnak a megjelenesukre.

    Nah hat itt is valami ehhez hasonlo analogiat kepzeljunk el. Ez nem egy tudatos terv vegeredmenye (legalabbis nem a virus reszerol), jo eselyel ez veletlenek egesz sorozata letrehozott egy olyan konstrukciot, amely pont olyan hatast valt ki a szervezetbe amely akar halalos kimenetelu is lehet.
  • Sliders
    #27
    Skacok, kérdezhetek valamit. Ez az Aides dolog kicsit felzaklatott. Ha egy csajjal összejövök (nem ku..va) hanem barátnő, akkor honnan tudhatom hogy akivel elötte volt vagy értitek....
    szóval hogy nem e aidses. Nincs kedvem megfertőződni. És mivel a teenagerek 13 évesen már szóval izélnek ezért kicsit már igy az ember nemnagyon mer aidstetszt nélkül megcsokolni vagy cuncizni egy lányt. Ez meg tök ciki ha kell teszt. Szóval mit lehet tenni... azon kivül h lesz báér poénos beszólás :)
  • CAD
    #26
    "Sokan beszélnek új középkorról. Kb 2000 éve hasonló természeti csapások és világméretű járványok történtek, az ókor hasonlóképp ért véget.."

    Az, hogy minek mikor van a kezdete es a vege mindosze az utokor donti el bizonyos onkenyes szempontok szerint.

    Legjobb emlekeim szerint nem csak 2000 eve voltak hasonlo "csapasok"... meg kell erteni, hogy ez egy termeszetes folyamat resze es van hogy tobb ilyen termeszetes folyamat melypontja (vagy csucs pontja) egybeesik... bele lehet magyarazni dolgokat, elolehet venni lehetetlen gondolatokat, de azok teremtik meg a sajat kis vilagukba az uj kozepkort akik ehhez hasonlo bolondsagokat terjesztenek.
  • szgombos
    #25
    A költöző madaraktól a mi baromfiállományunk és tőlük mi, vagy
    fertőzött turisták - vendégmunkások által, vagy
    importált baromfikészítmények (grillcsirke, libamáj, csirkepástétom stb) amiben hiában ott a sok E, nem elég magas hőfokon kezelve bizony fertőzhet.
    Sokan beszélnek új középkorról. Kb 2000 éve hasonló természeti csapások és világméretű járványok történtek, az ókor hasonlóképp ért véget..
  • Lioness
    #24
    és ugye nagyrészt a költöző madaraktól kaphatjuk el a vírust...
  • Anteris
    #23
    ( a hiv vírus amint éppen rádokkol a limfocitára)



    mindesetre azért elgondolkodtató, hogy ez a kis izéke, ami még csak élőlénynek sem nevezhető, anyagcseréje sincs semmi, honnan a jó büdös francból "találta ki", hogy ki az ősellensége??? És mivel csak az emberi véráramban marad életben, hol volt eddig amíg kitökéletesítette a módszerét?
  • Caro
    #22
    Nem gyógyíthatatlan, csak az immunrendszer nem képes vele harcolni.
    De egy nanovírus már lehet, hogy összetörné. Csak azt persze úgy kell felépíteni, hogy az emberi sejtekben ne tegyen kárt.
  • Anteris
    #21
    n azért nem nézném hülyének a vírusokat, nagyon tudnak azok valamit. Itt van példának mindjárt a HIV vírus ami hogy-hogynem sikerrel növesztett a külső burkára egy olyan nyúlványt ami pontosan illeszkedik az emberi immunrendszer T4-es limfocitájának külső receptorához - amin keresztül a limfocita kommunikál a külvilág felé - és amin keresztül átáramlik a HIV vírus genetikai anyaga a T-limfocitába, amely innentől átalakul HIV-gyárrá. Ami az egészben poén, hoyg ezek a nyúlványok igen bonyolult fehérjemolekulák és tulajdonképpen végtelenszámú variácók lehetségesek de érdekes módon a hiv vírus valahoyg rátalált arra az egyre. Ezért is van az, hogy az AIDS még elméletileg is gyógyíthatatlan - lassítani lehet perzse - mert az immunrendszer ismerősként üdvözli és még csak meg sem próbál szembe szállni vele. Az összeesküvés hívők szerint az a tény, hogy a HIV vírus ember nélkül gyakorlatilag életképtelen és rendelkezik az CD4-be receptorba illeszkedő specilás nyúlvánnyal bizonyossá teszi a számukra, hogy a HÍV mesterséges eredetű.

    bocs a kitérőért.
  • CAD
    #20
    Nem hinnem hogy valosag nelkuli hulyesegrol lenne szo... csak peldanak okaer erdemes megemliteni, hogy nem is olyan reg ujitottak fel az epidemiologiai intezetet tovabba letesitettek 4es szintu laborokat :) - aztan tudni kell, hogy ilyen magyarorszagon eddig talan 1 helyen volt, az is csak par eve epult. Szal azert komolyabb a dolog mint par citromos tea.
  • Sliders
    #19
    Lehet, sok csirkét vesznek, nem emgy a disznó, most azt kell vásárolni majd :) ha sok disznó lesz akkor jön a disznó nátha, és akkor a csérke fut megint fel. Politika az egész : )