59
  • UnnameD
    Ha ez felfujt dolog, akkor valami másról akarják elterelni a figyelmet?
  • dez
    Jó az a falraakasztott fokhagyma, főleg, ha lassan le is esszük onnan.

Na hát kérem, ilyenkor jön jól, ha valaki odafigyel az egészségre.
  • Salty
    * Magas láz
    * Köhögés
    * Torokfájás
    * Izomfájdalmak
    * Kötőhártya-gyulladás
    * Legsúlyosabb esetben tüdőgyulladás, légzési és keringési elégtelenség
  • St
    azért kell ettől betojni, mert ha elkapja egy ember 70% esélye van, hogy belehal. ennyi, semmi több.
  • szgombos
    Nem szeretném, ha éppen te lennél az egyike azoknak a "madaraknak", vagy bárki a családodból... Persze túléltünk már mi mgyarok sokkal nehezebb járványokat is az elmúlt évszázadok alatt. Ornitológusokat kell bevonni, figyelni a kelet-nyugati és dél-észak irányú vándorlásokat és rádióaktív madárijesztőket kell állítani a veszélyeztetett területeken. Sokak szerint a küszöbön keresztülfektetett seprű is segít, vagy a falraakasztott fokhagyma. Védekezni kell. Betojni már úgyis késő... Biztos ami biztos: gyűjtsétek a ráolvasásokat!!!
  • duke
    "Kissé felfújt dolog ez a betegség"
    De tenyleg en sem ertem mit kell ettol ennyire betojni.Madar influenza,osszanak ki par zsepit a madaraknak es evan intezve,meg igyanak citromos teat.
  • szgombos
    Az igaz, hogy az interferon egyike a szervet specifikus immunválaszainak, amit vírusfertőzés vált ki. Hepatitis, grippé, rubeóla vagy herpesz mindegy. Másik dolog amit nem tudnak az emberek, hogy nem maga a vírusfertőzés az elhalálozás oka, mint például egyes baktérium-fertőzések esetében, hanem a belőle származó komplikációk, amik gyengébb immunitású embereknél pl. csecsemőknél, időseknél, idült betegségekben szenvedőknél, vagy operált betegek esetében alakul többnyire ki. Főleg tüdőgyulladás, agyhártyagyulladás (meningitis), agyvelőgyulladás (encephalitis) vagy szívizomgyulladás (miocarditis) következtében állhat be a halál. A statisztikákat én is annyira értékelem mint a közvéleménykutatásokat, de ha elérik a várt hatást - nagy dobra verést - talán mindenki komolyabban veszi, és épp a veszélyeztetett népesség miatt óvatosabb lesz. Magyarán meg kell előzni azt, hogy az erős fertőzzön, a beteg meg belehaljon. Amit viszont nem kommentál senki sem: kérem tisztelettel, vajon ezek a súlyos vírusfertőzések, mmiért azokban a régiókban bukkan fel, ahonnan a népességrobbanás is elindult?
  • Caro
    Tisztázzuk:
    1)nem vagyok biológus
    2)csak azt mondtam, hogy létezik ilyen anyag, az emlősök körében
    3)nyilvánvalóan nem fog meg minden vírust, mert akkor az emlősök nem lehetnének vírusosak
    4)szerintem az van, hogy emiatt nem fertőzi meg annyira az embereket. akinél ez a fehérje hibásan működik, az meg belehal. olyan mint az inzulin, csak nincs rá szükség olyan sűrűn. Nyilván a nem emlős állatok is élnek nélküle, csak elkapják ezt a vírust
    5)ha egy ilyen vírus olyanná akar mutálni, ami már képes kicselezni az interferont, ahhoz szerintem elég nagy mutáción kell végigmennie.
  • Dr4gonlord
    Szerintem az emberről emberre terjedő vírusra érti, nem a madárról emberre terjedőre, nem?
  • Anteris
    miért, akkor akik elhaláloztak az eset kapcsán ők miben haltak akkor meg??
  • Caro
    Az emlősöknek van egy nem specifikus immunválaszuk a vírusok ellen(interferon).
    Ezért igencsak mutálnia kéne, hogy emberre is veszélyes legyen.
  • Magnetic
    Én inkább azt kérdezném, hogy ki hibázott és miert szabadult el ez a virus....
  • Anteris
    ez most nagy divat lett manapság, hogy 100x 1000x nagyobb drámát jósolnak mint ami valójában megtörténik, ha egyáltalán megtörténik. Gondolom azt már oylan snassz leírni az újságíró fiúkáknak, hoyg ezer halott, a faszt, százezer, hadd szóljon jó nagyot, hadd vigye az újságot a nép! legfeljebb nem úgy lesz, de kit érdekel ez akkor már, nem? Senki nem fog panaszt tenni valamelyik mikrofonszópó csapatnál, hogy hol van a beígért 100K hulla gyerekek?
  • izb
    Kissé felfújt dolog ez a betegség
    -egy olyan országban,ahol 1milliárd 200 millióan vannak,ebben a betegségben durván 1000 ember halt meg.Nem fura,ekkora népsűrűség mellett??
    -sima A vagy B vírustörstől viszont évente a világon kb 10x ennyien halnak meg.

Az a legérdekesebb,hogy kinek érdeke az hogy globálisan ezzel a betegséggel riogassák a népet???
  • Prof William
    Nagyjából mint az infulenzának (Épp ez a baj hoyg sokszor tévesen diagnosztizáltak.) azzal kölönbséggel hogy a beteg belehal. :(
  • Factor_007
    Azt sehol sem mondják, hogy a madárinfluenzának mik a tünetei. Elmondaná valaki?
  • Anteris
    a pestisről mindenki azt hiszi hoyg eltünt az közben Afrikában, Ázsiában, dél-amerikában szedegeti azért az áldozatait. Pl. Madagaszkáron több százan betegszenek meg évente még mindig pestisben!
  • juhand
    A pestis miatt írtani kellett a patkányokat, a madárinfluenza miatt majd a vadmadarakat kell.