Mégis lehetnek tengerek a Titánon

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem volt rögtönzés. A Titanról szinte semmit sem tudtunk, a Huygens elég adatot gyûjtött ahhoz, hogy megtervezzenek egy komolyabb szondát (pénz kellene hozzá). Komoly súlykorlátozás is volt, nem önállóan, hanem a Cassini oldalán repült. Egy kifejezetten a Titanra szánt szondát már hosszabb élettartamra lehet tervezni, megfontolandó például egy ballon segítségével az atmoszférában repülõ, hosszú élettartamú szonda megépítése, ami a Titan körül keringõ egységen keresztül tartaná a kapcsolatot a Földdel.
A Sztalker nem egy akciófilm. Én végignéztem, és érdemes volt. Persze bele kell helyezni a kontextusba, a fennálló rend ellen is akart valamit üzenni a rejtett mondanivalóval. Ezért olyan, amilyen. gondolom a cenzoroknak sem volt türelmük végignézni, hát ez volt a cél. :-)

A másik film, amelyet szintén Tarkovszkij készített Lem "Solaris" c. regénye alapján azért valamivel jobb, bár az sem bõvelkedik akcióban.
Ha akcióra vágysz, akkor nézd a Mátrixot, abban annyi akció van, hogy má fáj tõle az ember feje.
Bocs, mi is itt a téma?

Ja, a Titán.
Érdekes egy világ lehet, annyi biztos. A Huygens szonda másfélórás mûködése azonban engem szószerint idegesített. Olyan volt ez, mint egy coitus interruptus - már elnézést, de azért több a semminél. Csak vaalhogy az embernek az az érzése, hogy az ûrkutatatási programokban sok a rögtönzés.

Kara kánként folytatom tanításom.

élet a Titánon:

-asszony erigy le a kútho' azt hozz mánn egy vödör gázt!
-----------------------

Igyál meg a filmnézés elõtt 1 liter kávét..2 óra dögunalom..ehh

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Jah és a kifogott halat meg a tenyeredben fõzöd meg...ha el nem párolog közben..

Robeast
Stalkert még nem volt idõm megnézni pedig itt pihen vinyón már több, mint fél éve. Egyszerûen nem tudom rávenni magamat... 😊

Amit Isten egyik kezével download, a másikkal upload.

ha van tenger akkor lehet pecázni 😊

Nemrég volt a Tv-ben egy hasonló film, amely ugyanerre az alapötletre épített. Már nem emlékszem a címére, de ott is az ûrhajósokat a lelkiismeretük furdalja.
Mostanában ritka a tisztességes sci-fi, mindig meg akarják fejelni valamilyen misztikus marhasággal.
Üdítõ kivétel volt a nemrég látott "Vörös bolygó", de például a Kapcsolat is még elment.

Annyira szar nem lehet...talán még a jóöreg Sztalkert is felülmúlja a G. Clooneys változat?

Robeast
Nézd csak meg a George Clooney-s változatot és könyörögni fogsz Tarkovszkijért 😊

Amit Isten egyik kezével download, a másikkal upload.

Bár ne tette volna<#falbav><#wilting><#wilting>

Nem, ha vannak rajta óceánok, akkor azok folyékony folyadékok 😊

..és Tarkovszkij megfilmesítette.

A regényt Stanyislaw £em írta..

És akkor egy ûrexpedició indul a Földrõl, melynek célja: a Titán planéta fagyott-gáz-óceánjának kutatása.
De a bolygót körülölelõ tudatóceán materializálja azokat a személyeket, akikre az ûrállomáson dolgozók közül bárki bûntudattal emlékszik vissza...

Ehh. Kár, hogy Tarkovszkij ezt már lelõtte.

Gut. Besser. Presser.

Akkor a Titánon fagyott-gáz-óceánok vannak. Ugye jól értem?

\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html

ezt gázhalmazállapotú valami csinálta! szerintem

bocsa a nagy beszurásért a lényeg az hogy: folyékony szénhidrogének jele van a radar kutatok szerint ....

azert kivancsi lennék hogy ohgyan is nézhet ki egy ilyen tenger marmint a partrol nézve, hogy hullamzik-e.
ne viz hanem "A képfeldolgozó csapat szerint a felvételeken megfigyelhetõ egy csatornahálózat is, ami a világos területen keresztül fut, ez szintén folyadékok, feltehetõen folyékony szénhidrogének jele" csak olvasni kéne a viz a titan felszinén jég formájában van jelen...nem pedig folyadékként
N1ggA
Ha ott víz van, akkor melegebb van, mint 0°, azaz ott még élet is lehet.

Spread De Love!

A szonda nyáron ért talajt a Titánon,éppen aszályos idõszakban 😊 😊 😊

Esrohnoil
Izéé... lehet h. inkább kõfalat akartam írni, csak ma kissé fáradt vagyok. <#pardon1>

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Esrohnoil
A 2. kép akár egy téglafalról is készülhetett. 😄

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.