Invasion - Rejtélyek városa (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az invasion elsõ évada 22 részes lesz
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
ASUS K8V-X SE; AMD Sempron 2600+; GeForce 6600GT 128Mb GDDR3; 1024Mb KingMax Superram
Folytatást remélem 😊 elég jó számokat varázsoltak neki a nézettségi statisztikának nevezett össznépi amcsi hasraütõs játékban :p
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Lenne egy kérdésem: az elsõ évad hány részes? 10? És ha igen, akkor mikor jön a második évad?
ASUS K8V-X SE; AMD Sempron 2600+; GeForce 6600GT 128Mb GDDR3; 1024Mb KingMax Superram
az atomüberjórip de mégse bad cropping miatt az a -tvd féle
mind hdtv mind hrhd verzióban... ehhez tuti lesz felirat
Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny
Csak azt nem értem, hogy ezt a szemetett miért kellett kitenni nyilvánosba? Ez egyszerûen nézhetetlen 😞
Bár az idõzítéssel vannak kisebb problémák. Olyan gyorsan levarázsolódnak a feliratok a képernyõrõl, hogy egy csomószor vissza kell tekernem, mert egyszerûen nem tudom elolvasni a szöveget 😞 Ez az angolban is így volt már?
A fórumban van felirat a 10. részhez!
Bazz 😄
---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
- hogyhogy nincs különösebb kilengés a nézettségekben (csak tendenciózus csökkenés) (ha nem lenne jó a módszer, akkor elõ kellene fordulnia, hogy valamikor gyenge, valamikor jó)
- hogyhogy követi a nézettségi adatokat a naplós felmérés is. (teljesen más emberek, ugye)
- hogyhogy a mért adatok (TiVO) alátámasztják az adatokat.
azt meg továbbra sem értem, hogy miért hozod fel példaként a netes dolgokat. mindenki tudja, hogy a legnagyobb netes kultsorozat a buffy volt/van😊. ez az a sorozat, aminek, lévén netleten ment (upb, wb) nem is lehetett nagy nézettsége, ellenben totális kultstátuszba került. DE, ettõl még csak pár millióan nézték.
tekints el a rajongói hatástól (a tévék tudják, hogy nem õk a fontosak), hanem azok, akik azért nézik a tévét, hogy szórakozzanak és nem azért, hogy rajongói oldalakat nyissanak.
ezt nem értem. a két állítás ugyanaz. hogy lehet egymás cáfolata?
Nos, mivel durva példát kerestem (talán a legdurvábbat), amelynél VAN
amerikáról beszélünk, nem a magyarokról. de a magyar érvet is cáfoltam azzal, hogy a west wing sikeres a sávjában - bár teszem hozzá mindig is fõmûsoridõrõl beszéltünk - vagyis én nem láttam, hogy más idõpont elõtte szóba került volna.
Mellesleg az amcsi nézettségi adatok nem érdekelnek, tudjuk hogy kb annyira függetlenek mint a magyar rádiók zeneválogatásai,
egy dolog, hogy nem érdekelnek, de csak ezek számítanak értékmérõnek - és a függetlenség-duma meg ugyancsak sántít, hiszen ha arra utal, hogy valakit a számok elõnyben részesítenek, akkor hogyhogy vannak minden adónak sikeres és bukott mûsorai?
továbbra is gondod van a nézettséggel (persze, mert egy szerinted jó sorozat bukott és nem fogadod el, hogy a hasonló sorozatok soha nem számítanak sikernek - még a mért adatok alapján sem) - de akkor miért nem mondod a magas nézettségû kedvenceidre, hogy azokat sem nézi senki?
Szóval a nézettségi adatokat félretéve a nézõk között ismert a WW amcsiban.
Viszont a ww apszolájte nem ismert Mo-on. Saját kis közvéleménykutatásom az ismerõsök körében:
lehet. ezzel nem is vitatkozom, hiszen a sorozat éjszaka megy - de megint, hol került szóba az ismertség? a helyszínelõket még kevesebben ismerik itthon. és?
Nem a sáv, aminek a nézettségét írod, hanem a sorozatokét amik abban a sávban vannak!
te azt írtad, hogy van rossz idõpont. te írtad, hogy egy 10-re átett sorozat gyengébb nézettséget fog hozni. én csak leírtam, hogy ez nem igaz.
akkor keress valamit, amit áttettek 20-ról 22-23-ra (V-Cs-ig), és nézd annak a hasszámait.
akkor keress olyan sorozatot, amelynek nézettsége 15-30%-ot csökken, ha 8-ról 10-re kerül. (persze egy sorozatból nem lehet következtetést levonni😊
szerinted van ilyen? szerintem nem is létezik ilyen sorozat. ha valami sikeres, akkor azt nem tenné át senki. ha meg nem sikeres, akkor elõfordulhat, hogy csökken a nézettsége.
neked az idõpontok jelentõséggel bírnak, pedig abszolút nem jelentõsek. a hangsúly az áttételen van. ha valamit áttesznek, akkor az eredmény lehet növekedés és csökkenés.
annál jobban csökken az esélye a 22:00-23:00-ás sorozatot megnézze (persze fanatizmus és hype függõ)
egyrészt igazad van, másrészt ugye tudjuk, hogy egy 22,00 órási sorozat a legnézettebb a fiatalok körében is (DH, ráadásul vasárnap), de alapvetõ számolási hiba, hogy figyelmen kívül hagyod azt, hogy amerikában 3 idõzóna van, vagyis ami keleten 10.00-kor kezdõdik. az "central time" szerint csak 9.00-kor.
2:2 😊)))
akkor az én 2 gólom elismerve, de neked hol a 2, ha ugyanazokból az állításokból szerettél volna gólt lõni?
a 15-30%-ot semmivel nem tudtad igazolni. (én más eszköz híján a sávokban lévõ mûsorokkal próbáltam igazolni - hétfõn egy 10-es sorozat a legnépszerûbb (a fiataloknál is), kedden egy 10-es sorozat a legnépszerûbb (a fiataloknál is), szerdán csak 3. (lost😊, csütörtökön 3., pénteken 1. (a fiataloknál is), vasárnap pedig 2. (ugye, a DH)
ha a nézettségmérés menete és eszközei érdekelnek, akkor bármelyik mérõ (agb, nielsen) oldalán megtalálhatod ezeket.
No akkor lépésenként (és fejbõl, mert itt nem megy)
így van. csak erre kértelek. hogy ne has adatokkal dobálózz. köszi.
Nincs az a nézettségi hasrasacc, ami ilyen pontos adatokat adna 😊))))
ezzel vitatkoznék. nem a számokkal, hanem ezzel a következtetéssel. mert sajnos ennek nincs semmi köze a pontossághoz.
1. a torrentfile letöltése csak UTAL arra, hogy mennyien szedhetik le esetleg a filmet.
2. a letöltési adat pontosságára SEMMI sem utal (és ennek ellenére veszed szentírásnak) - én is hiszek neki, de ennek ellenére, szemben a nézettség méréssel nincs mögötte tudományos háttér. és simán manipulálható.
Volt ugyebár 3 nagy csapat pár-pár fõvel (LOL, SFM, FOV), mostanra már csak a lol aki sûrûbben ad ki dolgokat, de szerencsére bejöttek újak.
Néha a felvett anyagból 2 verzsönt dobnak ki (350 + 700 megás), néha meg teljesen más készíti a HD-s verzsönt, a lényeg hogy általában az van a neten, amit a mininova-n megtalálsz.
Szóval nem fogsz más verzsönöket találni a nagyobb reges oldalakon sem 😊
Viszont egy dolgot nem értek. Amerikában komolyan csak 1-2-3 ember veszi fel, és rakja közzé pl ezt a sorozatot (vagy regisztrációs torrentoldalakon esetleg vannak sokkal jobbak...?)?????
Õszintén szólva még álmomban sem mertem volna gondolni, hogy ennyire eldurvul. Ezek után mi lesz a következõ részekben...?
Egy dolognak örülök: Russel megvilágosodott. Eddig kib*szottul idegesített, hogy nem hisz a szemének.
Aki még nem töltötte le a 10 részt, a HDTV-XOR-at ne is töltöse le (nem mintha lenne más, legalábbis nem találtam). Valamit csúnyán elszúrt az illetõ, ki felvette.
Najo ennyit az offrol, viszont ha mar a lostrol van szo az invasion kezd tokolyan lenni.
A Galactica jó volt, a "láthatatlan topic" 😊))
Plíz spoilert fehérbe thxvm!
SPOILER !!
😊))
Megváltozott a vérképe és tipusa (sztem DNS-e is) a serifnének, szóval klónról nem beszélhetünk.
A jó szó talán a (nem tökéletes) másolat 😊
Spoiler:
Kezd végre egy kissé durvábba átmenni a sorozat, amit különösebben nem bánok.
Egy kicsit uncsi már a sok hollywoodi tinglitangli nyáltenger, szóval már hiányzik egy két keményebb rész, vagy durvább döntés.
No itt volt mindkettõbõl (kevesebb-több)
Ami kiderült, hogy ez már nem az elsõ kísérleti telepe a halacskáknak, csak eddig sikertelenek voltak. Hogy itt mi a sikerük titka?
Gondolom fõleg a serif (meg egy kissé talán az atya + a hit + az önsegélyezõ egyletük)
Ez persze várható volt, hiszen a serifrõl is tudtuk hogy régen történt a balesete.
Azt viszont elég nehezen értem, hogy miután kiderült, hogy egy oldalon álnak az iraki nõvel és a katonával, miért nem fogtak össze és dobták össze az információikat ??? Az ellenségem ellensége a barátom.
Az arcon egyébként meglepõdtem, én azt hittem a serif feleségének csintvázát találták meg az idegennel (valamit félreértettem az elején, vagy csak nem volt egyértelnû)
Az pedig bármily durva is, de teljesen rideg és logikus hogy a serif rádumálta a zsarut, hogy vágja le a kezét. Persze jó kérdés, hogy a friss sebet utána hogy dumálják ki ...
Melyik, mekkora mintával dolgozik, hogy választják ki a delikvenseket, hogyan általánosítanak arról a pár emberrõl egy 290M országra, ésatöbbi ésatöbbi ....
továbbra is kérem, hogy a 30ezres és a 76 ezres szémot mutasd (mit kell összeadni?) (elhiszem, hogy ennyi, csak mutasd meg, hogy jön ki)
No akkor lépésenként (és fejbõl, mert itt nem megy)
- http://mininova.org
- fent keresõbe beírod a sorozat nevét
- szépen ki fogja dobni a találatokat
- itt a VTV és EZTV csoport által feltetteket érdemes megnézni részenként 1-1 lesz belõle (elsõnek õk teszik fel, meg amúgy is van márkahûség 😊))
- ráklikk, ott elsõ lapon látni fogod, hogy hányan töltötték már le
- összead
ennyi 😊))
Ellenõrizd le a számaimat, annyi lesz (persze fejben adtam össze és lefelé kerekítettem ezresre 😊)
Nincs az a nézettségi hasrasacc, ami ilyen pontos adatokat adna 😊))))
az amerikai példára hozott hasonlatodra, kapott cáfolatomra, ellenrvként magyar példát hoztál fel egy amerikai sorozat topikjában .....
persze, saját 2. állításoddal cáfoltam az 1.-et 😊)
kérdés: hogy kerül a csizma az asztalra? miért hoztál fel magyar példát - helytelenül?
Nos, mivel durva példát kerestem (talán a legdurvábbat), amelynél VAN összehasonlítási alap (amcsi kimagasló állítólagos nézettség, magyar gyengusz), így kerül a csizma az asztalra.
Mellesleg az amcsi nézettségi adatok nem érdekelnek, tudjuk hogy kb annyira függetlenek mint a magyar rádiók zeneválogatásai, szóval max tendencia szintjén fogadom el (>30%-os változás esetén)
Szóval a nézettségi adatokat félretéve a nézõk között ismert a WW amcsiban.
Viszont a ww apszolájte nem ismert Mo-on. Saját kis közvéleménykutatásom az ismerõsök körében:
1) nem is tudott róla, hogy magyar teve adja (utálja a politikát, de sorozatot szereti)
2) nem is tudta, hogy van ilyen sorozat (sokan)
3) tudta, és kedveli, csak épp nézni nem tudja az idõpont miatt (felveszi/letölti)
4) nem érdekli, utálja a politikát (kis butus 😊)
??? ez vajon mire alapozod. amerikában a leggyengébben nézett sáv a 20.00-ás, a legerõsebb a 21.00-ás, a kettõ között van a 22.00-ás.
Nem a sáv, aminek a nézettségét írod, hanem a sorozatokét amik abban a sávban vannak!
Ez nagyon nem mindegy. De ha már ezeket a hasraszámokat akarod nézni, akkor keress valamit, amit áttettek 20-ról 22-23-ra (V-Cs-ig), és nézd annak a hasszámait.
Most közelítsük meg a logika oldaláról a kérdést.
Ugyaebár a lényeges (legnagyobb) nézõközönség a 10-50 évesek. Ezek bizony iskolába járnak, vagy dolgozni.
Ha jól tévedek ez ugyebár nagy átlag amcsiban is 8-ra tehetõ (amihez átlagban 6:30-kor kell kelni, bejárás távolságától -+higiéniától- függõen 4:00-7:30).
Belegondolva, hogy minél idõsebb valaki, nagy valószínûséggel annál messzebbre kell bejárnia (általános aránylag sok, gimi már speciális kevesebb távolabb, fõiskola mégspeciálisabb, mégtávolabb -átlag-, munkahely meg megintcsak nem tipikusan lakóhelyközeli) + minél idõsebb annál több dolga van reggel/este ... szóval minél öregebb korosztályt nézünk, annál jobban csökken az esélye a 22:00-23:00-ás sorozatot megnézze (persze fanatizmus és hype függõ)
A kocavadászok (nem õrülten behypeolt rajongók) természetesen ilyenkor lemorzsolódnak, ez amit én 15-30%-ra teszek (akik csak nézik, mert nincs más, vagy nincs jobb, vagy csak hogy szóljon valami szar)
2:2 😊)))
"Most komolyan, nem tudok hinni egy olyan kiscsoportos hülyeségben, ahol egy <10E-es minta alapján ítélnek meg >200M embert. Na nem"
nem <10E a minta. ennyi. én próbálok pontosan írni - te csúsztatsz.
elõször is kéretik a link. másodszor meg ugye te sem hiszed, hogy ennyivel többen kapcsolódnak be a 9. résznél, mint az elsõnél
Elõször is ott a link: Forrás mininova.org :pp Összeadni meg ugye tudsz 😊)
továbbra is kérem, hogy a 30ezres és a 76 ezres szémot mutasd (mit kell összeadni?) (elhiszem, hogy ennyi, csak mutasd meg, hogy jön ki)
aztán pontozzunk. addig nem érdemes továbbmenni. 2 ziccer, amivel 2-0-ra elhúzhatok. aztán te jössz.
nem. én azt mondom, hogy egy sorozat amely sikeres lenne amerikában 8-tól, az siekers lenne 10-tõl is. és fordítva.
Nem ezt írtad, idéztem az eredeti állításod: "nincs olyan, hogy rossz idõpont, csak keveseket érdeklõ sorozat
ugyanaz a két állítás. az 2. írtam, az 1.-ben meg kifejtettem, hogy mire gondoltam. (mert te ki tudja miért behoztad a WW-t meg az angel-t, holott mint írtam párszor szóba sem került magyarország.)
az evolúció.
1. rossz idõpontról írtál egy amerikai sorozattal kapcsolatban
2. én mondtam, amit. "2."
3. az amerikai példára hozott hasonlatodra, kapott cáfolatomra, ellenrvként magyar példát hoztál fel egy amerikai sorozat topikjában.
kérdés: hogy kerül a csizma az asztalra? miért hoztál fel magyar példát - helytelenül? (és itt nem fogadom el azt a választ, hogy nem írtam oda, hogy "amerikában", mert a topikban eddig szó sem esett nem amerikáról. (ha azt írom, hogy nézettség, akkor az amerikaira gondolok alapból)
Egyébként ezt az állításodat is szívesen megvitatnám, mert sztem ez sem állja meg teljesen a helyét. 20-ról 22-re tett sorozat/film/akármi sztem legalább 15-30%-al kisebb nézettséget ér el
??? ez vajon mire alapozod. amerikában a leggyengébben nézett sáv a 20.00-ás, a legerõsebb a 21.00-ás, a kettõ között van a 22.00-ás.
nézettségi lista - top9:
1. 21.00
2. 21.00
3. 22.00
4. 22.00
5. 20.00
6. 21.00
7. 22.00
8. 22.00
9. 20.00
4 22.00-ás, 3 21.00-ás és 2 20.00-ás.
kérdés. igaz-e az állításod, miszerint 20.00-ról 22.00-ra téve valamit csökkenni fog-e a nézettség.
1) mekkora a Tivo-s tábor? Hanyad része az internet tábornak?
2) hol is vannak azok az adatok? Internetre megadtam a pontos helyet, pontos (bár erõsen alábecsült csak a legnagyobb rendszer csak a legnagyobb oldala) adatokkal.
Itt térnék vissza a jogdíjadóra.
Mennyivel jobb lenne, ha lenne egy hivatalos torrentszerû oldal, ahonnan mindenki letölthetné a neki tetszõ sorozat részeit, és ez (+ a saccolt nézettség) alapján kapnának pénzt a készítõk.
A csalás veszélye minimális lenne, hiszen mindenki ingyen tölthetné le nagy sebességgel (több minõségben), szóval a mai torrentes TVRipes dolgok és oldalak pillanatok alatt szûnnének meg (vagy átmennének csak a régi dolgokra, ami nem elérhetõ a legatorrentrõl)
Sztem ennek következménye egy igen durva minõségjavulás lenne, és ugyebár a csatik sem rakhatnák fel ugyanazt töbször (max több nyelven), szóval mindig jönniük kellene az újjal (nem ülhetnének az ismétlésekkel a babérjaikon)