28
-
#28 A homerseklet csokkentesevel is lehet segiteni. Olyan h fenyfoton nincs, csak olyan hogy a lathato tartomanyba eso. De a lampakat nem nagyon erdekli h az emberek mien tartomanyokat huznak, minden fenynek az osszeteteleben, van uv es infra is. Foleg azoknak szeles az infratartomanya amik magas homersekleten mukodnek. -
Caro #27 Nem voltam elég érthető?
Az a lényeg, hogy van egy határhullámhossz, amitől a kamera CCD-je elkezdi "venni" a jelet, addig semmi nincsen.
Ez azért van, mert az anyag kilépési munkájánál nagyobbnak kell lennie a foton energiájának, ha nem nagyobb, akkor nem észlelhető az a foton(talán, ha valamilyen feszültséggel rásegítenek, de pontosan nem tudom, hogy csinálják).
Mivel az infratartományba eső fotonnak kisebb az energiája, ezért nem érzékelhető annyira, mint a fényfoton, aminek nagyobb. Ezért jóval több kell belőle, hogy megzavarja a kamera fényerőbállítását.
Remélem így már világos :) -
#26 "infra erősebb legyen a fénykomponensnél", "kilépési munkáról nem is beszélve" sztem pihenny 1et, mar ugyis keso volt:) -
aaaaa #25 Egy kissé nevetségesnek tartom, hogy a fő mumus, és legnagyobb terrorista a kamerás filmkalóz.
De hát már nálunk is fogtak egy szerenecsétlen gyereket, országszerte mutogatták is, mert most ez a menő...
Elég szánalmas ez az egész, a régiókódokkal,a DRM védelmekkel együtt.
Milyen érdekes, hogy pl. azokból a konzolokból, amiknél megoldható volt a másolás nagyságrendekkel többet eladtak, mint amelyikeknél nem. Pl. Playstation vs Nintendo 64.
-
Caro #24 Persze, van neki infra komponense is, de egy ilyen vetítőgép nagyon magas hőmérsékleten megy, és ott már kevés neki. Szóval azzal nem fogják a kamerát babrálni, ahhoz az kellene, hogy az infra erősebb legyen a fénykomponensnél, ami nem könnyű, tekintve, hogy a kamerák azért mégis csak a fényre vannak optimalizálva, a kilépési munkáról nem is beszélve, és akkor is új filmet kell kifejleszteniük. -
#23 Megmondja, csak a kiadó lesz@rja, mert van sok vadb@rom, aki a sok selejtet is megnézi, és ameddig van profit, addig minek? Hosszútávon ők fognak szívni, szerintem. -
#22 Ez az erölködés, jól kifejezi a kereskedelmi és a open fejlesztési mód közöttti különbséget.
A laborban 10 komoly ember 30 milkóért 2 év alatt kifejleszt valami fenomenális védelmet, amit aztán 10 000 jókedvű fiatal próbálkozik "ingyen" feltörni, ebből az egyikkük kb 2 hét alatt sikerrel is jár;))))
Bezzeg Afrikában meg ennyi pénzből valamelyik 100 éve gyógyítható betegséget meg lehetne szüntetni.
-Azannyát, már megint olyan demagóg voltam;)- -
blakshep #21 arról a bevételről miért nem beszélnek sose amit a világ leghatékonyabb ingyenreklámja, amit internetnek hívnak, hoz a konyhára? -
#20 "Mert a mozigép vetítőlámpája nem bocsát ki infra tartományba eső fényt" ez biztos igy van ? nem hinnem:))ez azt jelentene, hogy nem melexik, meg a fenycsovek is melegednek, pedig azok az UV tartomanyhoz kozelitenek, hat meg egy ilyen nagy teljesitmenyu lampa. -
HUmanEmber41st #19 30 millió.. máskor meg sírnak, h a sok kalóz miatt nincs bevétel, csak éppen hogy elvegetálnak..
ki érti ezt ???? -
aki kérdez #15 Pont most volt egy-két hete itt az SGn a hír hogy asszem talán valami norvég forma megoldotta a WMV feltörését... -
Caro #14 A digitális jel lényege, hogy minőségromlás nélkül másolható.
Akármit tesznek, mindig ki lehet majd játtszani.
Lásd ez a mozis baromság.
Gondolom infra tartományra gondolnak, mert azt nem látja a szem, de a kamera igen.
Ha ezt be akarják vezetni... nem tudják. Mert a mozigép vetítőlámpája nem bocsát ki infra tartományba eső fényt. És a filmnek is másmilyennek kellene lennie, mert az RGB ekkor ugye nem jó.
Digitális mozinál meg olyan projektor kéne, amiben van egy negyedik komponens is, ezért drágább, és a mozik nem hinném, hogy örülnének nekik, nem beszélve arról, hogy 4-es irányításhoz új tervezés is kell.
És ami a legLOL-abb az egészben: egy pár száz forintos színszűrőt a kamera elé raknak, és az 20 nanométer pontossággal engedi csak át az ilyen zavaró komponenseket.
Akkor már sokkal egyszerűbb, ha a bejáratnál van egy EMP valamicsoda.
Ez esetben visszatérnek a hagyományos filmszalagra :)
Vagy leárnyékolják a cuccot.
A másik:digitális médiáról. Abszolút esélytelen, bármilyen próbálkozás is. Aki business szerűen csinálja, úgyis megbuherálja a lejátszóját.
A netre kötött DVD lejátszó meg megalol. És semmilyen jogalapja nincs. De akkor is van kimenő jel, és azt fel lehet fogni, akármivel.
Ez pénzpocsékolás. Sok kutatócsoport örülne 30 millió $-nak, és sokkal értelmesebb dolgokkal foglalkoznának, mint ilyen kígyó a saját farkába harap c. megoldásokkal.(mert végül is erről van szó) -
M2 #13 Amilyen nulla filmeket készítenek, nekem az a védelmi megoldás tetszene leginkább, ami a megtekintést is lehetetlenné tenné. Így legalább végképp megóvnának minket - maguktól. -
Razgon #12 A netre kötött asztali DVD-k még egy darabig biztos nem válnak valósággá, de később jó esély lesz rá...
Aztán vagy elfogadják az emberek, vagy megbukik. -
Razgon #11 ÉS tönkremennek. Ha lemásolni nem lehet, nem is fog terjedni. És ha nem terjed, akkor a kutya sem fog tudni róla.
Nem lesz megoldás a másolásvédelem.
Egyébként a StarForce és a WMV az tényleg eléggé hatékony. -
Andris #10 Hát remélem nem sikerül nekik ... amúgy meg sajnos egyre jobb másolásvédelmeket találnak ki, és szerintem néhány éven belül (vagy néhány 10 éven belül :) meg fogják akadályozni az illegális másolást.
Már így is elég sok jól működő másolásvédelem van. Pl. StarForce vagy mi a csuda... feltörték ugyan, de csak kompromisszumokkal, mert valamilyen CD-nek a meghajtóban kell lennie.
Ráadásul ott van a Microsoft WMV3 kodek amiben az a fánya DRM bigyó van :) ...csak MediaPlayerrel játszható le, és csak ha megvetted a licenszt! Még most csincs rá törés, pedig már jó 2-3 éve van ez!
Kíváncsi vagyok mikor lesznek az asztali DVD lejátszók netre kötve, mert akkor nagyon megszívjuk. Addig nincs nagy veszély. -
#9 a miénkből.
pár centel drágul majd a dvd és meg is van a lé :)
a mozis ötlet jó, a TC verziók ugyis nézhetetlenek :) -
#8 "A tervek szerint az emberi szem ezt a sugarat nem látná, viszont a felvett anyagon kockák, csíkok jelennének meg." Es amikor hazaernek, baltaval kettevagnam a csaladot, me nemtom me. Volt mar erre pelda, csak akkor 1-2 kepkockat vagtak be a filmbe(reklam). Ami nem latszodott de megis felfogta az agy.Be is tiltottak ezt a fajta reklamot. Ez a vibralas meg ki tudja mit okoz ??
Arra vagyok kivancsi, hogy ezt a 30 millat kiknek a penzebol csinaljak.
Amugy meg a mozibol nem a kozonsegen keresztul kerul ki a film...:) -
Razgon #7 Nagyon egyszerű a megoldás, az érintett stúdiók ne csináljanak több filmet. Megmaradna a 30 millájuk, és a másolatokkal sem lenne több gond.
Nem veszik figyelembe azt az apróságot, hogy ami lejátszható, az másolható is.
A moziban való kamerázással kapcsolatos ötlet ultraLOL.
Csak minőségi, és korretkt árú termékek szoríthatják vissza a "kalózkodást" . -
#6 egy nagy piros LOL macit nekik :) -
DWz #5 Elkepzeltem, hogy beviszik a filmkalozokat a laborba, aztan pedig kiserleteket vegeznek el rajtuk a feher kopenyes urgek. ;) -
galocza #4 igen, ezt pár milliárd zenehallgató/játékos/filmkedvelő tudja, csak sajna senki nem mondja meg a kiadóknak... -
#3 Én tartom azt az álláspontot, hogy a kalózkodást csakis minőségi termékek előállításával lehet visszaszorítani. -
BlueGold #2 Na Valakik megint "eladták" a studioknak az ötletett,hogy lelehet levédeni a filmeket. 30 mila nem is rossz pénz egy olyan munkáért aminek a végeredménye=0. ( vagy max. 1-2 hétig tartó védelem ) -