Éles reakció a Mozillától a Symantec jelentésre
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én meg opera-t használok, és még mûködik is. Az exploder nehézkes, a firefuksz meg (nekem) fapad. Ha már az opera is ingyé van, mié akar valaki fukszot? Olyan innovatív fícsöröket nyomatnak most qvanagy markecinggel a mozillások, amit az opera már az elõzõ évezredben is tudott 😊))
Hiába no: la resistance live on
nem egyedül lakom, a párommal, még a régi, most épp' új funkciókkal próbálom felruházni (házimunka, stb) 😄
na de menjünk mailbe vagy msn-re mer' kiutalnak innen a sok OFF-er 😄D
MSN: doc - kukac - coder - pont - hu
amugy igen, hétvégente hazajárok.
kis optimista azt hiszi, hogy linux alá nincsenek vírusok... felvilágosítalak: vannak méghozzá 3-féle
1: a mailvírus, ami ugyan a servernek nem árt, csak a userek gépeinek, amik windózosak
2: ami a linux hibáit használja ki. ezekre nem vírusírtó kell, hanem kernelfrissítés, abba nincs hiba, vagy ha mégis van, akkor frissítsd 2 hét múlva, akkor már nem lesz.
3: ami a hülye júzereket használja ki. böngészget a neten, blogokban fórumokban, kikeresi a jelszavakat, stb.
te még egyedül lax, vagy már összeköltöztetek barátnõddel, megvan még? vagy frissítettél újabb verzióra?
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Firefox:
- tabbed browsing(bongeszofulek)
- Popup blocker(felugro ablakok blokkolása)
- RSS (hírforasok)
- Live bookmarks (élõ konyvjelzok)
- Search engine( keresõszolgáltatás, alapbol van Google, Yahoo, Amazon, Dictionary, E-Bay, bovitheto)
- Password manager (jelszókezelõ titkosítással)
- Download manager (letoltesvezrlo, start stop pause funkciokkal)
- Themes (témák)
- Advanced Security (fejlett biztonság)
- 5 mega telepito 😊
- aktiv kereso az oldalon ahogy irod ugy keres fonyamatosan
- Hiba eseten heti javitas, autoupdate
- ingye van
Inernet explorer:
- Popup blocking (csak ie6+winxpsp2)
- jelszokezelo
- 80 mgas telepito
- Nem szabvanyt koveto feldolgozo engine
- havonta megjeleno javitasok(ha megjelenik)
- csak windozra, tartozek
mas most igy hirtelen nem jut eszembe.
Ezek az alap bongeszokre vonatkoznak, amik nincsenek felszerelve semmilyen mas bovitovel, illetve kornyezettel.
Most mindenki maga dontse el probalja ki mit szeretne hasznalni. pa
Battletag: coolpet#2467
<tr>
<td width="100">100</td>
<td width="200">200</td>
<td width="400">400</td>
</tr>
</table>
na itt egy tabla tessek lassek ie es firefox
osszehasonlito tabla igaz francia:
http://emmanuel.clement.free.fr/navigateurs/comparatif.htm
probald ki hogy keszitesz egy tablat, sima html, semi css, 3 vizszintes cellaval. Add meg a szelessegeiket es a magassagat, majd nezd meg ieben es FF-ben.
Na utannanezek a linkeknek picit
rég láttalak Taky, otthon laX még?
amúgy témához kapcsolódóan:
ismerõs kért meg, hogy töltsem le neki az IE6-ot. több mint 80 MB <#wow1>#wow1>
a FF nincs 5 MB, és nagyságrendekkel többet tud
vírusirtó meg minek? ott a Linux <#worship>#worship>
az meg tényleg nevetséges, hogy az MS hónapokig javítás nélkül hagyja a súlyos és kritikus hibákat...
MSN: doc - kukac - coder - pont - hu
van ilyen. IE szar. várom a következõ verziót, de valszeg csak azért fogom látni, mert muszáj...
NAV... hát no comment.
én Antivir Guard-ot használok.. sokan szidják, de már vagy két éve nem volt vírusom. nem fogja eg a gépet, és ingyenes, nem kell törögetni mint a Nos32-õt, aminek a használhatóságáról is legendák szólnak(felhívom a figyelmet, hogy egyiknek a telepítõje se haladja meg a 8 megát, ebben már a definition fileok is benne vannak.)
én annak idején jártam úgy a cégnél norton antivírus telepítésekor, hogy Internet update-nél kiírt valamit, azt tehettem újra.(elvileg telepítés után újra kellett volna indítani, azt csak utána Netupdate... igen kiírta, hogy indítsak újra, de azért nem kellett volna elbaszódnia, ha update-elem ujraindítás nélkül...)
sose szerettem s norton termékeket, de a symantecesek még szarabbak... tûzfalukról is legendák szólnak.. nem sok ilyen szar progi van..
régi Norton Utilities-ben mondjuk még voltak jó kis dolgok.(valami segédprogival elértem, hogy a floppy lemez minden szektorát hibásnak jelölte meg. poén volt utána scandiskelni a full piros lemezt😊)<#taps>#taps>
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Ha nem rendszergazdaként használod az XP-t, a Temporary Internet Files könyvtáron túl nem fog jutni.😊
egy halom weboldal fertõzött ezekkel, és minden kérdés és Ok NÉLKÜL TELEPÜL, de csak Explorerre, de mindegy....
<#worship>#worship>
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
És ha rendszergazdaként használja az XP-t.
Az egy dolog, hogy te a Firefox alatt lazán kattintgatsz mindenre amit csak látsz.😊
Spyware-t illetve vírust úgy is be lehet kapni (egyébként ez a gyakoribb), hogy valaki minden sz@rt, kétes eredetû freeware progit, képernyõvédõt stb. feltelepít a gépre, az ezekhez "járó" spyware-ek ugyanis az IE-re vannak írva (még), tehát a hatása is csak ott jelenik meg, pl. toolbar, kezdõlapátállítás stb. formájában. Ja és a legtöbb általában backdoor-t is felrak és ez már böngészõfüggetlen.😊
amióta Firefoxot használok 1 db spy-om nincsen.
a szutyok NAV annyira fogta a gépem, hogy mást kellett keresnem.
meg okos ember nem igazan nyit meg olyan filet, ami ismeretlentõl jött, vagy eleve furcsa....
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
A symantecnek gyakorlatilag az összes terméke vásárolt, tehát nem saját fejlesztés, de miután felvásárolták az eredetileg jó termékeket, valahogy mindig sikerül egy rakás szarrá leépíteniük.
Olyan a symantec, mint egy nagy játékkiadó vállalat. Saját maga nem fejleszt, csak kiad. De míg játékokból idõnként jók is megjelennek, a symantek termékeire ez nem jellemzõ.
ez azért ebben a formában nem teljes.
a symantec elég gyengén muzsikál mindenféle tekintetben. az egész Norton rakás egy halom...
már anno dosban is Dos Navigatort használtam.. Norton Utilities is kimaradt, és azzal se nagyon értek egyet, hogy egy vírusírtó progi telepítõjének feltétlenül 150 megásnak kell lennie.
Most megvették a Partition Magic-et, ami edig egész jó progi volt.. remélem ezt nem fogják teljesen elb**szni.
PM alapszabálya: SOHA ne buzeráld azt a vinyót, amirõl bootoltál, mert akkor cseszheted. Ezt tkinteteb véve volt jó progi...
Ne mondja mar senki hogy ez nem gyanus.
Mé há nem?
Az meg nem igaz, hogy ami IE alatt mûködik az Maxthon alatt is ugyanúgy mûködik. Az egy dolog, hogy az IE motorját használja, de a beállításai sajátok, tehát nem az IE beállításait veszi át. Pl. az activex beállításai is mások mint az IE esetében. Emlékszek rá amikor fel akartam menni vele a windowsupdate-re win telepítés után és nem mûködött, még a vezérlõt se tudtam vele telepíteni, mégcsak meg se jelent az ablak, hogy akarom-e telepíteni.😊
Kénytelen voltam az IE-t indítani.<#vigyor>#vigyor>
Akkor kezdtek ismertté válni, amikor Peter Norton cégét is megvették, és az õ nevével adtak ki olyan termékeket, amihez szerencsétlen Peter Nortonnak semmi köze sem volt.
Az üzletpolitikájuk a ms-hoz hasonló: állami megrendelések, megfelelõen korrumpált felsõszintû vezetõk révén.
Akár azt is lehetne mondani, hogy bármi mást jobb használni, mint symantec terméket.
Valóban nem a legjobbak termékei. HA vírust keresek, akkor kaspersky. ha spywaret akkor MS Antispy ÉS AD-AWARE.
NAV tényleg szar. rengeteg felesleges servicet telepít és rohadtul belassítja a gépet.
Mióta Norton lelépet, egy halom k*ki az a cég. Nálam az tette be a kaput, amikor egy frissítés után olyan fileokba talált vírust, amit vagy 8 hónapja minden nap átnézett, és ami 12 hónapja duplán be volt csomagolva!
Hasznájatok NOD-ot vagy Kasperskít 😉
Vagy is továbbra is IE-t használsz, ha jól értem😉
Az a mondat, hogy ami az IE alatt mûködik ua úgy mûködik a Maxthonnál, az a biztonsági résekre tapasztalatod szerint mennyire érvényes?
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
CSS-t is képes szabvány szerint kezelni?
Az is legalább annyira kényelmes, amiket írtál mind benne van és ehhez is rengeteg plugint lehet letölteni.
Maxthon
Maxthon plugin
Én is elmondhatom, hogy 2 éve jó döntés volt IE-rõl Maxthon-ra váltani, próbáltam utána egyébként a Firefox-ot, de én nem tudtam megszokni.😊
Ez a biztonsági téma meg sztem kissé túl van lihegve. Eddig lényegében a MSBlaster volt az egyetlen cucc, ami tudtommal ártott a gépemnek. XP beépített tûzfal + MS AntiSpyware van csak, levelezés gmail-el. Nem nyitok meg minden fasságot, ennyi.
Lopni csak azt lehet, ami volt. De ez nem volt...
Csak FF esetén is letéphetik a fejed bármikor.
Ezek tények.
ez valóban vicces. Kedvencek. IEbõl lopta FF csak másnéven betette😄DDDD
A Firefox nagyon ígéretes, rengeteg plugin van hozzá... már csak amiatt is érdemes használni, hogy külön teljes sávot hagy könyvjelzõknek, a leggyakoribb oldalakat egykattintással is el lehet érni...illetve több könyvjelzõ mappa is lehet, ami szintén egy kattintással elérhetõ. Nagyon primitívnek tûnik ezek után az explorer hogy ilyeneket sem tudott. Vicces.
Védelmi szempontból mindenki azt hisz amit akar, én a noscript kiterjesztéssel és egy jó víruskeresõvel védettnek érzem magam, nem is volt gondom eddig 😊
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
<#worship>#worship>
Ez jó! Vesszen az IE!