65
  • kbupdate

Kétszer annyi hibát tartalmaz a Firefox, mint az Internet Explorer?

• kbupdate

A Symantec szerint a Mozilla Firefox a legsérülékenyebb böngésző
  • kbupdate
    Majd ha te megmagyarázod, hogy nálam miért ne mokoz porblémát az Automatikus frissítések, és a Windows Update-t és még jó pár százezer embernél, akkor majd magad is rájössz, hogy nálad miért szar.
  • kbupdate
    hát nem, ugyhogy akkor fikázom továbbra is. Arról nem én tehetek hogy láma vagy, és nem tudom megoldani a problémát a rendszeredben.
  • pemga
    Én nem várok el olyan sokat egy böngészőtől, de nem sok teljesíti :).

Tudja az alábbiakat: linux alatt megy, tab-kezelés (sosem értettem a multi-windowt kedvelő embereket, én elvesznék közöttük), adblock, pop-up block, session save, hotkey hegyek (pl. egybetűre keresés, highlighting-al ha elkezdek gépelni, engem pl. baromira zavar ennek a hiánya IE6ban.), mouse gestures, free for use, tetszőlegesen bővíthető (akár saját írkálású) extensionökkel/pluginekkel (pl. tooltip-translation roppant fontos, mozdulni nem tudok nélküle), egy mozdulattal konvertál encoding-ok között (unicode, latin változatok, cyrill, különféle asian; valamiért mindenki imádja nem a helyeset beírni az oldalaiba/leveleleibe), RSS feed kezelés. Ezek a napi élethez nélkülözhetetlen dolgok, extrákat sehol nem említettem, ez idáig a _minimum_ szint. Az persze természetes hogy ne fagyjon csonttá, teljesítse a W3C szabványokat (na, ez már nagyon durva kitétel, ilyen nem létezik most; szóval akkor: próbálja meg teljesíteni a W3C szabványokat)

Úgy nagyjából ennyi :)). Szerintem ez nem sok. Kérem a javaslatokat :).
  • Inquisitor
    Ja, nem mellékesen azért vagyok most Opera alól, mert 4 hete végelg megdöglött az IE a gépemen, ha jól sejtem pont a biztonsági frissítésektől. (Máskor is előfordult már fura módon ... csak most már semmilyen registry trükk vagy rendszerbuheráló se tudja visszaállítani, és nem fogok 2 hetente Windowst installálni ilyen baromság miatt.)
  • Inquisitor
    Rendszeres Windows Updateről inkább ne beszéljünk. Nekem valami 6 hetes biztonsági frissítést rak fel ... kb. 10 percenként, 6 hete!!!
    Nem lassítja ám be a netezést, áááá dehogy!
    Másrészt meg nem láttál még jó kis IE Booom-ot, amikor egy perc alat kinyílik 132 ablak? Mert ha nem, akkor miért fikázod Enkilt?
  • Nyiri
    Micsoda? Mikor kijott az FF kiprobalasra felraktam. Azota nem is hasznaltam IE otthon. A meloban vagyok majd megorulok az IE szanalmas szar kezelesetol. Egy csomo olyan cucc hianyzik belole ami szerinte alap egy bongeszoben.

A masik pedig az. HTML/PHP kodolaskor mivel nem szovegszerkesztovel hanem jegyzettombbel csinalom, mindig a szemem elott lebeg hogy az amit irok eppen hogy fog kinezni.

FFben eddig mindig ugy nezett ki ahogy elkepzeltem.

IE-ben meg szarul nezett ki. Talan mert kb mar 5 eve hozza sem nyultak a HTTP motorjahoz.

A lenyeg hogy ha a Windowsban nem lenne alapbol IE akkor most 1-2%n kullogna a hatterben.
  • kbupdate
    Egyébként megnit egy ilyen seggfej kezdi (személy szerint Enkil, #13), beszól, és elkezd fikázni, és "bénának" nevezi azokat, akik IE-t használnak.
  • kbupdate
    Meg szólni kéne a sok lámának, hogy IE-vel is lehet biztonságosan Internetezni. Vannak titkok (pl rendszeres Windows Update, megtanulni olvasni és értelmezni a szövegeket stb.), és nem lesz semmi baj.
  • archkoven
    Az explorer használók életét olyan borzalmasnak festetted le, hogy el sem nagyon hiszem, hogy te valaha is láttad a programot amiről beszélsz.
    Vagy ha csak a szokásos flamet próbálod nyomni, hogy bevegyenek az MS (ó bocsánat, M$!) fikázók közösségébe, akkor hazudj hihetőt, hogy az explorer-használók ne röhögjék ki a szánalmas próbálkozásodat!:)))
  • archkoven
    "aztán csak csodálkoznak, hogy az IE állandóan megfertőzi valamit és hogy millió felesleges ablak jön felfele"
    -HAHAHAHAHAHAHAHA EZ MÁR MAGA AZ ARMAGEDDON!:))))))
  • Enkil
    Egyébként jó hogy az opera mindent egy helyre tesz ez így sokkal biztonságosabb. Kit zavar hogy a böngésző 1 másodpercel lassaban jön be, de legalább egyetlen vírus sem tud mit kezdeni vele. Meg szólni kéne már a sok bénának, hogy nem csak IE létezik, de sajna odáig már nem tudnának eljutni, hogy maguktól tudjanak egyáltalán telepíteni valamit, aztán csak csodálkoznak, hogy az IE állandóan megfertőzi valamit és hogy millió felesleges ablak jön felfele.
  • Enkil
    Ja
  • takysoft
    firefox gyorsabb. anno operás voltam, mert nem tetszett, hogy a mozilla minden francot egyetlen alkalmazásba rak bele. azt ugyenezen halt be anno a netscape is.
    meg fog most az opera.

a firefox gyors. a leggyorsabb. nincs olyan böngésző, ami ennél gyorsabban indulna el.

kivéve egy, de az is csak speciális körülmények között:
    IE windows alatt, ugyanis a windows előre betölti az IE-t, állandóan fut(hisz része a windows filekezelőjének vagy mi) kákattyolsz a sajátgépre, majd beírsz egy url-t akkor máris IE fut. le se lehet lőni...
  • pemga
    Na, itt van bármi kézzelfogható, hogy mégis mi az, amit csinálnak.

Ezt a két dolgot emeli ki: social bookmarking and a wysiwyg blog writing tool. Szeptemberre ígérik a nyilvános bétákat.

Flock has integrated del.icio.us-type features right into the browser. When you are on a page you would like to bookmark, simply press a “+” button on the top left of the toolbar and the page is automatically included in your bookmark area (called your “breadcrumbs”). You can also tag bookmarks, of course.

Additional features include your “watchlist” (people who’s bookmarks you would like to monitor), and “groups” (basically, defined groups of flockers linking to this category).

Breadcrumbs, Watchlists and Groups all have RSS feeds (of course).

Ez megold egy csomó olyan dolgot pl. hogy nem nekem személyesen kell figyelnem a dolgok változását (mittomén, kijött-e új firmware az mp3-lejátszómhoz), hanem helyettem csinálja, és RSS értesít. Jelenleg ezt nekem egy perl-script bázis csinálja és sms-értesít. A flock ha jól látom annyival megy tovább, hogy mindezt webre ki lehet nyomni, és mások feedjeit is lehet látni. Plusz rájön a misztikus blog-tool nevű izé, amiről semmit nem látok jelenleg :). Szerintem cool.
  • pemga
    Nézd meg ezt. Eléggé innovatív akar lenni, és nem jelentős részesedésre tör, hanem niche-re, nevezetesen a bloggerekre, vagy ahogy ő hívja 2.0-s userekre. Az FF-t meg engine-ként használja, pl. hogy az extension-jeiből át tudjon venni. Hogy mi sül ki belőle nemtom, egyelőre nem férek hozzá.
  • pemga
    Valaki meg is nézte miről van szó mielőtt elkezdte fikázni? Ez nem böngésző :). Böngésző élményről beszél, community builder, blog-tool, akármi. Elég hypa dolognak tűnik, de egyelőre úgy tűnik nem publikus: meghívásos alapon működik.
  • stinkydiver73
    Érdekes, hogy a firefox hogy elnyomja a mozilla-t. A csapból is firefox folyik. Az IT hírek nagy része a firefoxról szól (pl.ez is), nem hiszem, hogy ez normális. Nekem még mindíg a mozilla a default böngésző.
  • fapapi
    Engem már nagyon hidegen hagy, 2006 ban kijön a viszta és onéttól viszlát linux viszlát mozzila helló vista[#law
  • blackeagle
    Egyetértek ,tök fölösleg egy adott tipusú prg-ből 1000 -et csinálni , inkább az ff-t csinálják meg fullra.
  • galocza
    az ie-térnyerés nem ezzel kezdődött, hanem azzal, hogy ingyenessé tették. aztán jött az integráció, majd megfelelő piaci elérése részesedés után a nem java kompatibilis javával stb felteték az ire a pontot 8)
  • cSuwwi
    Ha az IE nem lenne a Window$ része, sehol nem lenne. (Félreértés ne essék, nem akarom újra kezdeni az IE-Mozi harcot, vagy a micro$oft szapulását)

Viszont amit a srácok próbálnak összedobni, lehetett volna akár egy sima mozi extension is. De ha ez nekik kevés, akkor ott valami tényleg más lesz... Ha van rá idejük és energiájuk...
  • BlackRose
    Nem értem, hogy két tucat böngésző mellett minek egy újabb? Szerintem hiányzik az inováció, a FF sem tudott semki komolyabbat lefaragni az IE részesedéséből és azt hiszem az IE7 még ezt is részben visszaveszi. Nem hiszem, hogy akárkinek is lenne ereje a böngészők területén valami komolyabb áttőrésre, inkább ideje lenne valami újjat kitalálni. Ez kész erőforrás pazarolás.
  • IoIa
    Siralmas.