16
  • irkab1rka
    És kétféle hozzászóló van a fórumban.
    Ja, a feketék és a sötétek.

JÓTÉKONY CKACKER? MUhahahahahaa, Te fiam, te hülye.
  • Orgi-CRPD
    Mar kezdtem orulni h talalok egy vitapartnert, akivel jozanul lehet majd beszelgetni es vitatkozni. Ervekkel, velemenyekkel. De megse!
  • kev
    Nem akarok senkit meggyőzni. Leirtam hogy milyen az "igazi" Hacker. Szerintem felesleges tovább belemagyarázni minden marhaságot. Két féle van : a profi bűnöző, és a feltünésre vágyó tinédzser.
  • Orgi-CRPD
    Nagyon nem sikerult meggyoznod!
    A Te elmeleted szerint akkor most O egy bunozo?:
    http://hup.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=9694
    (Most hirtelen ezt talaltam, kell meg hasonlo?)
    -Orgi-
  • Enkil
    Jól teszik. A mai internet müködését szolgáló eljárások logaritmusok kódok stb. csak egy összenőt egyveleg. Ha kész az új eljárás a profit orientált nagy vállalatok nem szeretnek a megfelelő tesztelésért, felül vizsgálatért fizetni. Emiatt rengetek törési lehetőség van, és arról nem is beszélve , hogy egyetlen nagy cég sem igazán törődik azzal hogy normális rendszergazda képzést inditson a világ több pontján. Normál iskolai keretek között csak az alapokat lehet elsajátítani a többiért meg meg kell szenvedni és higyétek el néha nagyon fárasztó állandóan újra tenni a rendszert, hogy az ember rájöjön valami hibára még ha csak virtuális gép is(wmware). Szal jól teszik, így fény derül sok hibára.
  • Luminas
    "Az a hacker aki azért tör be hogy felhivja a figyelmet egy rendszer hiányosságaira, és nem lop el semmit, nem bűnöző, hanem egy olyan feltünésre vágyó alak, aki akkor érzi magát "királynak" ha sikerrel jár."
    Csak én érzem ezt egy kicsit negatívnak? :)
  • kev
    A Hacker szó eredeti jelentése kb. annyi hogy "Csákjás" a csákjások kalózhajókon voltak katonák, akik az ellenfél hajójára csákját dobva, megállásra késztették a másik hajót, majd átugrálva rá, vad öldöklésbe kezdtek.

Az a Hacker, aki betör más számítógépére, annak engedélye és tudta nélkül, és adatokat lop : bűnt követ el. Ezért bűnöző. Pont olyan, mintha valaki a te lakásodba törne be, és elvinné mondjuk a számítógépedet.

Az a hacker aki azért tör be hogy felhivja a figyelmet egy rendszer hiányosságaira, és nem lop el semmit, nem bűnöző, hanem egy olyan feltünésre vágyó alak, aki akkor érzi magát "királynak" ha sikerrel jár.
  • kev
    Szerintem a virusölő cégek túl nagyra nöttek. Most, hogy az emberek többsége Sp2-es Windows Xp-t használ, valamilyen virusölővel, tűzfallal együtt, a fertőzések és a betörések száma jelentősen csökkent.

De az érdeklődést fent kell tartani, hiszen ha nincs félelem ezektől a dolgoktól, akkor a virusölő, tűzfal szoftverek is kevésbé fogynak.

Ezért ha éppen nincs semmi, akkor ők csinálnak hírt, hogy a bevétel ne csökkenjen.

• Orgi-CRPD
    Pont az, hogy ezt kell terjeszteni! Nem azt a barom tévhitet, hogy a hackerek bűnözők!
    -Orgi-
  • MacrosTheBlack
    Ezt a tudatlanságot nem kéne még terjeszteni is. A jótékony crackereket (program védelem eltávolítók) egy szintre hozni a bűnöző hackerekkel elég lame és rosszindulatú dolog.
  • GHost82
    Az ilyen cikekket szerintem felesleges megírni is.
    Persze, hogy a Symantec rijogatja népet. Vegye meg mindenki az ilyen olyan isteni irtó,ölő, védő programját. Fel sem merül senkiben hogy a vírusok k/b 2 harmada nem lenne ha a frissítést nem kapcsolná ki a kedves juzer vagy nem nyitna meg mindent amit levélben kap, vagy nem minden ablakra ütne ok-hanem elolvasná mi a fene van odaírva.
    Vagy nem adj isten linuxot használna.
  • pemga
    Azon a trojan-os képen a klavin nincs win gomb és egysoros az enter. Ha trojant telepítek nekem is lesz megint olyan? :)). Az egér mellette nem kell...

A cikk amúgy olyan sok újat most nem mondott, ezek már voltak elszórva, ez afféle összefoglalás.
  • uniu
    wow, ezek utan profi hekker vagyok. Ennyi erovel agysebesz is lehetnek, amennyi itt le van irva...
  • immovable
  • Orgi-CRPD
    Nesztek!
  • Sliders
    Ez az ért elég durva.

Ilyen profi csapatok vannak lool... azért valahol érdekes h egy ember mindenhova be tud lépni

idézet egy kalóztól:

"Egy Hacker csak oda nem lép be ahova nem akar"
    Ez tényleg igy van.. szerintem