74
  • Champ
    Jahm ez így van... Mostmár saját hurrikánt is előállítunk majd meg mesterséges időjárásunk lesz... Persze, valószínű... Az a baj, hogy a Napnál világosabb jelek ellenére még mindig istennek hisszük magunkat és a szánalmas "természet-tudományainkat".
  • Ch_Slater
    pont ilyesmit akartam irni, mint az első bekezdésed. kb. egy tüneti kezelést akarnak a negatív irányú éghajlatváltozásra...
  • booyaa
    na az kéne még hoo ilyen dolgokba is bele tudjunk kontárkodni...
  • haxoror
    Igen, az megszüntetné a hurrikánokat és gondolom a földrengéseket is...
  • Komolytalan
    Nem értemi mi ez a pánikolás. Beachen akarsz lakni? Ha nincs mákod, megdöglesz mert elvisz a hurrikán, vagy cunami, vagy éppen mi az eheti program. De könyörgöm: előtte volt pár jó éved a tengerparton. Benne van a pakliban, mindenki tudja aki vízparton lakik hogy a víz az olyan hogy bele lehet fulladni, és mellékesen nem is kérdez. Akinek nem tetszik, költözzön el onnan.
    Másrészről meg kaptak elég korán előjelzés, hogy gáz lesz, de nem hitték el - így jártak. Az meg hogy senki se sietett a segítségükre azt köszönhetik a saját kulturájuknak, vagy minek nevezzem ezt az egyénközpontú liberális konzumsz.rt amit amerika rá akar erőltetni a világra.
  • Pini
    nem kéne annyira szennyeznünk a bolygónkat és már meg is lenne oldva ezzel a dolog
  • nenad
    kisebb bombaval sztem is megprobalkozhatnanak, hurrikan felett ledobjak es taviranyitassal robbantanak. Persze nem atommal.. Edrekes hogy ez nem volt a otletek kozott. Vajon elvetettek vmiert?
  • kutyak
    Azt hiszem, a "szakértők" még mindig nem a megfelelő konzekvenciákat vonják le. Vagy csak egyszerűen az előre menekülés taktikáját alkalmazzák: már úgy is retkesre szennyeztük a környezetet, meg egyébként is, dollárt (és eurót) számolni a legjobb móka, akkor miért is tennénk valami igazán hatékonyat? Alkossunk valami űbernagyot, kergessük szét a hurrikánt.
    Megjegyzem azért nagyon halkan, hogy hurrikánok tudomásom szerint nem csak a globális felmelegedés és következményei miatt lehetnek. Tehát, ha mondjuk az ember ártatlan lenne, akkor is lehetnének hurrikánok. És még halkabban: anno decimál is voltak ilyen viharszétkergető dolgok, lehet hogy csak urban legend, de a jelentős katonai dísszemlék előtt, ha viharfelhők gyülekeztek, repülőgépekkel kergették szét, győzték le az égiháborút.
  • BiroAndras
    Már megint a sok negatív hullám...
  • SonicBoom
    Vagy egy bal kanyar délamerikába, és nincs több szappanopera...
  • Matyóhímzés
    Mér van az, hogy ha szegény amcsikkal történik valami, netán meghal párszáz ember, akkor fél évig azon liheg a világ, viszont ha mitommén Törökországban 10000ren halnak meg egy földrengésbe, az max 2cer benne van a hírekben oszt jó van.

Ja téricccsék el a hurrikánt, Mexikó úgyse érdekel senkit.
  • jeec
    súrített levegős palackban:
    200 bar-os palack, 12 L-es : 2400 L levegő (2.4 m3 levegő)
    300 bar-os 15 L-es palack: 6000L (6 m3) levegő.
    Ezek létező, használatoban levő fajták (200 és 300 bar-os palackokat használnak búvárkodásra, a méretük egész kicsitől a 15 literesig terjed)
  • Szalma
    (A természettel együtt élni igen nehéz feladat az emberi "kultúra" számára... :( Vannak, akik azt hiszik, hogy az emberiség így túlélheti a szülőbolygóját...)

Szeretettel:
    Szalma
  • Shan
    Szerintem építsenek továbbra is papírházakat. TÜsszentenek egyet, aztán hullik is szét...De érdekes, hogy a beton/téglaházak még mindíg állnak...-Florida.
  • Commandante
    "lehet nem papírházakat kéne építeni, hanem valami masszívabb anyagból :)
    vagy költözzenek el onnét" - ugyan már, az túl egyszerű lenne.
  • palika22
    Talán ha az USA is aláírná és betartaná a KIOTOI egyezményt, az többet segítene mint ezek az agyament ötletek ....
  • Commandante
    "Valahogy úgy, mint amikor a gát átvágásával megmentjük ugyan a saját településünket, a szomszéd azonban víz alá kerül." - *****tok meg, de nekem úgy tűnik, az amcsikat abszolút nem érdekli, mi történik a határaikon kívül. Károsanyag és üvegházhatást keltő gázok kibocsátása - hogy mit ne mondjak.
  • uniu
    Egy buvarpalackban kb 3 kobmeter levego van, (100 atmosferan)
  • zippofcy
    Hát ezt csak úgy tudnánk meg biztosra ha Kaliforniát fenyegetné a hurrikán, a svájcinéger meg kiállna elé. Akkor eldőlne hogy ki az erősebb: az ember vagy a természet.
  • Troll
    Nem azzal kéne foglalatoskodni, hogy eltérítsék a hurrikánt, hanem azzal, hogy a sok barom az érintett területen vegye a fáradságot, és engedjen magának pár palack vizet a csapból, meg vegyen pár konzervet, ha már úgyis tudják napokkal előre a vihart.
  • Andris
    Csak kitalálja az USA, hogy lehet háborúzni a természettel.... atomot neki azt jóvan
  • Adenoma
    jó a cikk, bulvárnak elmegy.
  • haxoror
    jaja :)
  • k0zi
    lehet nem papírházakat kéne építeni, hanem valami masszívabb anyagból :)
    vagy költözzenek el onnét
  • sonicXX
    Remélem mire megtörténnek az első próbálkozások erre, már lehetséges lesz a bolygóközi utazás is, mert hogy én itt akkor nem maradok végig nézni ami történik, az fix. Így is szétcsesszük a bolygót, hát még ha ebbe is belenyúlunk... jeh. Bár szerintem túlpánikolni sem érdemes a kérdést. Ha valami elmebajos kisüt valamit, elmenekülni legfeljebb a halálba tudnánk, oda meg minek.
  • juzosch
    Túrjunk csak bele egy az egész földi légkörbe, hátha kicsit előrébbhozhatjuk a lehűlést/felmelegedést. Senki sem tudja mi lesz ennek a következménye, de én magam is fel tudnék sorolni pár lehetőséget 2 perc gondolodás után.
    Olajat a vízre, az a legszebb. Akkor már mindjárt pár millió tonna kőolajat és gyújtsuk meg.
  • duke
    Ekkora baromsagot.A fold idojaras rendszere az osszeomlas hataran van es meg mindig beleakarnak avatkozni.Az ostoba emberi felsobbrenduseg:Majd mi legyozzuk a termeszetet.De aszt hiszem senki nem marad majd aki kituzze a gyozelmi zaszlot.

"bedobunk valami üzemanyagbombát vagy esetleg atomot"
    Persze atomot,lesz itt atom vagy hasonlo.Majd amikor megjelennek 600-800 km/h szelek amik mindent letarolnak majd,mint egy atomboba lokes hullama.
  • sonicXX
    Jézuskám egy szakértő...
  • Astaroth
    Barmok! A Földszellemet akarjátok legyőzni? Kaptok még hurrikánt a meteorológia állomásra! Aztán utánna lehet gondolkodni...
  • Skynet
    Alákell állni ipari LEHEL porszívóval azt szevasz:)))))
  • Cat #4
    Itt egy grafika a hurrikánok belső dinamikájáról, érdemes megnézni
  • Cleawer
    A pukkantásra én is gondoltam.Ha jó nagy hurrikánt akarunk csinálni akkor néhány vákuumbombával rálehet segyíteni??

Egy búvárpalackban mennyi levegő lehet?és a gázpalackban gáz? ezekkel milyen eredménytlehetne elérni? (persze a felrobbantásukkal).

Bár egy 1km átmérőjű hurrikánnál lehet hogy ez "picit" kevés...
  • UnnameD
    A HAARP-al is lehet hasonló huncutságokat, bár nem hivatalosan, de mindenhol hallani. Ja meg letéríteni a Földet a pályájáról
  • Caro
    Nem túl nehéz.
    Ha jól sejtem akkor a hurrikán szemében lévő leszálló légmozgás az alacsony légnyomás következménye.
    Elég ezt a légnyomást megnövelni, és megszűnik a befele mutató erő, ami körpályán tartja az egészet. Persze egy ideig még visszaállhat, saját tehetetlenségénél fogva, de már gyengébben.
    Szóval ha a szembe bedobunk valami üzemanyagbombát vagy esetleg atomot, akkor az elég nagy felmelegedést idézhet elő belül, ami miatt a levegő kiágul, a nyomása megnő, és megszűnik a centripetális erő.