Le tudja győzni az ember a hurrikánt?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Viszont rövidtávú kell(ene) nem is akármilyen. És az is kérdés hova irányítanánk, és ezt ki döntené el?
Úgy értem, hogy hosszú távú, pontos elõrejelzés nem kell. Ha foylamatosan irányítjuk a hurrikánt, akkor nem érdekes, hogy magától hová menne.
Ez butaság. Elõrejelzés mindenképpen kell. Elõször is meg kell tudni elõre hová fog eljutni az a hurrikán, hogy egyáltalán be kell-e avatkozni.
Utána pedig jön a neheze. Az idõjárási modellnek meg kell mondani, pontosan hol, mikor, milyen módon és mértékben avatkozzunk be a kívánt hatás eléréséhez…
Nem olyan nehéz, mivel alapvetõen kaotikus folyamat.
"Ha egyáltalán lehetséges is lenne, az új irány még bizonytalanabb lenne, mint az elõzetes modellezés."
Ha sikerül viszonylag sûrûn módosítani a pályát, akkor nem is kell elõrejelzés.
http://www.sg.hu/kep/2005_09/0918hurr8.jpg
Gracie Barra
Eltéríteni szért szabad, abból nagy baj nem lehet (persze nem a szomszédra kell irányítani).
És természetesen, ha jól fel van készülve egy város, akkor csak anyagi kárt okoz a hurrikán (pár milliárd dolcsi), de nem sokan halnak meg.
Ez igaz, de szerintem egyelõre minimális a hatása. Még nincs szó több fokos hõmérséklet emelkedésrõl, max. tized fokokról.
Nem is a hurrikánnal volt itt a gond, hanem a gátakkal, hisz az adta meg magát, ráadásul régóta tudták, hogy ha egy erõsebb egyed egy ilyen pályán fog haladni, baj lehet, csak hát nem foglalkoztak vele idõben.
Ha belõlem több ezer lenne és a Szaharába költöznék, valószínûleg tömegesen pusztulnék el. Akik ott laknak már megtanultak ott élni. Én is azokkal értek egyet, akik szerint mindenkinek körültekintõbben kellene lakóhelyet választani.
This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...
Ennyi erõvel mondhatnám azt is, hogy abszolút hurrikánbiztos, ha a földfelszín alá költözünk. Publikáljam?
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
->co2 a levegobe -> melegebb lesz -> melegebb a tenger felulete tobb energiat kap a hurrikan es nagyobb a buli
vagy
->co2 a levegobe -> melegebb lesz -> a jegsapkak olvadasa altal higul az ocean -> lelassul a golf armlat ->kevesebb hot visz el a mexikoi obolbol -> melegebb lesz a tenger felulete tobb energiat kap a hurrikan es nagyobb a buli
ui az idei hideg nyar meg passzol is a masik elmeletbe.
Pl hogy a '70-es évek óta mennyivel nöttek a természeti katasztrófák okozta károk. Csak azt is vegyük hozzá hogy azóta 1-2 milliérddal több ember él jelentõsen nagyobb beépítettségû területen, meg a vájogviskók is kezdenek kimenni a divatból.
Amúgy a hír igaz...😉
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Szerintem az senkit nem zavar ha az amik csökkenteni akarják a hurrikánok okozta károkat.
Az már igen ha ezt más kárára teszik (mert van rá példa hogy hajlamosak ilyet tenni).
A nyúorlinszi katasztrófát 90%-ban az okozta, hogy a város a tengerszíntje alatt van illetve, hogy a nagy össznemzeti terrorizmus elleni háborúskodásosság miatt elvonták a pénzeket a gátak karbantartásásról, a katasztrófavédelemtõl.
Így tehát simán belefér a képbe az amcsi külpolitika is!
A klímaváltozás meg úgy kapcsolódik, igaz szintén csak távolról, hogy a kiotói egyezmény aláírását olyan országok sürgették, akik már pár centis átlagos vízszint emelkedés miatt is jelentõs veszélynek vannak kitéve.
Hát most ízelítõt kapott az amerikai politikai vezetés, hogy azok a szegényebb országok miért is sírnak. Meg hogy valszeg õk sem fognak ám kimaradni a mókából!
Manapság az amerikaiak nagyrésze sem ért egyet a saját megalomán vezetõikkel.
Ha jól tudom az amerikai álom arról szólt annakidején, hogy minden kisember szabadon megtalálhatja a legnagyobb boldogságot, amit csak ez a Föld nyújtani képes, és nem arról hogy pár nagyember szabadon azt tehet másokkal, amit csak akar!!! Sajnos manapság ez az utóbbi ami Amerikát jellemzi, innen a sok negatív hullám!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.
Gracie Barra
Gracie Barra
Mért, a szennyzés okozza a hurrikánokat?
Majd elindul egyszer
Azért itt nagyon sok köbméter levegõt kell kitágítani.
Azért írtam az üzemanyagbombát, mert az lökéshullámokat hoz létre.
Elõször szív befele, mert összeszedi az égéshez szükséges oxigént. Aztán meg az égés során kitágul az egész, mert hát eléggé magas hõmérsékleten égnek a szénhidrogének, még levegõben is.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
A hurrikán "gyártásról" csak kérdeztem,nembiztos hogy lehetséges is ...
És szerintem egy kis fejlettebb építkezés kultúra is elkelne ,nem faházak ,hanem tégla ,esetleg betony.
Ott a házak hurrikántól hurrikánig élnek...
Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.
Egy háború vessen véget az összesnek...
Másrészrõl meg kaptak elég korán elõjelzés, hogy gáz lesz, de nem hitték el - így jártak. Az meg hogy senki se sietett a segítségükre azt köszönhetik a saját kulturájuknak, vagy minek nevezzem ezt az egyénközpontú liberális konzumsz.rt amit amerika rá akar erõltetni a világra.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Megjegyzem azért nagyon halkan, hogy hurrikánok tudomásom szerint nem csak a globális felmelegedés és következményei miatt lehetnek. Tehát, ha mondjuk az ember ártatlan lenne, akkor is lehetnének hurrikánok. És még halkabban: anno decimál is voltak ilyen viharszétkergetõ dolgok, lehet hogy csak urban legend, de a jelentõs katonai dísszemlék elõtt, ha viharfelhõk gyülekeztek, repülõgépekkel kergették szét, gyõzték le az égiháborút.