5789

AvP Univerzum | Alien, Predator infók | Film hírek

• otrosinka
    Kicsit off, de a DVD9-re több adat fér......

• Darkoo
    Nyami,ez mennyivel jobb mint a sima verzio:)
  • Darkoo
    És gondolj bele 2 év mulva már az AvP2 Dvd-t fogod nézni.És remélem olyan klasszikus lesz,mint a régi filmek:D
  • JonDavis
    Oh szorri most mar ebben is képbe vagyok
  • InfectedMann
    DVD9 az a rendes DVD film :) tehát az íróttan csak 2 rétegő lemezre megy rá :)
    Amúgy megvan az Aliens DVD CCE kódolva és sztem kurva jó így kibővítve :) :) :)
  • JonDavis
    Wááá dejó kis videók
    Megkéne szerezni az összes Alien résznek rendezői változatát,plussz csomó extrákkal,mellé a Predator1-2-t

Egyébként valahol lelehet tölteni egyenlőre az Aliens rendezői változatot DVD9 formátumban?Egyébként mivel jobb a DVD9 formátum?
    Aliens adatlapja DVD9:
    Kép: 16:9 PAL
    Menü, extra: van
    Hangformátum: DD 5.1 angol, DD 2.0 magyar, cseh, lengyel /rendezői verzió alatt nincs magyar hang, csak angol DD5.1/
    Felirat: magyar, angol, arab, cseh, héber, portugál, lengyel, török

- Interaktív menük
    - Jelenetek közvetlen elérése
    - A film eredeti változata (kb. 132 perc)
    - A film új, rendezői változata Seamless Branching technikával (kb. 148 perc)
    - A rendező bevezetője a bővített változathoz
    - Új audiókommentár James Cameron, Michael Biehn, Jenette Goldstein, Carrie Henn, Terry Henn, Lance Henriksen, Gale Anne Hurd, Pat McClung, Bill Paxton, Dennis Skotak, Robert Skotak és Stan Winston közreműködésével a rendezői változathoz

Szereplők: Sigourney Weaver, Michael Biehn, Lance Henriksen
    Rendező: James Cameron

Oscar-díj - 1987
    Don Sharpe - Legjobb hangeffektusok
    Robert Skotak, Stan Winston, John Richardson, Suzanne M. Benson - Legjobb vizuális effektusok

Tartalom:
    A nyolcadik utas: a Halál folytatásában Ripley-t (Sigourney Weaver), az egyetlen embert, aki túlélte az Idegennel történõ találkozást kétkedéssel fogadják, amikor évekkel késõbb rátalálnak ûrkapszulájában.

Az LV-426 bolygó telepeseirõl érkezõ aggasztó hírek viszont az õ történetét erõsítik meg. Egy csapat ûr-tengerészgyalogos kíséretében útra kel, hogy ismét szembenézzen rémálmai okozóival.
  • SLICK
    vááááá extra rulzzzz

én is megveszem DVD-n karácsonykor addig kibírom kazin is :)
  • bigfoot
    jah én is!
    megvettem dvdn
  • InfectedMann
    én nemrég néztem meg DVD -n a Predator 1-et (DTS RULZ :D)
  • Darkoo

Mindjárt engem is elkap a láz:DD
  • otrosinka
    Na mostveszem elő a filmet..............rámjött a Predator múvi láz.....
  • Darkoo
    A kedvetekért még berakom az egyik kedvenc jelenetemet
    Erdőőőííírtááás rulez!!!

Predator - Erdőírtás a nagypapával :)
  • otrosinka
    Fasza Ütős kis este volt :)
  • bigfoot
    keménye dancel
  • Darkoo
    Az egész Predator mítosz legkultikusabb 20 perce a következő jeleneet
    (AKi nem látta még a PRedator 1-et neh nézze meg mert MEGA SPOILER!!! )

Arnold Schwarzenegger vs Predator Part 1
    Arnold Schwarzenegger vs Predator Part 2
  • Darkoo
    Predator 2 vége,az egyik legkirályabb jelenet.
    Predator 2 End
  • SLICK
    új jelenet? :o ez eddiog is benne volt, de amúyg ez nagyon jó kis jelenet tök fasza így lépked a vízben :) mega többi is jó...
  • otrosinka
    Ez a csávó egyszerűen nemnorma........
  • Darkoo
    Egy nemnormális Predator rajongó videója.Nézzétek!
    Where the hell is Predator?
  • Darkoo
    Egy rövidke új jelenet a Predator 2 filmből.Ki veszi észre?

Predator 2 :The Predator
  • JonDavis
    Igen hamarosan..ALig várom,és remélem méltó film lesz a korábbbi szériához:)
  • kBagyula #870
    Jó persze, én is elolvastam anno a sok lehúzós kritikát, meg megnéztem a filmet is, de lássuk be, hogy sok sok év után ismét próbáltak valami kicsit adni a fanoknak, meg osztán "hamarosan" jön folytatás is...
  • JonDavis
    Ahány ember,annyiféle ízlés.És ezt tiszteletben kell tartani. VAlakinek tetszett,valakinek nem.De ez gondolom nem titok ha elárulom,azok vannak kisebbségben ,kiknek tetszett:)
  • kBagyula #868
    Mért? Nekem is tetszett pl.
  • InfectedMann
    ha ezen a részen jól szórakoztál akkor sztem a köv. részen elfogod dobni az agyadat :D
    már ha jobb lesz mint az első :D
  • JonDavis
    Örülök hogy te legalább jól szórakoztál a filmen
  • Darkoo
    Én is pozítívan és optimistán állok hozzá a következő filmhez,és bízok abban ,hogy felülmúlja az első részt,és jobb lesz:)
    Azt te se bánnád,nehogy azt mond:)
  • Seten

Nekem meg rohadtul nem az számít, hogy hanyas osztályzatú vagy hanyadik a "TOP250as listán".
    Hanem az: én hogyan szórakozom rajta!
    Bár o.k., nem vagyuk 1formák. Én alapvatően pozitív gondolkodású vagyok. :)

• Darkoo
    Az Aliens 8.3as osztályzatú az imdb-n és 74. a TOP250as listán.Ez a legrangosabb filmes összeállítás az egész világon.
    Akkoriban mi volt az siker titka?Kíváló forgatókönyv,tehetséges színészek,nagyon jó rendező.
    Egy Alien/Predator rajongónak csak ez számít.ÉS nem az hogy ha már kijött egy AvP film,akkor szeressük,mit tudunk mást csinálni..
  • Darkoo
    Maradjunk annyiban,hogy sok mindennel egyetértek veletek,de számomra nagyon nem nyerte el a tetszésemet ez első rész.Az én igényeim magasak,kb Aliens /Predator 1 szintjén.Kb ilyen igényes alkotást várok a következő részben..

Mindent elárul az AvP-ről a rengeteg rossz kritika és támadás,mindehol az alacson osztályzat,imdb-n is többekközött jóindalattal kapott egy ötös osztályzatot a 10-ből...
  • InfectedMann
    Én is láttam már ennél rosszabb filmet, de én egyáltalán nem volt alatta feszült és nem izgultam...
    főleg, hogy mikor megláttam az eleljén a néger csajt már sejtettem, hogy ő fog életben maradni :D aszittem tévedek és többen életben maradnak, de hát csalódnom kellett :( igaz az alien filmekben is ripley mindig életben maradt , de pl. a 2 részben volt más túlélő is... itt is többen voltak itt is lehetett volna még túlélő ! Mondjuk azok a túlképzett katotának kinéző bohócok :D

90 perc alatt nem lehet pl. egy olyan szintű filmet csinálni mint a Aliens ahol alapjában véve megismerjük a szereplőket és ez egy irtózatosan nagy baromság->
    "Akkor most ki a lényeg? Nem az Alienek, Predatorok? Kit érdekelnek az emberek, ők csak mellékszereplők."

["odaadja a saját lándzsáját"
    Na az aztán a fő csúcstechnikájú fegyverük volt.]

A Predatoroknak nem szokták csak úgy elajándékozni a saját fegyvereiket amiket neki ki kell érdemelniük !

Akciókról annyit, hogy kevés volt... ez a 90 perc kevés volt, hogy a történet és a szereplők kitudjanak bontakozni...

nem minden áron fikázni akarom a filmet, de hát amit nem érdemes azt védeni sem kell... nem hozták ki a maximumot a filmből és kész... inkább filmesítették vonla meg valamelyik AvP képregényt vagy könyvek... mérföldekkel jobb a legtöbb sztorija mint ennek a filmnek...

(sry az esetleges helyesírási hibákért, de most nincs erőm visszaolvasni amit írtam)
  • Seten

Szerintem sokkal több mindent kihúzhattál volna mert a java tényleg csak szőrszálhasogatás:

"90 perc"
    Egy film nem attól lesz jó, hogy 200 perces.

"Alien vs Predator, csak egyetlen akciójelenet"
    Emlékeim szerint nem egy volt. Hacsak te nem a vágott, vágott verzióját láttad.

"Egy pillanatig sem tudtam izgulni a film alatt"
    Ha 0.01 hangcuccon és hasonló szintű képpel nézted akkor meg is értem.

"Miért tanítanánák meg őket építeni,mikor annyira féltik a technikájukat"
    Szerintem félrefordítottad. Ők csak felépíttették velük, nem hiszem, hogy azok az emberek túl sokat megértettek volna a technikából.

"odaadja a saját lándzsáját"
    Na az aztán a fő csúcstechnikájú fegyverük volt.

"leraknak néhány tojást egy erdőbe"
    Hú ez aztán a fantáziadús sztori!

"A szereplők olyan hamar meghalnak, hogy nincs időnk megszeretni/megútálni őket"
    Akkor most ki a lényeg? Nem az Alienek, Predatorok? Kit érdekelnek az emberek, ők csak mellékszereplők.

"miért tudósokat küldtek oda? Talán lehetett volna egy jól kiképzett
    osztag"
    Aha vagy miért nem küldik oda a Vad Bandát és az egész film alatt csak a töltényhüvelyek potyognak a padlóra. Lőjünk mindenre két órán keresztül.

"A predatorok fegyvereivel is vannak gondok"
    Ez nem a MH ahol mindenki 65-mintájú molinófelsőt hord. Többféle fegyverek, többféle anyagok. Vannak jobb fegyverek meg gyengébb fegyverek.

"Ha méltó a predator tiszteletére, akkor minek készítene neki fegyvert??"
    Hány esetben ölnek a Predatorok puszta kézzel Alient?

"az emberben látták a predatorok, hogy alien embrio van"
    Mintha nem tudnád, hogy a Predatorok csak a sisakjuk miatt tudnak többféle spektrumban látni. Gondolom nem kapcsolgatják mp-enként mint én a távkapcsolót.

""You are one ugly motherf...""
    Az amerikaiaknál kb három-féle káromkodás létezik. Ez az egyik.

"Az alapfilmekben bevált dolgok. Van egy kutatóbázis egy másik bolygón"
    Végül is ilyet még csak 23547 filmben láttunk.

"Michael Dudikoff akciófilm, azokban jobb a sztori"
    Akkor talán inkább olyanokat kellene nézned ehelyett.

Szerintem te csak azért nézel filmeket, hogy azután minden kockájába beleköthess.
    Persze ez lehet attól, hogy egyszerűen még csak túl fiatal vagy és most éled ki a pubertás-kori lázongásaidat. :)

• wesker24
    Szerintem nem volt annyira rossz film láttam már ennél rosszabb filmet is reméljük a készitők tanulnak az első rész hibáiból és egy igazán jó 2 részt láthatunk majd !!! 2x-szer csak nem követik el ugyanazt a hibát !! Vagy mégis ?? Reméljük nem !!
  • matrix666
    Ezért lett rossz az AvP film.Olvasd el figyelmesen:

Nagyon kevés akció, és lassan indul.

- 90 perc? ez vicc?

- Alien vs Predator??? Hol? Mert a filmben igazán csak egy ilyen jelenet volt. Anderson annyit áradozott a remek akciókról, de igazából csak egyetlen akciójelenet volt ahol a két faj tényleg összecsapott, de ennek sem láttuk felét a "remek" kameraállások, és vágások miatt.

- Az alien és a predator filmek a feszültség folyamatos fenntartásán alapultak. itt ez nincs meg. Egy pillanatig sem tudtam izgulni a film alatt.

- A történetet látva nekem is valami hasonló jutott eszembe, mint a néző-kollegának: "Also, I have to say that I am tired of the same old story of alien species (in this case, the Predators) coming to ancient Earth and having the primitives worship them as gods. It's been done a thousand times before, let's think of something new." - Mit mondjak, nincs túl sok fantáziája Andersonnak. Meg ugye a múltbéli alien-invázió is kicsit problémás dolog a történetben. Persze még jó néhány bajos dolog is van. Megtanították a predatorok az embereket építeni??? Miért tanítanánák meg őket, mikor annyira féltik a technikájukat? Ja és a végén az egyik predator még odaadja a saját lándzsáját a főszereplőnek(!)

- Anderson próbált valami jó kis sztorit kitalálni. Ugye, hogy azért aktiválták a piramist, hogy idecsalogassák az embereket és legyen gazdatest az alieneknek. Sajna ez teljesen felesleges. Már több AvP sztoriban is kiderült, hogy lehet ezt sokkal egyszerűbben is.. Ha gazdatestet akarnak, leraknak néhány tojást egy erdőbe, vagy egy falu közepébe, és utána levadásszák a kifejlett alieneket. Ha meg túlságosan elszaporodnak az alienek, akkor továbbállnak.

- Érdekes, hogy Weyland Yutani eddig nem arról volt híres, hogy ingyenes expedíciókat szervezet lelkes régészeknek.

- A szereplőkről megtudunk valamicskét, de olyan hamar meghalnak, hogy nincs időnk megszeretni/megútálni őket, így nem is sajnálkozunk miattuk. Lenne egy két ígéretes szereplő, pl a szőke, rövid hajú nő a pisztollyal tipikus Vasquez volt, és reméltem, hogy lesz valami szerepe, de ugyan már! Túl sokat várok én ettől a filmtől! A lényeg az, hogy Anderson bedob egy rakás jellegtelen karaktert, és pillanatok alatt kivégzi őket (persze csak a kamerákon kívűl, de ez nem az ő hibája). Gratulálunk, tényleg sikerült kiírtani mindent, amit az alapfilmekben szerettünk.Az Alien filmben pl abszolút nem lehetett tudni, hogy Ripley fogja túlélni, itt viszont már az első percben egyértelmű, hogy ki a főszereplő, a többi karakter annyira lényegtelen. Minek ide egyetlen normális szereplő is. Nagy kedvenc még a férfi főszereplő is, aki 10 mp alatt megfejt bármilyen ősi írást (erre még Indy sem volt képes), és olyan következtetéseket von le bizonyos dolgokból, amitől az ember haja is égnek áll.

Kérdem én, miért tudósokat küldtek oda? Talán lehetett volna egy jól kiképzett osztag, amelyik kihúzza egy darabig, lásd Aliens. Tlán akkor több akciót láttunk volna. Egyébként nincs ez másképp a predatorokkal sem. Teljesen feleslegesen bekerül néhány predator a filmbe, akiket rögtön (kb 3 perc alatt)le is mészárolnak az idegenek(na jó egy megmarad). Mintha ez mindig ilyen könnyen menne. Így persze nem sok igazi akciót látunk, de így biztos olcsóbb volt.

- Teljesen élettelenek a szereplők reakciói, sőt egyáltalán nincsennek is reakcióik
    Tűzharcot folytatnak a predatorokkal, de amikor eltűnnek, senkinek nem jut eszébe megkérdezni, hogy mik voltak ezek. mintha teljesen természetes lenne, hogy predatorok mászkálnak a piramisban. Csak jóval később jut eszükbe, hogy meg kéne kérdezni, mik is voltak ezek, meg persze egy kis csodálkozás sem árt.

- A főszereplő nő túl nyugodt a Ripleyhez képest - nehéz komolyan venni. Gyakorlatilag faarccal tűri, ahogyan a valaha kitlált egyik legveszedelmesebb létforma egyik példánya támad rá, és akkor se változik az arckifejezéése, amikor egy predator vicsorog közvetlen közelről a képébe...

- Átrendeződő piramis? Hmm ők is látták a kockát? Mert láttam én is.

- A predator hangok se voltak az igaziak. Sajnos, amikor meghallottam az ordításukat, egyből az volt az érzésem, hogy ez oroszlánbőgés. És tényleg az. A régi predator hangok meg nincsennek. Egyébként az alienek meg nem adnak ki hangot. Az eddigi filmekben is max. valami kis sziszegést produkáltak, de itt már visítanak mint a malac

- Van egy érdekes jelenet az Alien 4ben. A doki a törhetetlen üveg mögött szemléli az alient, és amikor túl közel hajol, az alien megpróbálja a második, kitolható szájával(nevezzük nyelvnek) átütni az üveget. Persze nem sikerül neki. Ennek a predator sisakját simán átüti az alien a nyelvével itt. Hmm lehet, hogy a predatorok eredetileg csak farsangra jöttek, és papírruhába öltöztek.

- A predatorok fegyvereivel is vannak gondok. A discet nem marja szét a sav, de a kézi pengéket igen, sőt a predator páncélját is. Érdekes, hogy a predatorok már évszázadok óta harcolnak az alienekkel, de nem voltak még képesek olyan szilárd anyagot kitalálni, ami ellenáll az alienek maró testnedveinek. Azaz, hogy sikerült, mert a disc ellenállt, de akkor a többi miért nem...most hogy is van ez?

- Egyik kedvenc jelenetem: Egy kis barkácsórán a predator fegyvert készít a főszereplőnek. Fegyvert ad az elesetteknek?? Mi ez, valami szeretetszolgálat? Lehet én értettem félre valamit, de a predatorok semmit sem tisztelnek jobban az erőnél, ézért nem segítenek gyengéknek, max nem ölik meg őket. Ha a nő meg bebizonyította, hogy elég erős, és méltó a predator tiszteletére, akkor minek készítene neki fegyvert?? Nem tűnik logikusnak.

- Mindenféle komolyabb fegyver nélkül megöl egy ember nő egy alient? Könnyedén elbírja a fejét(amit pajzsként használ lol), és sav sem marja?

- Miért hagynák itt a fegyvereiket évekig a predatorok egy piramisban??? Pont az a faj, amelyik annyira félti a technikáját, hogy ha vesztésre áll, akkor inkább felrobbantja magát minden felszerelésével együtt?

- Érdekes, hogy a fogságban tartott királynő magát is kiszabadíthatta volna, ha megsebzi pl a saját karját, és mi úgy tudjuk, hogy az alienek igen okosak... elég buta dolog láncokat használni egy alien megfékezésére. Kicsit kezdetleges dolog a predatorok technikájához képest.

- Egyik kedvenc jelenetem, amikor az alien királynő a film végén egy kis frissítő esti kocogásra indul, és közben mellesleg üldözőbe veszi a főszereplőt. Akaratlanul is megmosolyogtam a jelenetet. Sokáig gondolkoztam mire emlékeztet, és egy külföldi fórumon felvilágosítottak. Hát ez olyan mint a T-Rex a JPból. Nem is olyan, hanem ez maga a T-Rex a Jpból Kísérteties a hasonlóság a mozgásban.

- A filmben kicsit felgyorsult az alienek szaporodása. Persze a film kedvéért lehet ,hogy jó ötlet volt, de egy ilyen faj már tényleg megállíthatatlan lenne.

- Az idegenek nem támadnak meg egy gazdatestet.

- Érdekes, hogy az emberben látták a predatorok, hogy alien embrio van, de saját társukban, akit a hajóra is felvittek, benne nem

- "You are one ugly motherf..." - ezt kilopták az eredeti predatorból! Egy az egyben!!! De hát ilyet csak Arnie mondhat!!!!

"No matter who wins, we lose" - Tudom, hogy elcsépelt beszólás, de ez a promo tök korrekt. nem tudom ki nyer ezzel. a filmstudio, vagy bárki, de mi nézők csak veszíthetünk.

Az egész leginkább egy, a kereskedelmi adók által megvágott gyenge (mondjuk Michael Dudikoff) akciófilmre hasonlított, annyi különbséggel, hogy az azokban a filmekben jobb a sztori, és néha még karakterek is vannak legalábbis az itteniekhez képest.

Tudom, hogy sokan azt fogják mondani, hogy a felsorolt dolgok apróságok, de egy jó filmet a gyengétől sokszor az ilyen apróságok különböztetnek meg és nem a látvány, meg a technika. Ráadásul még így is kihúztam néhány sort, amit már tényleg szőrszálhasogatásnak tartottam én is így visszaolvasva.

Én azt hittem, hogy ezt a filmet nem lehet elrontani. Ott voltak az alapfilmekben bevállt dolgok, csak hozzájuk kellett volna nyúlni. Van egy kutatóbázis egy másik bolygón, egy pár predator, egy rakat alien, meg egy jól képzett kommandós csapat. Ezeket összeereszteni, esetleg valami kis csavar a végére, és máris elégedettek lehetünk. Az egyik rajongó mondta még a film előtt, hogy nem kérnek ők sokat a Foxtól, csak annyit, hogy az Avp filmet James Cameron rendezze, 100 millió felett legyen a költségvetés, és szerepeljen benne Arnold No igen, nem rossz ötletek. Csak sajnos, ha jól tudom a Fox biztonsági politikájának köszönhetően, a film a produkció súlyához képest elég alacsony költségvetést kapott. A rendező személyével is voltak problémák, és nem csak az Anderson "ellendrukkerek" szerint. Az a katasztrofális ötlet meg nem tudom kinek jutott eszébe, hogy Anderson írja a film sztoriját Azt sajnálom, hogy ha normálisan megcsinálják ezt a filmet, és a stúdió is mer kockáztatni, akkor akár a GYU sikerét is megismételhették volna, és jöhettek volna a következő részek. Sajnos így is biztosan lesz folytatás, mert a film sikervárományos. Akármilyen rossz is, a hosszú évek alatt kialakult rajongótábor el fog menni a második részre is. Utána pedig a fejét veri a falba otthon.
  • wesker24
    Nekem is az első kép tetszik a predatorról !!!

Tudom hogy nem ide tartozik de olyan jól tudom utánozni a predator hangját hogy amikor a haverok nem vesznek észre amikor a hátuk mögött vagyok akkor rájuk tudom ám hozni a frászt !!!
  • Seten

Állandóan "sok logikai bukfenc"-et emlegettek.
    Úgymint?

• matrix666
    Jaj igazad van,rossz képet linkeltem be véletlenül
    Amúgy nekem mindkét pred tetszett,szóval a Pred2beli ragadozót is viszontlátnám,mert bevállalósabb volt,és a fegyverei is tetszettek:)
  • Darkoo
    LÁthatóak a tüskék rajta
  • Darkoo
    A Predator 2-ben így néz kia feje,nemúgy mint azon a 2.képen.

• JonDavis
    Én is az elsőre szavazom