ISO-szabvány lett a PDF

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ugye itt az az érdekes, hogy 1 de facto szabványból tényleges szabványt csinálnak.

Azzal meg hagyjatok, hogy txt-be pakoltok, mert ez nyilván ostobaság. 127 bites karakterkészlettel kódolod el, vagy utf-8-al? Hogyan teszed bele a képeket, linkeket, fontokat, style-okat? Hogyan tömöríted? Hogyan oldod meg a tartalomjegyzéket, netán az oldalszámozást? Hogyan csinálsz belõle nyomtatható dokumentumot, ha pl író vagy? Hogyan teszel bele vízjegyet, és hogyan véded a tartalmat az illegális másolástól. Hogyan írsz le egy matematikai képletet??

Persze erre a sok nyüanszra mind van megoldás, pont hogy sok is.

Open your eyes, open your mind and close your mouth...

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

Dj Faustus
És a Postscript? Azt nem használják mint ipari szabvány?

Amúgy meg van egy jó kis full ingyenes szerkesztõ, azt hiszem Tomahawk PDF+ a neve, magyarul is tud, telepíteni nem kell, csak kicsomagolni.

http://www.acropdf.com/
Itt van a PDF Speedup program, ha érdekel valakit.

Na igen, az Adobe reader nem egy villám...
Egyébként jó a PDF, csak a koncepciójával nem értek egyet. Még mindig nagyon erõsen ragaszkodik a papírhoz.
Akkor már jobb a html.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

h4x0r
Ja, csak ha valaki kissebb ablakot hasznal, mint a sorhosszod, esetleg mas a shiftwidth-je, es maris masmilyen lesz 😊

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova

Ezért telepítem mindíg a Acrobat Reader Speed patchet, kb. 20x gyorsabb lesz 😉

kinek mi 😊
Én azért szeretem, mert a saját anyagaimat, régebben jegyzeteket ebben küldtem és így jóval kevesebben tudták sima névátírással plagizálni.

zippofcy
Jó ez a PDF, nélküle nem lehetne benne a warezban az összes angol meg amcsi magazin, és nekem fizetnem kéne értük. MEGÉRDEMELTE, na. <#vigyor1>

PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2őt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)

Legyen izzó szabvány!

A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

Viszont a txt filehoz nem kell mindenféle lassító szemetet felpakolni a gépedre, és nincs ami elbaszódjon, és akkor nem látsz semmit az adatodból, a la excel, word.

A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

A PDF már DE FACTO INDUSTRY STANDARD... ezért nem nagyon izgat, hogy ISO vagy nem ISO, már annyira szabvány, hogy ezt megváltoztatni nem lehet (és nem is kell)...

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

megérdemelte már a formátum

Elnézést a Sorokért:)

<#eljen>
Hagyjál logva ... kapok tonna számra textet, meg RTF-et, sõt dokot is ... nagyrészt átláthatatlan szemét, nem mellesleg többségét ki se lehet normálisan nyomtatni. Azért nem rossz a PDF.

Ha text-ben eltarolom, akkor is olvashato lesz, meg evek mulva is! Wow. 😉