2274
Kizárólag azoknak, akik szeretik ezt a két versenysorozatot
  • Miss Lucifer
    Hé srácok mi ez a veszekedés? Légyszi légyszi, nem kell az ilyesmi! Olvasva itt a dolgokat, én nem nagyon látom át az üzleti részét egyik oldalnak sem és őszinte leszek, nem is érdekel ez a része. Viszont azt tudom, hogy milyen a légkör néha a Forma-1 topicban és nagyon szeretném ha itt és az általam kedvelt topicocban megmaradna a családias hangulat, függetlenül attól hogy ki mennyire tájékozódott a dolgokban. Lehet sokat olvasni a témában, de légyszi ne bántsuk már egymást, az nagyon nem jó.
  • gordon 24
    Te egyébként a ChampCar alapítója vagy hogy enyire vágod?
    IRL- nélkül nem létezik amerika, azt soha nem fogják megszüntetni még akkor se ha csak a versenyzők lesznek a környéken..
    Ez olyan mintha azt mondanád, hogy magszünik az f1.

Ne legyél már hülye!!!

A válaszodhoz meg annyit, hogyha normálissan kezted volna a beszélgetést,akkor talán én sem igy állok hozzád!!

Néz magadba és akkor magyarázz!!!!
  • Dietrich
    neked senki nem osztott lapot.
  • Dietrich
    pedig változni fog..TG-nek nincs más aduja az indy pályán kivűl (persze ez sem kicsi) de ha a honda lelép nagy szarban lesz akik 2008-at jelölték hogy addig ellátják motorral...szerintem a jövő kb. 2009-2010 újra összeáll a 2 sorozat de nem TG fog dirigálni.
  • Dietrich
    amig nem anyázunk nincs baj :)

de komolyan nem értelek.
    leírtam üzleti szempontból az utcai pályák jobban bejövősek mint az oválok az open wheel esetében. Oda csak mobil lelátókat tudnak építeni ill. van az állóhely.
    Hol láttál ilyen versenyen üres lelátót?
    Milwaukee-ban ott igen. Azt a pályát csak a hagyománya miatt nem dobták ki a naptárból (bár hozzáteszem én kiktatnám mert semmi értelme 1 db ovál versenynek, miként az IRL autói is közröhej tárgyát képezték a nem oválon)

Mexikó 2003-ban 407.000, 2004-ben 380.000, 2005-ben lebontottak lelátót mert elöregedett így 345.000 FIZETŐ néző 3 nap alatt.
    ausztrália stabilan 300.000 néző mindig.

miről beszélsz? Montreál? lebontottak lelátókat, hogy ne legyen annyi néző de ez túl bonyolult dolog a mikéntje, de kapcsolatban áll a nascar-irl kettőssel és a pálya vezérével.

És mondom még1x!
    az IRL versenyeire INGYEN mentek ki nézők. Osztogatták a jegyet rá vagy érvényes volt a nascar belépő.

a CC mindig kiadja a hivatalos fizető nézőszámot..az IRL 1x sem!
  • gordon 24
    Neharagudj, de te mi a fasznak jöttél ide ha csak kötözködni tudsz?

Arra keress egy másik topikot?

Nyiss magadnak, egy fasz vagok topikot!!!!
  • Laffite
    16 éve nézem az amerikai versenyeket és tudom azt, hogy egyik pillanatról a másikra eddig csak egyszer változott meg a helyzet igazán komolyan, mégpedig a szakadáskor, ezért nem hiszek el előre semmit, talán majd utólag, ha megtörtént, akkor igen...
  • Laffite
    lehet az IRL népszerűsége csökken, de a CC sem villogott eddig és a lelátók sem roskadoztak, nem értem miért vitatkozom még, egyszerűen elbeszélünk egymás mellett, nem foglalkozom többet a dologgal, mert tudom, hogy nincs igazad, ennyi.
  • Dietrich
    csak tudod amig te mondjuk a nascar oldalakat olvasod addig én/mi a CC és IRL + fórumokat..többet megtudni onnan mint a bárgyú VF féle eurosportos közvetitésekből.
  • Dietrich
    nézd én tényekkel tudod szolgálni te mit tudsz felmutatni? :)
  • Dietrich
    "a városi pályák meg 17 kocsival és névtelen versenyzőkkel már nem adták vissza ugyanazt mint mondjunk 10 éve, de ettől függetlenül még mindíg szeretem, meglátjuk mi lesz vasárnap, én változatlanul nem hiszek a csodákban..."

de én pont ezt pofázom..új olcsóbb kasztni ami méretben kisebb lesz a jelenlegitől pont ezek miatt a pályák miatt, oválra alkalmasak lesznek más szárnyokkal.
    Névtelenek mindig amig nem ismerik meg őket :))(Allmendinger, Tagliani, Carpentier,Tracy,Dario,Kanaan stb) mind névtelen volt :D
    1988 óta nézem az indycart hidd el van rálátásom a dolgokra és nem a Yoong félékre kell adni.
  • Laffite
    a jövendölésnek végképp nincs
  • Laffite
    ...és mi lesz pl 2032-ben...? ne haragudj, de ez így túl kerek és túl direkt ahhoz, hogy kp-nek vegyem...
  • Dietrich
    igen néha elkap a hév mikor olyan dolgokat látok leírva aminek semmi de semmi köze a valósághoz!
  • Dietrich
    de ember..a pénz miatt mentek át!
    de ez a pénz apadni fog mint a duna áradás után! és akkor szerinted hova mennek? hova megy a szpontzor is ahol van nézettség vagy ahol nincs?
    IRL-nek a béka segge alatt van a tv nézettsége az indy500-on kivűl..

én is egyesülés mellett vagyok de TG kizárásával, Ganassinak a kussolásával...ők a legnagyobb szarkabarók.

Ganassi jó példával rukkolt elő Dana halálának napján mikor megnyerte a versenyt...
  • Dietrich
    mondjuk ha annyira jól megy az IRL szekere, miért lépett le a chevy, toyota, miért csökkent a versenyek száma (most megsúgom a St.Pete-i verseny jövőre már nem fogja az IRL naptárát képezni)és így tovább..

toyo kiszállásával nem csak TG nem csak a motorokat vesztette el, hanem azokat a súlyos milliókat is amiket a csapatok kaptak.
    Ennek pótlására az indy500 bevétele kurvára nem elég..és mivel a pályán van nascar verseny jelenleg az tuti bevételt hozz neki.
    a F1 tavalyi botránya után Ecclestone már másik helyszint keres és az idei futam látogatottsága alapján dönti el TG, hogy akar vagy sem F1-t a továbbiakban.
    Mert ha ez sem lesz neki gyakorlatilag 2007 után nem tudja folytatni a szériát megérdemelten megy a kukába élete fő remekműve...csak addigra a jelenlegi élmenők közül sokan befejezik az aktív versenyzést.
  • Laffite
    bocsáss meg, látom harcias kedvedben vagy... tudod mit? rádhagyom...
  • Laffite
    szerintem túlkomplikálod, de nem szeretek vitatkozni, én szeretem mindkét kategóriát, de a CC már nem vonz annyira, mert az utóbbi években majd minden fontos név átment IRL-be, +több az ovál és nekem azok jobban bejönnek, a városi pályák meg 17 kocsival és névtelen versenyzőkkel már nem adták vissza ugyanazt mint mondjunk 10 éve, de ettől függetlenül még mindíg szeretem, meglátjuk mi lesz vasárnap, én változatlanul nem hiszek a csodákban...
  • Dietrich
    tudom.
    "mi volt a baj vele?"

minden. :)

de mondom ha ez a topic csak az IRL-ről szólna a címe alapján akkor oké, de ha nem akkor ne terjesz hülyeséget.

• Dietrich
    olvass tovább...

Danica korábbi produktuma az Atlanticban = 0
    Katherine Legge újoncként az Atlanticban = 3 győzelem!

két csaj..csak ugye az egyik jenki és nevetséges volt amit a TG és média tett..8. helyen kocsikázott Danica és a kamera csal őt mutogatta miközben hogy ki volt az élen?...

Danica autója kapott csak +50 lovat tavaly..balhéztak is a többiek (Kanaan, Dario, Hornish) de a nézettségért mindent elven...
    ja az volt már, hogy évek óta csökken a nézettsége az indyn? évente 50.000 nézővel mentek ki kevesebben...soha nem volt olyan, hogy a kanyarban üres lett volna a lelátó..TG-nek sikerült is ezt tavaly összehoznia.
  • Dietrich
    a média cica bubusa ;)
    az indy500-ak már évek óta nem arról szólnak mint pl. a kilencvenes években..
    kibontom :)

a toyota azzal a szándékkal lépett be a néhai indycarba, hogy az indy 500-at megnyerje ezáltal több autót tudjon eladni az USA piacán.
    Mikor kettészakadt a széria pofára esve érezték magukat és bár maradtak még pár évet 2001-ben elkezdték a szar kavarást.
    Bejelentették az akkori cart vezérei, hogy maradnak a turbók..erre ez a gyökér banda azt mondta akkor lelép az IRL-be (miközben már 2000-ben tárgyaltak TG-vel erről jól tudták, hogy fűstszűrős sapka lesz)a honda meg azt ha szívó motor lesz ők biza lelépnek :p
    erre maradt a turbó és a két japó cég le is lépett ahogy ezt előre kiagyalták
    2002 végén.
    2003-ban a toyota azzal az érvvel nyomult TG-hez, hogy emlékeztesse a megállapodásukra továbbá arra a nem elhanyagolható szempontra, hogy a motorok mellett további 15-15 millió dollárral támogatja a csapatokat... hagyja őket nyerni az indy500-on :p ehhez mindössze csak +50 lóerőt kértek a motorjukhoz. honda rábólintott mint hű szolgálja a sancho panza történetben..mily meglepő a 2003-as rajtfelállásnál a TOP 7-ben csak toyota motorok voltak :D
    Mezei anno meg is jegyezte, hogy mennyire más hangjuk lett a toyotáknak..persze te hülye mert a +50 paci miatt vinnyogóbbak lettek :))
    az egyezség részét képezte az is, hogy 2004-ben ugyan így tesznek a honda motorokkal..és teljesen váratlanul 2004-ben a TOP 7 v 8 helyen a rajtnál hondák voltak :D
    vissza a toyotához..miután megkapta amire vágyott (indy500 win)kezdte nem érdekelni az egész. Ugyan motort még szállított az IRL-nek de a fejlesztést 100 milláról 50-re csökkentette a hondával ellentétben a chevy meg már szart az egészre 2004-ben (ekkor volt az hogy Hornishék és akik chevy motorral mentek balhézni kezdtek, hogy ha nem csinál valamit a gyár a motorjaikkal akkor nem fognak elindulni.
    TG közbenjárására az akkori crosworth vezetői kisegítették a chevyt egy kis tunninggal és láss csodát a 2004-es indy500 után ott tudtak lenni a spiccen az addig csak agyonvert chevy motorral ellátott autók.
    2004-2005 telén még kaptak egy kis + segítséget a cosworthól aminek az lett a következménye, hogy Scheckter lévén polet értek el az első versenyen!
    majd jött a 2005-ös indy500...ez volt szerintem az egész történet megcsúfolása. Érdekel valakit, folytassam? :D

amúgy én is szeretem nézni az IRL-t de már régóta teljesen másképp látom a történetet, mint amit a hazug TG média hirdetett, de erre már rájöttek a többiek is (Penske, Panther csapat, versenyzők)
  • Laffite
    Igen, ezt pont fél éve írtam be, mi volt a baj vele?
    Egyébként az USA-ban az Indy 500-at értékelik egyedül még mindíg, pont ezért fogatlan oroszlán mindkét kategória... Az általad leírtak egy szép jövőt festenek le, de minden szezon ilyen szép jövőnek indult a CC-ben, aztán valahogy mégsem sikerült egyik sem, szal hiszem ha látom, de legyen neked igazad... Indy 500-ra meg hidd el nekem, hogy mindíg lesz 33 induló, mint ahogy a Nextelben is mindíg meglesz a 43, ne haragudj, de ez egyszerűen vicc amit leírtál...
  • Dietrich
    LOL
  • Minstrel
    22.00kor? .. akkor lesz a választási show... hát persze, hogy a CART-ot nézem
  • Dietrich
    Hali.

Jéé van ilyen topic is?

mintha azt lett volna írva tavaly, hogy ne legyenek fikázások..én meg itt csak IRL dicshimnuszt és CC fikát olvastam az elején. Talán rossz a topic cím.
    mondjuk azt már leszűrtem pár kezdeti hsz-ből, hogy elég nagy a tudás hiánya a háttérről és sokan nem is tudják, hogy az IRL végnapjait éli!
    Lagymatagok a CC pályák? Ember TG ezekre a pályákra akart lecsapni mert üzletileg az open wheelben az utcai pályák, mexikó, ausztrália és a tavaly naptárba bekerült új CC pályák a nyerők!
    IRL versenyekre INGYEN mentek ki a nézők akik megvették a nascarra a jegyet!

IRL-t adja az abmoteurs és 1 hetes csúszással a sportklub.
    cc-t adja az eurosport, a cc honlapjáról elérhető race director (fizetős)
    és van az un. p2p (irl-t ott néztemn hétvégén)
    pplive
    valamint van magyar oldal ami az IRL és CC-ről szól (ezt biztos páran ismeritek is)
    motorsportok
    van egy ilyen is:
    CC FAQ

a jövő jelenleg úgy fest:
    Tony genyó George térden állva könyörög az egyesülésért és feltételeket támaszt (na ebben marhára nincs igaza ő baszta szét 2005 végén az akkori indycart meg akik vele tartottak)mert jelenleg a honda sem lesz állandóan ott motor nélkül marad.
    nincs 33 versenyzője az indy500-ra (elkerülhetetlen számára, hogy CC versenyzők induljanak, de a CC olyan versenynaptárt adott ki, hogy gyakorlatilag bérmunkába kell kiadniuk az autókat, hogy induljanak a kvalikon)

2007-től a CC új kasztnival áll elő..ezzel nagy valószinűséggel az IRL-ből páran átakarnak majd menni olcsóbb, modernebb lesz Panoz gyártja majd, jelenleg a betét széria az Atlanticon kisérelik meg a változást.
    tavalyi 17 induló után idén februárban 33!!! jelentkező volt köszönhetően az új és olcsóbb kasztninak, az erősebb motornak. Hétvégén Long Beachben kiderül majd az Atlantic esetében.

szóval fordult a kocka és ez elsősorban Kalkhoven, Gentilozzi, Forsythe trió jóvoltából (cosworth megvásárlása, pályák megtartása vagy újak szervezése, jobb tévés szerződések stb.

• gordon 24
    Hát sajnálom. Ebbe az országba elég nehéz ilyen sportokat nézni, bezzeg ha a focit szeretnénk, akkor a nap 24 orájába lehetne nézni.Már ott tartunk hogy a Kambodzsai nemzeti kupát is élőbe adja a Sport Tv. Csak azt nem tudom hogy ki a f...t érdekel ez!!!
  • Miss Lucifer
    Köszi szépen! De akkor ezek szerint ez is kábeles, nálunk itt nincs T-Kábel. Jó lenne pedig fogni ezt a francia csatornát, mert az Indy futamok is azon vannak és most azt se látom :-(
  • gordon 24
    Igen. Én előfizettem, a T-Kábelnek a Digitális program csomagjára!!!

Ebbe adják: MoteursTV ( közvetíti a NASCAR Busch Series-t)
    ABMoteurs ( közvetíti a NASCAR Nextel Cup,Craftsman Truck series-t, meg ami még nagyon fontos : Motocross VB-t)
    Eurosport2 (mondjuk ez szar), Extreme Sport,Espn Classic,meg van még két nagyon rosz műsor,de azt nem nézem.

Bocs Laffite, Ő kérdezte..
  • Miss Lucifer
    Hé, pont erről tudakolódtam a NASCAR topicban, hogy hol lehet azt nézni? Ezek szerint te tudod nézni valahol? (Bár ezt ugye ott kellene megkérdezni de mostmár ne csapongjunk) :-)
  • gordon 24
    Sajna akkor van a NASCAR-is ugyhogy marad az ismétlés!!!
  • Miss Lucifer
    Hát azért biztosan nem ketten fogjuk nézni, csak most talán kevesebben vannak itt a fórumon, de majd akkor bizti jobban megelevenedik a topic!
  • Laffite
    Reméltem is! :)
    akkor már legalább ketten nézük majd, esetleg mégvalaki...? :))
  • Miss Lucifer
    Köszi! Nézem majd!
  • Laffite
    ChampCar - Long Beach
    Vasárnap Eurosport 22.00
    remélem nézi majd mindenki!!! :)
  • Miss Lucifer
    Van valami újdonság? Mikor lesz verseny? És közvetítik valahol?
  • Miss Lucifer
    Én is nagyon sajnálom a fiút :((
  • banki
    Én is....a videó is megvan...sajnálom őt csak nemtom miért nem fékezett a sárga zászló meglengetése után...csak mert jó pár mp-e lengették meg de ő fullgázzal ment tovább...pedig a rádión is szóltak neki...
  • ChevyG #75
    sajnálattal olvastam a hírt.:(

sose követtem, ezt a szakágat, de azt tudom, hogy nem a f1ben és még csak nem is a NASCAR-ban vannak az igazán merész driverek. szerintem ez az eggyik legkeményebb autós sport. minden tiszteletem az övék.
  • Laffite
    Igen, sajnos ilyen a mai világ :(
    A kanadai Greg Moore (bal oldalon) esetében is csak a halálos balesete maradt meg az utókornak, a sikerei lassan feledésbe merülnek... Bár a családjának hála, fut a nevén egy alapítvány, de a világ már csak ilyen :(
  • Laffite
    a győztes autón is megemlékeztek Róla