2274
Kizárólag azoknak, akik szeretik ezt a két versenysorozatot
  • Dietrich
    te meg szép vagy :p
  • gordon 24
    Hála istennek nemők kzvetítették. Elég jó verseny volt szerintem is..
    Kár hogy a NASCAR-t nem közvetítik.
  • Minstrel
    én néztem, kicsi megszakításokkal, de az utolsó körök nagyon jók voltak, és a közvetítő srác is tűrhető volt, féltem, hogy Palik Czollner mondják majd
  • gordon 24
    Elég kiru volt az Indy 500. Látta valaki? (Dietrch az nem érdekel te láttad-e)
    Tehát ki látta aki nem Dietrich?
  • Laffite
    idióta
  • Dietrich
    IRL versenye jó uanalmas volt a hétvégén Motegiben, viszont voltak jó nagy crashek ill. Darionak sikerült elütnie az egyik szerelőjét.
  • Dietrich
    meg itt:
    p2p
  • gordon 24
    IRL-t közvetiti a francia ABMoteurs.
    ChampCar-t Eurosport.

Tavaly irl-t közvetitette a m1, idén nem tudom hogy nyomják-e.
  • banki
    HELLO

Vki nemtudja, h Mo-n melyik TV adón lehet nézni élőben IRL versenyeket?
    Kösz a választ előre is
  • ChevyG #143
    3 hozzászólás után nem igazán lehet lemérni, egy ember tájékozottságát, egy adott témában...
  • gordon 24
    Szia Dietrich!!

Figyelj ide! Lehet hogy nem tudunk annyit erről a dologról mint te, de nekem és rajtam kívül sok embernek nem az a bajunk veled, hogy többet tudsz mint mi esetleg erről a sportról.
    Nem is az a baj amit irsz, hanem ahogy irod, ebből mi nem azt a következtetést vonjuk le hogy nézd milyen komoly hogy tudja, hanem azt hogy mekkora hülye hogy kötözködik.

Érted a lényeget? Egyébként, szeretném ha irnál ide, és szeretném ha sok ember irna ide, csak megfelelő stilusba (jó az enyém sem az volt!!!) és normálissan. Laffite, és Miss Lucifer ISSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!
  • Dietrich
    "Nézd meg mind a kettőnek csak apofája volt nagy azóta egyik sem ír ide.."

azért hátrébb az agarakkal...
    miután tudásotok a témában erősen konvertál a 0 felé, tényekkel tudom alátámasztani amit irtam erre a válaszok azok voltak amik, minek irni..besértődnek mint hülye gyerek ha felrúgják a legóját..
  • gordon 24
    Valamit irnia kell!!
  • ChevyG #139
    látod! erröl beszélek, megint van időd
  • spedway
    Ebben az állításban logikai bukfencet vélek felfedezni. :)
  • spedway
    Első info-k szerint 175 ezren voltak kinn a három nap alatt Long Beach-ben, az IRL St. Petersburg-i versenyén pedig 60-80 ezren a három nap alatt (hivatalos nézőszámot soha nem ad ki az IRL, egészen kivételes helyzetektől eltekintve).
  • spedway
    Tévedsz, én is szeretem az IRL versenyeket csakúgy, mint a Champ Car versenyeket, én csak a háttérismeretek hiánya miatti téves következtetések levonása miatt írtam amit írtam.

Valóban, én jobban szeretem az open-wheel-t mint a NASCAR-t, és tudom, hogy ti nagy NASCAR-osok vagytok, nincs is ezzel bajom (miért is lenne???). Ennek ellenére én is nézem a NASCAR-t (Cup, Busch és Truck versenyeket is), viszont nem látok annyira a dolgok mögé, nem ismerem annyira aversenyzők múltját, a versenyek történetét, mint ti, mondjuk a tendenciákkal tisztában vagyok.

Nem kell megsértődni, viszont azon meg nem kell csodálkozni, ha néha kijavítanak - én nem a véleményedet javítom ki, hanem csak a tényekhez ragaszkodom/ragaszkodtam.
  • gordon 24
    Na sziasztok!!
  • ChevyG #134
    lehet, hogy te szereted itt a legkevésbe a NASCAR-t v az IRL-t csak neked nincs más dolgod, v barátnőd v mittomén.
  • gordon 24
    Gyerekek ezt ne!! Laffite, Miss lucifer, igenis írjatok ide ezzekkel az emberekkel nem kell foglalkozni.(sőt jó néha egy nagyot vitatkozni)
    Nézd meg mind a kettőnek csak apofája volt nagy azóta egyik sem ír ide.. Irjuk a véleményünket a dologról és ennyi.
  • ChevyG #132
    olyan, mintha az összes néző a képen lenne
  • Miss Lucifer
    Hát köszi szépen! Nem tehetek róla hogy nekem nincs annyi időm foglalkozni a dologgal mint nektek, pont azért szeretek fórumozni, mert innen sok dolgot meg lehet tudni bármiről. Azt viszont ki nem állhatom ha így beszólogatnak nekem csak azért mert kevés az időm valamire. Az én gyomromat az fekszi meg ha mások döntik el hogy mi fekszi meg a gyomromat!!! Csatlakozom az előttem szólóhoz, ezután mellőzöm az életemből ezt a topicot, mert az ilyesmi tényleg megfekszi a gyomrom. :-(
  • Laffite
    hello, soha nem az információ vagy az építő jellegű kritika fekszi meg a gyomrom, de elmegy a kedvem a beszélgetéstől, ha lenéznek, nyilvánosan hülyének állítanak be, csakis azért, mert az illetőnek más a véleménye, de ezt alant már tisztáztuk...

azért nyitottam ezt a topicot, hogy népszerűsítsem ezt a 2 szakágat, nem azért, hogy "szándékosan hülyeségeket terjesszek", illetve az információk "megüljék a gyomromat"... csináljátok tovább, ha akarjátok, részemről én befejeztem, remélem így már mindenki boldog lesz!
    thx
  • gordon 24
    May 13:Houston a következő futam.
  • gordon 24
    Sebastien Bourdai nyerte az Long Beach-t::::

1 Sebastien Bourdais 1:40:07.670
    2 Justin Wilson 1:40:21.766
    3 Alex Tagliani 1:40:28.155
    4 Mario Dominguez 1:40:30.282
    5 Cristiano da Matta 1:40:44.470
    6 Andrew Ranger 1:41:02.594
    7 Jan Heylen 1:41:09.318
    8 Katherine Legge 1:41:09.878
    9 Will Power 1:40:24.008
    10 Antonio Pizzonia 1:41:03.077
  • Dietrich
    Ganassi 1 hete St.Pete-ben:
    "Nekünk van a legjobb utcai pályánk az open wheel versenyzésben, St.Pete..."

ugyanez a Ganassi most Long Beachben:
    "ha 2007-ben nem egyesül a 2 széria, végleg kiszállok az open wheel versenyzésből."

menjél isten hírével...
  • spedway
    Halihó!

Úgy látom Dietrich kicsit túl sok info-t nyomott be egyszerre, ez megfeküdte egy-két ember gyomrát. :)

Azt meg kell hagyni, hogy tényleg elég bonyolultnak tűnhet a két szériában zajló háttéresemények követése, de ettől azért nem kell elzárkózni, mert akkor hamis képet kap az ember a valóságról. Vagyunk jópáran, akik 2000-2001 óta napi rendszerességgel bújjuk a háttérinfokat, amcsi cikkeket, elemzéseket fordítunk a már lentebb említett honlapra (ami egyébként hamarosan megújul) mindkét szériával kapcsolatban, ezáltal is az érdeklődők rálátását kívánjuk növelni az amerikai open-wheel-re (én írom az IRL és Indy500 szekciót). Ami mellesleg manapság - legyünk őszinték - vergődik a NASCAR mellett.

A Champ Car és az IRL két teljesen eltérő filozófiát követ, részben követett eddig. Napjainkra sok a hasonlóság, csak ezt nem szeretik bevallani. Ezért érik is az újraegyesülés. A 2003 év végi CART csőd után az új tulajdonosok révén az újjászervezett Champ Car abszolút felívelőpályán van, az IRL viszont megroggyant. Nem véletlen, hogy a két széria vezetői is elismerték, hogy folynak háttérmegbeszélések az újraegyesülésről, aminek várható időpontját én is 2009-2010 környékére teszem (ha nem történik addig vmi rendkívüli). Az több szempontból határkő lesz, részletekbe most nem mennék bele.

Addig viszont két széria fog menni tovább, élvezzük a versenyeiket. Torrenten lehet követni mindkét szériát, ill. a CC-t a Eurosport-on is, ami azért szinte minden háztartásban előfordul, úgyhogy ez sem akadály. Azt meg, hogy kinek mi a véleménye, szerintem izgalmas dolog megbeszélni. Egy másik fórumon ezt tesszük 5-6 éve.

Jah és ha vki hiányolja még a St. Petersburg-i versenyről szóló motorsportos beszámolót, az csak azért van, mert különböző elfoglaltságaim miatt még a versenyt megnézni se értem rá, pedig már itt csücsül a vinyómon. Ma megejtem mindenképpen.

Üdv.
    spedway
  • Dietrich
    még mindig Hornish a legjobb..
    Laps: 814
  • gordon 24
    Grat Hornish!!!!
  • Dietrich
    Hornishé a legjobb idő eddig indianapolisban a mai napon....
  • Laffite
    srácok, nem ér ennyit az egész! én nem akartam (szándékosan biztosan nem) fikázni a CC-t, ha valakinek ez így jött át, akkor sajnálom, de ha nem szeretném a CC-t, akkor nem vettem volna bele a topicba.

szeretném ha béke lenne/maradna itt, és foglalkozhatnánk tisztán a versenyekkel... ha valakit érdekel az üzleti háttere, leírhatja, elolvassuk, megköszönjük, megvitatjuk, de ne bántsuk egymást, itt senkinek nincsenek rossz szándékai (nekem legalábbis biztosan)

köszi!

vasárnap futam, reméljük jó hangulatban!!!
  • Miss Lucifer
    És dolgozatot javítani is lehet mosolyogva, egyszóval mégcsak nem is ez a baj, de ha neked ez jó így, akkor csináld!
  • Miss Lucifer
    Ha arról van szó, hogy megbántasz-e valakit, akkor maradjon fals én azt mondom. Mindenesetre idejössz és kijavítod a százvalamennyi hsz-t mint egy dolgozatot és ne haragudjon meg senki! Légyszi akkor a F-1 33000 és a NASCAR 6000 hsz-ét is nézd át és javítsd ki! Tudod én már nem az Indyről és nem a CC-ről beszéltem hanem az etikáról. Bocsi de bepörögtem! Megyek is mielőtt még mi is összekapunk.
  • Dietrich
    Veled jobban lehet dumálni úgy látom :)

nyílván ha fél éve látom meg ezt a topicot akkor teszem szóvá, de csak ma láttam meg. és való igaz nem is kerestem rá korábban az sg-n, hogy van ilyen. Erre szólt a "jéé van ilyen topic is" dolog.

"Egyszóval lehet tájékozott vagy"
    erre alapoztam amiket írtam, nem vagdalkoztam nem kitalált dolgok, de ő cinikusan reagált. Szerinted arra hogy kellett volna másként nekem reagálni?
    Én nem abból indultam ki, hogy szándékosan ír rosszat betudtam annak, hogy nincs úgy képben mint a nascar vagy nickje alapján a f1-el kapcsolatban.

de lehet igazad van..ha ez így jó volt akkor maradjon így tele fals dolgokkal :)
  • gordon 24
    Igy van!!! Elismerem lehetett volna szebben is de anyira dühitenek ezek a dolgok.

• Miss Lucifer
    Én megértelek, de megértem Laffite-ot is. Ha valami fél évig jó volt így (vagy hibás volt így, ez most lényegtelen), akkor ne most tárgyaljuk ki hogy fél évvel ezelőtt valaki igazat írt vagy sem, arról már lekéstél és elég csúnyán be is szóltál neki, mert ha valótlant írt le, azt bizonyosan nem szándékosságből tette és ezt Gordon is észrevette, ezt tette szóvá - még ha nem is stílusosan. Egyszóval lehet tájékozott vagy, de a plussz tudásodat nem arra kellene használni hogy másokat megbánts vagy megalázz, ebben Gordonnak megintcsak igaza van, csak ő nem így fejezte ki magát.
  • gordon 24
    Figyelj ide Dietrich!!

Lehet hogy kicsit brutális voltam az eljén!!
    De nem értem meg miért kell azért cseszegetni másokat mert más a véleményük a dologról!!!

Egyébként fiatal kor?

Miért te hány éves vagy?

Ha én bemegyek egy topikba, akkor nem azzal kezdem hogy ja van ilyen is ,egyébként meg rosz a cime, meg mindenki fikázza a cc, meg ilyesmi. Ez elég ovis stilus. És ha igy jelentkezel be csodálkozól hogy lesz olyan akinek ez nem tetszik?

Eddig olyan nyugodt volt a légkör minek kell oltogatni, kötözködni, fikázni másokat.

Ha nem tetszik a topik, akkor csinálj másikat és hagy minket békén.

Téma lezárva!!!!!!!!!

• Dietrich
    abból indult ki, hogy ő leirta az elején ne legyen fikázás..miközben minden korábbi hsz-e a champ cart fikázó volt, IRL-t éltető.
    Akkor ha valaki ezt szóvá teszi az fikázik, ugye?
    mondom rossz a topic címe :)

meg senkinek nem írtam faszozó és hasonló szöveget, hol itt a probléma? de gondolom gordon24 kivételezett lehett ebben ;)

félreértés ne essék, én is nézem az IRL-t, de mióta TG élete fő alkotása a konkurens széria megszüntetése lett volna jobban nézem az érem másik oldalát is. És jelenleg úgy fest nagyon változott a dolog..no ezt írtam le ami szemet szúrt másoknak.
  • Miss Lucifer
    Visszaolvasva, gondolom innen indult ki az egész. Lehet Laffite kevésbé tájékozott mint például te, de eddig még egyszer sem tapasztaltam hogy rosszindulatú lett volna bárkivel is. Ha van véleményed és más a véleményed, akkor azt írd le és ne fikázd más szándékait vagy hsz-eit, még akkor sem ha adott esetben tévedett. Fejtsd ki a véleményed, de az ilyen személyeskedések nem ide valók, ez való igaz!
  • Dietrich
    "Te egyébként a ChampCar alapítója vagy hogy enyire vágod?"
    már írtam valamit erről..erre jösz te és faszozol..

"IRL- nélkül nem létezik amerika, azt soha nem fogják megszüntetni még akkor se ha csak a versenyzők lesznek a környéken..
    Ez olyan mintha azt mondanád, hogy magszünik az f1."

IRL nélkül tökéletesen megvannak hiszen 1996 elött nem létezett!!!

az indy500 nélkül nincsenek meg de ha ez a csalásos dolgaik tovább folytatódnak (mindig valakinek +50 lóerőt engednek)jövőre további 50.000 nézőt veszítenek.
    tavaly eleredt az eső félbekelett szakítani a versenyt..erre csomóan elindultak haza.
    Nascaron megeshet az ilyen mostanában? Ugye hogy nem.

"Ne legyél már hülye!!!"

mondom elöbb utánakell járni a dolgoknak és utána lehülyézni másokat..de ezt betudom fiatal korodnak ;)

"válaszodhoz meg annyit, hogyha normálissan kezted volna a beszélgetést,akkor talán én sem igy állok hozzád!!"

eddig csak Lafitte volt itt nem emlékszem, hogy szóltam volna bárki máshoz is korábban :p