2274
Kizárólag azoknak, akik szeretik ezt a két versenysorozatot
-
#192 Uh, bazz, ekkorát bukni... szegény csaj :( remélem "rossz ezt mondani" túlélte... -
#191 Ez aranyos volt, a pályabíró elkezdi az égő kocsit kézzel "oltani" :DDDDD
Amugy Bourdais megint oktat... -
#190 már sebringben tesztelik az új kasztnit..ezek jobb képek
-
#189 2007es idényre szánt panoz kasztni:
-
#188 francia abmoteurs (kábelen jön, UPC-n nem) és a sportklub felvételről. -
Lampard008 #187 Hello!
Melyik csatorna adja az Indy cart? -
#186 :DD
-
#185 Hát nem is jól hangzik!!!!!! -
spedway #184 Igen első körben arról van szó, hogy a Busch verseny menne Montreálba a road course-ra, ahol az F1 és a CC is versenyt rendez, a Nextel meg a Busch farvizén beevezne egy építendő oválra vhol Kanadában. Sok még a bizonytalanság e körül.
Az ügy pikantériája, hogy két ember rendelkezhet fele-fele arányban a pályával, egyikük NASCAR-felé másikuk CC-felé... ebből nem sok jót látok kisülni... -
spedway #183 engedély megadva.. utólag. :DDD -
#182 látod ezt senki sem érti..még maguk a helybéliek sem ahogy ezt tavaly elmondták a helyszínen. -
#181 Én sem értem mit akarnak ott!!! Én imádom a NASCAR-t de az amerikai sport, annak amerikában a helye.. -
#180 remélem a nascar hatalmasat fog bukni ott ezért a fúrásért amit művelnek...ráadásul olyan helyszínen akarnak menni ahol az emberek az open wheelt szeretik/megőrülnek érte az amerikaikat tiszta szivből utálják. Quebec állam az államban..aki nem beszél franciául már ki is utálták.. -
#179 És ez a Montreáli téma? Ezt ugy akarják hogy a Busch versenyt rendezik a Pályán a Nextelnek meg építenek ovált, mert ez nem teljesen világos:Egy esetleges ovál pálya megépítése mellett lehetséges helyszínként szóba került Montréal, és a Gilles Villeneuve pálya -
#178 ja ok azt hittem aki forditotta :) -
#177 Hát ez a Bryan Sperber.. Ilyeneket állítani amiket abba a levélbe irt,annyira átlátszó és gusztustalan, hogy az hihetetlen..
Nem csodálom hogy berágtak a cc-sek.. -
#176 már mint ki a hülye? -
#175 Válasz erre:
Nyílt harc Phoenix-ben a Champ Car és a NASCAR között!
Ez a faszi hülye!! Kiváncsi lennék arra ha a cc-sek azt mondanák neki hogy PIR-en akarják rendezni a versenyt mit mondana. Gondolom sejted.
-
#174 Nyílt harc Phoenix-ben a Champ Car és a NASCAR között!
Harc Montréalért
Milwaukee, szombati nyilatkozatok
Tagliani nem indul Milwaukee-ben -
#173 Az igaz hogy a Toyota beengedése hülye ötlet volt mondjuk a fél NASCAR rajongó tábor höbörög is miatta.De veszélyes ez mert ha egymással fognak vitázni és egymás alá tesznek akkor mind két fél nézettsége romlani fog.
Ha viszont elviselnék egymást akkor meg az emberek néznék ezt is és azt is.
De igazából az egész gondot nem értem, hiszen ez a két sportág tök más, tehát aki szereti az OW az attól még szeretheti a NASCAR-t is és fordítva is.
Ez pont olyan mint a Superbike és a Motogp Az SBK-ban eredeti motorok vannak a MotoGp-ben Prototypeok.Az egyik Stock(car) a másik épített autok Prototypeok aminek semmi köze az igazihoz. (igaz a NASCAR is épített autókból áll és elméletileg az STOCKCar kategória) -
#172 no elkezdték a freet milwaukeeban.. -
#171 félreértés ne essék nekem is teszett az idei indy 2002 óta újra és Hornishnak szurkolok, de a mezőny fele vagy legalábbis 1/3-a nem volt oda való.
és ez az ami gáz..no ezt lehetne jövőre megszüntetni. -
#170 szerintem a nagy hal megeszi a kis halat elv..üzleti érdek semmi más.
gondolok szponzorok, tv közvetítések és egyebekre.
az biztos, hogy az autósportnak nem használ ha két teljesen eltérő széria "háborút" vív egymással, de az ISC-nek úgy látszik nem elég ha az NFL után ők a 2. legnézettebb sportesemény az usa-ban így beakarják biztosítani maguknak, hogy ha létrejön az egyesülés akkor ne álljanak vissza az 1996 elötti állapot, mert azt nem tagadhatják le ők sem, hogy rengeteg indycar fan vándorolt át a nascarhoz a szakadás utáni 3-4 év alatt.
példul az idei indy500 mezőny fele egy rakatt "hulladék" volt lényegében a 33 fős mezőny volt a lényeg (rajt után rögtön kiestek hemelganék, másoknak a verdájuk atomjaira hullott 20 kör után stb)..ha helyettük a CC legjobbjai indulhatnának megfelelő anyagi háttérrel egész más indy500 lenne 2007-ben és ez újra érdekessé tehetné az OW-t, újra lennének egész országot lefedő tv-s közvetítések, szponzorok jelennének meg ismét stb. ami persze nem máról holnapra jönne össze.. és ezt az ISC emberei is jól tudják..
ha valaminek nagy a nézettsége vagy népszerüsége (és azt mindannyian tudjuk a reklámok hatásaiból ha mást sem tolnak az ember képébe mint hogy ezt a mosoport vedd meg mert ez jobb blablabla)akkor a tömeg könnyen befolyásolható...
szóval azt hiszem az ISC emberei ezzel a harácsolással amit művelnek a saját vesztükbe rohannak majd egy idő múlva.
elkövették a legnagyobb bakit is..beengedték a toyotát..nem tanultak semmit a cart majd IRL-ből, hogy ott mit műveltek a japók.. -
#169 Hát szarugy! Már megint a veszekedés a két nagy között hogy ezt mniért kell azt sose fogom megérteni. Szerintem mind a két versenysorozat jó és se a NASCAR-osoknak se az OW-nek nem kéne kiturni egymást, mert ha belegondolsz attól hogy lesz pl Cc phoenixbe attól pont ugyannyi ember fog kimenni a NASCAR-ra mint idáig, Szóval nem értem mi bajuk egymással. -
#168 de van egy hivatalos CC állásfoglalás is az ügyben aminek vagy ma estére vagy holnap meglesz a forditása is.
-
#167 erre aztán ment a reagálás is azt is bekopizom utólagos engedelmével spedwaytől :)
Durvul a dolog.
Peeersze, nincs benne a NASCAR keze mi, a PIR elnök Sperber szerint nincs szükség ilyen "hülye, mikiegér típusú pályákra ... az ilyen típusú versenyek sikertelenek ... hagyjuk a francba ezt a marhaságot, inkább fonjuk még szorosabbá az együttműködést a NASCAR-al és a várossal."
Mondja Sperber úr, aki egy ISC tulajdonú pálya elnöke, és hazudozik bele az emberek pofájába az utcai pályák sikertelenségével, amikor a Champ Car utcai versenyek vasárnaponkén átlagban 90-100 ezer ember előtt bonyolódnak le, hétvégenként 150-180 ezer ember előtt.... persze, be vannak kicsit tojva, mert egy nagyon erős, tőkés promóteri társaság lobbizik a városnál a CC-verseny iránt, a csapat vezetője egy bizonyos Dale Jensen, aki az Arizona Diamondbacks baseball, valamint a Phoenix Suns NBA csapat társtulajdonosa. Ők már május elején, a város első e témában tartott tanácskozásán elmondták, hogy hány tízmilliót készek beruházni, ráadásul még Phoenix úthálózatának fejlesztése is összekapcsolható a verseny megrendezésével.
És ezt tetézi - mármint a NASCAR és a szorgos kis csapat - még egy törvényjavaslat benyújtásával, PONT MOST, hogy a város ezen meg azon pontjain ne lehessen olyan AUTÓ- és motorversenyeket tartani, ami 90 decibelnél nagyobb zajt csap, közben a turbós Champ Car-ok min. 115 decibel zajt csapnak, pl. ezt tavaly Denver belvárosában mérték le. A szálakat valszeg az ISC mozgatja, mert pontosan tudják mekkora sikere van az utcai CC-versenyeknek, és a végre bejáratott PIR-en rendezendő NASCAR versenyt veszélyeztethetik (mellesleg miért vesztélyeztetnék, ezt nem vágom).
Véleményem szerint ez már csak azért is nevetséges, mert egy ilyen nagy szervezet, mint a NASCAR és az ISC, mi a nyavajának fél egy ilyen, általuk bevallva/bevallatlanul nevetségesnek tartott open-wheel szériától, ugyan miért kell ilyen átlátszó módon gátolni egy lehetséges open-wheel verseny megrendezését???
Önérsékletet kéne tanúsítania a NASCAR-nak, és a monopolizálási kísérleteket most kéne abbahagyni, amikor még csak az elején vagyunk (fúrják a Montreal-i CC-versenyt is, de ott valszeg emberükre akadtak Alan Labrosse személyében, persze ez már megint egy másik történet).
Mellesleg Kalkhoven maffiamódszernek nevezi azt, ahogy a NASCAR megpróbálja szétzúzni az open-wheel-t, és azért amolyan üzenetként még elmondta, hogy "az autósport utcákon indult hódító útjára, nem pedig holmi superspeedway-eken".
Tisztelt France-family!
Hát nem elég a sportautó széria, a Grand-Am, nem elég, hogy a NASCAR az NFL után a legnézettebb sport az USA-ban, nem elég, hogy a csapatok és a tulajdonosok fürdenek a szponzorpénzben, nem elég a gyártók egymást tapossák a részvételért és a győzelemért és pénzt nem kímélve fejlesztik a COT-ot, hogy az oválpályák majd mindegyik vmilyen típusú NASCAR-verseny szeretne, hogy mostmár Amerikán kívül is igény van a NASCAR-ra, hogy gyakorlatilag egy szervezetként működik együtt az ISC, az USA legnagyobb oválkartellje és a NASCAR???
Hanem le akartok csapni a vergődő open-wheel szériákra, meg akarjátok esetleg venni Indianapolis-t, mielőtt még a két fél egyre eredményesebbnek tűnő tárgyalásai révén létre nem jön a megállapodás az egyesült szériáról??? Mire ez heves támadás?? Mire ez a nagy ijjedtség??
Na és most olvasom a jó hírt, hogy a törvényjavaslatot elutasították!
Az illetékes testület elnöke, Tom Boone ugyanis azt akarja, hogy a két fél egyezzen meg, törvényekkel semmit nem fognak megakadályozni.
Yesss, CC vs. NASCAR 1:0
:DD
-
#166 Tihy bemásolt egy cikket egy másik fórumra:
"Champ Car accusing NASCAR of sabotage: Champ Car is accusing NASCAR of trying to sabotage a proposed race in downtown Phoenix next year in an effort to do away with all street racing in this country. And stock car racing's major sanctioning body claims nothing could be further from the truth. Today in the state legislature a bill will be introduced that calls for a decibel level for any future motor sports events in a city or town in Arizona. "NASCAR and ISC have spent the past few weeks trying to undermine our proposed race in Phoenix and it's my understanding that NASCAR has hired 22 lobbyists to beat us up," said Kevin Kalkhoven, who co-owns Champ Car with Gerald Forsythe. "Why are they afraid of our product? Is big, bad NASCAR afraid of open competition?" Jim Hunter, NASCAR's vice president of corporate communications, responded to those charges by stating: "Neither NASCAR, nor any of its representatives, agents, or employees, has taken a position on Champ Car's proposed event in Phoenix or participated in any conduct that would impede Champ Car's ability to run an event. Nor is it in NASCAR's best interest to do so. "NASCAR understands that in order to keep motorsports healthy and vibrant in North America, it is imperative that race tracks and race fans have a broad "product list" from which to choose."(read more at Robin Miller's Speed Channel column)(6-2-2006)"
-
#165 szóval a lényege, hogy a nascar (ISC) átesett a ló túloldalára és mindent magáénak akar tudni (gyakorlatilag már ővék az összes stock car verseny amerikában, terjeszkedni akarnak észak és közép amerikában)...jelenleg a harc indianapolis miatt van mert ha azt megszerzik akkor az ow felett is átvehetik az irányítást (TG emiatt is akarja a mielöbbi fuziót a CC-vel és pletyózták, hogy az indy500 hétvégéjén megis lesz a bejelentés erről de nem lett ahogy az várható volt)és egy lehetséges IRL-CC újra egyesülés miatt a "maffia" ahogy Kalkhoven nevezte a nascar urait..bepánikoltak egy megerősődő OW miatt.
Szóval lehet hogy az eddigi 2 ellenség összeáll azért hogy egy harmadikkal szemben megvédjék magukat és az OW továbbra is független maradjon az ISC-től.
önmagában ezzel nem is lenne baj, ha a nascar vezérei nem hazugságokat, valótlanságokat állítanának a médiában, többek között erről a lehetséges 2007-es CC új helyszínről...a lobbizás a háttérben zajlik a város vezetőivel. -
#164 Szerinted lehet ebből baj? Már ugy értem hogy NASCAR szempontból?
Mert ők a városi utakat akarják használni, ettől még hülyeség lenne a NASCAR-t elhozni onnan, hiszen annak egy épített pálya van. Elfér simán egymás mellett a két verseny. -
#163 részemről le.. -
#162 kép is van hozzá
-
#161 Jó Ok akkor ehhez tényleg fiatal vok!!!
Akkor Letudtuk ezt a témát?
Ha igen akkor vissza kéne csalogatni a többieket.... -
#160 lemaradt..
"Én 23 éves vagyok az mitől fiatal? Miért te mennyi vagy?"
41
-
#159 az a topic inditó nem gúny volt..csodálkoztam hogy van irl-cc topic
de nem küldtem el senkit melegebbre és nem idiótáztam le..és valóban fals dolgok iródtak.
nyílván reagálni nem reagálhattam akkor ha nem is tudtam a topic létezéséről.
"Pedig érdekel ird meg!!!"
így kezdődött -
#158 Pedig érdekel ird meg!!!
És akkor fejezzük be a vitát, ha normálisak leszünk akkor lehet okos dolgokról beszélni. De azért ezek akkor sem normáls dolgok és ezt mind te irtad:
"Jéé van ilyen topic is?
mintha azt lett volna írva tavaly, hogy ne legyenek fikázások..én meg itt csak IRL dicshimnuszt és CC fikát olvastam az elején. Talán rossz a topic cím.
mondjuk azt már leszűrtem pár kezdeti hsz-ből, hogy elég nagy a tudás hiánya a háttérről és sokan nem is tudják, hogy az IRL végnapjait éli!
Lagymatagok a CC pályák? Ember TG ezekre a pályákra akart lecsapni mert üzletileg az open wheelben az utcai pályák, mexikó, ausztrália és a tavaly naptárba bekerült új CC pályák a nyerők!
IRL versenyekre INGYEN mentek ki a nézők akik megvették a nascarra a jegyet!"
"de mondom ha ez a topic csak az IRL-ről szólna a címe alapján akkor oké, de ha nem akkor ne terjesz hülyeséget."
Te is irtad hogy néha elkap a hév, néha engem is pl akkor amikor ilyeneket látok, mert pl az az ember akivel veszekedtél Laffite egyátalán nem irt ilyet de még hasonlót sem. Az más kérdés hogy én hogy reagáltam, bevallom hülye voltam, de akkor sem normális ahogy bejelentkeztél ide, ez tényleg gumiba való stilus. De én nem akarok vitázni, beszéljünk arról amiről ez a topik szól IRL,Champ Car-ról. És az meg a másik ami idegesít milyen fiatal kor? Én 23 éves vagyok az mitől fiatal? Miért te mennyi vagy?
-
#157 ahha..de ki kezdte a sértegetést és így reagálva azokra amit korábban amit írtam?
nem akartam eleinte senkit megbántani..de ahogy spedway írta hirtelen túl sok infót írtam és megfeküdte a gyomrotokat ebben lehet én vagyok a hibás.
de nem írtam ide semmi sértőt és akkor az egyik leidiótáz te meg gumiszobába küldesz (korábban máshova)akkor tőlem sem kell elvárni a normális irást.
szerintem bőven van annyi kor különbség közted és köztem, hogy nekem ne kelljen a stílusod felvenni...vagy az ővét.
amúgy nem Totyára gondoltam és nem Tihyre..velük írok más fórumra is.
azt meg megsem említem, hogy jelenleg zajlik egy valós Nascar-Champ Car "háború" Phoenixért...de mivel csak megint lelennék idiótázva ki sem fejtem bővebben :) -
#156 Nem irnak???? Akkor azok a cikekk amiket Totya és a többiek írnak az mi??
De egyszerüen nem értem miért nem érted mi a baj veled, én elismerem azt (ezt a NASCAR-ba is leirtam) nem tudok angolul igy nem érthetek ehhez annyira mint aki tud. És szivessen veszem azt is ha aki jobban tudja leirja nekem hogy én is tudjam, de normális stilusban... De szerintem az "amatőr farkak vagytok" az nem ezek közé sorolhatók. Én azt is elismerem hogy én is bunkó voltam veled az első beszólásommal, de ha te sem ugy álltál volna a dolgokhoz akkor én sem Laffite sem és a többiek sem. És igen te cseszted szét ezt a topikot, és igen veled van a baj. De gondolom most se fogod megérteni miről beszélek... -
#155 nascar topicba sem írnak azok akik értenek a dolgokgoz már..felmérték miként zajlik nálatok a fórumozás..pedig oda én 1 sort sem írok a tippen kívűl..akkor kivel/kikkel is van a baj?
hogy szétcsesztem? LOl
idióta..ha már ez a trendi itt :p -
#154 Mivan? Megint jöttél veszekedni? Szerintem vedd ki ezt a topikot a kedvenceid közül, és mennyél a gumiba baszakodni, oda való vagy.... Nézd meg ez topik hogy pörgött amig nem voltál itt nem zavar hogy szétcseszted az egészet?
Mert ha ez neked jó akkor irogassál ide egyedül, biztos izgalmas lesz!!!! -
#153 amatőr farkak vagytok.. :p