2274
Kizárólag azoknak, akik szeretik ezt a két versenysorozatot
-
#712 Oválon mit számít a rajthely? :) -
#711 Én meg rendeznék egy második kvalit, mint V8ban. Az a legigazságosabb. -
bodajoci #710 Hát ez szopás egyeseknek az biztos, pl Darionak is az volt. Powernek meg grat az első oválos győzelméért. Inkább úgy kéne, mint régen volt a superbike-ban, h az első verseny befutója határozza meg a második rajtsorrendjét. -
#709 Hát ez szerintem gyökérség, már csak az a része, hogy sorsolással döntik el a sorrendet. Hülye show, de ez már tényleg nem a sporthoz tartozik...ez a szerencse kérdése...nah mindegy ők tudják, de ez így szar volt. -
#708 a sorsolás..
-
#707 A duplaversenyek történelmi leckéje - kőkemény küzdelmek -
#706 228 kör volt a táv esti versenyen Texasban.
20 év után újra iker futamot futottak. Ez annyit jelent hogy a Race 1 (114 kör) a kvali alapján lett a rajthely megállapítva. Lement ez az első futam.
Majd egy kisebb show keretében a versenyzők sorsolták ki a rajthelyüket. beültek az autóikba újból (ekkor már rendesen benne voltak az estében is)és megtették a másik 114 kört.
Mindkét futam pontozva volt csak fele pontokkal mintha egy futam lett volna. 2 fél az végül is egy egész :)
De az én meglátásom az jobb az egybe lefutott verseny. -
#705 De mi ez a Race 1 Race 2... felvilágosítasz? -
#704 Még a Race 2 rajthelyek sorsolásához is showt kreáltak az amcsik ;) -
#703 Azt a mocskos kurva eget :OOOOOOOOOOOOOOOOO. BEÉRT A 2 KV? EGYIK SE ZÚZOTT??? JÉZUSOM MI TÖRTÉNT??? -
#702 :))
hát fő szezon van a motorsport világban :)
majd visszasírod ezt december-től márciusig :p -
bodajoci #701 Most nem mert mindjárt lesz a superstock, aztán a superbike, amit valszeg felveszek, mert meg kéne nézni streamen a motogp futamokat is, este meg f1, talán majd utána. Sűrű a program:-D -
#700 akkor nézd most :)
IC közben lezajlott de eredményt nem írok amig nem láttad ;) -
bodajoci #699 nem néztem mert el voltam havazva:-D -
#698 nem nézed a lemanst edzésnek? :) -
bodajoci #697 Hát akk marad a letöltés, mert én készen vok egy csomó meló után, na meg sör után:-D... -
#696 7 óra múlva van a rajt -
#695 ez szerinted hétfő?
Vasárnap
2:00 - 2:45 - Pre Race
2.45 - 1. verseny (114 kör)
4:45 - 2. verseny (114 kör) -
bodajoci #694 Most akk a verseny az hétfő hajnalban lesz ha jól értem:-)Ha nem akk szóljatok! -
#693 Texas: Tagliani ismét pole pozíciós -
#692 Érdekesnek ígérkezik ez az ikerversenyes dolog, remélem izgalmas futamok lesznek. :) -
#691 Következik: Texas
20 év után, újra ikerversenyes hétvége lesz!
MENETREND:
Péntek
19:30 - 20:45 - Szabadedzés
22:45 - 00:00 - Időmérő edzés
Szombat
1:45 - 2:15 - Szabadedzés
Vasárnap
2:00 - 2:45 - Pre Race
2.45 - 1. verseny (114 kör)
4:45 - 2. verseny (114 kör)
30!! nevezés van, de a szabályok csak 28 indulót engednek.
http://www.indycar.com:8080/var/assets/Texas_Spotter_Web.pdf
Egy versenyhétvégén max. 26 autónak fizetnek.
22 full szezonos autó kap TEAM pénzt, havi lebontásban (összesen 1,25 millió dollárt).
+ max. 4 autó (full szezonos, vagy sem) kap versenyenként 35 ezer dollárt (kiv. Indianapolis, ott a + 11 induló fejenként 250 ezret kap). A + 4 autó közül a leggyorsabb kap még pluszba 15 ezret (Indy-ben a +11 közül a leggyorsabb 25 ezret kapott).
Vagyis Indy-t leszámítva a 27., 28., akárhanyadik autó semmi pénzt nem kap (az, hogy ki a 27., 28. stb. az időmérő alapján derül ki).
Szabálykönyv az indulók számával foglalkozó része:
(5) The starting fields for each Race shall be a maximum of 28 Cars (which includes 2 provisionals), except as follows:
(a) Brazil – 26 Cars (which includes 2 provisionals)
(b) Indianapolis 500 Mile Race – 33 Cars (no provisionals)
(c) Toronto – 27 Cars (which includes 2 provisionals)
(d) Mid Ohio – 27 Cars (which includes 2 provisionals)
(e) Motegi – 26 Cars (which includes 2 provisionals)
(f) Baltimore – 26 Cars (which includes 2 provisionals)
Vagyis: a listában szereplő helyszínek kivételével az indulók maximális száma 28. -
bodajoci #690 Az jó kis verseny lesz, jó az a pálya. Érdekes ezeket nem zavarja a sugárzás, mint a motogp -s gárdát:-O -
#689 Lesz verseny Motegiben, csak nem az oválon -
#688 mellesleg egy teljesen szabálytalan rajt volt :)
na meg a két soros rajtok is talán 1 kivételével mindnél sárgát kellett volna lengetni.
-
#687 2,56 millió dollárt is kaszált Wheldon.
Azt pletyózzák Penske is indít satellit csapatot mint Ganassi.
egyik autót Simona a másikat Briscoe fogja vezetni 2012-ben. De ez csak pletyó egyelöre. -
#686 Ezt nem lehet kiszámolni, ez vagy jól jön ki vagy nem, már mint a sárga...improvizálni kell a taktikával, a sebesség is számít, de mindenki minimum 5 sárgára számít egy indy500 alatt, és ha rosszkor jön akár körhátrányba is kerülhetsz az első 50 körben...ezért érdekes indy -
bodajoci #685 Most már világos, h a 2 Ganassi mért tűnt el. Megint nem jól számoltak vmiért az üzemanyaggal. Egyébként tuti, h Dixon, vagy Dario nyer. -
#684 kimball cukor beteg..verseny elött mutatták a spéci autóját és hogy egy doki ha látja a műszeren baj van kihívja.
Ő mondta is soha nem ment még ekkora távot főleg oválon nem.
A végén az a lassulás lehet egy rosszulét miatt volt vagy megelőzendő a bajt? Amiből végül mégis baj lett mert a belső íven poroszkált.. -
#683 Mekkora volt a vége! Gondoltam is, hogy nem előzi meg úgyse a lekörőzendőt, mert porosabb kívül a pálya, erre paff már a falban is volt, azért még reménykedtem, hogy a roncs becsúszik a célba, de hát ez az igazi pech. -
#682 Még mi is a hatása alatt vagyunk. ;9
Panther csapat óvott is. -
bodajoci #681 Az indycar.com meghalt rendesen:-) -
bodajoci #680 Az uccsó 50 körben azért már nehezen tudtam követni, h ki hol mikor volt kinn, hogy került előre, hogy maradt le, de azért jó kis verseny volt:-) -
bodajoci #679 Lesz min csámcsogni amerikában asszem a köv napokban:-) -
bodajoci #678 Akartam mondani, ez volt Wheldon tavalyi autója, amivel Hildebrand ment. De könyörgöm, ha nem izgulja el a végét a gyerek, hát akkor is első, ha elveszi a gázt simán! Ez az ő rutintalansága volt. Egy Wheldon meg persze h kihasználja. -
#677 Kimball volt geci lassú....
EZT NEM WHELDON NYERTE, EZT HILDEBRAND VESZTETTE EL...AMERIKAI GYŐZELEM, NATIONAL GUARD VERDA....ÁÁHH...ennek nem így kellett volna végződnie... -
bodajoci #676 Végülis ha úgy vesszük Wheldon végig jól ment, megérdemelte vhol. Ennyi pénzért meg én is meginnám azt a szar tejet:-D -
bodajoci #675 Ilyet bazz azért nem mindennap látunk. Sztem már nagyon izgult szegény gyerek. -
bodajoci #674 Darionak is elfogyott az etanol ez a kölyök meg lehetett volna türelmesebb is, hát Wheldon sehol nem volt, el se kellett volna mennie a lekörözött mellett... -
#673 Ez azért nem semmi volt! Ezt a pechet,szegény srác! Uccsó kanyarban!Ááááááá!!!