2274
Kizárólag azoknak, akik szeretik ezt a két versenysorozatot
  • Dietrich
    Oválon mit számít a rajthely? :)
  • Ulvar
    Én meg rendeznék egy második kvalit, mint V8ban. Az a legigazságosabb.
  • bodajoci
    Hát ez szopás egyeseknek az biztos, pl Darionak is az volt. Powernek meg grat az első oválos győzelméért. Inkább úgy kéne, mint régen volt a superbike-ban, h az első verseny befutója határozza meg a második rajtsorrendjét.
  • Ulvar
    Hát ez szerintem gyökérség, már csak az a része, hogy sorsolással döntik el a sorrendet. Hülye show, de ez már tényleg nem a sporthoz tartozik...ez a szerencse kérdése...nah mindegy ők tudják, de ez így szar volt.
  • Dietrich
    a sorsolás..

• Minstrel
    A duplaversenyek történelmi leckéje - kőkemény küzdelmek
  • Dietrich
    228 kör volt a táv esti versenyen Texasban.
    20 év után újra iker futamot futottak. Ez annyit jelent hogy a Race 1 (114 kör) a kvali alapján lett a rajthely megállapítva. Lement ez az első futam.
    Majd egy kisebb show keretében a versenyzők sorsolták ki a rajthelyüket. beültek az autóikba újból (ekkor már rendesen benne voltak az estében is)és megtették a másik 114 kört.
    Mindkét futam pontozva volt csak fele pontokkal mintha egy futam lett volna. 2 fél az végül is egy egész :)
    De az én meglátásom az jobb az egybe lefutott verseny.
  • Ulvar
    De mi ez a Race 1 Race 2... felvilágosítasz?
  • Dietrich
    Még a Race 2 rajthelyek sorsolásához is showt kreáltak az amcsik ;)
  • Ulvar
    Azt a mocskos kurva eget :OOOOOOOOOOOOOOOOO. BEÉRT A 2 KV? EGYIK SE ZÚZOTT??? JÉZUSOM MI TÖRTÉNT???
  • Dietrich
    :))
    hát fő szezon van a motorsport világban :)
    majd visszasírod ezt december-től márciusig :p
  • bodajoci
    Most nem mert mindjárt lesz a superstock, aztán a superbike, amit valszeg felveszek, mert meg kéne nézni streamen a motogp futamokat is, este meg f1, talán majd utána. Sűrű a program:-D
  • Dietrich
    akkor nézd most :)

IC közben lezajlott de eredményt nem írok amig nem láttad ;)
  • bodajoci
    nem néztem mert el voltam havazva:-D
  • Dietrich
    nem nézed a lemanst edzésnek? :)
  • bodajoci
    Hát akk marad a letöltés, mert én készen vok egy csomó meló után, na meg sör után:-D...
  • Dietrich
    7 óra múlva van a rajt
  • Dietrich
    ez szerinted hétfő?

Vasárnap

2:00 - 2:45 - Pre Race
    2.45 - 1. verseny (114 kör)
    4:45 - 2. verseny (114 kör)
  • bodajoci
    Most akk a verseny az hétfő hajnalban lesz ha jól értem:-)Ha nem akk szóljatok!
  • Dietrich
    Texas: Tagliani ismét pole pozíciós
  • Minstrel
    Érdekesnek ígérkezik ez az ikerversenyes dolog, remélem izgalmas futamok lesznek. :)
  • Dietrich
    Következik: Texas

20 év után, újra ikerversenyes hétvége lesz!

MENETREND:

Péntek

19:30 - 20:45 - Szabadedzés
    22:45 - 00:00 - Időmérő edzés

Szombat

1:45 - 2:15 - Szabadedzés

Vasárnap

2:00 - 2:45 - Pre Race
    2.45 - 1. verseny (114 kör)
    4:45 - 2. verseny (114 kör)

30!! nevezés van, de a szabályok csak 28 indulót engednek.
    http://www.indycar.com:8080/var/assets/Texas_Spotter_Web.pdf

Egy versenyhétvégén max. 26 autónak fizetnek.
    22 full szezonos autó kap TEAM pénzt, havi lebontásban (összesen 1,25 millió dollárt).
    + max. 4 autó (full szezonos, vagy sem) kap versenyenként 35 ezer dollárt (kiv. Indianapolis, ott a + 11 induló fejenként 250 ezret kap). A + 4 autó közül a leggyorsabb kap még pluszba 15 ezret (Indy-ben a +11 közül a leggyorsabb 25 ezret kapott).

Vagyis Indy-t leszámítva a 27., 28., akárhanyadik autó semmi pénzt nem kap (az, hogy ki a 27., 28. stb. az időmérő alapján derül ki).

Szabálykönyv az indulók számával foglalkozó része:

(5) The starting fields for each Race shall be a maximum of 28 Cars (which includes 2 provisionals), except as follows:
    (a) Brazil – 26 Cars (which includes 2 provisionals)
    (b) Indianapolis 500 Mile Race – 33 Cars (no provisionals)
    (c) Toronto – 27 Cars (which includes 2 provisionals)
    (d) Mid Ohio – 27 Cars (which includes 2 provisionals)
    (e) Motegi – 26 Cars (which includes 2 provisionals)
    (f) Baltimore – 26 Cars (which includes 2 provisionals)

Vagyis: a listában szereplő helyszínek kivételével az indulók maximális száma 28.
  • bodajoci
    Az jó kis verseny lesz, jó az a pálya. Érdekes ezeket nem zavarja a sugárzás, mint a motogp -s gárdát:-O
  • Dietrich
    Lesz verseny Motegiben, csak nem az oválon
  • Dietrich
    mellesleg egy teljesen szabálytalan rajt volt :)
    na meg a két soros rajtok is talán 1 kivételével mindnél sárgát kellett volna lengetni.

• Dietrich
    2,56 millió dollárt is kaszált Wheldon.

Azt pletyózzák Penske is indít satellit csapatot mint Ganassi.
    egyik autót Simona a másikat Briscoe fogja vezetni 2012-ben. De ez csak pletyó egyelöre.
  • Ulvar
    Ezt nem lehet kiszámolni, ez vagy jól jön ki vagy nem, már mint a sárga...improvizálni kell a taktikával, a sebesség is számít, de mindenki minimum 5 sárgára számít egy indy500 alatt, és ha rosszkor jön akár körhátrányba is kerülhetsz az első 50 körben...ezért érdekes indy
  • bodajoci
    Most már világos, h a 2 Ganassi mért tűnt el. Megint nem jól számoltak vmiért az üzemanyaggal. Egyébként tuti, h Dixon, vagy Dario nyer.
  • Dietrich
    kimball cukor beteg..verseny elött mutatták a spéci autóját és hogy egy doki ha látja a műszeren baj van kihívja.
    Ő mondta is soha nem ment még ekkora távot főleg oválon nem.
    A végén az a lassulás lehet egy rosszulét miatt volt vagy megelőzendő a bajt? Amiből végül mégis baj lett mert a belső íven poroszkált..
  • Minstrel
    Mekkora volt a vége! Gondoltam is, hogy nem előzi meg úgyse a lekörőzendőt, mert porosabb kívül a pálya, erre paff már a falban is volt, azért még reménykedtem, hogy a roncs becsúszik a célba, de hát ez az igazi pech.
  • Dietrich
    Még mi is a hatása alatt vagyunk. ;9

Panther csapat óvott is.
  • bodajoci
    Az indycar.com meghalt rendesen:-)
  • bodajoci
    Az uccsó 50 körben azért már nehezen tudtam követni, h ki hol mikor volt kinn, hogy került előre, hogy maradt le, de azért jó kis verseny volt:-)
  • bodajoci
    Lesz min csámcsogni amerikában asszem a köv napokban:-)
  • bodajoci
    Akartam mondani, ez volt Wheldon tavalyi autója, amivel Hildebrand ment. De könyörgöm, ha nem izgulja el a végét a gyerek, hát akkor is első, ha elveszi a gázt simán! Ez az ő rutintalansága volt. Egy Wheldon meg persze h kihasználja.
  • Ulvar
    Kimball volt geci lassú....

EZT NEM WHELDON NYERTE, EZT HILDEBRAND VESZTETTE EL...AMERIKAI GYŐZELEM, NATIONAL GUARD VERDA....ÁÁHH...ennek nem így kellett volna végződnie...
  • bodajoci
    Végülis ha úgy vesszük Wheldon végig jól ment, megérdemelte vhol. Ennyi pénzért meg én is meginnám azt a szar tejet:-D
  • bodajoci
    Ilyet bazz azért nem mindennap látunk. Sztem már nagyon izgult szegény gyerek.
  • bodajoci
    Darionak is elfogyott az etanol ez a kölyök meg lehetett volna türelmesebb is, hát Wheldon sehol nem volt, el se kellett volna mennie a lekörözött mellett...
  • MrSpock
    Ez azért nem semmi volt! Ezt a pechet,szegény srác! Uccsó kanyarban!Ááááááá!!!