IndyCar - ChampCar

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ulvar
33 jelentkezõ Indy500ra? Izgalmas egy Bump day lesz............

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Dietrich
Na de most Indy 500 :))

2014-es Chevrolet Corvette Stingray lesz a 97. Indy500 Pace Carja.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Dietrich
szerintem egyszerûen Sato elbaszta az utolsó kanyart a minél késõbbi fékezés miatt és lehet a piros gumi is a végét járta, mert mikor fordultak igencsak csúszkált az a autó. Közvetítés alatt csak annyit mondtak, hogy vizsgálják már a blokkolást, de mivel megelõzte a polgármester úr így oka fogyottá vált a dolog.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Ulvar
Ne aggódjatok sztem ráordítottak a rádióban utolsó kanyarban hogy ENGEDD EL BAZDMEG A HÜLYE FEJED TE JAPÁN PÖCS!!! Satot úgy ismerem hogy behúzta volna oda még Hinchre és neki bassza a falnak, de ez nem történt meg, Hinch nyert gyönyörû utolsó kanyaros elõzésben, a bírák elnézték most az egyszer a blokkolást pont ezért, mert ez egy csodás húzás volt. SZERINTEM ez játszódhatott le.

Dietrich
nem lehet hanem biztosan elveszik a gyõzelmét. Hincchel szemben egyértelmûen az volt.
Határeset korábban a Józsival szembeni volt.

Ez kb olyan határeset dolog volt. Lehet ha nyer, akkor megbaxták volna... :)

Visca El Barça!

Dietrich
Irányváltoztatás nem engedélyezett, ha az a mögötte jövõ versenyzõre való reagálás miatt történik, egy potenciális elõzés kivédésére. A blokkolás következménye minimum egy "áthajtásos" büntetés.

ne európai felfogásban nézd mert az rossz :))

egyszerûen nem lehet kibaszni az autót a másik elé ha az elõzni akar..tessék ide gondolni pl. az ovál pályát egy ilyen manõver mit okozhat.
és ebben a szabályban nincs külön ovál vagy road/street pálya..

gondolom a versenyirányítás is fejbe csapta magát és versenyzõi meetingeken figyelmeztetik a versenyzõket ezt nem lehet csinálni.

Én csak annyit szeretnék ehez a Sato féle dologhoz hozzáfûzni, h igazából, nem rángatta az autót ide-oda, tartott egy jól kijelölt irányt, folyamatosan húzódott a pálya széle felé, én legalábbis így láttam, ott ugyanis a pálya enyhén kanyarodik, õ megpróbált a lehetõ legrövidebb úton menni, magyarul még levágta azt a pici kanyart is, ezért is tûnt blokkolásnak, de sztem feltûnõen nem változtatott irányt. Ha a végén nem baxa el a féktávot, akkot Hinch nem tud beszúrni mellé, csak elment a segge a gépnek, és ez elég volt ahhoz, h szélesebben vegyeaz uccsó kanyart, az meg a szemfüles Hinchnek elég volt. Soha rosszabb versenyt <#taps>

Visca El Barça!

Dietrich
vissza az egész..Hinch 2x nyert.

Dietrich
csak érdekesség
4 verseny 4 különbözõ gyõztes.
Penske, Ganassi eddig blama gyõzelem nélkül. Jön az Indy500 ilyenkor szokott Dario vagy Castroneves bemákolni egy Indy500-at ;)

mcmoha
Én a japcsinak szurkoltam. <#nyes>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Dietrich
csak hogy videó is legyen róla :)

http://www.youtube.com/v/otVvb1oM7rE&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Dietrich
gondolod? másik elé baszni az autót csak európában szokás<#idiota>
kiölték azt a fogalmat itt (fõleg az F1-ben) hogy hagy helyet a másiknak..

mcmoha
Szóval ezt manapság blokkolásnak hívják? Eléggé röhejes lett a versenyzés mára. <#zavart1><#idiota>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Dietrich
Pontverseny:

1. Sato...................136
2. Andretti..............123
3. Castroneves......116
4. Hinchcliffe...........112
5. Dixon.................101
6. Hunter-Reay.......94
7. Wilson................91
8. Servia.................89
9. de Silvestro........86
10. Kimball...............80

Motorok:

Chevrolet...............33
Honda....................27

Dietrich
Konkrétan a szabály a blokkolásra:

9.3.2. Blocking – A Driver must not alter his/her racing line based on the actions of pursuing Drivers to inhibit or prevent passing. Blocking will result in a minimum of a black flag “drive through” penalty.

Irányváltoztatás nem engedélyezett, ha az a mögötte jövõ versenyzõre való reagálás miatt történik, egy potenciális elõzés kivédésére. A blokkolás következménye minimum egy "áthajtásos" büntetés.

Dario Twitteren:
Dario Franchitti ‏@dariofranchitti16m
What are the odds of blocking being discussed at the next @indycar drivers meeting?

"Mi az esélye, hogy a következõ drivers meetingen szó lesz a blokkolásról?" :)

Hinch szerint blokkolás volt Sato manõvere.

Marino Franchitti azt írta, úgy látszik megtûrt dologgá vált a blokkolás az IndyCarban...

Dietrich
kurva jó verseny volt.
2x blokkolt a japcsi, de ezeket leszámítva jól tette a dolgát, de Hinch még jobban :)

hát ez nem volt semmi verseny, de nemtom Satot nem büntetik-e meg blokkolásért, bár az is igaz, h nem legyezett... soha rosszabbat :)

Visca El Barça!

http://www.firstrow1.eu/watch/185127/5/watch-indycar-:-sao-paulo,-brazil---race.html én itt nézem, ha feltelepítitek a veetle-t, akkor egész faxa minõséget lehet kihozni belõle

Visca El Barça!

Dietrich
http://www.viponlinesports.eu/motorsports/152811/1/indy-car:-sao-paulo-indy-300-live-stream-online.html

Dietrich
17:30
egy idõre pihenteti Zoli..

Mikor is kezdõdik ma este a futam? Amúgy az irace-el mi van, h április eleje óta nem frissül? Az indycar blogot olvasgatom csak újabban :)

Visca El Barça!

Én azt hittem Powernek nem mûxik a push to pass-a, mert az összes rajtot elkúrta... grat a kis japónak <#taps>

Visca El Barça!

dave9004
én csak simán libabõrös lettem :)
Nagy gyõzelem egy legendás pályán!
Ulvar
Tegnapi futam 2. felére elaludtam de most megnéztem, s majdhogynem könnycseppekkel küzdök...kurva jó volt! Olyan boldog vagyok hogy végre összejött neki...(csak azért nem írom hogy ki, mert hátha valaki még megakarja nézni).

Dietrich
Audi beszáll az IndyCarba?

- Régóta pedzegetik már, most azonban maga az Audi fejlesztésekért felelõs igazgatója, Wolfgang Durheimer nyilatkozott a cég jövõbeli észak-amerikai projektjei kapcsán. A szakember elmondta, hogy egyelõre csak puhatolóznak és keresik a lehetõségeket, melyek között a sportautózás mellett az IndyCar is megfontolandó opcióként szerepel. Durheimer szerint a sorozat még mindig nagy népszerûségnek örvend, az Indianapolis 500 pedig egy kiemelkedõ versenye a motorsport világának.

Elejét nem láttam a motogp miatt, de jó kis verseny volt ez is.

Visca El Barça!

Dietrich

Dietrich
21:45-kor lesz a rajt.

Dietrich
Nyáron jön a benitrózott kerti csiga, Castroneves már hirdeti

jók a trailerek..egyik csiga száguld a másik majd beszarik a háza alatt :D

dave9004
hát igen, a Penske csata nem épp "F1-be való"
Jó verseny volt, csak így tovább.
Dietrich
Én csak ma tudtam megnézni a versenyt, ami fõleg a második részével maximálisan jó versenyt hozott! Soha rosszabb szezon kezdést!

Penske kijelentette náluk nincs TO mikor Castroneves elõzte Powert..utána megnéztem a F1 maláj futamát :DDDDDD

Hinchnek grat, kár, h a kiscsajnak elfogytak a gumik a végére... Jó kis verseny volt :)

Visca El Barça!

ez a fickó már simán háromszoros bajnok lehetne,ha nem szerencsétlenkednék el a versenyeket, ahogy õ, úgy a csapat is nem egyszer

Visca El Barça!

eszméletlen, h Power ahogy az edzésen, úgy a versenyen is a hozza a "formáját" mik nem érik...J.R nem tom mit nézett... :O

Visca El Barça!

ehh ezeket a 2 soros rajtokat el kéne felejteni, mert csak a baj van belõle...várok majd negyed órát, mert dario odaveri hideg gumikon a vasat, erre nem bírnak ki 1 kört balhé nélkül <#zavart1>

Visca El Barça!

Visca El Barça!

Visca El Barça!

Már várom én is :)

Visca El Barça!

Minstrel
Vasárnap elkezdõdik az Indycar is!

Addig nézzétek meg ezt :)

http://www.youtube.com/v/nKB8horWTM8&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

http://topgearhungary.blogspot.com/

Dietrich
nem tanulnak semmit a múlt hibáiból...

BRÉKING!!

Randy Bernard OUT, Jeff Belskus IN

Randy Bernard out as IndyCar CEO

Dietrich
de a lényeg itt azon van miért kell Mugelloba versenyt rendeznie az IC-nek?
Önszántukból nem mennének ezt támasztja alá Michael Andretti és az IC vezérkarának 2 héttel ezelõtti nyilatkozatai:
sem most sem a közeli jövõben nem aktuális egy európai verseny (vagy kettõ)
majd jött ez a hír Mugelloról..és ha ez a motor dolog így fest (már pedig 2009-ben a FIAT is kinn volt azon a gyártói meetingen az USA-ban amin a jövõ "világmotorjáról" volt szó. már pedig akkor lesz európai verseny ha ez a feltétele átvenni a Lotus által kevert szart..
Braziliába is azért megy csak az IC mert fizetnek érte asszem 6 millát/verseny. ha valaki fizetne 10 millát (már pedig van aki fizetne) akkor jönnek 2013-ban és Mugello közelebb van mint Indianapolis :)

Ulvar
Road America, amit még sztem az F1 is bírna.

dave9004
nekem a San José-i cham car pálya tetszett, még villamossineken is átmentek. jó versenyek voltak ott.
LaszloLedzenyi
lehetne sorolni még néhány pályát az usa-ba ahol lehetne futamot rendezni és nem ovál

\"Életemet mindig egyedül a másodpercekért való harc töltötte be,és szívesen vállaltam az áldozatos,nélkülözéssel teli éveket,hogy megtanuljak vezetni,gyorsan vezetni,és még gyorsabban vezetni!\"

Azé' gondolom a fiat kicsit gatyába rázná azokat a motorokat :)

Visca El Barça!

Úgy legyen... :)

Visca El Barça!

Dietrich