2274
Kizárólag azoknak, akik szeretik ezt a két versenysorozatot
  • Dietrich
    Ez már az első repülés után világossá vált, ahogy seggel mennek menetirányba, rögtön jön a repülés.
    SS pályán gyakorlatilag első szárny nélkül is tudnának menni 370-el megfelelő kasztnival. Ilyen volt a századfordulóelőtt és közvetlen alatta használt Reynard, Lola első szárny. Úgy néztek ki az autók vele mint a T-Rex az első kezeivel. :)
  • bodajoci
    Csak azért, mert a videókat elnézve mindig akkor kezdtek el felemelkedni, mikor beseggeltek... És ugye a szárnylap első éle van mindig lejjebb, a hátsó feljebb, így felfelé kényszeríti a légáramot, ami meg lefelé a gépet. De fordítva az ellenkezője történik. És ugye az idén sokkal több az ilyen szárnyacska-élecske...

Utoljára szerkesztette: bodajoci, 2015.05.20. 19:46:24
  • bodajoci
    Há nemtom, józan paraszti ésszel gondolkodva azon rágódom, h ugye nagyobb a leszorító erő, amit a plusz csilivili szárnyacskákkal értek el, az alvázat viszont kilyukasztották, h a diffuzor ne szívjon olyan nagyon, mert az már sok lenne. Ebből arra jutottam, h a szárnyacskák által keltett plusz leszorító erő bizony visszaüt, ha a gépezet seggel fordul a menetiránynak, magyarul felhajtó erő keletkezik, ami ahogy kell fel is kapja a gépet. Sztem ez a diffúzornál nem működik, legalábbis nem ennyire látványosan... Tudom, h nem ilyen egyszerű a dolog, de ha az ember belegondol...nyugodtan hülyézzetek le, ha nem így van :D
  • Dietrich
    Egyébként már nem az első eset, hogy a DW12-t átszúrta egy alkatrész és ennek nem lenne szabad megtörténnie. Ez konstrukciós hiba.
    Év elején voltak olyan kérdések (talán Michael Andretti) hogy nem tudni az aero kitek miatt megnövelt terhelés hogyan hat a felfüggesztésekre...hát így.
    Persze ezzel nem lett volna gond ha nem 3 nappal Indy500 kvali előtt kapják meg az ss pályára való aerot, hanem tesztelik mint a road pályára valót.
    Talán nem bohóckodnia kellett volna a szériának a belső körön 10000 néző előtt, hanem 2 héten át teszt,teszt,teszt...most meg megy a fejvakarás így engedjék el a rajtot?
    Utoljára szerkesztette: Dietrich, 2015.05.20. 07:51:20
  • Dietrich
    de vágod, hogy átszúrta a kasztnit?

ezt a G erőt meg ne keverd az olyannal amikor 0-ra áll meg az autó. arról nem is beszélve azt Hinch túl sem élte volna.
    Utoljára szerkesztette: Dietrich, 2015.05.20. 07:37:44
  • Ulvar
    papír? öreg, vedd be a gyógyszert. Ez a papír kibírt 125 G-t és a Saferrel együtt meg a mentő alakulattal együtt megmentett egy embert....
  • Dietrich
    ezek a szarok repkednek, kigyulladnak, de hogy papírként viselkedjenek az már nem állja meg..
  • bodajoci
    Szerencsétlennek az egyik lengőkar átszúrta mind2 combját, és a medencéjében állt meg. Idén már nem fog menni valszeg... :/
  • bodajoci
    Hinch hatalmasat zakózott a felfüggesztés hibája miatt, nem indul az Indy500-on...
  • Dietrich
    Szombaton a verseny magyar idő szerint 21:45-kor rajtol el.
    Diginek ismét sikerül 22:45-től felvételről adni...
  • Dietrich
    ezzel akarja a Honda megnyerni az Indy500-at.
  • Dietrich
  • Dietrich
    Ja ugy igen...az a baj tpbb lesz az ilyen mint az elo....kvancsi vagyok akkor s ezt csinaljak majd, ha vege a foci szezonnak.
  • atiwrc
    Én csak azt gondolom hogy így volt tervezve. Tervezve ez a 3 lehetőség van:
    - élő adás
    - csúsztatott "élő" adás ( pl ő a kezdés után 15-30 perccel később kezdik adni és végigadják)
    - felvételről adott leadott futam

Csúszás = snooker, tennis vagy kerékpár megy :D
    Nem tervezett későbbi kezdés, ami miatt nem adják az elejétől, esetleg egy tervezetlen csúsztatott adást adnak le
  • Dietrich
    Eleve csúszás, ha nem élőben adják. :)
    Lényegtelen, mert nem vártam és nem is várom meg a jövőben sem, hogy hallgassam a baromságaikat. Kár érte mert azért képileg csak jobb mint egy stream, viszont az amcsi szpíkerek eleve jobbak.
    Nálam már eleve kiverték a biztosítékot a múltkor azzal, hogy végig pofázták a Gentlemen start up enginest...lassan 30 éve nézem az amcsi ow-t és ez pont úgy hozzátartozik mint a felvezető kör.
    Tavaly állandóan efegyezte, idén meg gpkettőznek..kiváncsi lennék azoknak a véleményére, ha leülnek F1 vagy GP2 nézésére és állandóan azt lóhallanák mi van az indycarban hogy reagálnának rá..
    Azzal sincsenek tisztában, hogy Castroneves inkább lenne 4x Indy500 győztes, mint idén IC bajnok...mert ezt is 3 verseny alatt taglalták.
    Utoljára szerkesztette: Dietrich, 2015.04.29. 11:14:22
  • atiwrc
    Eleve 22:45-re tervezte a Digi hogy akkortól adja, nem volt csúszás. Most nem is volt élőnek írva mint az előző fordulók.....
  • Dietrich
    21:37-kor volt a green flag a Digi 22:45-től adta. Ez több mint 1 óra. Én streamről néztem, de felvettem a digis változatot is.
    De megint szánalmas volt amit a riporterek előadtak...nem igaz, hogy nincs olyan aki élvezettel tudna közvetíteni és nem folyton GPkettőzne...múltkor az unalomról hadováltak most meg a szétszórt mezőnyről.
    1. nem volt kieső mind a 23 autó célba ért!
    2. Dracone, Jakes volt 1 kör hátrányban milyen széthúzó mezőny ez??
    Komolyan nem értem mit néztek, mert nem a versenyt az fix, pedig az most kurva jó volt tele előzésekkel.
    Utoljára szerkesztette: Dietrich, 2015.04.28. 11:20:27
  • bodajoci
    Rahal a végére nagyon begőzölt :) Jó kis verseny volt :) Még 3 kör és meg lett volna neki Newgarden is.
  • Totti5
    Mennyit csúszott? fél - 1 óra?

Mindegy is, a futam jó volt! végre.
  • Dietrich
    Várható volt az olsz foci miatt....
  • bodajoci
    Qrva digi már megint felvételről adja a versenyt
  • Dietrich
    Bármi megtörténhet, mert ez itt az IndyCar
    Tényleg jó kvali volt. És mivel tv yt appal nézve kényelmes is fotelből, mobilon a LT-t nézve 1 sör mellett kellemes is volt. :)
    Az aerokitnek köszönhetően a pálya rekord is megdőlt.
    Utoljára szerkesztette: Dietrich, 2015.04.19. 08:46:38
  • bodajoci
    , ezt a Dracone gyereket tényleg el kéne hajtani a picsbe, há' akárki jár a csapat környékén, oszt beugrik egy körre csak elveri :D
  • Dietrich
    Szombat
    19:00 - 19:45 3. edzés
    23:00 - 00:15 időmérő

Vasárnap
    19:00 - 19:30 warm-up
    22:00 a közvetítés kezdete a NBCSN-ön
    kb. 22:37 Toyota Grand Prix of Long Beach (22:25 DigiSport1)

edzések, verseny élőben a http://racecontrol.indycar.com/ oldalon.
  • Dietrich
    Indycar, Long Beach P1, 21:30
    http://racecontrol.indycar.com/
  • Dietrich
    Büntik a hétvégét követően: IndyCar penalizes Hunter-Reay, others after NOLA
  • Dietrich
    Index gondolod nem ilyen? Ráadásul ilyet firkálni: "Kerékcserére menet pördült meg a vizes aszfalton, a depóban"
    Tudja a szerző mi a depo egyáltalán? :p
  • Dietrich
    Ez nem logika, hanem pénz. Eleve így is volt, hogy csak az elsőn indul a második meg váratlan ajándék volt.
    De ebből a cikkből is kiderül.
  • dave9004
    nso is. nascarról szinten, meg amikor verekednek.
  • Norbi1990
    Simona De Silvestro nem fog indulni Long Beachbe. Érdekes mert ő áll pontversenyben legjobb helyen (6.) az összes Andrettis közül :D
    Ezt a logikát... :D
  • bodajoci
    Origo csak akkor ir az indyről, ha vmi ilyesmi történik... :/
  • bodajoci
    ez kemény volt bazz, és még azt mondták, h nem sérült meg csak egy kicsit, hát ha tényleg, akkor nagy mákja volt
  • Dietrich
    Draconet most kellene elzavarni az IC-ből mint anno tette a CC, Bellel...

• Dietrich
    egy dolog, hogy ezek az aerokitek milyenek, na de az árapk!!
    Az aero csomagok a mérnökök számára "igazi áldás, hiszen nagyszerű kihívást jelent", ellenben a csapattulajdonosok csak vakarják a fejüket a nagy összegű számlák miatt. Sam Schmidt korábban megjegyezte: "Az aero csomagok 75 ezer dollárról indultak, plusz a kasztni... most 160 ezer dollárnál járunk (plusz a kasztni)."

A Formula 1-es Toro Rosso csapat egykori versenyzője, Sebastien Bourdais szerint a 2015-ös specifikációkkal felszerelt Indy autók által produkált összes leszorító erő mennyisége meghaladja a mai F1-es gépekét. Bourdais most a KVSH Racing IndyCar csapatának versenyzője.
    "Szerintem igen [meghaladjuk]. Ezekkel a szárnyakkal minden bizonnyal több leszorító erőt generálunk, mint a Formula 1-es autók. Ha teszem azt 200 kilóval könnyebbek lennének az Indy autók és megmaradna ez a leszorító erő mennyiség... háát az nagyon érdekes lenne! A miénk egyszerűen nagyobb autó - egy kicsit nehezebb" - mondja a francia, aki négy Champ Car bajnoki cím megnyerése után 27 F1-es versenyen indult.
    Az F1-el ellentétben az Indy autókban nincs kormányszervó, így az épített és utcai pályás beállítások által produkált maximum 5500 fontnyi leszorító erőt puszta izomerővel kell kordában tartaniuk. Az IndyCar bajnoki címvédője, Will Power egyetért ebben Bourdais-val és bele se mer gondolni, milyen lenne az élet az F1-hez hasonló alacsonyabb autósúly mellett.
    "Szerintem is több leszorító erőt produkálunk, mint az F1. Ha emellett még olyan könnyű is lenne az autónk, mint ott, szerintem képtelenség lenne vezetni."
    http://www.racer.com/indycar/item/115240-racer-have-indy-cars-surpassed-formula-1-downforce-levels
  • bodajoci
    A hülye hogy kifigurázta Heliot :D
  • bodajoci
    Vagy tényleg kellene intermedia guma, vagy a sok balfék miatt a versenybíró jóváhagyásáig nem kéne engedni a slickeket vizes pályán. Egyáltalán nem is értettem, h mi a faszé erőltették, mikor vagy 4 másodperccel lassabbak voltak, aztán persze az egyenesben tolták mint süket az ajtót, befordulni meg nem akaródzott... amíg esőgumi volt fenn minden ok volt. Ezeket az aero szarokat meg jiába erősítik meg ugyanúgy le fognak röpködni a darabok...Az a röhely, h mit bírtak titkolózni miattuk, sztem inkább meg kellett volna mutatni az elején, h mik az elképzelések, aztán ha nem tetszik akk felejtős. De ezek a faszok mindent el bírnak kúrni azt csodálkoznak, h a kutya nem lesz rájuk kiváncsi, még az olyan kockák, mint mi sem :D
  • Dietrich
    Hinchet szeressük, hogy miért? Hát a 2:50-től :))
  • Ulvar
    Ne vicceljünk már :D Hinch nyert...nem volt kvalifikáció, és futam se...erős kifejezés hogy Hinch nyert...bírom a tagot, de ezt úgy fogalmaznám hogy Hinch makkolt egy orbitálisat a sok nyomorék miatt...

Amúgy Dracone nem tudom mit kereshet még egyáltalán az IC közelében. Kíváncsi vagyok hogy ő volt e ludas a pites esetnél, mert azt nem láttuk normálisan, se visszajátszva...sehogy...

RHR-nek meg a jó édes anyját. Remélem csuklik tegnap óta folyamat, bár szerintem Pözsó biztos tesz róla hogy így legyen.
  • Dietrich
    Hát ez tényleg szar volt, de legalább Hinch nyert.
  • Ulvar
    Végig szenvedve ezt a szart ... még mindig nem igazán fogtam fel...igazából rohadt nagyot csúszott a széria a szememben, főleg ha tartják a tendenciát (már pedig fogják mert LB jön). Ha az is szenvedős lesz akkor skippelem az évre a szériát...